למה תמיד מתייחסים לסוני בזילזול בעולם הסטריאו והוינטאג' בייחוד?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
chenk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

על פניו המגברים שנתקלתי בהם לא נפלו ממגברים של שמות יותר מוערכים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

הם לא נפלו , אבל לשם סוני יש מחיר , והמחיר היה הרבה פעמים לא ממש מוצדק . ולכן הם קיבלו סטיגמה כזו . כי השוו אותם תמיד למכשירים ברמת המחיר שלהם , ובד"כ הם לא היו האריות שבחבורה . וזו הסיבה . למרות העובדה שבמחירים הנכונים, ובהנחה ואתה יודע מה הדגמים הטובים שלהם , הם די טובים

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

מי זה "מתייחסים", ולמה הגעת למסקנה שזה "תמיד"? סוני היא חברה שבנתה - ועדיין בונה - מוצרים במגוון של רמות (כמו רבות אחרות). בארץ מחיריהם תמיד היו גבוהים יותר ביחס לשאר השוק לעומת המצב בחו"ל, כי היבואן המקומי רצה לבנות לסוני שם של יצרן מוביל ואיכותי ביותר. עד כמה היה לזה כיסוי - אפשר להתווכח. אבל המחירים המוגזמים, בשילוב עם המיסים הרצחניים שהיו כאן בעבר היותר רחוק, הביאו לכך שהיבואן הזה - כמו רבים מעמיתיו - הביאו לארץ רק את הדגמים הזולים והבסיסיים ביותר, וזה אכן רוב רובו של המצאי בתחום הוינטאג' בארץ. אגב, אני לא מעריך שמות, רק מוצרים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #4 

אם תעשה סקר בין חברי הפורום בנושא מי מחזיק וינטאג' של סוני, אני לא מאמין שהמספרים יהיו גדולים, והמספרים יקנטנו עוד יותר אם ידובר על סדרת ES.
עבר אצלי לפני כמעט שנתיים וינטאג' של סוני, פשוט אמנם, אך לא התלהבתי ממנו יותר מדי והעברתי אותו הלאה. בנוסף מצוי אצלי בסלון מערכת משולבת של סוני מלפני 33 שנים HP319 שבקושי עובדת ומשמשת כרהיט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78882
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

לא יודע מי זה "מתייחסים", WE ARE ALL INDIVIDUALS...

בישראל משום מה סוני לא ממש תפסה בתחומים האלה של הגברה ורסיברים, למרות שהולך להם סה"כ לא רע בעולם בתחום הזה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #6 

dragon כתב:מי זה "מתייחסים", ולמה הגעת למסקנה שזה "תמיד"? סוני היא חברה שבנתה - ועדיין בונה - מוצרים במגוון של רמות (כמו רבות אחרות). בארץ מחיריהם תמיד היו גבוהים יותר ביחס לשאר השוק לעומת המצב בחו"ל, כי היבואן המקומי רצה לבנות לסוני שם של יצרן מוביל ואיכותי ביותר. עד כמה היה לזה כיסוי - אפשר להתווכח. אבל המחירים המוגזמים, בשילוב עם המיסים הרצחניים שהיו כאן בעבר היותר רחוק, הביאו לכך שהיבואן הזה - כמו רבים מעמיתיו - הביאו לארץ רק את הדגמים הזולים והבסיסיים ביותר, וזה אכן רוב רובו של המצאי בתחום הוינטאג' בארץ. אגב, אני לא מעריך שמות, רק מוצרים.
...
אכן. (Y) בשיטוט באתרי וינטאג' זרים,אתה מגלה שלסוני היו מוצרים מאוד מעניינים וברמה גבוהה בשנות
ה-70/80..כמובן שישפאר לא טרחו לייבא אותם בזמנו לארץ..ואם הם היו מייבאים,אני לא רוצה לחשוב איזה
מחירים הם בטח היו תוקעים כאן בשילוב עם המיסים הרצחניים שהיו אז על מוצרי "מותרות".(שאז אודיו היו נכלל
בהם). בגלל זה הם הותירו פה אז את הזירה בתחום האודיו למרנץ,סאנסוי,פיוניר,קנווד וכל היתר..
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

אובססיבי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

מעולה! שישמיצו. ישמור את המחירים נמוכים עד שהכל יהיה שלייייי...ברוההההההה!!

