רמקולי מדף

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Eli_G פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם כול רמקול מדף יכול לתפקד כרמקול אחורי בקולנוע בייתי?
מה זה B POLAR וD POLAR?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בעיקרון - כל רמקול יכול לתפקד כרמקול אחורי.
יש השמים לוויניים מטעמי עיצוב, אחרים מדפיים ויש ששמים רצפתיים (מעט, אבל יש).

בי פולארי / קוואד פולרי / אומני פולרי הם רמקולים המתוכננים כך שהצליל לא יוצא לכיוון אחד (האלמנטים מכוונים לכיוון יחיד) אלא יש אלמנטים לכמה כיוונים שונים (2,4 או היקפי) כך שהתחושה ההיקפית יעילה יותר.
אתה יכול לקרוא את הביקורת פה באתר על ה Axiom QS8 להרחבה והדגמה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #3 

Eli_G כתב:האם כול רמקול מדף יכול לתפקד כרמקול אחורי בקולנוע בייתי?
מה זה B POLAR וD POLAR?
...
כפי שנאמר, כל רמקול מדפי/רצפתי/לוויני יכול לשמש כרמקולים אחוריים/צידיים לסראוונד...

יש הדוגלים שכל רמקולי המערכת יהיו זהים לחללוטין...(הקדמיים, הסנטר והסראוונד יהיו אותו רמקול זהה)...

יש המאמינים שרמקולי הסראוונד צריכים לקבל תפקוד ופיזור משלהם לתחושת מעטפת גדולה ואפקטיבית יותר, פה בדר"כ נכנסים הרמקולים בעלי פאזה מנוגדת או ריבוי פאזות (או פאות).
אם רמקול סטנדרטי יורה את הסאונד באופן ישיר מהדופן בחזית זו פאזה אחת הפונה לכיוון אחד , אם הרמקול בנוי כאשר הוא יורה לשני כיוונים שונים אז הוא B-POLAR, ואם לשלושה כיוונם, אז הוא D POLAR, וכו...

תקן THX לקח את הקונספט של השמיעה התלת מימדית בקולנוע ואת תחושת הפיזור האינסופי של הסאונד והעביר אותו לבית בדמותם של רמקולים (בעלי ריבוי פאזות) שיכולים לפזר את הסאונד באופן שיזכיר כמעט לחלוטין את הסאונד באולם קולנוע..

Eli_G פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה רבה עזרתם מאוד

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #5 

Itay123,
הערה ושאלה -
1. THX זה טוב ויפה אבל חשוב להבהיר שבשביל לעמוד בתקן צריך שכל הרכיבים יהיו לפי התקן ושהחלל יטופל בהתאם.
2. מה זה D polar?
אני מכיר Bi-polar (דו כיווני), Quad Polar (ארבע כיווני) וכן הלאה... לפי ההיגיון, 3 כיוונים יהיה Tri-polar.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

uriler כתב:Itay123,
הערה ושאלה -
1. THX זה טוב ויפה אבל חשוב להבהיר שבשביל לעמוד בתקן צריך שכל הרכיבים יהיו לפי התקן ושהחלל יטופל בהתאם.
2. מה זה D polar?
אני מכיר Bi-polar (דו כיווני), Quad Polar (ארבע כיווני) וכן הלאה... לפי ההיגיון, 3 כיוונים יהיה Tri-polar.
...
1. רצוי שהחלל יהיה מטופל אקוסטית, אך עדיין זה לא מדד עם למקם רמקולים רב-כיוונים או סטנדרטים, גם בחלל שהוא לא אקוסטי כמו 90% מחללי השמיעה, הסאונד המרחבי בצפייה בסרטי קולנוע יהיה אפקטיבי יותר מרמקולים שמפזרים את הסאונד בכל החלל ולא רק מנקודה ספציפית...
פיזור זה הוא מעולה עבור סאונד קולנועי אבל במוזיקה (נניח SACD רב-ערוצי) הוא יהיה פחות מוצלח...הדיוק והרזולוציה היו פחותים ועמומים יותר...לכן יש רמקולים רבי פאזות שיש להם אופציה לנטב את הסאונד מפאה אחת פרונטלית או מכל הפאות...כמו שקיים אצלי ברמקולים של B&W DS3 או הרמקולים של PHASE...

