עזרה בבחירת מקינטה ראשונה
-
whoisgod
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 828
- נתן תודות: 136 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
שלום לכולם,
לאחר התלבטות מעטה (בעיקר תקציב מוגבל) החלטתי לזנוח את קניית מכונת האספרסו ולעבור היישר לקניית מקינטה.
אני מעוניין לקנות מקינטה שמסוגלת גם להקציף חלב מפני שהאישה (ואורחים) מעדיפה משקאות עם תוספת חלב.
כרגע אני מתלבט בין שתי מקינטות, אשמל להלצות נוספות:
1. Forever: Miss Combi Duo
2. Bialetti Mukka Express
אני לא יודע אם ניתן לצרף לפורום לינקים לאתרים שונים בארץ המוכרים את המקינטות הנ"ל אך אני מניח שלא תתקשו למצוא אותן.
אשמח לשמוע הערות/הארות.
לאחר התלבטות מעטה (בעיקר תקציב מוגבל) החלטתי לזנוח את קניית מכונת האספרסו ולעבור היישר לקניית מקינטה.
אני מעוניין לקנות מקינטה שמסוגלת גם להקציף חלב מפני שהאישה (ואורחים) מעדיפה משקאות עם תוספת חלב.
כרגע אני מתלבט בין שתי מקינטות, אשמל להלצות נוספות:
1. Forever: Miss Combi Duo
2. Bialetti Mukka Express
אני לא יודע אם ניתן לצרף לפורום לינקים לאתרים שונים בארץ המוכרים את המקינטות הנ"ל אך אני מניח שלא תתקשו למצוא אותן.
אשמח לשמוע הערות/הארות.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לדעתי במחיר (המופרע) של שתי האופציות שנתת, הייתי קונה בריקה זוגית + טוטוקרמה.
1. יצא אפילו קצת יותר זול
2. תקבל אפשרות להכין רק אספרסו, במידה ותרצה מתישהו
3. תקבל אספרסו ברמה גבוהה הרבה יותר
4. תקבל הקצפת חלב טובה משמעותית
החסרון היחיד: הפעלה מקבילה של שני כלים, ושני כלים לשטוף...
1. יצא אפילו קצת יותר זול
2. תקבל אפשרות להכין רק אספרסו, במידה ותרצה מתישהו
3. תקבל אספרסו ברמה גבוהה הרבה יותר
4. תקבל הקצפת חלב טובה משמעותית
החסרון היחיד: הפעלה מקבילה של שני כלים, ושני כלים לשטוף...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
-
whoisgod
- חבר פעיל במיוחד

moti_r כתב: 2. תקבל אפשרות להכין רק אספרסו, במידה ותרצה מתישהו - ניתן להכין גם ב Forever שציינתי.
החסרון היחיד: הפעלה מקבילה של שני כלים, ושני כלים לשטוף......
הצירוף של שני הכלים קצת מסבך את כל העניין, אני מבין שאני מתפשר על איכות הקפה וההקצפה, אבל בחירה במקינטה היא בעצם פשרה כלשהי לא?
מכיוון שלעיתים אני אשתמש במקינטה מחוץ לבית אני מעדיף לצמצם את כמות הכלים בהם אשתמש.
האם עדיין ישנה העדפה מסויימת?
מנסיוני, דוקא הפטנטים המשלבים עשויים להציק יותר מבחינת ניקוי וכו. והם לא טובים יותר בשום אספקט, אם כבר ההיפך כי הם מספקים פחות שליטה.
אגב כרגע אני בוחן מוצר משולב (הפתעה...). אישית, ממליץ על מקינטה לזוג ולא חייבים אחת יקרה כמו הבריקה. אישית אני אוהב את הניירוסטה של פוראבר שעולה באזור ה 120 . טוטוקרמה הוא מכשיר מעולה ופשוט להקצפה, מומלץ מאוד ועולה בערך אותו הדבר
אגב כרגע אני בוחן מוצר משולב (הפתעה...). אישית, ממליץ על מקינטה לזוג ולא חייבים אחת יקרה כמו הבריקה. אישית אני אוהב את הניירוסטה של פוראבר שעולה באזור ה 120 . טוטוקרמה הוא מכשיר מעולה ופשוט להקצפה, מומלץ מאוד ועולה בערך אותו הדבר
what's next?
