על ההבדל בין RGB לקומפוננט
-
Ron_G
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
יש הבדל בין RGB לקומפוננט ?
הסבר:
יש לי DVD עם יציאת קומפוננט, רסיבר עם כניסה ויציאה של קומפוננט, טלוויזיה עם כניסת RGB דרך ה- SCART.
הסבר:
יש לי DVD עם יציאת קומפוננט, רסיבר עם כניסה ויציאה של קומפוננט, טלוויזיה עם כניסת RGB דרך ה- SCART.
נערך לאחרונה על ידי Ron_G ב 04/05/2006 9:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78854
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
-
Ron_G
- חבר פעיל מאוד

קראתי מאמר שכתבת (oferlaor), הבנתי ש-RGB וקומפוננט זה לא אותו הדבר.
אבל יש לי שאלה אחת קטנה.
ברשותי ממיר של יס מסוג PACE DRS-1000, רסיבר של דנון 1906 וטלוויזיה רחבה ו- DVD טושיבה.
אם הבנתי נכון את כל החומר שקראתי באתר שנוגע לעניין, כדאי לי לחבר את הממיר ישירות לטלוויזיה ב-RGB (כולל הקומפוזיט לסנכרון) ואת הDVD לטלוויזיה דרך הרסיבר בעזרת S-VIDEO.
אם אני לא צודק אז איזה תצורת חיבור תתן לי את התצוגה הטובה ביותר ?
ואם אני כן צודק, אז איזה יציאת SCART בממיר היא RGB ואיזה היא S-VIDEO ?
הערה 1: ל DVD יש יציאת קומפוננט וSVIDEO.
הערה 2: לטלוויזיה יש כניסת RGB דרך SCART (רק שאני לא יודע עדיין איך אני מגדיר את זה בטלוויזיה עצמה).
תודה.
אבל יש לי שאלה אחת קטנה.
ברשותי ממיר של יס מסוג PACE DRS-1000, רסיבר של דנון 1906 וטלוויזיה רחבה ו- DVD טושיבה.
אם הבנתי נכון את כל החומר שקראתי באתר שנוגע לעניין, כדאי לי לחבר את הממיר ישירות לטלוויזיה ב-RGB (כולל הקומפוזיט לסנכרון) ואת הDVD לטלוויזיה דרך הרסיבר בעזרת S-VIDEO.
אם אני לא צודק אז איזה תצורת חיבור תתן לי את התצוגה הטובה ביותר ?
ואם אני כן צודק, אז איזה יציאת SCART בממיר היא RGB ואיזה היא S-VIDEO ?
הערה 1: ל DVD יש יציאת קומפוננט וSVIDEO.
הערה 2: לטלוויזיה יש כניסת RGB דרך SCART (רק שאני לא יודע עדיין איך אני מגדיר את זה בטלוויזיה עצמה).
תודה.
ממיר למסך: SCART TO SCART ותגדיר את יציאת הSCART של הממיר כ RGB . אופצייה ב': S VIDEO (לא תבחין בהבדל).
DVD למסך : אם יש למסך כניסת קומפוננט אז אין לך בעיה, במידה ולא, אם יש ל DVD יציאת SCART אז תתחבר דרך SCART TO SCART , ואת הממיר תחבר ב S VIDEO. אם גם זה לא בא בחשבון, תחבר את הDVD ב S VIDEO .
DVD למסך : אם יש למסך כניסת קומפוננט אז אין לך בעיה, במידה ולא, אם יש ל DVD יציאת SCART אז תתחבר דרך SCART TO SCART , ואת הממיר תחבר ב S VIDEO. אם גם זה לא בא בחשבון, תחבר את הDVD ב S VIDEO .
"חוני חוני (עם שורוק) פם פם פם"
-
Ron_G
- חבר פעיל מאוד

shay כתב:ממיר למסך: SCART TO SCART ותגדיר את יציאת הSCART של הממיר כ RGB . אופצייה ב': S VIDEO (לא תבחין בהבדל).
DVD למסך : אם יש למסך כניסת קומפוננט אז אין לך בעיה, במידה ולא, אם יש ל DVD יציאת SCART אז תתחבר דרך SCART TO SCART , ואת הממיר תחבר ב S VIDEO. אם גם זה לא בא בחשבון, תחבר את הDVD ב S VIDEO ....
אין SCART ב-DVD, אז אם אני מחבר S_VIDEO מהממיר ומהDVD אני עושה את זה דרך הרסיבר או ישירות לטלוויזיה (אם ישירות אז אחד לRGB ואחד ל SVIDEO).
נכון ?
ממיר: כבל SCART TO SCART והגדרת הממיר לRGB חיבור לכניסת ה SCART במסך שתומכת ב RGB.
DVD: כבל S VIDEO TO SCART לכניסת ה SCART במסך שתומכת ב S VIDEO.
זה הפתרון הפשוט (והטוב בהחלט!) ללא מתאמים יקרים למיניהם וללא מעבר דרך הרסיבר.
יש לציין שכעקרון היה עדיף לחבר את ה DVD דרך ה RGB אך אם לא מדובר במסך גדול (32" ומעלה) הדבר זניח.
יש לציין שכעקרון היה עדיף לחבר את ה DVD דרך ה RGB אך אם לא מדובר במסך גדול (32" ומעלה) הדבר זניח.
-
Ron_G
- חבר פעיל מאוד

הטלוויזיה היא 32WIDEshay כתב:ממיר: כבל SCART TO SCART והגדרת הממיר לRGB חיבור לכניסת ה SCART במסך שתומכת ב RGB.
יש לציין שכעקרון היה עדיף לחבר את ה DVD דרך ה RGB אך אם לא מדובר במסך גדול (32" ומעלה) הדבר זניח....
אבל לדי וי די אין יציאת RGB (קומפוננט ו RGB זה לא אותו הדבר) אז אין ברירה אלא להשתמש ב SVIDEO