קורס בשוק ההון

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #21 

כמה כללים חשובים שיודע(או צריך לדעת) כל משקיע בבורסה,,,,חלקם למדתי בעבר "ברגליים"

1) אף פעם אל תכניס כסף שחשוב לך למטרה (דירה ....חתונה....וכו')
2) אם אתה רוצה להרוויח , תדע גם להפסיד
3) תבדוק את החברה ותעשה קצת מחקר על מניה שבה אתה מעונין להשקיע (מאזנים , תחום התעסקות , צפי עסקי וכו')
4) קבע "סטופ-לוס" . רף תחתון , אם ההפסד מגיע ל X אחוז במניה , אתה יוצא ולא משנה מה.....
5) ציפור אחת ביד טובה משניים על העץ,...לפעמים כדאי לקחת רווח לכיס ולסגור פוזיציה ולא לחכות לעוד רווח (חזיר קטן אוכל הרבה , חזיר גדול אוכלים אותו*)
6) נכון לפעמים (לרוב ) קנה בשמועה , מכור בידיעה ....יש שמועה שחברה למשל הולכת להנפקה ...קנה לפני ....ומכור ביום ההנפקה או לפני.....
7)כדאי להבין בניתוח טכני (ברמה כזו או אחרת) ובהגנות על התיק
8 לא להכנס (לפחות לא בהתחלה) לתחומים פחות מוכרים ומסוכנים (מאוד) כמו אופציות מעוף
9) קורס קצר לא יכול להזיק
10) לא מנסים לתפוס סכין נופלת....זאת אומרת לא קונים מניה שקורסת בתקוה שאולי הגיעה לתחתית ותעלה.....(רק אם "בטוחים " שנפלה מספיק...וזו כבר תורה בפני עצמה)
11) תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר.....סתם פתגם אופטימי לפעמים
12) סבלנות סבלנות סבלנות ...אפשר אבל זה לא כל כך קל להרוויח בבורסה ....
13) לא כדאי לבצע פעולות רבות ומהירות מדי , זה רק יתן עמלות לבנקים , כאמור סבלנות...
14) על כל מומחה שיאמר א תמצא מומחה אחר שאומר ההפך....זכור גם האנאליסיטים הטובים ביותר טועים ולא פעם...
15) לא תמיד נכון אבל לרוב....כמעט כל מניה ללונג (לטווח ארוך בתיק) תניב תשואה חיובית אלא אם כן ארעו נסיבות מיוחדות כמו פשיטת רגל/חובות (אפריקה ישראל) , הנפקה שלא הצליחה לפי הציפיות (די מדיקל/פרוטליקס בזמנו) ניסוי רציני שכשל(פארמוס) , נפט / גז שלא נמצא (זרח....) מיתון עולמי רציני....

ועוד כמה לא שלי:
שוק-המניות יעיל מאוד בהעברת נכסים מן המשקיע חסר-הסבלנות למשקיע הסבלני.
- וורן באפט
קנה כשכל השאר מוכרים, והישאר עד שכל השאר קונים.
- ג'ון פול גטי
לקנות כאשר אחרים מוכרים בעגמומיות ולמכור כאשר אחרים קונים בחמדנות דורש את האומץ הרב ביותר ומתגמל בצורה הגדולה ביותר.
- ג'ון טמפלטון

בהצלחה

(לגזור ולשמור)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #22 

Nissim כתב: moco,
האיטואיציה שלך היתה נכונה.
מחקרים לאורך עשרות שנים מראים כי קרנות אינן מצליחות להכות את המדד בהשקעה לתקופה ארוכה, שהינה המומלצת.
...
הקרנות כאן ? כן .
בחו"ל יש המון קרנות שבאופן מתודי על פני שנים מכות את מדד הייחוס . למעשה בבארונס (עיתון בורסה נחשב ), לא מסתכלים בכלל על מנהלי תיקים שאינם מכים את מדד הייחוס למשך שנים ברצף , ובמורנינג סטאר אתה לא יכול לקבל דירוג גבוה ללא כך . ועובדה שיש רבים
Nissim כתב:
לימוד והשקעה בשוק ההון הינo הכרחים לכל אחד ואחת ע"מ לקיים התנהלות פיננסית נכונה ומתוכננת לטווח ארוך.
מכיוון שאין דרך הוגנת להכות את המדד לאורך זמן, עדיף לקנות תעודות סל המחקה את המדד וזוהי ההשקעה הנכונה למשקיע הרגיל.
יש לסייג כי השקעה בתעודת סל אינה חסינה מהפסדים, ובכלל, מי ששואל את עצתי "כמה אפשר להרוויח בבורסה?", תמיד נענה בתשובה "כמה אתה מוכן להפסיד?"
...
(Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #23 

ohyaeli כתב:תודה לכולכם על התשובות (Y)

יש פה תשובות מגוונות, ואני לתומי ציפיתי לתשובות יותר חד משמעיות. כנראה שזה לא פשוט וכמו בכל דבר בחיים אין שחור ולבן אלא הרבה אפור.

אולי אם אני אציג את מטרת העל שלי יהיה יותר פשוט. כל מה שרציתי זה לא להתעשר בקלות, אני לא מחפש זכיה בלוטו (אבל גם לא מתנגד לה :) ). אני רוצה שהכסף שלי לא "ישכב" סתם בעו"ש, אני רוצה להגדיל את ההון האישי שלי.

אני מאמין שלכל דבר יש עקומת לימוד ושכר לימוד, לכן אני פתוח לדברים חדשים ומבין את ההשלכות.

אם יש אנשים שיכולים לתת לי עצה מהדרך או על הדרך שהם עברו אני יותר מאשמח לשמוע.

(b)
...
אתה רוצה להגדיל את ההון האישי שלך ?
אתה ממושמע לחלוטין ?
אם אני אומר לך דרך אתה תלך אחריה בעקביות גם כשהשוק יורד לתחתית וגם כשהוא עולה לשמיים ?
אם אתה באמת מוכן , אני אתן לך דרך לעשות זאת
אבל תחשוב על זה טוב , כי אם לא אתה עלול להפסיד המון כסף
אנשים מפסידים יותר כסף מאי משמעת עצמית ומאי הצמדות לאסטרטגיה שלהם , מאשר מכול דבר אחר, כי אחרת כולם היו מיליארדרים כמו וורן באפט
ואל תשלה את עצמך , אני הייתי מקצוען בשוק הזה ועדיין גם לי זה קשה . כך שתחשוב טוב טוב אם אתה כל כך ממושמע

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #24 

senesh321 כתב:ממליץ בפה מלא על בית השקעות "ילין לפידות"
ניהול תיק או קניית קרנות שלהם באופן עצמאי
...
(Y) בהחלט
ולגבי קרנות , עד שלא תשונה ההנהלה אפשר בהחלט לקחת פסגות , הם גם טובים מאוד , והיתרון שלהם הוא גודל (בשוק ההון הישראלי זה יתרון עצום ), ומחלקת מחקר טובה

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”