מתי בעצם מגבר מגיע להספק המקסימלי שהוא מסוגל לתת?
במגבר שלי הסקאלה נעה בין מינוס 80dB לבין פלוס 15dB. היכן בדיוק על הסקאלה המגבר נותן את 120 הוואט המוצהרים שהוא מסוגל להפיק? במקסימום ווליום? איפשהוא באמצע? כמה צריך להגביר כדי להגיע לרוויה?
אני מבין שבתחום התדרים הגבוהים והנמוכים המגבר צריך "להתאמץ" יותר כדי לספק את אותו עוצמה כמו בתדרי הביניים. לפיכך, האם המגבר יכול להיכנס לעיוותים גם בווליום בינוני?
אופיר
אני מבין שבתחום התדרים הגבוהים והנמוכים המגבר צריך "להתאמץ" יותר כדי לספק את אותו עוצמה כמו בתדרי הביניים. לפיכך, האם המגבר יכול להיכנס לעיוותים גם בווליום בינוני?
אופיר
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
המגבר אמור לייצר את מכסימום ההספק המוצהר כאשר מתקיימים התנאים הבאים:
1. אות כניסה התואם את אות הכניסה המכסימאלי המוגדר בדפי הנתונים של המכשיר.
2. הווליום במכשיר על מכסימום.
3. העומס שרואה המגבר זהה לעומס המוגדר בדפי הנתונים - לפיו נבדק המכשיר (8 אוהם למשל).
ברם, אם תשנה את אחד התנאים, יתכן והוא יגיע למכסימום גם קודם - או שלא יגיע אליו לעולם.
><>
3. העומס שרואה המגבר זהה לעומס המוגדר בדפי הנתונים - לפיו נבדק המכשיר (8 אוהם למשל).
ברם, אם תשנה את אחד התנאים, יתכן והוא יגיע למכסימום גם קודם - או שלא יגיע אליו לעולם.
><>
נציג AQUA-AUDIO
הספק מגבר מוגדר בהתאם לעומס שמחובר אליו כלומר הרמקולים שלך, מה שאומר
שהכל תלוי בכמה הספק הרמקולים שלך יכולים לספוג.
אם הרמקולים שלך מסוגלים לקבל עד 100 וואט אז הם יהרסו הרבה לפי שתגיע לקצה הסקלה של המגבר.
כאשר הרמקולים מסוגלים לקבל יותר מההספק הנתון של המגבר רק אז תוכל לספק להם (במקרה אידיאלי) את ההספק של המגבר, במציאות יש דבר שניקרא נצילות של מגבר כלומר מה ההספק בפועל שהוא מסוגל לספק בעוד ששאר "ההספק" מתבזבז כחום וכו' (יש מספק מאמרים בתחום מגברים וגם בפורומים כדאי לך לקרוא).
לסיכום המגבר לא יתן במציאות את ההספק "המוצאר" שלו אלה אם כן מדובר ברמקול מאד איכותי בעל נצילות ששואפת ל-100 אחוז והתנגדות נמוכה ככל האפשר וגם אז אני משאר שנשמע עיוותין ברמה מסויימת.
שהכל תלוי בכמה הספק הרמקולים שלך יכולים לספוג.
אם הרמקולים שלך מסוגלים לקבל עד 100 וואט אז הם יהרסו הרבה לפי שתגיע לקצה הסקלה של המגבר.
כאשר הרמקולים מסוגלים לקבל יותר מההספק הנתון של המגבר רק אז תוכל לספק להם (במקרה אידיאלי) את ההספק של המגבר, במציאות יש דבר שניקרא נצילות של מגבר כלומר מה ההספק בפועל שהוא מסוגל לספק בעוד ששאר "ההספק" מתבזבז כחום וכו' (יש מספק מאמרים בתחום מגברים וגם בפורומים כדאי לך לקרוא).
לסיכום המגבר לא יתן במציאות את ההספק "המוצאר" שלו אלה אם כן מדובר ברמקול מאד איכותי בעל נצילות ששואפת ל-100 אחוז והתנגדות נמוכה ככל האפשר וגם אז אני משאר שנשמע עיוותין ברמה מסויימת.
גיל בכר
גיל ודוחף-לוויתן,
תודה רבה,
נא התייחסו לנתוני המערכת שלי המוצגת בחתימה שלי.
לגבי הרמקולים (נצילות 88DB ועקבה 6 אוהם), הנה הלינק:
http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=15
לגבי המגבר: 85Wx5 (טעיתי קודם שכתבתי 120, סורי...