ובנימה רצינית: בבדיקה מעמיקה אני בספק אם חובבי ווינטאג' או אודיו רציניים ישמיצו את הסוני הנכונים. כמו כל היצרנים, סוני ייצרו דברים טובים ודברים רעים. מכיוון שלאורך השנים סוני הצליחו לבסס את עצמם (לפחות תדמיתית) כפורצי דרך דווקא בתחום הווקמנים (דיסקמנים ודומיהם מאוחר יותר), תחום שהיה ה money maker הרציני של סוני אז אולי זה קצת פגע בהם תדמיתית כיצרנים של ציוד אודיו "רציני". מעניין את עכוזי השעיר.

אחרי הרבה מירדפים סוף סוף נחת אצלי לפני כמה חודשים טובים פרה מסדרת "טרום ES" (לפני שהם החליטו לקרוא לסידרה העילית שלהם Esprit, ואח"כ ES), שאינני יכול לתאר אותו בלי לעשות שימוש מופרז תחבירית במילה "מדהים": הוא פשוט מעולה, מיד עבר לרשימת ה"לשמור ולא למכור", ושלח את המקינטוש למילואים:

[img2=550x412]http://a.imageshack.us/img194/9698/pc230283.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://a.imageshack.us/img190/6463/pc230284.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://a.imageshack.us/img689/4867/pc230281.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://a.imageshack.us/img689/2268/pc230277.jpg[/img2]

הכל מתכת מגולפת. אין אף כפתור וחצי כפתור מפלאסטיק. כבד כמו מתחרי "לרדת בגדול" שנה אחרי תום התוכנית. תענוג.

yonim
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
שם מלא: yoni Michaeli
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

ויש הערכה גם מצד הוינטאג' החדש על 4 :-) :lol: :lol: :lol: :lol: ?
אנשי מחשבים הם כן בני אדם.
www.facebook.com/yonim

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #9 

Pre יפה! לאיזה פאוור הוא הולך להתחבר,או שכבר יש לך את הפאוור התואם של סוני?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

אובססיבי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ההולך על 4 נשמתו עדן, מאוד אהב את הפרה. הוא טען באוזני שהוא מנגן גם תדרים שרק הוא יכול לשמוע :D .
Kosh כתב:Pre יפה! לאיזה פאוור הוא הולך להתחבר,או שכבר יש לך את הפאוור התואם של סוני?
...
לגבי הפאוור המתאים, קוש, אתה מעלה דמעות בעיני כי התשובה היא שלמרות ששילמתי עליו טבין ודולרין, בן הפרוצה שמכר אותו לא מצא לנכון גם לשלוח אותו. כנראה שגם הוא הבין ש 177$ (כן...) הוא סכום מגוחך למגבר הזה, ופשוט נעלם. עם הכסף הסתדרתי תודה לאל לפיי פאל, אבל אני לא מצליח למצוא אחד אחר במקומו בפחות מ 600$ :עצוב: . ואם איכשהו האשה תגלה שנעלמו להם 600$ לטובת מה שהיא מחשיבה גם ככה למפגע אסתטי (המפגע האסתטי זה אני, לא הצעצועים), מהר מאוד היא תשלח אותי למלונה, המיותמת לאחרונה. אין במלונה חשמל, לא רוצה.

