התלבטות panasonic S10 vs V20 and more
שלום לכולם. אחרי סיור חנויות עם אבי בתור יועץ (שאתם בעצם היועצים) הגענו לישורת מסוימת. להלן מסקנות:
1. אני כנראה בעל ראייה לא משהו כי כל ה HD הזה לא ממש הפיל אותי, אבל כמו שאמרתי אני לא הלקוח.
2. יש משהו יותר נעים ו"אמיתי" בפלאזמות למרות שיש פחות מבחר.
3. חנויות חשמל גדולות זה דבר מעצבן.
לקו הסיום הגיעו בסדר הזה:
1. Panasonic V20 במחיר 8500ש"ח
2. Panasonic S10 במחיר 6000 ש"ח
3. Philips 5405 במחיר 5300ש"ח
לעניי ולעניי אבי ההבדל בין ה V20 וה S10 לא היה עצום אם כי קיים בעיקר ב HD מלא. אני לא באמת מבין האם זה מצדיק, או שיש משהו נוסף שמצדיק, הפרש של 2500 ש"ח. לאחרונה עלה נושא ההשתקפות של ה V20 באופן בולט. בסלון שלהם יש ויטרינה גדולה שהמסך יהיה על הקיר המאונך לה. כמה זה עלול להיות בעייתי? רוב הצפייה היא בשעות הערב אבל אין וילונות. הצפייה היא כרגע בעיקר שידורי SD רגילים אבל אני הולך לחנך אותם לעבור ל mkv לדעתי לא תהיה בעיה שמתרגלים לטוב...דבר אחרון ה V20 באמת מגרדת את הקצה העליון של התקציב.
תודה מראש לכל העונים
1. אני כנראה בעל ראייה לא משהו כי כל ה HD הזה לא ממש הפיל אותי, אבל כמו שאמרתי אני לא הלקוח.
2. יש משהו יותר נעים ו"אמיתי" בפלאזמות למרות שיש פחות מבחר.
3. חנויות חשמל גדולות זה דבר מעצבן.
לקו הסיום הגיעו בסדר הזה:
1. Panasonic V20 במחיר 8500ש"ח
2. Panasonic S10 במחיר 6000 ש"ח
3. Philips 5405 במחיר 5300ש"ח
לעניי ולעניי אבי ההבדל בין ה V20 וה S10 לא היה עצום אם כי קיים בעיקר ב HD מלא. אני לא באמת מבין האם זה מצדיק, או שיש משהו נוסף שמצדיק, הפרש של 2500 ש"ח. לאחרונה עלה נושא ההשתקפות של ה V20 באופן בולט. בסלון שלהם יש ויטרינה גדולה שהמסך יהיה על הקיר המאונך לה. כמה זה עלול להיות בעייתי? רוב הצפייה היא בשעות הערב אבל אין וילונות. הצפייה היא כרגע בעיקר שידורי SD רגילים אבל אני הולך לחנך אותם לעבור ל mkv לדעתי לא תהיה בעיה שמתרגלים לטוב...דבר אחרון ה V20 באמת מגרדת את הקצה העליון של התקציב.
תודה מראש לכל העונים
כל יום לומדים משהו חדש
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4937
- נתן תודות: 522 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
gover אנסה לעזור אך ברשותך אתמקד רק בפנאסוניק היות ואת הפיליפס איני מכיר .
לעניין הדגמים וההבדל במחיר - סדרות ה V גבוהות יותר מסדרות ה S (בין ה V ל S יש עוד את סידרת ה G) ולכן מטבע הדברים יקרות יותר.
סידרת ה S מיושנת יותר (כרונולוגית וטכנולוגית) אם תרצה זהו מסך 2009 .....
באשר להבדל באכות - הוא בוודאי קיים אך השאלה כמובן אם הדלתה באיכות שווה לכם את הדלתה במחיר (הבדל מחיר בהחלט משמעותי !)
זהו כמובן שיקול סוביקטיבי שצריך להתקבל אצלכם ולא אצלי
אומר רק שלטעמי ה S הוא מסך מצויין ובהחלט יהיה רכישה טובה.
לעניין ההשתקפויות - עשו כאן קצת "עליהום" על ה V20 בעקבות שרשור אחד שדיבר על מקרה יוצא דופן. אני לא טוען שה V20 הוא המסך האולטימטיבי לנושא אך ודאי שהוא רחוק מלהיות "בעייתי". מניסיוני האישי (בסלון מואר) רואים טוב מאד !
ואם האור חזק מאד אני מוחל על כבודי ומוריד מעט את התריס (ולא מעלה דווקא את התריס, מביא את ערכת הגילוח ומתלונן שקניתי מראה ב 10K)
אנשים קצת יצאו מפרופורציות כאן ... בחיי.
שוב במקרה שסלון אצל הוריך מואר באופן חריג ו/או תהיה התעקשות לצפות כשאור ישיר מכה על המסך אז אולי (דגש על אולי...) יש חלופות טובות יותר.
בכל מקרה אחר אני ממליץ להתרכז בפרמטרים אחרים ואז לקבל החלטה מושכלת.
בהצלחה
לעניין הדגמים וההבדל במחיר - סדרות ה V גבוהות יותר מסדרות ה S (בין ה V ל S יש עוד את סידרת ה G) ולכן מטבע הדברים יקרות יותר.
