חדש כאן - צריך עזרה בשימוש במקינטה שלי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
רוני222 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
היום נתקלתי בפורום החמוד הזה כי חיפשתי מידע על מכונות קפה ופתאום ראיתי שאני חובב קפה ממש קטן לעומתכם :) כל הכבוד ויישר כח.
לתומי חשבתי שאני "בסדר" כי אני יודע שהמקינטה שלי טובה יותר כי היא של ביאלטי וכי יש לה משקולת.
אחרי שיטוט של חצי שעה בפורום שלכם הבנתי עד כמה אני לא מבין.
אז, אם יש לכם טיפה סבלנות אני אשמח אם תוכלו לעזור לי.
הבנתי שלמקינטה שלי שלי קוראים בריקה, והיא מתאימה ל-4 כוסות (אני לא בטוח אם זה ל4 כוסות או 2, איך אני יכול לבדוק?) קניתי אותה לפני 4-5 שנים בערך בנוסף למקציף חלב של ביאלטי שיש בו 2 מסננים והוא ממש עושה אחלה עבודה. בנוסף, קיבלתי מתנה לפני שנתיים טוחן קפה שהוא יותר דומה לטוחן תבלינים, הוא של דלונגי ויש לו חוגה המתאימה לכמויות של 4,8,12 כוסות ונורות חיווי שנדלקות לפי "דקות" הטחינה (עד כמה דק אתה רוצה את הטחינה שלך)

אוקיי, אז אחרי שקראתי קצת פה, הבנתי שאני ממש לא יודע להשתמש במקינטה שלי, לכן אשאל אותכם כמה שאלות:
1. אני עד היום שמתי במקינטה מים מינרליים, חשבתי שככה אקבל פחות אבנית. מה אתם אומרים?
2. ממש לא ידעתי שאסור לשטוף עם סבון אז עד היום תמיד ניקיתי עם סבון. זה גורם לנזק בלתי הפיך??
3. קראתי היום שכדאי לשים מים פושרים ולא בטמפרטורת החדר. מישהו יכול להסביר למה??
4. אני מניח את המקינטה על כיריים גז, על הלהבה הכי קטנה. יש טעם להנמיך את עצמת הלהבה??
5. יש אפשרות להבריג את המשקולת פנימה והחוצה. מה המשמעות של הדבר הזה?
6. אם אני רוצה להכין מנה אחת של אספרסו, אני יכול לשים חצי כמות מים וחצי כמות קפה??
7. מה האינדיקציות לכך שהכנתי קפה טוב, חוץ מהטעם? קראתי משהו על הרטיבות של הקפה שנשאר במסנן.
8. עד היום דחסתי טיפה את הקפה, הבנתי ממה שקראתי שלא כדאי לדחוס, נכון?

תודה מראש לכל מי שיטרח לענות :))

רוני.

רוני222 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

שוב שלום .:)
המשכתי לשוטט ומצאתי את המדריך המצולם להכנת קפה במקינטה.
יש שם את רוב התשובות לשאלות שלי.
עדיין לא ברורה לי התשובה לשאלות 2,5,7.
אני אשמח אם מישהו יוכל לענות.

תודה, רוני.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

הי רוני,

קודם כל - יש לך ציוד מעולה. אתה גם לא פחות מבין או פחות יודע ובטח שלא פחות אוהב קפה. הפורום הזה פתוח לכל מי ששותה ואוהב קפה, ורוצה לדבר עליו. לא צריך להיות מדען טילים, זה בסה"כ קפה ונסיון.

לגבי השאלות שלך:
2. לא גרמת שום נזק. להבא, פשוט אל תשטוף עם סבון את החלק העליון, אלא רק עם מים כדי לשמור על שומני קפה. בפעמים הראשונות שתשתמש במקינטה, הקפה יהיה קצת פחות טעים מאשר אח"כ, כי הוא נשרף קצת יותר. בפעמים הבאות, השומנים של הקפה שנותרו על דפנות הכלי יעזרו להגן על הקפה שנחלט משריפה.

5. מוציאים את המשקולת רק כשרוצים לנקות את המקינטה היטב. כדאי לעשות את זה אחת לכמה חודשים, כי מצטברים שם המון שיירי קפה שבסופו של דבר פוגמים בטעם. אפשר להבריג את המשקולת, ואז לטבול את כל המקינטה בתוך תמיסה של מסיר שומנים, ואז לקרצף טוב את החוטר... :)

7. האינדיקציה הכי חשובה לקפה טוב היא הלשון, ורק אח"כ העין. קודם כל - טעים? אז הקפה מעולה.
לפי העין אפשר לראות את הסימנים הבאים לחליטה טובה:
- העוגיה (שאריות הקפה שמוציאים מהמסננת) יוצאת כמקשה אחת, לא רטובה מדי ולא יבשה מדי
- הקפה מתפרץ בבת אחת ולא זולג לאט לאט
- הקרמה יפה ומלאה
- האורחים מחייכים... :wink:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”