סליחה, אבל יש פה אי-בהירות בעניין.
Mukka Express ניתנת להפעלה ללא חלב, ובלחיצה על שסתום הלחץ מייצרת 4.5-5 בר.
העניין במכשיר הוא שמי ששותה רק אספרסו, בלי חלב, לא יקנה Mukka Express אלא בריקה, ויצא זול יותר.
הקצפת חלב ידנית בטוטוקרמה עדיפה על הקצפה אוטומטית, לא משנה מאיזה מכשיר,
אך ציינתם בצדק שעדיף לנקות מכשיר אחד משניים וגם צריך רק כירה אחת להכנה ולא עוקבים אחרי חלב וקפה במקביל.
בקיצור, כל האופציות תקפות, צריך רק להתייחס לזה נכון ולראות מה הכי מתאים, לא מה הכי משתלם או הכי איכותי, כי אם השימוש לא נוח לבן-אדם שמכין את הקפה, לא משנה כמה זה עולה או איזו תערובת או איכות הקצפה מקבלים.
Mukka Express ניתנת להפעלה ללא חלב, ובלחיצה על שסתום הלחץ מייצרת 4.5-5 בר.
העניין במכשיר הוא שמי ששותה רק אספרסו, בלי חלב, לא יקנה Mukka Express אלא בריקה, ויצא זול יותר.
הקצפת חלב ידנית בטוטוקרמה עדיפה על הקצפה אוטומטית, לא משנה מאיזה מכשיר,
אך ציינתם בצדק שעדיף לנקות מכשיר אחד משניים וגם צריך רק כירה אחת להכנה ולא עוקבים אחרי חלב וקפה במקביל.
בקיצור, כל האופציות תקפות, צריך רק להתייחס לזה נכון ולראות מה הכי מתאים, לא מה הכי משתלם או הכי איכותי, כי אם השימוש לא נוח לבן-אדם שמכין את הקפה, לא משנה כמה זה עולה או איזו תערובת או איכות הקצפה מקבלים.
-
whoisgod
- חבר פעיל במיוחד

חברים,
ראשית כל תודה על העזרה וההערות.
אני יוצא מנקודת הנחה שבמכשיר משולב אני נאלץ לוותר על הרבה דברים (איכות הקפה, איכות ההקפצה) ובשורה התחתונה על הטעם הסופי.
יכול להיות שחלק ישאלו אז למה בעצם ללכת על זה מלכתחילה
כרגע מה שמעניין אותי זה נוחות התפעול ומינימום עבודה, לכן נראה לי שמכשיר משולב יענה על צרכי.
מדברי הבנתם שאני לא מבין גדול בתחום ושם כרגע את האיכות בצד ומעדיף על פניה את הנוחות, לכן ביקשתי המלצה על אחת מהאופציות שהצעתי.
תודה שוב על העזרה!
ראשית כל תודה על העזרה וההערות.
אני יוצא מנקודת הנחה שבמכשיר משולב אני נאלץ לוותר על הרבה דברים (איכות הקפה, איכות ההקפצה) ובשורה התחתונה על הטעם הסופי.
יכול להיות שחלק ישאלו אז למה בעצם ללכת על זה מלכתחילה
מדברי הבנתם שאני לא מבין גדול בתחום ושם כרגע את האיכות בצד ומעדיף על פניה את הנוחות, לכן ביקשתי המלצה על אחת מהאופציות שהצעתי.
תודה שוב על העזרה!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אוקי, אז במקרה כזה אין ספק שפתרון משולב יתאים לך יותר.
לגבי ההבדל בין ביאלטי לפוראבר - לא יצא לי לשתות פוראבר אז אני לא יכול להעיד.
אני מוכן לנחש שאין הבדל מהותי, אבל אתה תצטרך להמר.
