מה הסדר בקניית מערכת קולנוע ביתית?
-
roee7777
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 809
היי.
רציתי לדעת. אדם שאין לו כסף לקנות הכל במכה אחת , קונה רסיבר + 2 רמקולים קדמיים
מה השלב הבא? קניית סנטר או סאב או רמקולים לסראונד , מה קודם למה?
תודה
תודה
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7442
יש כמובן דעות לכאן ולכאן...roee7777 כתב:היי.
תודה...
אבל לדעתי השלב הבא...(לאחר שידוך הקדמיים עם רסיבר מתאים) הם רמקולי סראוונד...נסיבה פשוטה...
1.את הסנטר אפשר לשמוע מהרמקולים הקדמיים בקדמת הבמה כך שאת האנפורמציה והמיקום בכל מקרה מקבלים (אמנם הסנטר הוא הרמקול החשוב ביותר בשמיעת פסי קול קולנועיים(70% מגוף הפסקול חל במרכז)
2.את הסאב ניתן להוסיפו לאחר שכל הרמקולים (הערוצים) קימים, הסאב משלים בהחלט את החוויה ובעצם מקרב אותנו הרבה יותר לתחושת "הגודל והעומק" שקיים בבתי הקולנוע...
3.רמקולי הסראוונד הם ללא תחליף...אילו אפקטים/צלילים שהוקלטו להשלמת החוויה מאחור/צידי המאזין, כך שלהם אין תחליף...כדי לקבל תחושת מעטפת סראוונד קולנועי, חייבים לפחות 4 ערוצים, 2 בחזית ו-2 בעורף...
-
roee7777
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה על התשובה! למדתי ממנה
אם כך ,קודם סראונד ואז סנטר ולבסוף סאב .
עזרת לי מאוד!
אם כך ,קודם סראונד ואז סנטר ולבסוף סאב .
עזרת לי מאוד!
- 9000es
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
MartinHSabag כתב:אני דווקא הייתי הולך על סאב לפני סראונד.
מהסיבה הפשוטה שרמקולי סראונד אפשר גם להשיג ממערכות מיני ישנות או ביד שניה בכמה מאות ש"ח בודדים....
גם אני בדעה של מרטין .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
כנ"ל9000es כתב:MartinHSabag כתב:אני דווקא הייתי הולך על סאב לפני סראונד.
מהסיבה הפשוטה שרמקולי סראונד אפשר גם להשיג ממערכות מיני ישנות או ביד שניה בכמה מאות ש"ח בודדים....
גם אני בדעה של מרטין ....
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
לדעתי אם הוא קונה רמקולים רצפתיים מכובדים
גם הסאב יכול ל לחכות......
אחוריים וסנטר.......(לא לפי הסדר בהכרח...
גם הסאב יכול ל לחכות......
אחוריים וסנטר.......(לא לפי הסדר בהכרח...
- kingshoko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
אז אתה אומר שרמקולי סראונד כלל לא חשובים במערכת?MartinHSabag כתב:אני דווקא הייתי הולך על סאב לפני סראונד.
העיקר שיהיה משהו פשוט שיפיק צליל כלשהוא...?!
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
לדעתי סראונד לפני סאבוופר.
מניסיון אישי, קניתי מערכת, את הסאבוופר השארתי להמשך, ובינתיים אני עם 2 רצפתיים, 2 מדפיים(אחוריים) וסנטר.
זאת המערכת הראשונה שלי, והשיפור שהאחוריים נותנים זה חוויה שונה לגמרי.
ביום הראשון ראיתי בלי האחוריים סרט, כי לא היה לי זמן לחבר אותם, יום אחרי זה ראיתי סרט עם האחוריים והשיפור עצום.
אתם מרגיש בתוך הסרט, הקול מסביבך, פיצוצים מכל כיוון וכו'.(אני לא יכול להפסיק לראות סרטים
)
האחוריים שלי הם לא מאיזה מערכת *** שמצאתי, וזה מתבטא באיכות מצויינת, עד שאני כל פעם מסתכל לראות האם מישהו לא פתח דלת או האם הקירות בבית עדיין עומדים אחרי פיצוצים, והאם לא עברה לידי איזה מכונית עכשיו.
ואם הרמקולים הקידמיים איכותיים מספיק אז בתור התחלה אפשר להסתפק בהם כסאבוופר, כי יש קטעים שפשוט הקירות רועדים מהבאסים שהרמקולים הקידמיים מוציאים.
