חייב עזרה לגבי הפלזמה הזאת של פנסוניק

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום יש לי מסך פלזמה של פנסוניק בגודל 42 אינץ HD REDY. המסך הזה הוא לא מסך "בייתי" רגיל אלא מוניטור ולכן אין בו כמעט בכלל אופציות של חיבורים מאחור החיבורים הקיימים הם:
S VIDEO
RGB/COMPONENT
RCA
VGA
**(יש אופציה להוסיף למסך עוד כרטיס עם חיבורים,בזמנו ששאלתי אצל היבואן העלות של הכרטיס היא 1000 ש"ח,ואני לא ממש זוכר אם בכרטיס הזה כלול חיבור HDMI)
שאלתי היא האם במידה ואחליף את הממיר שלי (של הוט) לHD תהיה לי אפשרות לחבר אותו עם כבל VGA ל HDMI .ראיתי שקיימים כבלים כאלה אבל רציתי לדעת מספר דברים:
א-איך אני מקבל סאונד? ה HDMI מעביר גם סאונד אבל בגלל הקומבינה הזאת בחיבורים אני לא יודע אם אוכל לשמוע
ב-במידה ואקבל רק תמונה איך בכל זאת אני יכול לשמוע?(לא חשוב לי לשמוע מהטלוויזיה כי מחובר גם מגבר סטריאו שדרכו אני שומע כרגע)
ב-האם כשאצפה בערוצי הHD איכות התמונה תהיה טובה (הרי הממירים של הוט וגם של יס לא מונגנים באמת FULL HD אלא 720P והרזולוציה של המסך תומכת ברזולוציה של "חצי HD")
מצד אחד חבל לי לזרוק את המסך הזה לפח כי אף אחד לא יקנה אותו במחיר שיהיה לי שווה למכור מצד שני זה מכשיר יפני שעלה לא מעט כסף בזמנו והאיכות שלו לא רעה בכלל,מה עושים?

בדקתי ברשת לגבי הרזולוציה של המסך הזה (דגם TH42PG9) ולפי מה שמצאתי היא 852 על 480. אז עכשיו אני מבולבל,,,איך זה שאני מחבר את המחשב הנייד בכבל VGA ומעלה מהמחשב את הרזולוציה עד ל 1280 על 768 ויש תמונה המסך תומך ברזולוציה הזו. זה אומר שהוא יתמוך בשידורים של הממיר HD או לא? בקיצור אני חייב שמישהו יעשה לי פה סדר...

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בדגמי הPH, PR, PW ישנה אפשרות לרכוש כרטיס נוסף שנכנס לסלוט 1ו2 ואתה יכול לחבר את הממיר בHD, אם אין באפשרותך לחבר את הכרטיס אתה יכול לחבר את הממיר בחיבור COMPONENT, בכרטיס שלך סדר חיבורים הוא R B G (ולא בצורה הסטנדרטית RGB).
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אבל מה לגבי

שליחה #3 

ומה לגבי איכות הצפייה בערוצי ה HD ? והסאונד מאיפה אני מוציא סאונד למגבר בכל הסיפור הזה?
ולגבי האופציה ל לחבר כבל HDMI מהממיר לVGA בטלביזיה זו אופציה אפשרית או שזה לא יעבוד?
כמו שכתבתי קודם לכן הרזולוציה ע"פ היצרן היא 852 על 480 שזו רזולוציה נמוכה ביחס למסכים שיש היום מצד שני כשאני רואה DVD או מחבר ב VGA את המחשב רואים טוב מאוד
ולגבי הכרטיס הנוסף הזה שעלותו כאמור קצת יותר מאלף שקל,במידה ויש בו באמת חיבור HDMI התוצאה שאקבל תהיה שונה מהתוצאה שאקבל אם אחבר כבל HDMI ל VGA (מהממיר למסך כמובן).
ועוד דבר,הרי אם אחבר ב RGB או RBG במקרה הזה אין חשיבות בכלל לזה שאחליף ממיר לא? לא אראה שום הבדלים?
אשמח אם משהו יוכל לתת לי תשובה קצת יותר מפורטת

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

חיבור קומפוננט מעביר HD!

אין צורך בשום כרטיס

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

כמו שקודמי ציין גם קומפוננט מעביר 1080P ,אבל לצורך פיתרון מיעוט כניסות מבלי לרכוש כרטיס אחד יקר ניתן ברכישה חד פעמים של רסיבר ולהשתמש במיתוג הרסיבר בכל סוגי החיבורים-היום כמעט כל הרסיברים המודרניים כוללים יציאות וכניסות HDMI מה שיפתור לך גם את בעיית הסאונד .

hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

?