(ואם להמר, אז לך לפי עיצוב ומחיר).
לגבי ההבדל בין ביאלטי לפוראבר - לא יצא לי לשתות פוראבר אז אני לא יכול להעיד.
אני מוכן לנחש שאין הבדל מהותי, אבל אתה תצטרך להמר.
(ואם להמר, אז לך לפי עיצוב ומחיר).
hosq,
אני לא מסכים איתך לגבי פתרון שיווקי במשמעות שאתה התכוונת. הם פתרון שיווקי כמו שסיר זה פתרון שיווקי למישהו שמנסה להכין מרק במחבת.
אין וויתור על טעם במקינטה כלשהי, לא משנה אם היא מקציפה חלב או לא, טעם הקפה הוא בהתאם לתערובת הקפה.
כמובן שהמשקה שיוצא הוא מוקה, או במקרה של ה-Brikka או ה-Mukka Express תוצר ביניים בלחץ יותר גבוה.
המטרה של מקינטה היא לא להיות מכונת אספרסו, אלא פתרון זול וזמין לאספרסו בבית וזה בדיוק מה שמקבלים, לכן צריך גם לצפות לנ"ל.
אני לא מסכים איתך לגבי פתרון שיווקי במשמעות שאתה התכוונת. הם פתרון שיווקי כמו שסיר זה פתרון שיווקי למישהו שמנסה להכין מרק במחבת.
אין וויתור על טעם במקינטה כלשהי, לא משנה אם היא מקציפה חלב או לא, טעם הקפה הוא בהתאם לתערובת הקפה.
כמובן שהמשקה שיוצא הוא מוקה, או במקרה של ה-Brikka או ה-Mukka Express תוצר ביניים בלחץ יותר גבוה.
המטרה של מקינטה היא לא להיות מכונת אספרסו, אלא פתרון זול וזמין לאספרסו בבית וזה בדיוק מה שמקבלים, לכן צריך גם לצפות לנ"ל.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אלכס, עשית הקבלה בין הלחץ של הבריקה למוקה אקספרס, על האפסרסו.
כדי לחדד: אתה אומר, בעצם, שגם במוקה אקספרס מופעל לחץ גדול ממקינטה רגילה על הקפה עצמו?
בהדגמה שאני ראיתי פיסית, וגם בסרטונים ברשת (וגם בטעם הקפה עצמו) - היה לי תמיד ברור שהלחץ מופעל רק על הקצפת החלב, והקפה שזולג לתוך החלב יוצא באיטיות, בדיוק כמו מקינטה רגילה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לא ברור לי מה מש"ל כאן בדיוק?
אנחנו מדברים על מוצר שהותאם בדיוק לצרכים של לקוחות ספציפיים.
זה בדיוק כמו שתטען שקפה קלוי זה פתרון שיווקי, כי אנשים חשבו לעצמם שמסובך מדי לקלות לבד בבית...
אנחנו מדברים על מוצר שהותאם בדיוק לצרכים של לקוחות ספציפיים.
זה בדיוק כמו שתטען שקפה קלוי זה פתרון שיווקי, כי אנשים חשבו לעצמם שמסובך מדי לקלות לבד בבית...
ממש לא
זה מוצר מאוד דומה לפנרלו בתפישה, כלומר בא למלא צורך שיווקי שהצורך בו קיים רק בראשם של אנשים. בנוסף, כמו הנסיונות שנעשו לחבר מייבש כביסה או טלויזיה ווידאו, בפועל זה לא ממש עובד, והניחוש שלי הוא שחברה שבאה לתכנן מוצר כזה מתמודדת בעיקר עם הפתרון ההנדסי הנדרש לחיבור שני מוצרים שונים בתכלית מבחינה טכנית - ולא מתמקדת באיכות התוצר. אבל לכל דבר יש ביקוש ונישה משלו. הפתרון הנכון לדעתי הוא פלנג'ר להקצפה ומקינטה לקפה. לא תמיד רוצים גם חלב, ומנגד לפעמים רוצים להקציף חלב לשוקו. מבחינת ניקוי אין הבדל, אם כבר ההיפך - כשרוצים רק קפה צריכים לנקות מכשיר יותר מורכב.