אלה היו 60 שניות על למה לדעתי לקנות קודם אחוריים(ושיהיו איכותיים)
מניסיון אישי, קניתי מערכת, את הסאבוופר השארתי להמשך, ובינתיים אני עם 2 רצפתיים, 2 מדפיים(אחוריים) וסנטר.
זאת המערכת הראשונה שלי, והשיפור שהאחוריים נותנים זה חוויה שונה לגמרי.
ביום הראשון ראיתי בלי האחוריים סרט, כי לא היה לי זמן לחבר אותם, יום אחרי זה ראיתי סרט עם האחוריים והשיפור עצום.
אתם מרגיש בתוך הסרט, הקול מסביבך, פיצוצים מכל כיוון וכו'.(אני לא יכול להפסיק לראות סרטים
האחוריים שלי הם לא מאיזה מערכת *** שמצאתי, וזה מתבטא באיכות מצויינת, עד שאני כל פעם מסתכל לראות האם מישהו לא פתח דלת או האם הקירות בבית עדיין עומדים אחרי פיצוצים, והאם לא עברה לידי איזה מכונית עכשיו.
ואם הרמקולים הקידמיים איכותיים מספיק אז בתור התחלה אפשר להסתפק בהם כסאבוופר, כי יש קטעים שפשוט הקירות רועדים מהבאסים שהרמקולים הקידמיים מוציאים.
אלה היו 60 שניות על למה לדעתי לקנות קודם אחוריים(ושיהיו איכותיים)
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
לדעתי סאב וופר הוא הרמקול החשוב ביותר לסרטים . אחריו הסנטר , האחוריים ובסוף הקדמיים.
לראות סרט לא חייבים בכלל קדמיים. אם יש לך סנטר איכותי סאב ואחוריים החוויה תהיה מדהימה.
אם כל הכבוד לקדמיים , שיהיו יקרים ככל שיהיו , בחיים הם לא יתנו חוויה של סאב רציני.
לראות סרט לא חייבים בכלל קדמיים. אם יש לך סנטר איכותי סאב ואחוריים החוויה תהיה מדהימה.
אם כל הכבוד לקדמיים , שיהיו יקרים ככל שיהיו , בחיים הם לא יתנו חוויה של סאב רציני.
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
עוד לא ראיתי רסיוור שיתן לך לראות סרט ותודיע לו שאין לך קדמיים......
- itay123
-
- חבר מכור קשה

היי מרטין.MartinHSabag כתב:אני דווקא הייתי הולך על סאב לפני סראונד.
אני לא כ"כ מבין את ההגיון מאחורי מה שאמרת...צר לי...
נכון אפשר תמיד לאוסיף רמקולי סראוונד מאיזו מערכת פשוטה, אבל עדיין זה מה שיבוא אחרי רמקולים קדמיים ורסיברים...וכן אני בגישה שהרמקולים האחוריים חשובים לא פחות מהקדמיים, ברמה/איכות/אינפורמציה.
לראות סרט (עם סאב/בלי סאב) בחיים לא ייתן את ה-depth האמיתי כאשר רואים/שומעים סרט עם שני זוגות רמקולים בשני קצוות החלל.
ונכון, אני מסכים בהחלט, הסאב הוא בהחלט חשוב, רמתו חייבת להיות איכותית בכדי לקבל איזון טונאלי טוב עם שאר ה-SETUP, בכל הקשור, לגוון הצליל, לחוזק ההגברה, קרוס איכותי ונכון, אפשרות שליטה בפאזת הרמקול לקבלת הומוגניה טובה עם שאר הערוצים...וכן הוא בהחלט "משלים" את החוויה וקריטי מאוד...
אבל עדיין, ההירכיה של בניית המערכת...לפי סדר חשיבות הולכת כך..
1.רמקולים קדמיים טובים (רצוי full range - ז"א רמקולים שיכולים להפיק באס נמוך מ-50hz)
2.רסיבר שיתאים לסגנון המערכת (מוזיקה וקולנוע-רצוי מותג אמין כמו כן רצוי בעל מערכת כיול אמין ואיכותי) וכמובן שיתאים טונאלית לקדמיים.(רצוי בעל הגברה סבירה)
3.זוג רמקולי סראוונד, רצוי B-POLAR או D-POLAR לפיזור מקסימאלי של שדה השמע האחורי וחיבור טוב יותר עם הבמה הקדמית. אפשרי רמקולים רגילים אך רצוי שיהיו באיכות שקרובה לקדמיים(חברה/גוון צליל).
