בעיות ראשוניות עם הפיליפס 5405 החדשה שלי, מבקש עזרה.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Anton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 466
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #1 

שלום, אתמול חיברתי את הפיליפס 5405 החדשה שלי(תמונות בקרוב), בדקתי פיקסלים שרופים (הכל היה בסדר) וקצת כיול בסיסי.
התמונה ב-YES HD מדהימה! פשוט תענוג. בערוצי הSD התמונה בסדר גמור במיוחד בערוצי הסרטים והסדרות. ערוץ 2 התמונה נסבלת, לעומתם התמונה בערוץ הספורט פשוט זוועה! עם 100 הרץ בלי 100 הרץ עם Sharpness על מינימום, לא עזר כלום. או שפיספסתי משהו או שדרך HDMI ערוץ הספורט פשוט משדר זוועה (בטושיבה HDR שלי זה דווקא היה ניראה סביר).

דרך אגב הערה קטנה לטלוויזיה יש 3 כניסות HDMI, משום מה חשבתי שיש 4 וגם בחנות אמרו לי, אבל יש רק 3 למי שחשוב לו שיהיו יותר. (אני כרגע צריך בדיוק 3 אז לא נורא)

אוקיי עכשיו לבעיות:
בחיבור למחשב:
1) התמונה בHD (בנתיים ניסיתי רק 720P) מצויינת אבל התנועה לא רציפה ומרגישה לא טבעית. המחשב מחובר בdvi-hdmi ומוציא אות ב-60hz האם כדאי להחליף ל-50Hz? מה כדאי לעשות? (אין דרך להוציא 100Hz לא ראיתי אפשרות כזאת ב-ati control center)
2) משום מה באפשריות תמונה עבור הכניסה שבה חיברתי את המחשב האפשרויות של Pixel Plus, HD Natual Motion וגם איזה אפשרות שנקראת pc mode כולן באפור ולא ניתן לבחור אותם, האם הגדרתי משהו לא נכון? (בהוספת devices אמרתי לו שלכניסה הזאת מחובר מחשב).
3) סירטי הSD ניראים הרבה פחות טוב, הסרט אווטאר בגודל של 2 גיגה פשוט בילתי ניתן לצפייה פיקסליזציה מטורפת, שיחקתי עם הגדרות כמו Noise reduction ו-MPEG artificat ולא היה שום הבדל, יכול להיות שיש הגדרות ב-ati control center שיכולות לשפר את המצב?

חיבור לYES:
יש בנתיים רק בעיה אחת, יש חוסר תאימות בין הקול לתמונה, הYES מחובר ב-HDMI לטלוויזיה ובכבל אופטי לרסיבר. לצערי לא בדקתי אתמול אם הבעיה קורת גם בקול שמגיע עם הHDMI לטלוויזיה. מישהו נתקל בבעיה הזו? (איזה פתרונות אפשריים? להוציא את הכבל האופטי מהטלוויזיה לרסיבר במקום מהYES? לשחק עם הגדרות DELAY ברסיבר?)

חיבור לפלייסטיישן עדיין לא נבדק.

תודה :)

ronyhr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

מה רע כל כך להגדיר Delay ברסיבר, בהנחה שהוא קבוע ומתאים לכל הערוצים של YES :?:
צהוב עולה :D

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #3 

1. תשאר על 60HZ... אם אתה רואה בלו ריי מלא תבדוק 24HZ שזה כמו הסרט ואמור להראות כמו שהסרט צולם.
אין 100HZ ... זה קשור לנתון אחר של ריענון 100/200 HZ.

2. אני חושב שהאופציות קיימות כשאתה מחבר את המחשב דרך DSUB (המחבר הרגיל) אבל עזוב זה פחות טוב מHDMI ולא מעביר קול.

3. הפתרון לזה מאוד קל... אל תצפה לראות SD כמו שצריך על מסך HD.
תשיג אוואטאר 14GB ואני בטוח שתהנה ממנו (Y)
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Anton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ניסתי לסדר את החיבור למחשב וזה רק נהייה יותר גרוע! אני ממש מתחיל להתעצבן! בטושיבה פשוט חיברתי DVI-HDMI וזהו לא עשיתי שום דבר מיוחד. עם הפיליפס הזה כל כמה פעולות המסך נכבה ולא חוזר לעצמו.
הוספתי את המחשב כרכיב מסוג computer והגדרתי שהוא ישב על HDMI2 הפעלתי את המדיה פורטל שלי, ניסיתי להפעיל סרט, המסך לא מראה כלום! יצאתי מהתוכנה והתמונה לא חוזרת. פעם אחרת הוא התחיל לנגן סרט אבל לא משנה מה עשיתי (כל סוגי המתיחות של המדיה פורטל) נשארו פסים שחורים בצידי התמונה (למרות שאת המדיה פורטל עצמו ואת החלונות הוא מציג על כל המסך), ואז כשיצאתי מהסרט שוב המסך הפסיק להראות תמונה ולא חזר לעצמו.

