קורס בשוק ההון

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ohyaeli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

בזמן האחרון אני מאוד רוצה לעבור קורס השקעות בשוק ההון. התרשמתי ממכללת פסגות ומכללת מגמות.
רציתי לדעת אם יש כאן מישהו שחווה את אחד מהמקומות האלה ויכול להעיד עליהם.

בנוסף אני רוצה לדעת שני דברים, הראשון הוא מה דעתכם על הקורסים האלו. השני, האם יש להם ערך מוסף ואפשר לראות מהם הגדלה של ההון האישי?

תודה,
אלי.
(b)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14359
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

אם אתה רוצה ללמוד בקורס שיעזור ויתרום לך להון האישי, לך ללמוד בקורס של מאיר ברק.
אתה מתחיל להרוויח כסף מהשיעור השני..

ohyaeli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

טלHD כתב:אם אתה רוצה ללמוד בקורס שיעזור ויתרום לך להון האישי, לך ללמוד בקורס של מאיר ברק.
אתה מתחיל להרוויח כסף מהשיעור השני..
...
תודה על התגובה, אבל מגיגול שלו קיבלתי כמה כתבות לא אוהדות וטוקבקים עוד יותר לא אוהדים

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 7&fid=3311

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #4 

טלHD כתב:אתה מתחיל להרוויח כסף מהשיעור השני..
...
מעניין, למה בדיוק אתה מתכוון? מרוויחים כסף כי מפסיקים ללכת אחרי השיעור הראשון?

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #5 

Nissim כתב:
...
...
(Y)
שי

senesh321
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

ohyaeli כתב:שלום לכולם,

בזמן האחרון אני מאוד רוצה לעבור קורס השקעות בשוק ההון. התרשמתי ממכללת פסגות ומכללת מגמות.
רציתי לדעת אם יש כאן מישהו שחווה את אחד מהמקומות האלה ויכול להעיד עליהם.

בנוסף אני רוצה לדעת שני דברים, הראשון הוא מה דעתכם על הקורסים האלו. השני, האם יש להם ערך מוסף ואפשר לראות מהם הגדלה של ההון האישי?

תודה,
אלי.
(b)
...
עזוב אותך משטויות
בסוף-רק מעטים מרוויחים כסף

ohyaeli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

senesh321, ציפיתי לתגובה כזו וטוב שהיא באה, ככה אפשר לפתח דיון גם לגבי הנושא הזה.

לי אין ניסיון, לכן אני לא יכול להעיד אם מרוויחים או מפסידים. חלק מהאנשים שדיברתי איתם מרוויחים (וחלק מהם יפה מאוד) וחלקם מפסידים.
מה שמוזר הוא שאלו שאין להם ניסיון ולא השקיעו לרוב דוגלים בלא להשקיע כי זה בזבוז של כסף. שוב, זה מוזר כי אין להם שום ניסיון בעיניין.

הייתי שמח לשמוע עוד דעות בעיניין.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #8 

בוא נניח שיש לבנאדם 100,000 ש"ח פנויים.

והוא שמע שבשוק ההון אפשר לעשות הרבה כסף או שפשוט בא לו לראות על מה המהומה.

יש לו כמה אפשרויות:

ללכת לקורס כזה שמנסה ללמד אותך לקנות בזול ולמכור ביוקר ומשמעת השקעה וניתוח גרפים וכו', המציאות היא ברוב המקרים שאתה תדע לקנות ולמכור וגם לנתח אבל כסף לא תרוויח אלא אם כן השוק שוורי בלבד. זה לוקח זמן לשפשף את המיומנות והשליטה העצמית כדי באמת בסוף השנה לשלם מיסים על רווחים בבורסה. כן, אפשר להתחיל עם סכום קטן וללמוד עליו, אבל רוב האנשים יחשבו שהם וורן באפט אחרי סיבוב אחד מוצלח על איזה רציו וישר יגדילו את הסיכון, זה לא יגמר בטוב בטוח.

לקנות קרן סולידית/מנייתית, משלמים דמי ניהול, המעקב נוח ופשוט ויש המון תחרות בתחום והמון סוגי קרנות "שווקים מתפתחים" "נאסדאק" ובעצם כמעט על כל דבר. נותנים לכסף לעבוד ולא מתעסקים יותר מדי.