4.סנטר שיהיה זהה לקדמיים מבחינת איכות נטו, רצוי סנטר בעל תחום תדרים דומה בנתוניו לקדמיים.
5.סאב איכותי להשלמת החוויה.
6.כיול, כיול, כיול, הסעיף שמחזיק את כל המערכת באופן הטבעי והנכון ביותר לחלל, לאקוסטיקה וכמובן למאזין.
7.במידה ורוצים לבנות מערכת שהיא 7.1 אז רצוי זוג נוסף דומה לזוג הסראוונדים (רצוי זוג נוסף זהה).
- itay123
-
- חבר מכור קשה

קצת הזוי מה שרשמת, ובמיוחד כפי ש-שלומי "חידד"...הרמקולים הקדמיים הם החשובים ביותר בבניית מערכת שמע.....(בכדי לקבל שדה שמע סביר אנחנו חייבים שני נקודות בדיוק כמו מבנה האוזניים בראש, בשני נקודות, בכדי לקבל חוויה סטיראופונית).LiorShap כתב:לדעתי סאב וופר הוא הרמקול החשוב ביותר לסרטים . אחריו הסנטר , האחוריים ובסוף הקדמיים.
אם כל הכבוד לקדמיים , שיהיו יקרים ככל שיהיו , בחיים הם לא יתנו חוויה של סאב רציני....
לא מדובר כרגע על היררכיה מבחינת ההקלטה של הסרט...(שם לסאב אין כמעט חשיבות)...ועדיין חשוב מאוד שיהיה סאב..
הסאב בסרט משתתף אולי 10%...(אלא אם כן הסאב הוא מקור הבאס היחיד ואז הוא בעצם משתלט על כל התחום הנמוך..)...
אבל בדר"כ רמקול הסאב אמור לתת LFE שהוא מידע מוקלט ע"ג הפסקול, ומידע ששום רמקול פרט לסאב יכול להפיק...או השלמת התדרים הנמוכים של כלל הרמקולים לפי קרוס חיצוני...(ברסיבר/סאב)
- Yaki-iControl
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 37
גם אני בדעה של מרטין , לדעתי התמורה שהסאב ייתן היא גבוהה יותר מאשר רמקולים אחוריים שכפי שכבר נאמר כאן ניתן לקחת ממערכת מיני קיימת או לרכוש בכל חנות גם מתצוגה או משהו בסכומים מצחיקים .
יקי
יקי
- itay123
-
- חבר מכור קשה

אם הקדמיים בעלי תחום תדרים שיכול לספק באס (נניח מתחת ל-50hz - כמעט כל רמקול רצפתי קיים)..אז סאב הוא פחות קריטי...(הכל יחסי)Yaki-ZMAX כתב:גם אני בדעה של מרטין , לדעתי התמורה שהסאב ייתן היא גבוהה יותר מאשר רמקולים אחוריים שכפי שכבר נאמר כאן ניתן לקחת ממערכת מיני קיימת או לרכוש בכל חנות גם מתצוגה או משהו בסכומים מצחיקים .
יקי...
אם הקדמיים הם מדפיים ולא יכולים להפיק באס מספק אז אפשרי בהחלט להתאים להם סאב איכותי...
אם הקדמיים הם לווינים, צריך בהחלט סאב להשלמת תחום התדררים של הרמקול...
לגבי סראוונד שמכיל אינפורציה של קול המגיע מקדימה לאחור ולהפך ובעצם יוצר מעטפת, כאשר יש הומוגניה והרמוניה בין הקדמיים לסראוונד במיוחד בפסי קול של DTS (וסאונד HD), חייבים רמקולים איכותיים מאחור...
שיכולים להפתח ולהפיק דינאמיקה שתהיה קרובה לחזית הקדמית...
אנחנו כבר לא בעידן הפרולוג'יק ששם באמת אפשר היה לשים רמקולים מצחיקים מאחור, כי תחום התדרים וכמות האינפורמציה של פעם (בעידן הדולבי סראוונד פרולוגיק) הייתה נמוכה מאוד...ורמקולים אילו שימשו יותר עבור "אווירה"...כיום הסראוונד הפך לחלק בלתי נפרד מחוויה של קולנוע...ההקלטות של הסרטים השתנו קיצונית...ובמיוחד כיום בעידן הקולנוע הביתי וסאונד HD..(ללא דחיסה) כמות האינפורמציה שופעת מאחור...ואף לעיתים יותר דומיננטית מהבמה המרכזית...