נכון קצת כאב ראש כל הזמן לשנות מריבוי ליחיד...מקולנוע למוזיקה, אז זה בהחלט אידיאלי...אמנם אני דיי זנחתי את טכנולוגיית ה-SACD כך שאצלי הם תמיד על ריבוי פאזות.

2. D-POLAR זה תלת פאה...(נכון כעקרון המונח TRI "נכון" יותר).

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #7 

שים לב שדיברתי על תקן ה THX בנוגע לטיפול האקוסטי.
ברור לי כי רמקולים אומניפולריים יהיו טובים יותר גם בחלל לא מטופל (יש לי Axiom QS4).

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

uriler כתב:שים לב שדיברתי על תקן ה THX בנוגע לטיפול האקוסטי.
ברור לי כי רמקולים אומניפולריים יהיו טובים יותר גם בחלל לא מטופל (יש לי Axiom QS4).
...
תקן THX (אפילו שהחלל מטופל אקוסטית וסופר מבודד והכל כולל הכל ע"פ תקן) ממליץ על רמקולים D-POLAR בצידי המאזין כ-2 FEET מעל האוזן וע"י כך ישנו פיזור אבסולטי בצידי המאזין ומאחור בסאטאפ 7.1 ישנה המלצה ל-B-POLAR..כאשר הסאונד בוקע לשני צדדים מנוגדים ובכך מעלים לחלוטין את החזית האחורית...

אין שום קשר בין חלל מטופל אקוסטית או חלל שלא מטופל אקוסטית לבחירת סוג רמקול הסראוונד, בשני המקרים רמקול עם ריבוי פאות ישמע טבעי יותר וריאליסטי ואפקטיבי יותר..(מניסיון של שנים ע"ג שנים)...
אבל אני מדגיש ואומר בקולנוע, במוזיקה רב-ערוצית מומלץ על רמקול DIRECT.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #9 

זה לא D-polar אלא Di-Polar (יענו dipole). ב Bi-polar הדרייברים (בדר"כ טוויטרים) מחוברים באותה
הפאזה כאשר ב Di-polar הם מחוברים בפאזה הפוכה ככה שהסאונד מוקרן מעט שונה.

לגבי THX וה "תקן" שלהם זה סתם קשקוש. במציאות יש מלא מלא רמקולים שעומדים בתקן פשוט היצרנים לא
רוצים לשלם ל THX (ובצדק).

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #10 

HazooM כתב:זה לא D-polar אלא Di-Polar (יענו dipole). ב Bi-polar הדרייברים (בדר"כ טוויטרים) מחוברים באותה
...
תודה, זה בהחלט נשמע הגיוני יותר.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

HazooM כתב:זה לא D-polar אלא Di-Polar (יענו dipole). ב Bi-polar הדרייברים (בדר"כ טוויטרים) מחוברים באותה

לגבי THX וה "תקן" שלהם זה סתם קשקוש. במציאות יש מלא מלא רמקולים שעומדים בתקן פשוט היצרנים לא
רוצים לשלם ל THX (ובצדק).
...
א. צודק Di ולא D...(התעצלתי לכתוב i)
ב. אני מסכים שה"תקן" הוא דרך נוספת "לעשות" כסף...אבל בזכות התקן הזה, והדרישות האילו, חווית הקולנוע הפכה ליותר מוחשית. לפני תקן זה, הדרישה לרמקולי סראוונד מיוחדים, בכלל לא הייתה בכוונת.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #12 

.
...
כן, חיכיתי שמישהו יגיע לזה :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”