היום נתקלתי בפורום החמוד הזה כי חיפשתי מידע על מכונות קפה ופתאום ראיתי שאני חובב קפה ממש קטן לעומתכם
לתומי חשבתי שאני "בסדר" כי אני יודע שהמקינטה שלי טובה יותר כי היא של ביאלטי וכי יש לה משקולת.
אחרי שיטוט של חצי שעה בפורום שלכם הבנתי עד כמה אני לא מבין.
אז, אם יש לכם טיפה סבלנות אני אשמח אם תוכלו לעזור לי.
הבנתי שלמקינטה שלי שלי קוראים בריקה, והיא מתאימה ל-4 כוסות (אני לא בטוח אם זה ל4 כוסות או 2, איך אני יכול לבדוק?) קניתי אותה לפני 4-5 שנים בערך בנוסף למקציף חלב של ביאלטי שיש בו 2 מסננים והוא ממש עושה אחלה עבודה. בנוסף, קיבלתי מתנה לפני שנתיים טוחן קפה שהוא יותר דומה לטוחן תבלינים, הוא של דלונגי ויש לו חוגה המתאימה לכמויות של 4,8,12 כוסות ונורות חיווי שנדלקות לפי "דקות" הטחינה (עד כמה דק אתה רוצה את הטחינה שלך)
אוקיי, אז אחרי שקראתי קצת פה, הבנתי שאני ממש לא יודע להשתמש במקינטה שלי, לכן אשאל אותכם כמה שאלות:
1. אני עד היום שמתי במקינטה מים מינרליים, חשבתי שככה אקבל פחות אבנית. מה אתם אומרים?
2. ממש לא ידעתי שאסור לשטוף עם סבון אז עד היום תמיד ניקיתי עם סבון. זה גורם לנזק בלתי הפיך??
3. קראתי היום שכדאי לשים מים פושרים ולא בטמפרטורת החדר. מישהו יכול להסביר למה??
4. אני מניח את המקינטה על כיריים גז, על הלהבה הכי קטנה. יש טעם להנמיך את עצמת הלהבה??
5. יש אפשרות להבריג את המשקולת פנימה והחוצה. מה המשמעות של הדבר הזה?
6. אם אני רוצה להכין מנה אחת של אספרסו, אני יכול לשים חצי כמות מים וחצי כמות קפה??
7. מה האינדיקציות לכך שהכנתי קפה טוב, חוץ מהטעם? קראתי משהו על הרטיבות של הקפה שנשאר במסנן.
8. עד היום דחסתי טיפה את הקפה, הבנתי ממה שקראתי שלא כדאי לדחוס, נכון?
תודה מראש לכל מי שיטרח לענות
רוני.