נכון לעתה הפרה הזה מחובר בחדר העבודה לפאוור של ימאהה MX-830 וזוג KEF 103.2. אני מאוד מאוד מרוצה.
[img2=550x368]http://a.imageshack.us/img801/8814/dsc0404.jpg[/img2]

[img2=550x368]http://a.imageshack.us/img801/8978/dsc0397l.jpg[/img2]

[img2=550x368]http://a.imageshack.us/img801/7340/dsc0402.jpg[/img2]

Uploaded with ImageShack.us

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #11 

אין ספק שהיו בסדרת ה-ES כמה יציאות מעניינות. אפשר להשיג אותם היום במחירים די סבירים (בחו"ל כמובן). הבעייה איתם שהם נוטים להיות מרובי פיצ'רים מיותרים - עודף רב מדי של כפתורים ומתגים מיותרים.

אובססיבי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

yairf כתב:אין ספק שהיו בסדרת ה-ES כמה יציאות מעניינות. אפשר להשיג אותם היום במחירים די סבירים (בחו"ל כמובן). הבעייה איתם שהם נוטים להיות מרובי פיצ'רים מיותרים - עודף רב מדי של כפתורים ומתגים מיותרים.
...
בפרה שלי, מרוב שנמנעו מכפתורים ופיצ'רים מיותרים, נמנעו אפילו מכפתורים לטרבל/באס. פיוריסטי לגמרי.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אובססיבי, גרמת לי להזיל ריר (גם) עם האיקולייזר של ימאהה שיש לך שם. זה EQ-630 או שאני טועה? ואם זה זה, יש לך גם את השלט המקורי שלו? בכל אופן אם תרצה יום אחד למכור - אני פה.

אובססיבי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

dragon כתב:אובססיבי, גרמת לי להזיל ריר (גם) עם האיקולייזר של ימאהה שיש לך שם. זה EQ-630 או שאני טועה? ואם זה זה, יש לך גם את השלט המקורי שלו? בכל אופן אם תרצה יום אחד למכור - אני פה.
...
תודה וסחתיין על הזיהוי, זה באמת ה EQ-630. בדיוק לפני יומיים בדקתי אצל ימאהה אם עוד יש להם את השלט, ואין להם. לעומת זאת מצאתי שוק שלם של שלטים חלופיים ובדעתי הצלולה להשיג לי אחד כזה.

הסיבה היחידה מדוע ארצה את השלט היא כדי שתהיה לי אפשרות לשלוט על הווליום במערכת הראשית בסלון, או אז האקולייזה הזה ינדוד הסלונה ויחליף את ה ADC Sound Shaper III.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #15 

dragon כתב:מי זה "מתייחסים", ולמה הגעת למסקנה שזה "תמיד"? סוני היא חברה שבנתה - ועדיין בונה - מוצרים במגוון של רמות (כמו רבות אחרות). בארץ מחיריהם תמיד היו גבוהים יותר ביחס לשאר השוק לעומת המצב בחו"ל, כי היבואן המקומי רצה לבנות לסוני שם של יצרן מוביל ואיכותי ביותר. עד כמה היה לזה כיסוי - אפשר להתווכח. אבל המחירים המוגזמים, בשילוב עם המיסים הרצחניים שהיו כאן בעבר היותר רחוק, הביאו לכך שהיבואן הזה - כמו רבים מעמיתיו - הביאו לארץ רק את הדגמים הזולים והבסיסיים ביותר, וזה אכן רוב רובו של המצאי בתחום הוינטאג' בארץ. אגב, אני לא מעריך שמות, רק מוצרים.
...
גם בחו"ל המחירים שלהם לא ממש "זולים " וזה בלשון המעטה .
אז ללא ספק יש להם דברים מדהימים, אבל במחירים לא משהו .
וד"א אם תבדקו קצת מה הולך מבחינת היפנים אתם תראו שאפילו מוצרים יפניים (שכידוע תמיד טובים מאלו שנשלחים לייצוא ), אזי קנווד ולקסמן , ממה שהבנתי נחשבים יותר .
מאידך יש לסוני מוצרים שנכנסו לפנתיאון בדברים מסויימים . אבל ככלל אני בהחלט חושב שיש להם סטיגמה לא טובה כל כך