מנהלי תיקים, יש טובים יותר וטובים פחות, ההמלצה האישית שלי היא לשמוע ממכרים על תשואות ועל יחס של חברות אלו או אחרות, בנימה אישית, אפסילון מציגים אצלנו תשואות טובות מהשאר.
הם "חיים" את השוק (מנהלי התיקים) הם מחליפים מחשבות ורעיונות בינהם, זה המיין ביזנס שלהם וכל אדם פרטי שיקרא שעתיים ביום עיתון כלכלי זה או אחר לא יצליח להגיע למצב שיש לו מידע קונקרטי ומדוייק מאנשים שעושים את זה 9 ל 5. אז כן, משלמים דמי ניהול, לא גבוהים בגלל התחרות, אפשר להתמקח, מגדירים את רמת הסיכון הרצוייה , נניח עד 40% מניות וכו' ונותנים להם לעבוד כמה חודשים, במידה והם "הכו" את המדד והתיק מראה תשאות טובה מה טוב. (לא הרבה ינהלו 100,000 ש"ח, יש מינימום גבוה יותר ברובם)
שי

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14359
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #9 

Nissim כתב:
...
...
הייתי במפגש/הרצאה איתו בראשל"צ. הוזמנתי ללא תשלום כמובן.
הוא הסביר שבקורס אצלו הוא מתחייב שהחל מהשיעור השני מתחילים להשקיע ולהרוויח בהתחיבות.
אם אתה מפסיד הוא משלם את ההפסד ( במסגרת הקורס בלבד...לא כל החיים....)
כמו כן, אם אחרי שיעור ראשון לא רוצים להמשיך לא מחוייבים על מחיר הקורס (כ -2,400 ש"ח אם אני לא טועה),
רק בסכום של כ 300 ש"ח. נראה לי הוגן לגמרי.

senesh321
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

טלHD כתב:
Nissim כתב:
...
...
הייתי במפגש/הרצאה איתו בראשל"צ. הוזמנתי ללא תשלום כמובן.
הוא הסביר שבקורס אצלו הוא מתחייב שהחל מהשיעור השני מתחילים להשקיע ולהרוויח בהתחיבות.
אם אתה מפסיד הוא משלם את ההפסד ( במסגרת הקורס בלבד...לא כל החיים....)
כמו כן, אם אחרי שיעור ראשון לא רוצים להמשיך לא מחוייבים על מחיר הקורס (כ -2,400 ש"ח אם אני לא טועה),
רק בסכום של כ 300 ש"ח. נראה לי הוגן לגמרי.
...
כן כן
סיפורי אלף לילה ולילה
ולפותח השרשור:
ללמוד-זה תמיד טוב
אבל אח"כ אתה צריך להתמיד להיות ב"עניינים" ,כלומר:מול מסך עם מערכת מיסחר,גרפים ושאר ירקות.
זו מעין התמכרות,הרבה מאד זמן אתה שורף בעיסוק הזה
ואם לא תשקיע את הזמן הנדרש במעקב יומיומי-לא תוכל להגיע להישגים(רווחים)
ואם אתה מפסיד-אתה מרגיש רע...זה משפיע על חיי היומיום
קבל הצעה ממני:רד מזה,תן למביני עניין לנהל את כספך

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #11 

ohyaeli כתב: חלק מהאנשים שדיברתי איתם מרוויחים (וחלק מהם יפה מאוד) וחלקם מפסידים.
...
אמרת פה את הכל בעצם, ואותו דבר נכון גם למי שלא עושה את הקורס ונכון גם למנהלי תיקים. אז מה, המפסידים לא הבינו את החומר הנלמד ? :wink:

ללמוד על שוק ההון, כמו ללמוד על כל נושא שבעולם זה דבר חיובי, אבל קורס שטוען שהוא מלמד אותך איך להרויח משוק ההון הוא חשוד.