לראות סרטים כמו שר הטבעות/מלחמת הכוכבים, שודדי הקריביים, סרטי אקשן גדושים בפיצוצים ויריות...ללא סראוונד זה לפספס ולא להבין את כוונת המשורר...
למשל THE BOOK OF ELI...בלי הסראוונד כל האוירה הקודרת היא בלתי נתפסת...
או סצינת היריות בדקה 52...פשוט פנומנאלית...
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
לדעתי הסדר
קדמיים
אחוריים
סאב
וסנטר
כי הסאב מוסיף המון, אבל אפשר להנות בלעדיו. אז לא תקבל בומים לפנים... השכנים יודו לך. (גם ככה בחלק מהבתים זה לא הכי אפשרי לנצל את זה).
קדמיים
אחוריים
סאב
וסנטר
כי הסאב מוסיף המון, אבל אפשר להנות בלעדיו. אז לא תקבל בומים לפנים... השכנים יודו לך. (גם ככה בחלק מהבתים זה לא הכי אפשרי לנצל את זה).
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
קשה לי להחליט מה אני חושב, בגלל שזה מאוד תלוי בסטאפ ובחלל.
אני התחלתי עם קדמיים טובים יחסית, רצפתיים, אבל בגלל שהסלון גדול והבמה מאוד רחבה, הרגשתי מאוד את המחסור בסנטר ולכן התחלתי לחפש אותו ראשון.
בסופו של דבר קניתי קודם אחוריים (בגלל שהייתה לי הזדמנות לא נורמלית) אבל אח"כ הגיע הסנטר ורק בסוף הסאב - ששדרג את המערכת אבל בהחלט לא היה קריטי (בדיעבד - הוא מוסיף המון, אבל נהניתי גם לפניו).
אני התחלתי עם קדמיים טובים יחסית, רצפתיים, אבל בגלל שהסלון גדול והבמה מאוד רחבה, הרגשתי מאוד את המחסור בסנטר ולכן התחלתי לחפש אותו ראשון.
בסופו של דבר קניתי קודם אחוריים (בגלל שהייתה לי הזדמנות לא נורמלית) אבל אח"כ הגיע הסנטר ורק בסוף הסאב - ששדרג את המערכת אבל בהחלט לא היה קריטי (בדיעבד - הוא מוסיף המון, אבל נהניתי גם לפניו).
-
roee7777
-
- חבר פעיל במיוחד

אחלה! תודה רבה לכולם!
- Adix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 744
אחוריים
אחרי הפרונט, הכי חשוב זה האחוריים (אפשר גם לנקד את זה עם קמץ מתחת ל ר'...)
בכל מקרה, כמו שכתבו לפני, תמיד אפשר לגרד מאיפשהוא רמקולי מדף מאיזו מערכת מיני או מה שנופל ליד בתור רמקולים אחוריים, רק חשוב להגדיר אותם כרמקולים קטנים אחרת הם יקבלו המון באס ועלולים להשרף או סתם להתחיל לחרר.
אם יש לך רצפתיים סבירים אז לא בהכרח חייבים סאב, הכל עניין של טעם ואופי הסרטים שאתה רואה.
סנטר מוסיף לבמה ולפוקוס. אם אתה צופה יחיד (או זוג) ויושב בדיוק באמצע והמערכת נמצאת בחדר בעל אקוסיקה סבירה, לא חובה סנטר, אם כי זה "תמיד" מוסיף.
;
בכל מקרה, כמו שכתבו לפני, תמיד אפשר לגרד מאיפשהוא רמקולי מדף מאיזו מערכת מיני או מה שנופל ליד בתור רמקולים אחוריים, רק חשוב להגדיר אותם כרמקולים קטנים אחרת הם יקבלו המון באס ועלולים להשרף או סתם להתחיל לחרר.
אם יש לך רצפתיים סבירים אז לא בהכרח חייבים סאב, הכל עניין של טעם ואופי הסרטים שאתה רואה.
סנטר מוסיף לבמה ולפוקוס. אם אתה צופה יחיד (או זוג) ויושב בדיוק באמצע והמערכת נמצאת בחדר בעל אקוסיקה סבירה, לא חובה סנטר, אם כי זה "תמיד" מוסיף.
;