)
במגבר יש תמיכה בשני "סוגים" של עקבה, בין 4 ל 8 אוהם ו 8 אוהם ומעלה. אצלי מכוון לטווח שבין 4 ו 8 אוהם.
מה שמעניין אותי הוא האם ייתכן שב"ווליום" של מינוס 15DB על הסקאלה (נראה לי שזה יוצא איפושהוא באמצע הסקלה, לא?), יש מצב באיזושהיא צורה שהמגבר "יצטרך" לתת את כול העוצמה (ההספק) שהוא מסוגל לה ואז בעצם יגיע לרוויה.
דוחף לוויתן, כתבת שאחד התנאים הוא 8 אוהם לכן אני שואל שוב. כמו כן, דיברתי עם איזה מוכר בחנות כלשהיא והוא אומר שיש מצב של "פיקים". כלומר, גם בווליום נמוך יחסית יש מצב שהמגבר יגיע לשיא ההספק שלו.
תודה רבה,
נא התייחסו לנתוני המערכת שלי המוצגת בחתימה שלי.
לגבי הרמקולים (נצילות 88DB ועקבה 6 אוהם), הנה הלינק:
http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=15
לגבי המגבר: 85Wx5 (טעיתי קודם שכתבתי 120, סורי...
במגבר יש תמיכה בשני "סוגים" של עקבה, בין 4 ל 8 אוהם ו 8 אוהם ומעלה. אצלי מכוון לטווח שבין 4 ו 8 אוהם.
מה שמעניין אותי הוא האם ייתכן שב"ווליום" של מינוס 15DB על הסקאלה (נראה לי שזה יוצא איפושהוא באמצע הסקלה, לא?), יש מצב באיזושהיא צורה שהמגבר "יצטרך" לתת את כול העוצמה (ההספק) שהוא מסוגל לה ואז בעצם יגיע לרוויה.
דוחף לוויתן, כתבת שאחד התנאים הוא 8 אוהם לכן אני שואל שוב. כמו כן, דיברתי עם איזה מוכר בחנות כלשהיא והוא אומר שיש מצב של "פיקים". כלומר, גם בווליום נמוך יחסית יש מצב שהמגבר יגיע לשיא ההספק שלו.
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
לפי דעתי במקרה הנתון שלך אין לך מה לדאוג מכוון שהמגבר שלך מסוגל לספק מקסימום 85 וואט (RMS) ואילו הרמקול מסוגל לקבל עד 150 וואט (אני משאר שגם RMS) כך שגם אם תתאמץ, עם המגבר הזה הזה לא תוכל להגיע לרוויה יחד עם הרמקולים שיש לך, מה שכן יכול להיות לך זה עיוותים שיכולים לנבוע מנצילות יחסית נמוכה של הרמקול וחוסר תאימות בעכבה שבין המגבר והרמקול (דבר שלא בשליטתך).
גיל בכר
גיל,
מה שאתה אומר הוא שרוויה של מגבר תלויה ברמקול.
שמע, אני לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל קשה לי לראות את הקשר בין השניים. האם רוויה של מגבר לא תלויה רק במדבר עצמו? כלומר, אם תעלה את העוצמה במגבר למקסימום, האם המגבר לא יגיע לרוויה ללא תלות ברמקולים שלך?
מה שאתה אומר הוא שרוויה של מגבר תלויה ברמקול.
שמע, אני לא מבין גדול באלקטרוניקה אבל קשה לי לראות את הקשר בין השניים. האם רוויה של מגבר לא תלויה רק במדבר עצמו? כלומר, אם תעלה את העוצמה במגבר למקסימום, האם המגבר לא יגיע לרוויה ללא תלות ברמקולים שלך?
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
ofirrjd, ניתן להשוות את המגבר למקור מתח שמספק זרם בגודל X (מכאן נובע השם הספק הספק=מתחXזרם).
בכדי שמקור המתח יזרים זרם חייב שיהיה מעגל סגור ושיהיה צרכן שיקבל את הזרם.
במקרה שלנו המגבר הוא מקור המתח שמזרים את הזרם לעבר הצרכן שהוא במקרה שלנו הרמקול, כל עוד אין צרכן, המגבר לא יעבוד לא משנה כמה עוצמה (או באנלוגיה שלנו - הזרם) תתן.
עכשיו ברגע שהצרכן מחובר הוא זה שצורך את הזרם ובעצם עליו מתפתח ההספק כלומר שככל שתתן יותר עוצמה (תגביר את הזרם) ההספק עליו יהיה יותר גבוה ואם תגביר לעוצמה שמעבר להספק שיכול לספוג הרמקול (הצרכן) נכנס למצב של רוויה.