לגבי זה שהם מחזירים כסף על הפסדים (ואני מניח שזה מוגבל ולא יחזירו לך 50,000 ש"ח אם תפסיד אותם), אז זה תרגיל ידוע שהולך בדומה למסופר בבדיחה היהודית הבאה:
ליהודי במזרח אירופה היה סוס, שהיה היפה בכפרו.
מדי פעם היו שכיניו של היהודי מנסים לקנות את הסוס, אולם היהודי סירב בעקשנות להיפרד מסוסו האהוב.
באחד הפעמים נכנס היהודי לאורווה ומצא את הסוס מת.
חשב האיש כמה שעות ונכנס לשכנו הקרוב והציע לו לקנות את הסוס במחיר של אלפיים רובל, השכן הסכים, שילם את הכסף, והיהודי חזר לביתו. בתוך כמה דקות ארז היהודי את מיטלטליו וברח לעיר הגדולה.
אחרי כמה שנים, בדרך מקרה, נתקל היהודי בשכנו. למרבה הפלא, קידמו זה בשמחה רבה, חיבקו ונישקו על שתי לחייו. "רגע" - תמה היהודי - "אתה לא כועס עלי", שמכרתי לך סוס מת?" "לא" - אמר הגוי - "מה פתאום. ברגע שנכנסתי לאורווה, וראיתי,שהסוס מת, החלטתי לעשות הגרלה, כשהסוס הינו הפרס הראשי, הדפסתי חמש מאות כרטיסים של עשרים רובל כל אחד, ומכרתי את כולם לאנשי הכפר."כך הרווחתי עשרת אלפים רובל במקום האלפיים, ששילמתי עבור הסוס המת. "רעיון נפלא" - התפעל היהודי "ומה עם האיכר, שזכה בסוס המת, האם הוא לא כעס עליך?" "כעס" - ענה הגוי "בוודאי שכעס, כעס מאוד אפילו..."
"ומה עשית?" שאל היהודי. "מה זאת אומרת" - ענה הגוי - "החזרתי לו את העשרים רובל..."!
...
:lol:

דוגמא נוספת לרעיון, שירות שנותן בתשלום טיפים לאיזה סוס יזכה במירוץ, ואם הטיפ לא היה נכון, מקבלים את הכסף חזרה :D
משה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #12 

בורסה = התמכרות ...וצריך זמן , הרבה זמן , לקרוא עיתונים כלכליים , להיות מול המסך , מערכות מסחר , פורומים , גרפים ומה לא.....
לפעמים מפסידים (צריך להבין שזה ככה תמיד) , לפעמים מרוויחים , ובתקוו שמרוויחים יותר מאשר מפסידים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

uris כתב:בורסה = התמכרות ...וצריך זמן , הרבה זמן , לקרוא עיתונים כלכליים , להיות מול המסך , מערכות מסחר , פורומים , גרפים ומה לא.....
לפעמים מפסידים (צריך להבין שזה ככה תמיד) , לפעמים מרוויחים , ובתקוו שמרוויחים יותר מאשר מפסידים.
...
נכון, זה עלול להיות התמכרות, אבל טעות לחשוב שחייבים להשקיע את כל הזמן הנ"ל בשביל תוצאות.

עשיתי פעם תרגיל פשוט.
לקחתי הרבה קרנות נאמנות שמתרכזות במניות של ת"א 25 אבל עם שיקול דעת (של אנשים שאני מניח זה מקצועם והם בעיניינים 9 עד 5 כמו שנאמר למעלה), כשהן פרסמו את התשואות השנתיות.
כצפוי חלק היכו את מדד 25 וחלק, המדד הכה אותן.
השוויתי את ממוצע התשואות של כל הקרנות הללו מול מדד 25 (שזה התשואה שתקבל בהשקעה "בלי לחשוב ולהבין" כמו בתעודת סל).
הממוצע היה פחות מהמדד במספר קרוב מאוד ל2%.

