[OFF] מיקרופון להקלטות

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #1 

השאלה לגבי הפריאמפ היתה לגבי תאימות אימפדאנס בין היציאה של המיק לכניסת המיק של מחשב. אתה יודע מנסיון שה-58 מתחבר למחשב בלי בעיה?

הפתרון של Shure נראה מאד אטרקטיבי - המרה ל-16 ביט וכניסת USB, פותר את הצורך בכרטיס קול מתקדם, ואני די בטוח שה-ADC של Shure יותר מוצלח ממה שיש לי על הכרטיס שלי (יש לי כרטיס מובנה מבוסס Realtek על לוח האם של Gigabyte). לגבי יציאות - אם אני עובד עם אודיו דיגיטלי, לא משנה איך אני שומע על המחשב, כי אני יכול להמיר את ה-downmix ל-FLAC או ל-MP3 באיכות גבוהה, ולשמוע אחר כך על מערכת סאונד טובה. אבל האמת שגם במחשב יש לי סאונד לא רע - מחוברים לי למחשב זוג מיקרולאב סולו-7 רצפתיים - לא רע בכלל בתורמוניטורים לחדר העבודה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #2 

joncafe כתב:השאלה לגבי הפריאמפ היתה לגבי תאימות אימפדאנס בין היציאה של המיק לכניסת המיק של מחשב. אתה יודע מנסיון שה-58 מתחבר למחשב בלי בעיה?

הפתרון של Shure נראה מאד אטרקטיבי - המרה ל-16 ביט וכניסת USB, פותר את הצורך בכרטיס קול מתקדם, ואני די בטוח שה-ADC של Shure יותר מוצלח ממה שיש לי על הכרטיס שלי (יש לי כרטיס מובנה מבוסס Realtek על לוח האם של .
...
אני יודע מנסיון שShure מתחבר (עם מתאם בננה רגיל מגדול לקטן בחיבור PL). אני גם יודע שהאיכות לא משהו. יש מצב שהחיבור המיוחד באמת משפר את עניין האיכות.
נערך לאחרונה על ידי doron_boogie ב 29/08/2010 0:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #3 

doron_boogie כתב:אני יודע מנסיון שShure מתחבר (עם מתאם בננה רגיל מגדול לקטן בחיבור PL). אני גם יודע שהאיכות לא משהו. יש מצב שהחיבור המיוחד באמת משפר את עניין האיכות. אני לא מכיר אותו. אגב, כמה הוא עולה?
...
זה בדיוק מה שחששתי. אני חושב שחייבים pre-amp למיקרופון כזה.
החיבור הנ"ל הוא לא סתם חיבור - זה למעשה ממיר אנלוגי-דיגיטאלי שממיר את הצליל לאות דיגיטאלי של 16 ביט, במקום כרטיס הקול, ובאיכות של כרטיס קול מקצועי.

תראה כאן:

מחיר - ראיתי שבארץ גונבים עליו 800 ש"ח, ובארה"ב הוא עולה $99.
ראה כאן: http://www.giveon.co.il/catalog.asp?cat ... 7_090_413_

גם ה-SM58 עצמו זול בהרבה בארה"ב.
עשיתי חשבון שאפשר לקנות את הקיט של ה-58 + X2u ב-eBay ב-$199, בתוספת משלוח של $35 ובתוספת מע"מ של 16% יוצא קצת יותר מ-1000 ש"ח. בארץ החבילה הזו תעלה יותר מ-1400 ש"ח...
אם יש מישהו שיכולל להביא את החבילה במזוודה (נפח ממש לא גדול) אפשר גם לחסוך את המע"מ...

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

על פניו זה נשמע טוב.
מה בדיוק המטרה בעצם, אתה עוסק בהקלטות?

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

למרות שאני לא מכיר את כרטיס הקול הספציפי שיש לך, אל תשכח שבכל זאת
מה שמעבד את ההקלטה הוא כרטיס הקול בסופו של דבר. למרות שהמתאם ישפר את הביצועים, כרטיס קול ייעודי (החל מכ-1,000 ש"ח ומעלה) יעשה עבודה טובה יותר מכרטיס פשוט+מתאם.

אוקיי - עכשיו נפל האסימון שזה בעצם כרטיס קול בעצמו. מעניין לחפור קצת ולהשוות את האיכות לעומת כרטיסי קול זולים יחסית.

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #6 

doron_boogie כתב:למרות שאני לא מכיר את כרטיס הקול הספציפי שיש לך, אל תשכח שבכל זאת
מה שמעבד את ההקלטה הוא כרטיס הקול בסופו של דבר. למרות שהמתאם ישפר את הביצועים, כרטיס קול ייעודי (החל מכ-1,000 ש"ח ומעלה) יעשה עבודה טובה יותר מכרטיס פשוט+מתאם.
...
לצערי אני חולק עליך. במידה ואתה משתמש במתאם כמו ה-X2u הכל הופך לדיגיטאלי ומעובד בצורה דיגיטאלית. לכרטיס הסאונד אין שום תפקיד בעניין, חוץ מאשר להשמיע לך את המיקס-דאון במוניטורים. כל עוד אתה לא משתמש במקור סאונד אנלוגי שמתחבר לכניסה של כרטיס הסאונד אלא בממיר אנלוגי-דיגיטאלי שמתחבר ל-USB, אתה פשוט עוקף את כרטיס הסאונד. מאחר ואתה גם מעבד וגם שומר את התוצאה בפורמט דיגיטאלי (לא משנה אם זה MP3 או פורמט לא דחוס או לפחות לא lossy) גם כך לכרטיס הסאונד אין שום תפקיד בעניין.
בקיצור - זו דרך מאד אלגנטית לעקוף את כרטיס הסאונד למקור אנלוגי. כמובן שאם אתה רוצה אולפן קצת יותר רציני עם כמה מקורות אנלוגיים, אתה כבר צריך כרטיס יותר רציני, וגם מיקסר טוב (האמת שיש לי מיקסר 6 ערוצים אנלוגי של BOSS בן יותר מ-20 שנה...)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