אני פשוט משתגע, שרפתי שעתיים, על בסך הכל לנסות לגרום לטלוויזיה להתנהג כמו מוניטור מחשב פשוט! וזה לא הולך!!!!
חוץ מזה הטלוויזיה מגיבה ממש לאט, במעבר מכניסה לכניסה, כל שינוי רזולוציה ואפילו הדלקה (למה אני צריך לראות את הסמל של פיליפס על כל המסך במשך איזה 10-20 שניות עד שהמסך מתחיל לעבוד?) בקיצור כרגע אני ממש מאוכזב וחושב אפילו בכיוון של לנסות להחליף את המסך כל עוד לא מאוחר.

בהחלט חווית קנייה מאוד מאכזבת :(

maor404
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

http://tehparadox.com/forum/f89/avatar- ... ts-988579/

קח אווטאר 46GB תהנה ממנו יותר גם עם איכות סאונד מצוינת!

Anton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני קודם צריך שהטלוויזיה תעבוד כמו שצריך עם המחשב ואז לחפש גירסאות יפות של אווטאר.

יש מישהו שאצלו המחשב מחובר בHDMI לטלוויזיה הזו? וזה עובד לו?

שאלה ל-agent__smith: בנוגע לחיבור המחשב דרך VGA לא איכפת לי מהקול כיוון שהקול בכל מקרה הולך לרסיבר ולא לטלוויזיה, האם בחיבור VGA ניתן להציג רזולוציה של FHD?
מתוך האתר של פיליפס, מה שמצאתי בנוגע לטלוויזיה זה טבלה שנקראת Computer formats שבה כתוב 1920*1080 60hz זה אומר שזה מה שנתמך ב-VGA?
ואז יש טבלה של video formats האם כשאני מנגן סרט הרזולוציה שלו צריכה להופיע בטבלה של ה-Computer formats או ה-video formats? כי יש הבדלים בין שני הטבלאות.

אם הירידה באיכות דרך הVGA היא לא דרסטית אני מוכן לשקול חיבור VGA, רק שזה יעבוד כבר.... אחרת כנראה שאצטרך לנסות להחליף את הטלוויזיה.

מקווה לעזרתכם.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #7 

לא בדיוק הבנתי את הבעיה... רק הסרטים מפריעים לך או שכל התמונה נראית לא טוב כשאתה מחבר מחשב?
טכנית כבל VGA יכול להעביר אפילו יותר מ1080p אבל לא כל טלויזיה תומכת בזה.
מעל הטבלה שמצאת אמור להיות מצוין הInput שזה מתייחס אליו. אם כתוב HDMI/DVI זה לא מתייחס לVGA.
Video Formats מדבר על אות Video שמגיע מנגן בלוריי או ממיר HD בניגוד לאות Computer. כשאתה מחבר את המחשב הסרטים שאתה מפעיל כבר לא "מעניינים" את הטלויזיה כי היא לא מזהה אותם כמשהו נפרד מאות המחשב.

Anton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה על התגובה.

לא לגמרי ברור באתר של פיליפס על איזו כניסה הם מדברים. הנה לינק למסמך: http://download.p4c.philips.com/files/4 ... ss_aen.pdf

אנסה להגדיר את הבעיה טוב יותר, כשאני מפעיל סרטים ניראה שהמסך מנסה לשנות רזולוציה התוצאות לא תמיד זהות, פעם זה עובד בסדר, פעם זה מגיע למצב שהסרט לא על כל המסך לא משנה כמה מתיחות דרך המדיה פורטל אני עושה נישארים פסים מצד ימין ושמאל של הסרט. וכשאני מנסה לחזור לתוכנה (לעצור את הסרט) אז אני מקבל מסך שחור ולא משנה מה אני עושה זה עדיין מסך שחור.

כשאחזור היום הביתה בערב אנסה לאפיין את הבעיה טוב יותר, הייתי מיואש אתמול אז פשוט ניסיתי כל דבר אפשרי בלי לעבוד מסודר במיוחד.