כלומר שיש תלות ישירה בין המגבר (מקור ההספק) לרמקול (צרכן) שעליו מתפתח ההספק.
בכדי שמקור המתח יזרים זרם חייב שיהיה מעגל סגור ושיהיה צרכן שיקבל את הזרם.
במקרה שלנו המגבר הוא מקור המתח שמזרים את הזרם לעבר הצרכן שהוא במקרה שלנו הרמקול, כל עוד אין צרכן, המגבר לא יעבוד לא משנה כמה עוצמה (או באנלוגיה שלנו - הזרם) תתן.
עכשיו ברגע שהצרכן מחובר הוא זה שצורך את הזרם ובעצם עליו מתפתח ההספק כלומר שככל שתתן יותר עוצמה (תגביר את הזרם) ההספק עליו יהיה יותר גבוה ואם תגביר לעוצמה שמעבר להספק שיכול לספוג הרמקול (הצרכן) נכנס למצב של רוויה.
כלומר שיש תלות ישירה בין המגבר (מקור ההספק) לרמקול (צרכן) שעליו מתפתח ההספק.
גיל בכר
גיל, תהיה סבלן איתי כי אני באמת עכשיו לא מבין כלום. לפי מה שאני מבין ממך, המגבר שלי לעולם לא יגיע לרוויה כי הרמקולים שלי הם בהספק גבוה יותר. כלומר, אם אני אקח רמקול של 60 וואט ואגביר את המגבר למקסימום, רק אז המגבר יכנס לרוויה? זה מה שאתה אומר?גיל כתב:עכשיו ברגע שהצרכן מחובר הוא זה שצורך את הזרם ובעצם עליו מתפתח ההספק כלומר שככל שתתן יותר עוצמה (תגביר את הזרם) ההספק עליו יהיה יותר גבוה ואם תגביר לעוצמה שמעבר להספק שיכול לספוג הרמקול (הצרכן) נכנס למצב של רוויה....
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
גבר אין לך מה לדאוג, כל עוד אני מחובר לאתר, אני סבלני, זה התרפיה שלי.
לגבי שאלתך, פחות או יותר, הרמקולים שלך לא בהספק גבוה יותר, אלה מסוגל ל"קבל" הספק יותר גבוה, מה שאומר שהרמקולים שלך אמורים לעבוד גם כאשר המגבר נמצא בעוצמתו המקסימלית ולכן אין סיבה שהוא יכנס לרוויה.
כאשר הרמקול לא מסוגל לקבל את ההספק שהמגבר נותן לו הוא מעוות את הסיגנל, מה שאתה קורא לו רוויה.
לגבי שאלתך, פחות או יותר, הרמקולים שלך לא בהספק גבוה יותר, אלה מסוגל ל"קבל" הספק יותר גבוה, מה שאומר שהרמקולים שלך אמורים לעבוד גם כאשר המגבר נמצא בעוצמתו המקסימלית ולכן אין סיבה שהוא יכנס לרוויה.
כאשר הרמקול לא מסוגל לקבל את ההספק שהמגבר נותן לו הוא מעוות את הסיגנל, מה שאתה קורא לו רוויה.
גיל בכר
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אפשר לכתוב מאמר תיאורטי בנושא ע"פ 13 עמודי פוליו משני הצדדים, ועדיין לא
תוכל למצוא בו את התשובה - כי אין תשובה. אתה לא יכול לדעת לפי עוצמת הווליום
ברסיבר את ההספק המנוצל.
><>
תוכל למצוא בו את התשובה - כי אין תשובה. אתה לא יכול לדעת לפי עוצמת הווליום
ברסיבר את ההספק המנוצל.
><>
נציג AQUA-AUDIO
אופיר,דוחף_לויתן כתב:המגבר אמור לייצר את מכסימום ההספק המוצהר כאשר מתקיימים התנאים הבאים:
><>...
אני מסכים עם הכתוב למעט זה שהוליום יהיה ב 0DB אצלך כמו שאתה מתאר את הסקלה.
כלומר ווליום ב 0DB + תנאים אידיאליים כמו בדפי הנתונים של אות כניסה ועכבת רמקול אמורים לתת את ההספק המקסימלי הנקוב.
הבעיה היא שכנראה אף פעם לא תגיע לתנאים "האידיאליים" ולכן אין משמעות לסקלה הזאת אלה רק בתור מדד כללי לרמת הווליום.
אין קשר בין הספק ברמקולים לעוותים של המגבר כפי שמישהו טען כאן.
בד"כ הרמקולים צריכים להיות בהספק נקוב מקסימלי יותר גדול מהמגבר כך שלא ינזקו.