כן :)
שנייה אחרי שכתבתי את ההודעה ערכתי אותה לאחר שהבנתי יותר לעומק את המכשיר.
זה באמת נראה קורץ למי שמספיקה לו כניסה אחת ולא מתכוון להשקיע אלפים בציוד אולפן.
לי יש את הכרטיס הזה:
http://www.diez.co.il/98174/Fast-Track-Ultra-8R
עושה עבודה טובה ותורם מאד בעבודה עם מספר כלים בו זמנית, הקלטת תופים או הופעה חיה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #8 

יונתן,

אין סיכוי שהמיקרופון הזה (גרסת ה-USB) עולה 99$ בארה"ב.
עצתי: רכוש אותו *אך ורק* מחנות ענקית, עדיף אמאזון או J&R, B&H וכיו"ב.

יש המון המון המון זיופים של SM58, ולמען האמת ביום חמישי בבוקר גם אני נתקלתי באחד - ניסו למכור לי זיוף, כאן בארץ, בחנות גדולה.
הזיופים היום הם כ"כ טובים, שזה פשוט כמעט בלתי אפשרי להבחין בין זיוף למקור, אפילו איש מקצוע ילך לאיבוד, ובטח שאנחנו לא נצליח.
(כמובן שההבדל יהיה ברור כשתחבר אותו למחשב, אבל אז יהיה כבר מאוחר מדי).

חפש בגוגל: how to spot a fake shure ותמצא שלל הוראות, ואפילו תמונות ב-flickr של בחור שמשווה זיוף מול מקור.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #9 

תודה מוטי, אבל לא אמרתי שהוא עולה $99. ה-X2u לבד עולה $99, והקיט של ה-58 + X2u עולה $199.

הנה הקישור ל-eBay:
http://cgi.ebay.com/NEW-Shure-SM58-SM-5 ... 27b468e2c5

וב-B&H, האמת שאותו המחיר בדיוק...
http://www.bhphotovideo.com/c/product/5 ... LR_to.html

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #10 

אהה... אוקי.

עצה שלי: אל תקנה מוצר כזה ב-EBAY. אין לך דרך לדעת אם מוכרים לך מזוייף או לא. זה ממש מפחיד.
ה-SM58 הוא המיקרופון הנמכר בעולם, ולכן יש המון המון זיופים. אני מוכן להמר שלפעמים אפילו המוכר עצמו לא יודע אם זה זיוף או לא (כי הרבה לא קונים ישירות מ-SHURE).

קנה רק בחנות גדולה ומסודרת.

אגב, אני שוקל, במקום להזמין בחו"ל ולשלוח עם חברים, פשוט לעשות הזמנה לארץ. אם נקנה מס' מוצרים, המשלוח יתחלק ולא יהיה יקר (אני מניח שעל מוצרים בעלות של 500-1000$, המשלוח יהיה 50$ בערך). זה אומר שההפרש הוא רק מע"מ 16%, וזה לא נורא.

עדיין לא בטוח שזה כיוון שאני רוצה ללכת בו, אבל אם יהיו מספיק אנשים מעוניינים, אז אולי זה רלוונטי. יש לי חבר שגם מעוניין לרכוש מיקרופון (אבל משהו יותר מקצועי, קונדנסר).

joncafe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה #11 

אגב קונדנסר - אני לא קונה קונדנסר כי בבית קונדנסר הוא לא אידיאלי בכלל. קונדנסר בינוני לא ייתן איכות סאונד טובה כמו של ה-58, וקונדנסר טוב (אפילו אם נשים את המחיר בצד) יתן לך יופי של הקלטה של הכלב של השכנים והאוושה של המזגן...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #12 

אני לא מבין מספיק בתחום כדי לענות בצורה חכמה.

אני רק יכול לצטט חבר מקצוען שאומר שקונדנסר יכניס לך רעשי רקע, אבל גם יצליח לקלוט נימי-קול ש-SM58 פשוט לא מתאים להם.
(SM58 ידוע כמיקרופון להופעות חיות, לאו דווקא להקלטה ביתית).

אבל כאמור - אין לי מושג. הבטקר פגשתי את החבר והוא הביא לי SM58 שלו, כדי לשחק איתו.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

קונדנסר באמת מוציא צליל הרבה יותר מלא מאשר מיקרופון דינאמי, אך כמו שיונתן אמר - הוא לא אידיאלי אם אין לך חדר אקוסטי ובלי רעשים. לשם השוואה, השיר ששלחתי לך בפרטי הוקלט עם קונדנסר והשיר שהשמעתי פה פעם (somthing's wrong) הוקלט עם SM58 ע"י אותם אנשים, באותו מקום ועם אותו הציוד.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #14 

הקונדנסר מקליט מעולה אך ורק בחדר שנערך לכבודו (כן כן לכבודו ) חדר אקוסטי
הוא מצליח להוציא את הזמר החבוי בכל אחד
אך לרכוש אחד לצורך שירה ביתית רגילה "קצת" מפספס את המטרה
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”