סידרת ה S מיושנת יותר (כרונולוגית וטכנולוגית) אם תרצה זהו מסך 2009 .....
באשר להבדל באכות - הוא בוודאי קיים אך השאלה כמובן אם הדלתה באיכות שווה לכם את הדלתה במחיר (הבדל מחיר בהחלט משמעותי !)
זהו כמובן שיקול סוביקטיבי שצריך להתקבל אצלכם ולא אצלי
אומר רק שלטעמי ה S הוא מסך מצויין ובהחלט יהיה רכישה טובה.
לעניין ההשתקפויות - עשו כאן קצת "עליהום" על ה V20 בעקבות שרשור אחד שדיבר על מקרה יוצא דופן. אני לא טוען שה V20 הוא המסך האולטימטיבי לנושא אך ודאי שהוא רחוק מלהיות "בעייתי". מניסיוני האישי (בסלון מואר) רואים טוב מאד !
ואם האור חזק מאד אני מוחל על כבודי ומוריד מעט את התריס (ולא מעלה דווקא את התריס, מביא את ערכת הגילוח ומתלונן שקניתי מראה ב 10K)
אנשים קצת יצאו מפרופורציות כאן ... בחיי.
שוב במקרה שסלון אצל הוריך מואר באופן חריג ו/או תהיה התעקשות לצפות כשאור ישיר מכה על המסך אז אולי (דגש על אולי...) יש חלופות טובות יותר.
בכל מקרה אחר אני ממליץ להתרכז בפרמטרים אחרים ואז לקבל החלטה מושכלת.
בהצלחה
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
gover,
אולי תציין את המקורות שלך ואז יהיה יותר קל להמליץ לך.
הדגם הנ"ל של פיליפס הוא LCD ולא פלזמה.
אם השתקפויות מפריעות לך, ב S10 זה יהיה קצת יותר בעייתי מאשר ב V20, מכוון שבדגמי 2010 שופר המנגנון נוגד השתקפות. פרט לכך ה V20 טובה בהרבה מה S10. ממש ליגה אחרת , כולל מנגונן Neo-PDP משופר להגברת ניגודיות, אשר אין ב S10.
אמנם יכול להיות שאם אתם צופים רק בשידורי SD, לא תראה הבדל ממשי בין המסכים.
לשיקולכם
אולי תציין את המקורות שלך ואז יהיה יותר קל להמליץ לך.
הדגם הנ"ל של פיליפס הוא LCD ולא פלזמה.
אם השתקפויות מפריעות לך, ב S10 זה יהיה קצת יותר בעייתי מאשר ב V20, מכוון שבדגמי 2010 שופר המנגנון נוגד השתקפות. פרט לכך ה V20 טובה בהרבה מה S10. ממש ליגה אחרת , כולל מנגונן Neo-PDP משופר להגברת ניגודיות, אשר אין ב S10.
אמנם יכול להיות שאם אתם צופים רק בשידורי SD, לא תראה הבדל ממשי בין המסכים.
לשיקולכם
תודה על התגובות. הגודל הוא אכן 42". המקורות בפלאסמות היו סטרימר שהריץ בעיקר קבציי MKV וגם full rip blue ray גם קצת YES HD. הרעיון הוא לקנות מסך שיהיה: 1. איכותי ואמין לטווח ארוך, הוריי לא משדרגים כל שנה. 2. "יצדיק" מעבר לתכני HD למרות שבהתחלה ישדר יותר SD. אני יודע שאפשר לעשות גוגל אבל בגדול מה ההבדל בין ה V10 ל V20.
תודה מראש לכל העונים.
תודה מראש לכל העונים.
כל יום לומדים משהו חדש
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4937
- נתן תודות: 522 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
gover שים לב שאין V10 בגודל 42" ! וגם V10 בגודל 50" קשה עד כמעט בלתי אפשרי כבר להשיג.
בכל זאת הנה כמה שינויים בין הדגמים (התייחסות לדגמים המשווקים בארץ) :
תוספות ב V20 -
פנל חדש - NeoPDP G13
מנגנון כיול משופר (שים לב שמצב כיול THX דווקא הוסר בדגם הנמכר בארץ - נקודה שלילית מול ה V10)
מנגנון חידוד רזולוציה (Resolution Enhancer)
Viera Cast - שירותי רשת (דרך חיבור LAN קווי)
קירור פסיבי
עיצוב - מסגרת אפורה ברונזה מול שחורה (עניין של טעם - לדעתי ה V10 יפה יותר)
לא דרמטי כאמור - אם תחליט לעלות ל 50" ותצליח למצוא V10 - הנאה מובטחת !
בכל זאת הנה כמה שינויים בין הדגמים (התייחסות לדגמים המשווקים בארץ) :
תוספות ב V20 -
פנל חדש - NeoPDP G13
מנגנון כיול משופר (שים לב שמצב כיול THX דווקא הוסר בדגם הנמכר בארץ - נקודה שלילית מול ה V10)
מנגנון חידוד רזולוציה (Resolution Enhancer)
Viera Cast - שירותי רשת (דרך חיבור LAN קווי)
קירור פסיבי
עיצוב - מסגרת אפורה ברונזה מול שחורה (עניין של טעם - לדעתי ה V10 יפה יותר)
לא דרמטי כאמור - אם תחליט לעלות ל 50" ותצליח למצוא V10 - הנאה מובטחת !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !