ניקיון פילטר ידית האספרסו, מה אתם ממליצים?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #1 

שלום
הקדמה
לאחרונה התחדשתי ב גאג'יה אספרסו פיור ומטחנת WPM וזאת לאחר שהמכונה הראשונה שלי chromex שבקה חיים לאחר שנה וחצי של התעללות נמשכת :lol:

ולעניינו
המליצו לי לנקות אחת לחודש את הפילטר אם מעט מסיר שומנים אבל משום מה עדיין קשה לי לקבל את זה, מה דעתכם בנושא? נשמע קצת מוזר לשים תרעל הזה על הפילטר שממנו יוצא לי הקפה( ולא משנה כמה אני ישתוף אותו אחרי זה עדיין נשמע לא הגייני במיוחד)

אשמח להמלצות ודעות (Y)

ואם יש עוד טיפים לניקוי המכונה אשמח לשמוע וללמוד.

תודה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

האינטואיציה שלך נכונה, וזה באמת יהיה לא מוצלח לשפוך מסיר שומנים על הפילטר.
(למרות שאם תחפש לאחור בפורום, תמצא דעות שאומרות שזה אפשרי).

לא הייתי עושה את זה בחיים. אפילו על הכיריים מפריע לי לשפוך את הרעל המחניק הזה, אז בטח שלא לתוך מכונת קפה.

כשמדברים על מסיר שומנים בהקשר של מכונות קפה, בד"כ מתייחסים למוצר כמו זה:
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~1005~27~0.htm

זהו מסיר שומנים שמיועד למכונות קפה, ומשתמשים בו במיוחד כדי לבצע שיירי קפה מתוך המכונה וגם בחוץ.

כדי לנקות את הפילטר של המכונה, אתה צריך לפרק אותו החוצה. אל תשפוך את החומר ככה סתם לתוך הפילטר.
(זה לא מסובך. באג'יה קלאסיק מדובר בבורג שצריך להבריג החוצה. אני מנחש שגם בפיור זה דומה).

טיפ: במקביל לניקוי המכונה, מלא קערת זכוכית במים חמים והכנס בה כפית מחומר הניקוי. ערבב היטב, ואז השרה בה לחצי שעה את ידית החליטה עם הסלסלה. אתה לא תאמין כמה מבריקה היא תצא אח"כ, וכל שיירי הקפה יעלמו ממנה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

לא חושב שממיס שומנים מהווה בעיה.

שליחה #3 

בתנאי שלאחר הטיפול עושים שטיפה טובה לידית עם מים חמים וסבון,ולאחר מכן חליטה עם מים בלבד עם המכונה לצורך שטיפה.

אני מניח שגם החומרים שנמכרים עבור "מכונות קפה" -כולל החומרים לבאק פלשינג מכילים דטרגנטים ומסירי שומנים בריכוזים כאלו ואחרים.

על אותו משקל גם הכלים שעוברים שטיפה במדיח מכילים רעלים.

מים שוטפים הכל.

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה על התגובות
אני חושב שאני ילך לכיוון החומר שמוכרים באמיגו נשמע לי קצת יותר בריא מאשר להשתמש במסיר שומנים

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #5 

בסלסלה המיוצרת מנירוסטה ניתן להשתמש במסיר שומנים רגיל ואח"כ שטיפה במים וסבון ולבסוף מים.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #6 

הסרת השומנים השרופים קריטית לאיכות הקפה, פעם בחודש חודשיים אין ברירה וצריך לנקות.
לשים לב לא לפרק את הבורג כשהמכונה חמה זה עשוי לגרום לנזק
what's next?

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

היום רכשתי את החומר ניקוי מאמיגו, ולאחר ניקוי אני יכול להגיד שהחומר מדהים! הוא פשוט הבריק הכל! ניקיתי את 2 הפילטרים, ידית החליטה, והפילטר מהמכונה והכל יצא מבריק פשוט.

שאלה קטנה
בנוגע לניקוי אבנית, כיצד עושים את זה ומתי עושים את זה? אני משתמש רק אם מי בריטה במכונה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”