Anton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ל-Roi232 לגבי ההפרדה בין אות מחשב לסרט, כאשר רואים סרט במחשב על מסך המלא האם האות שהמחשב מעביר לא מקבל את הרזולוציה של הסרט? האם הבעיה לא יכולה להיות שהמסך לא תומך ברזולוציה ספציפית של הסרט?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #10 

דבר ראשון אל תקח את זה אישי :wink: זה מאבק האדם במכונה (ככה התחיל המטריקס )

אבל לעניינך אני חושב שהרזולוציה של VGA אותו דבר אבל לא בטוח לגבי עומק צבע או פרמטרים אחרים,
יש הבדל תיאורתית אם כי לא ראיתי במו עיניי.

אני חושב יותר לכיוון הHDMI במסך שלך שאולי יש הבדלים בין המחברים או הגדרות למחברים,
בגדול אתה צריך להגדיר במחשב 1920*1080*60HZ וזהו. מעבר לזה אם אתה לא רואה תמונה על כל גודל המסך אבל שהיא כן פרופורציונאלית אז יש שני מקומות לשנות את זה תתחיל במסך בהגדרות תמונה (זה אמור להיות 16:9) ואם לא אז בכרטיס המסך תחת OVERSCAN.

עד כאן היה גודל שולחן העבודה סדרת את זה זהו, בניגון מדיה זה סיפור שונה קרא במדריכים למעלה וודא הגדרות נכונות ושתוכנת המדיה שאתה מפעיל לא משנה AR של סרט.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #11 

נאמר שיש לך טלויזיה עם רזולוציה של 1366X768. כשאתה מחבר אותה ומגדיר בלוח הבקרה של מערכת ההפעלה/כרטיס מסך 1366X768 60Hz השטח הזה הופך להיות ה"מפה" של כל מה שאתה עושה בממשק מערכת ההפעלה. כל הסרטים והסרטונים שתפעיל על שולחן העבודה יהיו מעל ה"מפה" הזאת כלומר יותאמו ל1366X768 פיקסלים. במשחקים כידוע יש אפשרות לבחור רזולוציה שונה מזאת של שולחן העבודה אבל תמיד רצוי לבחור ברזולוציה הטבעית של המסך.
לאחרונה גיליתי שיש כרטיסי מסך שתומכים בשינוי אוטומטי של Hz לפי קצב הפריימים של הסרט שעוזרים מאוד למי שמעדיף HTPC ובכל מקרה לא מדובר בשינוי רזולוציה.
מקווה שהצלחת להבין.

לגבי הרשימה כמו שאמרתי מדובר על תמיכה באות שיוצא מכרטיס מסך לעומת אות וידאו. אני נוטה להאמין שמדובר על הVGA.
נשמע שהטלויזיה מזהה את האות מהמחשב כאות וידאו.
אגב איזה מחשב וכרטיס מסך אתה מחבר?

Anton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אתמול בפעם הראשונה מאז יום ראשון שהתקנתי את הטלוויזיה שיצא לי לראות בה סרט שלם. אני רוצה להודות לאנשים שהגיבו וניסו לעזור בשירשור הזה באמת עזרתם המון!
כרגע המחשב מחובר ב-VGA והכל עובד מעולה כמו שהיה לי בטלוויזיה הקודמת. דיברתי עם מנהל הסניף שבו רכשתי את המסך, הוא דיבר עם איש מכירות של פיליפס ועם אחד העובדים בחנות שלו שיש לו טלוויזית פיליפס ושניהם אמרו שזה חשוב לחבר את המחשב דווקא לכניסה של HDMI1 ואני חיברתי לHDMI2 את זה עוד לא יצא לי לבדוק, אבל בכל מקרה הייתי מאוד מרוצה מהאיכות גם דרך VGA. אז לאחר מאבקים קשים ותופעות מוזרות המסך עובד (גם ה-YES וה-PS3 נבדקו) ועכשיו אפשר רק לשבת ולהנות!
אני שוב חייב לציין שאיכות התמונה של המסך היא פשוט מדהימה בעיניי, תענוג אמיתי! הדברים שכן מעצבנים זה זמן ההדלקה הארוך והמעבר האיטי והכבד בין התפריטים.

תודה :)

asi792
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

לאנטון שלום..
אני ביום חמישי הולך לקנות מסך ואני מתכנן לקנות תמסך הנ"ל.
רציתי שתיתן לי חוות דעת אחרונה לפני שאני הולך לקנות .
חשוב לי ה USB שלו כי אני מתכוון לחבר הארד דיסק חיצוני וDOK (קבצי MKV)
לגבי צפיה ב HD אין לי ספק שאני לא אתאכזב.
ואם תרשום עוד דברים שלא ציינתי אני אשמח לשמוע .