עכשיו מה זה 2%?
2% זה בדיוק דמי הניהול שכל קרנות הנאמנות הללו לקחו אז.
משה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #14 

להשקיע בתעודות סל / קרנות זה משהו אחד...
ולהיות סוחר על בסיס יומי כולל מניות היתר .... וכולל העזה לפעמים ....ומשחק תוך יומי ...פה צריך להיות מבין גם בניתוח טכני וגם עם חושים חדים וניסיון...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

מסכים שאם אין לך ניסיון, אז כמעט בטוח שתפסיד, ולו בגלל שלא תהיה לך משמעת עצמית.
ההיפך לא נכון.
משה

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #16 

moco,
האיטואיציה שלך היתה נכונה.
מחקרים לאורך עשרות שנים מראים כי קרנות אינן מצליחות להכות את המדד בהשקעה לתקופה ארוכה, שהינה המומלצת.
לימוד והשקעה בשוק ההון הינo הכרחים לכל אחד ואחת ע"מ לקיים התנהלות פיננסית נכונה ומתוכננת לטווח ארוך.
מכיוון שאין דרך הוגנת להכות את המדד לאורך זמן, עדיף לקנות תעודות סל המחקה את המדד וזוהי ההשקעה הנכונה למשקיע הרגיל.
יש לסייג כי השקעה בתעודת סל אינה חסינה מהפסדים, ובכלל, מי ששואל את עצתי "כמה אפשר להרוויח בבורסה?", תמיד נענה בתשובה "כמה אתה מוכן להפסיד?"
נערך לאחרונה על ידי Nissim ב 30/08/2010 17:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

לא אינטואיציה :-)
פשוט ניסיתי (והצלחתי) לוודא את מה שכתבת , שכבר הייתי משוכנע בו קודם.
משה

ohyaeli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

תודה לכולכם על התשובות (Y)

יש פה תשובות מגוונות, ואני לתומי ציפיתי לתשובות יותר חד משמעיות. כנראה שזה לא פשוט וכמו בכל דבר בחיים אין שחור ולבן אלא הרבה אפור.

אולי אם אני אציג את מטרת העל שלי יהיה יותר פשוט. כל מה שרציתי זה לא להתעשר בקלות, אני לא מחפש זכיה בלוטו (אבל גם לא מתנגד לה :) ). אני רוצה שהכסף שלי לא "ישכב" סתם בעו"ש, אני רוצה להגדיל את ההון האישי שלי.

אני מאמין שלכל דבר יש עקומת לימוד ושכר לימוד, לכן אני פתוח לדברים חדשים ומבין את ההשלכות.

אם יש אנשים שיכולים לתת לי עצה מהדרך או על הדרך שהם עברו אני יותר מאשמח לשמוע.

(b)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

ohyaeli,
קודם כל, שווה שתתפוס שיחה עם יועץ ההשקעות בבנק. כולם עברו הכשרה בסיסית וחלקם אנשים נבונים (מה שאומר גם שהם לא יציעו לך דרך להתעשר :-) ).
אלטרנטיבות שבטוח עדיפות על עו"ש סתם, יש בהחלט.
חוץ מזה יש הרבה מנהלי תיקים עצמאיים או בבתי השקעות (אם יש לך את הסכום המינימלי) שזה מקצועם. חפש המלצות מידידים. שוב, מנהל תיקים טוב זה לא אחד שמבטיח לך הרים וגבעות. מנהל תיקים טוב, זה אחד שמקשיב לך לגבי ייעוד הכסף ולגבי הסיכונים שאתה מוכן לקחת, מוודא שברור לך מה זה סיכון (זה לפעמים מתממש ואז קוראים לזה הפסד כסף), ואז פועל בהתאם תוך דיווח שוטף על פעולותיו.

אם אתה רוצה לדעת בעצמך, אז אתה צודק שלכל דבר יש "שכר לימוד", השאלה למי אתה משלם אותו ואם הוא מספק את הסחורה. מארגונים שמפתים אותך ללמוד אצלם בטענה שתוכל לעשות כסף לאחר הקורס, הייתי מתרחק.
אני לא יודע אם אתה בנוי לזה, אבל לימוד עצמי זו דרך מצוינת. יש המון ספרים , וכיום, יש הרבה מאוד חומר באינטרנט. גם שם צריך להיזהר משרלטנים.
ברר על פי מה מלמדים בקורסי שוק ההון באוניברסיטאות .
משה

senesh321
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

ממליץ בפה מלא על בית השקעות "ילין לפידות"
ניהול תיק או קניית קרנות שלהם באופן עצמאי

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”