שליחה #6 

ok אבל מה לגבי הצפייה בערוצי ה HD אני אראה טוב? באיזה רזולוציה מנגן הממיר של הוט בערוצים הרגילים ובאיזה רזולוציה הוא מנגן בערוצי ה HD?
זה פשוט בלתי אפשרי להוציא מהנציגים שם את המידע הזה בטלפון הם לא מבינים שום דבר ...

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

לידיעתך הPG9 הוא לא מסך HD READY כפי שציינת אלא SD ,ואכן הוא מוניטור .
מה שאתה תקבל באמצעות חיבור ממיר או מקור HD אחר באופן ישיר או מיתוג רסיבר -כמובן באמצעות חיבור HDMI או קומפוננט זה את התמונה הטובה ביותר שהמסך שלך יכול להציג אך זה לא יהפוך אותו למסך HD מכיוון שהרזולוציה שלו עדיין תשאר סטנדרטית - אבל תראה שיפור בכל זאת .
בכל מקרה המסכים של פנסוניק יכולים להראות טוב ממסכים בעלי נתונים על הנייר של חברות אחרות .
אחד המסכים המוצלחים ביותר שלהם היה הPWD8 שיכול גם היום להתמודד עם מסכים חדשים למרות שהוא רק SD .

hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

או קי אז

שליחה #8 

סבבה,אז אני משנה את השאלה:
באיזה כבל הכי מומלץ לחבר את הממיר הרגיל (הוט מג'יק) במידה ואחליט להישאר איתו (יש לו יציאת SCART)?
ובאיזה כבל הכי מומלץ לחבר את הממיר HD במידה ואחליט לההחליף(לממיר הזה יש RGB)

ושוב אפשרויות החיבור לפלזמה הם:
VGA
COMPONENT (RGB
S-VIDEO
לגבי הסאונד,בשני המקרים הוא נכנס למגבר סטריאו 2 ערוצים בRCA (מה לגבי סינכרון הסאונד בשני המיקרים? תהיה בעיית סינכרון?)

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: או קי אז

שליחה #9 

hifi כתב:סבבה,אז אני משנה את השאלה:
באיזה כבל הכי מומלץ לחבר את הממיר הרגיל (הוט מג'יק) במידה ואחליט להישאר איתו (יש לו יציאת SCART)?
ובאיזה כבל הכי מומלץ לחבר את הממיר HD במידה ואחליט לההחליף(לממיר הזה יש RGB)

VGA
COMPONENT (RGB
S-VIDEO
לגבי הסאונד,בשני המקרים הוא נכנס למגבר סטריאו 2 ערוצים בRCA (מה לגבי סינכרון הסאונד בשני המיקרים? תהיה בעיית סינכרון?)
...
עם ממיר מגיק ניתן להתחבר או באמצעות יציאת הSCART או יציאת RCA - סיגנל קומפוזיט ,בכל מקרה אתה יכול לפנות לחברת הוט ו"לבקש" החלפת ממיר לממיר HD ,ואז לחבר באמצעות HDMI .
אם יש לך רסיבר איכותי שיודע לבצע לבצע UPSCALE או UPCONVERT לסיגנל שנכנס אליו בכניסת RCA קומפוזיט ולהוציא אותו מהחיבור קומפוננט או HDMI אז לפעמים מקבלים תמונה איכותית יותר .

yugaz7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311

אני באותה הבעיה

שליחה #10 

יש לי פאנסוניק PWD8 איך מחברים את ה-MAX TOTAL HD לפלאזמה.
הטכני של ייס חיבר את זה דרך הקומפוזיט ואמר שזה HD
לצערי לא הייתי בבית רק אישתי !!!

האם משהו יכול לפרט בדיוק איך מחברים

תודה

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: אני באותה הבעיה

שליחה #11 

yugaz7 כתב:יש לי פאנסוניק PWD8 איך מחברים את ה-MAX TOTAL HD לפלאזמה.
הטכני של ייס חיבר את זה דרך הקומפוזיט ואמר שזה HD
לצערי לא הייתי בבית רק אישתי !!!

האם משהו יכול לפרט בדיוק איך מחברים

תודה
...
yugaz7 גם חיבור של MAX HD לא יהפוך את המסך שלך למסך HD ,גם הוא מוגדר כמסך SD ,אמנם היציאה של הממיר יכולה להוציא סיגנל HD אם באמצעות קומפוננט או אפילו HDMI,אבל המסך עדיין SD .אין קסם שיהפוך מסך SD למסך HD ולא משנה איזה מקור תכניס לתוכו .שוב המסך שלך הוא אחד ההצלחות הגדולות לדעתי של פנסוניק והתמונה הכוללת למרות שלא HD היא מדהימה מכיוון שמעבד התמונה במסך זה מבצע עבודה טובה מאוד.
דרך אגב מסך זה הוא בעצם מוניטור שבו הרמקולים באים בנפרד ,והוא כולל כרטיסי הרחבה שניתנים להחלפה ,והוא מהסדרה המקצועית שיועדה למצגות נמלי תעופה ותערוכות בעולם .פה בארץ אימצו אותם לשוק הבייתי בהצלחה והוא כולל אפשרויות כיוון וכיול נרחבות שלא קיימות בחלק מהטלויזיות העכשויות.
נערך לאחרונה על ידי Netstat ב 01/09/2010 21:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

yugaz7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311

כל זה אני יודע אבל..................