זה מוצר מאוד דומה לפנרלו בתפישה, כלומר בא למלא צורך שיווקי שהצורך בו קיים רק בראשם של אנשים. בנוסף, כמו הנסיונות שנעשו לחבר מייבש כביסה או טלויזיה ווידאו, בפועל זה לא ממש עובד, והניחוש שלי הוא שחברה שבאה לתכנן מוצר כזה מתמודדת בעיקר עם הפתרון ההנדסי הנדרש לחיבור שני מוצרים שונים בתכלית מבחינה טכנית - ולא מתמקדת באיכות התוצר. אבל לכל דבר יש ביקוש ונישה משלו. הפתרון הנכון לדעתי הוא פלנג'ר להקצפה ומקינטה לקפה. לא תמיד רוצים גם חלב, ומנגד לפעמים רוצים להקציף חלב לשוקו. מבחינת ניקוי אין הבדל, אם כבר ההיפך - כשרוצים רק קפה צריכים לנקות מכשיר יותר מורכב.
what's next?
שלום רב,
גם אני כמו כולם פה ממליץ על מקינטה וטוטוקרמה בנפרד..מהסיבה שפשוט יותר נוח לעבוד עם זה.
גם אני כמו כולם פה ממליץ על מקינטה וטוטוקרמה בנפרד..מהסיבה שפשוט יותר נוח לעבוד עם זה.
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

whoisgod, אלכס הוא נציג היבואן של ביאלטי (שמייצרים את ה-Mukka).
לכן הוא לא יכול להגיב על מוצרים של מתחרים.
הנתונים שהוא סיפר למעלה בשרשור, לפיהם גם הקפה פורץ בלחץ ב-Mukka, מפתיעים אותי. אני מודה ששתיתי רק פעם אחת מה-Mukka. כנראה שצריך לנסות שוב.
אם ה-Forever לא מצויידת במשקולת כזו, אז ה-Mukka עדיפה עליה, כי היא תתן אספרסו ברמה גבוהה יותר.
אני מציע שתבדוק את הנושא. מצטער, אבל אני לא מכיר את הפוראבר כדי לעזור לך בנקודה הזו.
לכן הוא לא יכול להגיב על מוצרים של מתחרים.
הנתונים שהוא סיפר למעלה בשרשור, לפיהם גם הקפה פורץ בלחץ ב-Mukka, מפתיעים אותי. אני מודה ששתיתי רק פעם אחת מה-Mukka. כנראה שצריך לנסות שוב.
אם ה-Forever לא מצויידת במשקולת כזו, אז ה-Mukka עדיפה עליה, כי היא תתן אספרסו ברמה גבוהה יותר.
אני מציע שתבדוק את הנושא. מצטער, אבל אני לא מכיר את הפוראבר כדי לעזור לך בנקודה הזו.
-
whoisgod
- חבר פעיל במיוחד

מוטי, תודה רבה על התשובה ועל המידע על אלכס
, להבא לא אשאל אותו שאלות מכשילות...
בכל מקרה פרמטר חדש נכנס לכל הסיפור - שכן שלי נוסע לבקר את אשתו שלומדת באיטליה וטוען שכרגע יש שם הנחות על מכונות של ביאלטי ושאפשר להביא במחיר ממש אטרקטיבי (משהו כמו המקינטות שציינתי בראשית השרשור) מכונה וכמות נכבדת של קפסולות, ככה שבינתיים אני אחכה לביקור שלו ונראה מה המחירים שם.
בכל מקרה פרמטר חדש נכנס לכל הסיפור - שכן שלי נוסע לבקר את אשתו שלומדת באיטליה וטוען שכרגע יש שם הנחות על מכונות של ביאלטי ושאפשר להביא במחיר ממש אטרקטיבי (משהו כמו המקינטות שציינתי בראשית השרשור) מכונה וכמות נכבדת של קפסולות, ככה שבינתיים אני אחכה לביקור שלו ונראה מה המחירים שם.