הבדל בין יבואן מקורי לפרללי

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
hahaggai פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום אני הולך לקנות טלוויזיה היום ועדיין לא הבנתי מה ההבדל בדיוק בין היבואן המקורי ליבוא פרללי למשל סמליין אל מול י. שלום????
האם הפרש של 300 שח שווה את הפרללי?
והאם בעל חנות אומר לי שהוא יוכל לעזור לי עם היבואן הפרללי אך לא עם רשמי מה זה באמת אומר???
תודה חגי

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 517 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #2 

באופן כללי ובמיוחד בהפרש המחירים שציינת לדעתי התשובה היא לא !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

ראשית ההבחנה היא בין יבואן "רשמי" ל"לא רשמי" או "אפור".
ולשאלתך, זה מאוד תלוי.
בגדול כולנו יבבואנים אפורים. כל מי שאי פעם הביא מכשיר אלקטרוני מחו"ל ( גם אם זה איפון או מחשב נייד \ מצלמה ) הוא בעצם יבואן.
השאלה היא מה אתה עושה עם האחריות.
יש יבואנים רשמיים שלא היתי משלם אפילו שקל נוסף בשביל לקבל מהם אחריות ויש כאלה שהאחריות שלהם עדיפה על פני האחריות של יבואן אפור שחתם חוזה עם מעבדת אלקטרוניקה.
אבל בגדול, כמעט כל היבואנים הרשמיים מוציאים עבודות למעבדה חיצונית כך שסטטיסטית יש סיכוי גדול ששני מכשירים תקולים - האחד נקנה אצל היבואן הרשמי והשני אצל יבואן פרללי, יגיעו לבסוף לאותה מעבדה ויטופלו על ידי אותו טכנאי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #4 

Lior_M כתב:ראשית ההבחנה היא בין יבואן "רשמי" ל"לא רשמי" או "אפור".
ולשאלתך, זה מאוד תלוי.
בגדול כולנו יבבואנים אפורים. כל מי שאי פעם הביא מכשיר אלקטרוני מחו"ל ( גם אם זה איפון או מחשב נייד \ מצלמה ) הוא בעצם יבואן.
השאלה היא מה אתה עושה עם האחריות.
יש יבואנים רשמיים שלא היתי משלם אפילו שקל נוסף בשביל לקבל מהם אחריות ויש כאלה שהאחריות שלהם עדיפה על פני האחריות של יבואן אפור שחתם חוזה עם מעבדת אלקטרוניקה.
אבל בגדול, כמעט כל היבואנים הרשמיים מוציאים עבודות למעבדה חיצונית כך שסטטיסטית יש סיכוי גדול ששני מכשירים תקולים - האחד נקנה אצל היבואן הרשמי והשני אצל יבואן פרללי, יגיעו לבסוף לאותה מעבדה ויטופלו על ידי אותו טכנאי.
...
Lior_M

כל מה שכתבת זה נכון ........ פרט לזה שהיבואן הרשמי יש לו מספיק כח להחליף לך מסך בלי כל בעייה שהיא

לעומת זאת היבואנים הפרללים אצלם להחליף מסך זו בעייה די גדולה .

לדעתי ......... מסכים מומלץ לרכוש אך ורק מיבואנים רשמיים .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

maor404
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

hahaggai כתב: והאם בעל חנות אומר לי שהוא יוכל לעזור לי עם היבואן הפרללי אך לא עם רשמי מה זה באמת אומר???
תודה חגי
...

לעזור לך במה?!
זה די נשמע כאילו הוא מנסה לדלל מלאי או שפשוט ממש לא משתלם לו למכור לך את המסך של היבואן הרשמי כי הוא בטח כבר במחיר עלות...
יבואנים פרללים בעיקר עובדים עם מעבדות פרטיות, י.ש עובד עם רטפון בדיוק כמו סמליין ושאר בשר וירקות..
אישית,ממליץ על "יבואן רשמי" אבל תלוי על איזה מסך מדובר ועל איזה סדר גודל של סכום.

ממה שאני מבין ממך,עדיף "יבואן רשמי" שוב בגלל הכוח שלו מול המעבדה וההפרש הזעום.

ד"א,ישנם מוצרים מסויימים שלרוב היבואן המקביל שלהם קונה את המוצר ממפעל אחר משל היבואן הרשמי למרות שמדובר באותו דגם ישנם הבדלים בחיבורים מסויימים או שאין תפריט בעברית(למי שזה מפריע...).

על איזה מסך מדובר?

ronyhr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

אם מדובר באותו מסך - היבואן הרישמי עדיף (שנות אחריות, יציבות, עמדה טובה יותר מול היצרן, קל יותר לקבל מכשיר אחר...)

אולם יש דגמים אותם היבואן הרישמי אינו מייבא , וניתן לקנותם רק אצל יבואן פרללי - ואז השיקול הוא איכות המוצר / התאמת המוצר ללקוח מהפרללי לעומת החיסרון שאין מדובר ביבואן הרישמי.
צהוב עולה :D

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”