שליחה #12 

לחבר בין השניים אני עדיין לא יודע!!!

איך אני מחבר בבקשה?

קומפוננט לקומפוננט? האם יש צורך בקבל רביעי נוסף ל-HD?
הגדרות בממיר ובפלאזמה?

איך??????????

תודה מראש על הסבלנות

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: כל זה אני יודע אבל..................

שליחה #13 

yugaz7 כתב:לחבר בין השניים אני עדיין לא יודע!!!

איך אני מחבר בבקשה?

קומפוננט לקומפוננט? האם יש צורך בקבל רביעי נוסף ל-HD?
הגדרות בממיר ובפלאזמה?

איך??????????

תודה מראש על הסבלנות
...
כמו שציינת קומפוננט לקומפוננט ,אם אתה מביט בסלוטים חפש את הסלוט בו קיימים לך 3 מחברי BNC אחד לייד השני כשעליהם אמור לבוא מתאם BNC זכר לRCA נקבה המתלבשים בחצי סיבוב .לצידם תראה שני מחברי RCA בעלי פרופיל נמוך (אדום לבן המיועדים לחיבור אודיו) בכל מקרה למחברים אלו בסלוט מסך אין צבעים וכולם כסופים
סדר החיבור הוא כך : מה שהכי קרוב למחברי האודיו הוא האדום אחריו בא הירוק והכי מרוחק הוא הכחול .
בפלאסמה עליך להעביר את הכניסה המתאימה בהתאם למיקום הסלוט של הקומפוננט בתחתית המסך - קח בחשבון שאת סלוט הקומפוננט ניתן היה למקם בכל אחד מ3 הפורטים הקיימים .(זה שהכי קרוב למחבר הVGA הוא השלישי)

hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

נאלץ לרשום את אותה שאלה שוב...בבקשה קראו את הפרטים

שליחה #14 

...
באיזה כבל הכי מומלץ לחבר את הממיר הרגיל (הוט מג'יק) במידה ואחליט להישאר איתו (יש לו רק!!! יציאת SCART)?
ובאיזה כבל הכי מומלץ לחבר את הממיר HD במידה ואחליט לההחליף(לממיר הזה יש רק!!!! יציאת RGB)

!!!!!!!!VGA
COMPONENT (RGB!!!!!!!!!
S-VIDEO!!!!!!!
אין HDMI! !!!!! אין
לגבי הסאונד,בשני המקרים הוא נכנס למגבר!!!!!!! סטריאו 2 ערוצים(לא רסיבר,מגבר) בזוג RCA (מה לגבי סינכרון הסאונד בשני המיקרים? תהיה בעיית סינכרון?)
תודה למגיבים! :מבולבל:

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: נאלץ לרשום את אותה שאלה שוב...בבקשה קראו את הפרטים

שליחה #15 

hifi כתב:...
באיזה כבל הכי מומלץ לחבר את הממיר הרגיל (הוט מג'יק) במידה ואחליט להישאר איתו (יש לו רק!!! יציאת SCART)?
ובאיזה כבל הכי מומלץ לחבר את הממיר HD במידה ואחליט לההחליף(לממיר הזה יש רק!!!! יציאת RGB)

!!!!!!!!VGA
COMPONENT (RGB!!!!!!!!!
S-VIDEO!!!!!!!
אין HDMI! !!!!! אין
לגבי הסאונד,בשני המקרים הוא נכנס למגבר!!!!!!! סטריאו 2 ערוצים(לא רסיבר,מגבר) בזוג RCA (מה לגבי סינכרון הסאונד בשני המיקרים? תהיה בעיית סינכרון?)
תודה למגיבים! :מבולבל:
...
עם הMAGIC הרגיל אין לך בררה חבר אותו באמצעות כבל SCART לRCA ניתן למצא בכל חנות אלקטרוניקה או אפילו חשמל ,או כבל RCA לRCA .
במידה ואתה מחליף את הממיר לHD ואתה לא רוצה להכנס להוצאות(ע"י רכישת כרטיס HDMI או רסיבר) אז לך על הקומפוננט (סה"כ 5 כבלי RCA זכר לזכר -שלושה לתמונה ועוד שניים לשמע)
מצ"ב קישור לחוברת המסך שלך - מאמין שזה יעזור לך גם עם החיבור .
http://www.eurocomdc.co.il/_Uploads/Man ... G9_HEB.pdf

[/img]

hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה רבה

שליחה #16 

:)

שלח תגובה