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אובססיבי כתב:
dragon כתב:אובססיבי, גרמת לי להזיל ריר (גם) עם האיקולייזר של ימאהה שיש לך שם. זה EQ-630 או שאני טועה? ואם זה זה, יש לך גם את השלט המקורי שלו? בכל אופן אם תרצה יום אחד למכור - אני פה.
...
תודה וסחתיין על הזיהוי, זה באמת ה EQ-630. בדיוק לפני יומיים בדקתי אצל ימאהה אם עוד יש להם את השלט, ואין להם. לעומת זאת מצאתי שוק שלם של שלטים חלופיים ובדעתי הצלולה להשיג לי אחד כזה.

הסיבה היחידה מדוע ארצה את השלט היא כדי שתהיה לי אפשרות לשלוט על הווליום במערכת הראשית בסלון, או אז האקולייזה הזה ינדוד הסלונה ויחליף את ה ADC Sound Shaper III.
...
רכשת אותו בארץ? לגבי שלט, לא הייתי בונה על זה שלימאהה יהיה; אצל אף חברה אי אפשר להשיג שלטים אחרי כל כך הרבה שנים, ודאי לא למוצר אזוטרי שכזה. אמנם בלי שלט מקורי זה פחות קוסם, אבל לגבי שלטים חלופיים: אשמח אם תשתף אותי במקור/ות אפשרי/ים, כי ברור ששלט אוניברסלי סטנדרטי לא יעבוד כאן. הוא צריך שיהיו לו כל הכפתורים הייעודיים לתדרים השונים. ולגבי ה-ADC, זרוק גם תמונה שלו בהזדמנות שנשטוף העיניים.

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #17 

בפרה שלי, מרוב שנמנעו מכפתורים ופיצ'רים מיותרים, נמנעו אפילו מכפתורים לטרבל/באס. פיוריסטי לגמרי
...
לטעמי ולאוזניי - אמנם יש מגרעות אקוסטיות בבית הממוצע, אבל מערכת טובה ומאוזנת, לא ממש זקוקה לפילטרים של איקוולייזר. די בבוררי כניסה ויציאה.

אני חסיד ה"שיטה" הבריטית באודיו....גם ה-CYRUS וה-KEF 105/4שלי חושבים כמוני.

:lol:

אובססיבי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

dragon כתב:
אובססיבי כתב:
...

...
רכשת אותו בארץ? לגבי שלט, לא הייתי בונה על זה שלימאהה יהיה; אצל אף חברה אי אפשר להשיג שלטים אחרי כל כך הרבה שנים, ודאי לא למוצר אזוטרי שכזה. אמנם בלי שלט מקורי זה פחות קוסם, אבל לגבי שלטים חלופיים: אשמח אם תשתף אותי במקור/ות אפשרי/ים, כי ברור ששלט אוניברסלי סטנדרטי לא יעבוד כאן. הוא צריך שיהיו לו כל הכפתורים הייעודיים לתדרים השונים. ולגבי ה-ADC, זרוק גם תמונה שלו בהזדמנות שנשטוף העיניים.
...
דרגון, קצת בסטייה מהנושא, אבל ביקשת:
[img2=550x412]http://a.imageshack.us/img715/5537/img00874201009011955.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://a.imageshack.us/img265/5813/img00875201009011955.jpg[/img2]

[img2=550x412]http://a.imageshack.us/img825/7258/img00876201009011956.jpg[/img2]

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

תודה. הימאהה נראה הרבה יותר טוב...

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #20 

mr_dish כתב:
אני חסיד ה"שיטה" הבריטית באודיו....גם ה-CYRUS וה-KEF 105/4שלי חושבים כמוני.

:lol:
...
מהי השיטה הבריטית? ללא פילטרים וכל בוררי הטונים על מצב מאוזן?
...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”