בקיצור אשמח לחוות דעת נוספת מאחד שיש לו תמסך ולא מאיזה סוכן מכירות בחנות שיש לו אינטרס.

תודה מראש
אסי...

Anton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אסי שלום,
כמו שהבנת מהשירשור יש לי מחשב מחובר לטלוויזיה לכן כל הקטע של ה-USB ממש לא רלוונטי לגבי, אבל אני מוכן לבדוק בשבילך בערב איך זה להריץ קובץ MKV מה-USB. אין לי גם הארד דיסק חיצוני אלא רק disk on key.
מה שכן ניסיתי זה לראות תמונות דרך ה-USB וזה לא ממש עובד, אחרי כמה דקות שהוא ניסה לפתוח את התמונה פשוט ויתרתי.

מבחנתי כל מה שהיה לי חשוב במסך זה איכות התמונה, וכפי שכבר כתבתי איכות התמונה ב-HD פשוט מדהימה וגם ברוב ערוצי YES הרגילים זה ממש ניראה טוב. ערוץ הספורט לעומת זאת פשוט זוועה (גם אם מורידים sharpness).
לגבי הסאונד, גם בזה אני לא משתמש כי יש לי מערכת קולנוע בייתי ואני אף פעם לא משתמש ברמקולים של הטלוויזיה.

המינוסים בנתיים שראיתי זה בעיקר ידידיתיות השימוש, התפרטים לא נוחים ואיטיים מאוד והשלט לא נוח כיוון שיש בו רק אייקונים ולא ברור כל כך מה כל כפתור עושה. כשמדליקים את המסך לוקח לו הרבה יותר זמן להתחיל לעבוד מאשר המסך טושיבה הקודם שלי (ובנתיים יש לך את הלוגו של פיליפס על כל המסך). לפי מה שהבנתי זה אותו דבר בכל הטלוויזיות של פיליפס אז אם אתה רגיל לא תרגיש בזה חוסר נוחות.

בגודל אחרי כמה שעות שימוש בלבד במסך אני בהחלט לא יכול עדיין להמליץ עליו בלב שלם, ואוכל לתת המלצות רק לאחר מספר שבועות שימוש.

אם יש לך עוד שאלות ספציפיות אשמח לנסות לסייע.

asi792
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

תודה רבה על ההסברים
מה שחשוב לי זה באמת החיבור USB כמו שציינתי הבנתי שהיא לא תומכת DTS ולא בכתוביות רק עם מטמיעים אותם בסרט (זה לא בעיה )
אשמח אם תחזור אלי בקטע הזה בערב כמו שרשמתה ... לגבי כל השאר סבבה\
אזזז אני מחכה לתשובה בערב :wink:

ושוב תודה מראש
אסי....

Anton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אהלן אסי,
ניסיתי בשבילך, שמתי קובץ MKV של פרק של עמודי תבל באיכות 720P עם קובץ תרגום בניפרד. הטלוויזיה ניגנה אותו ממש בקלות (גם לא היו בעיות בסאונד) אבל התעלמה מקובץ התירגום.

מקווה שזה עוזר :)

asi792
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה רבה רבה אחי
עזרתי לי מאוד.. שאלה אחרונה
אם היייתה יכול להחזיר תשעון אחורה עדיין הייתה רוכש את המסך הזה??
או מסך אחר ??
שוב תודה רבה
אסי..

Anton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

תראה, שוב הניסיון שלי עם המסך הוא עדיין מועט מידי בכדי שאוכל לקבוע סופית עד כמה אני מרוצה ממנו.
כרגע התמונה שלו ניראת פשוט מדהים בעיניי. התלבטתי בינו לבין סוני EX402 והחלטתי לקחת את הפיליפס בגלל ה-100 הרץ ובגלל שאהבנו את התמונה שלו קצת יותר (דגם הסוני עם ה-100 הרץ יותר יקר - EX500). אז כרגע אני מרגיש שעשיתי החלטה נכונה אבל רק הזמן יגיד.

asi792
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

תודה רבה עזרתי לי מאוד .
נראה שאני אלך בעקבותך ואקנה תמסך הזה גם.
שיהיה לך אחלה סוף שבוע
ושנה טובה...

or_y
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #20 

היי אנטון,

קניתי גם כן את המסך, יש לי כמה שאלות לצורך השוואה.

1. באיזה רזולוציה אתה מחובר בVGA?

2. האם תלית את המסך על הקיר?
אם לא, איך הוא יושב על הסטנד? זז קצת או קבוע ולא זז?

3. שמתי לב בחדר חשוך לזליגת אור בתחתית המסך.
האם גם אצלך יש תופעה של זליגה?

תודה

אור

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”