מאמר יפה וכיף לקריאה
-לדעתי, הטכנולוגיה לא משחקת תפקיד במלחמה הזאת...אין שום משמעות לחומרה שתרוץ על ממיר של גוגל או של אפל (שאגב, הממיר של אפל הולך כנראה לעלות 99$). שלא כמו בעולם הסמרטפון והטאבלטים, השימוש באנדרואיד (או בכרום OS) לא יהפוך את המכשיר לטוב יותר לעומת ה iOS של אפל. אין שום חדשה טכנולגית בתחרות הזאת, הם סה"כ מייצרים יחידת קצה (ממיר, טלויזייה, נגן בלוריי) שמסוגלת לקבל ערוצי וידאו מהענן (או מאייטון) בדומה לזה שהמחשב שלנו היום הוא יחידת קצה להצגת תכני HD מאתר Youtube. האלמנט הכי חשוב בתחרות הזאת הוא מי יצליח להשיג תכני שידור...
זה כל הסיפור, מי יביא את האולפנים מהוליווד, מי יביא את רשתות הטלויזייה הגדולות בארה"ב אלינו הבייתה (אגב, אני מניח כמובן שלא יהיה פה מנצח חד משמעי מכיוון שהשוק בקלות מסוגל להכיל 2 חברות ענק בתחום הזה ואף הרבה-הרבה יותר). אגב, עם כל הכבוד ל Boxee Box הם בכלל לא בנישה הזאת ולא במלחמה הזאת (הסיכוי שחברה קטנה תצליח לתפוס נתח שוק
רלוונטי לתחרות הגלדיאטורים הזאת ועוד להצליח לחדור לקודש הקדושים שלנו, הטלויזייה, הוא בעיני אפסי)
-עופר, מעניין לקרוא שאתה חושב שאנחנו, הציבור, מחליט מה ייכנס לנו לסלון ומה לא, וככאלה ייתכן שבסוף נחליט שאנחנו לא רוצים את אפל בגלל ההתנהלות שלהם. לדעתי, כל המלחמה הזאת בכלל לא קשורה אלינו (הציבור שישתמש בשירותים האלה), אנחנו פשוט נקבל את מה שאחרים יחליטו בשבילנו (בטח לא גוגל וכנראה גם לא אפל יהיה ה front end למכשירי ה setup boxes והשירות שלהם, לדעתי זה ידחף ע"י חברות צד ג'. בישראל לדוגמה אלה יהיו חברות כמו בזק, יס, הוט, ISP למיניהם וכו)
-לדעתי, חברות הכבלים והלווין בכלל לא issue בסיפור הזה ואף אחד בכלל לא צריך את "רשותם", כל הרעיון כאן הוא עוקף השירותים של החברות האלה...תן לי ממיר שעולה 99$, אני אחבר אותו לרשת הביתית שלי ולטלויזייה שלי ועכשיו אני מקבל VOD וערוצי לייב נניח מרשת פוקס....במלחמה הזאת אין שום יתרון לחברות הכבלים והלויין (בעיקר לא הלווין) כי הגורם המעניין אותנו, הצרכנים, במלחמה הזאת הוא ספקי התשתית (זה שמחבר אותי לענן, חברות כמו בזק והוט (בקונטקסט האינטרנטי ולא של הטלויזייה)) ולא ספקי התוכן (אלה שמביאים לי תכני טלויזייה דרך ממירים אלי הביתה).
אגב, מוצר Google TV הראשון, שיוצג בעוד חודש, יהיה דוקא מכשיר טלויזיה אינטרנטי של סוני שיכיל בתוכו את מודול ה Google TV (סוני, גוגל, לוגיטק וחברת Dish Network הם שותפים בכל תחום ה Google TV)
לסיכום לדעתי הכל, אבל הכל יקום ויפול על התכנים האמיתים שיהיו בשירות הזה (youtube של היום ממש לא יספיק, גם עם כל התכנים החדשים שגוגל דוחפים לנו בזמן האחרון)....אני
למרבה הצער דווקא חושב שאפל היא זאת שתצליח יותר במלחמה הזאת וזה בגלל המודל הפחות מאיים שלהם על רשתות הטלויזייה בארה"ב