התייעצות לגבי מערכת סטיראו...
חג שמח חברים.
לכל מי שהיה במפגש אתמול, מבחינתי היה נחמד מאוד ומעשיר. בזכות המוסיקה המיוחדת שהביא מרטין, באמת חומר מעניין ומהנה. וכן בזכות הרצאותו המעשירה של IDO, שלמרות שהוא חושב שהוא מרחף, הוא דוקא היה די ענייני...
ולעניינינו:
ברשותי פרוססור לקסיקון די סי 2, הרמקולים הקדמיים - פרדיים סטודיו 100 V2.
המגבר בו אני משתמש הנו ATI 5*150.
באפשרותי שתי אופציות: האחת, להוסיף מגבר סטיראו אכותי שישפר את השמיעה על פני ה ATI ׁ(כן או לא..) והשניה, להוסיף מגבר פשוט לטובת רמקולים אחוריים/צדדיים ע"מ להשיג תצורת 7.1.
מה דעתכם? האם שינוי במגבר יביא לשינוי מהותי באכות הצליל בסטיראו על פני המצב הקיים אם לאו?
חן חן למי שיסייע בעדי.
ביי
מאיר
לכל מי שהיה במפגש אתמול, מבחינתי היה נחמד מאוד ומעשיר. בזכות המוסיקה המיוחדת שהביא מרטין, באמת חומר מעניין ומהנה. וכן בזכות הרצאותו המעשירה של IDO, שלמרות שהוא חושב שהוא מרחף, הוא דוקא היה די ענייני...
ולעניינינו:
ברשותי פרוססור לקסיקון די סי 2, הרמקולים הקדמיים - פרדיים סטודיו 100 V2.
המגבר בו אני משתמש הנו ATI 5*150.
באפשרותי שתי אופציות: האחת, להוסיף מגבר סטיראו אכותי שישפר את השמיעה על פני ה ATI ׁ(כן או לא..) והשניה, להוסיף מגבר פשוט לטובת רמקולים אחוריים/צדדיים ע"מ להשיג תצורת 7.1.
מה דעתכם? האם שינוי במגבר יביא לשינוי מהותי באכות הצליל בסטיראו על פני המצב הקיים אם לאו?
חן חן למי שיסייע בעדי.
ביי
מאיר
היי אביעד
חבל שלא היית אתמול. היית חסר חבר...
האם מגבר לא יסייע בעניין?
על איזה רמקולים היית ממליץ, כמובן לאחר שיקבלו אישור שמיעתי ממני? משהו שיהיה טוב גם לג'ז וגם להופעות בקולנוע ביתי למשל?
חג שמח לך ידידי
מאיר
האם מגבר לא יסייע בעניין?
על איזה רמקולים היית ממליץ, כמובן לאחר שיקבלו אישור שמיעתי ממני? משהו שיהיה טוב גם לג'ז וגם להופעות בקולנוע ביתי למשל?
חג שמח לך ידידי
מאיר
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מאיר
הרמקולים שלך מעולים והמגבר גם מצוין.
לדעתי לא יהיה הבדל גדול בבמה ממגבר אחר.
במה זה בעיקר החלל והאקוסטיקה והרמקול, פחות מגבר.
אם איזה מקור אתה עובד? יש הבדלים בין נגן DVD ל CD טוב.
אם הכל טוב ועדיין הבמה קטנה, אז אפשר לחשוב על רמקול אחר.

הרמקולים שלך מעולים והמגבר גם מצוין.
לדעתי לא יהיה הבדל גדול בבמה ממגבר אחר.
במה זה בעיקר החלל והאקוסטיקה והרמקול, פחות מגבר.
אם איזה מקור אתה עובד? יש הבדלים בין נגן DVD ל CD טוב.
אם הכל טוב ועדיין הבמה קטנה, אז אפשר לחשוב על רמקול אחר.
היי מאיר ...
תודה ...אני עם גב תפוס כבר יומיים לקח לי ממש עד כמה שעות לפי לוותר על העיניין של הנסיעות הארוכות מחיפה ובחזרה (למרות הטרמפ וטוב הלב של ישראל)
אבל שמעתי שהיה נחמד מאד והצטערתי שלא הגעתי .
בעיקר כדי לפגוש את החברה הטובים שלא ראיתי הרבה זמן .
בקשר "לבעיה" שלך ...
אני עדיין חושב שהעמדה +אקוסטיקה הם המתכון לסאונד טוב יותר ומקסוס החוויה מהמערכת .
שינוי המגבר לדעתי לא יביא לך את האספקטים הללו אלא רק שיפור (או אי שיפור) בסאונד עצמו ...אולי הגבוהים ושליטה בנמוכים וכדומה ..
האספקטים האודיופילים קריא : במה, אימג', מיקרו דינאמיקה וכדומה מגיעים מהרמקולים ומהאקוסטיקה בחדר ההאזנה ..
שוב אם ההעמדה שלך טוב מספיק מבחינתך והאקוסטיקה ממוקססת(למרות שאין סוף לעיניין הזה והשיפור שאתה יכול לקבל באופן פאסיבי הוא מטורף ) אז החלפת הרמקולים היא היא הבחירה כדי להעלות ברמה ..
תגדיר תקציב ואז אולי אוכל להתחיל לכוון אותך לרמקולים ברמות גבוהות יותר ..
מאיר תן גם מידות חדר ותיאור העמדה בחדר פחות או יותר ...
אני יודע גם שאתה מתעסק עם סראונד ...בכל אופן נסה לתת לי תיאור כללי ...
שאלה : מה קורה עם ה RC שרכשת בזמנו ? האם הצלחת להזיז משהו בנושא ? או שהוא עדיין למכירה ?
תודה ...אני עם גב תפוס כבר יומיים לקח לי ממש עד כמה שעות לפי לוותר על העיניין של הנסיעות הארוכות מחיפה ובחזרה (למרות הטרמפ וטוב הלב של ישראל)
אבל שמעתי שהיה נחמד מאד והצטערתי שלא הגעתי .
בעיקר כדי לפגוש את החברה הטובים שלא ראיתי הרבה זמן .
בקשר "לבעיה" שלך ...
אני עדיין חושב שהעמדה +אקוסטיקה הם המתכון לסאונד טוב יותר ומקסוס החוויה מהמערכת .
שינוי המגבר לדעתי לא יביא לך את האספקטים הללו אלא רק שיפור (או אי שיפור) בסאונד עצמו ...אולי הגבוהים ושליטה בנמוכים וכדומה ..
האספקטים האודיופילים קריא : במה, אימג', מיקרו דינאמיקה וכדומה מגיעים מהרמקולים ומהאקוסטיקה בחדר ההאזנה ..
שוב אם ההעמדה שלך טוב מספיק מבחינתך והאקוסטיקה ממוקססת(למרות שאין סוף לעיניין הזה והשיפור שאתה יכול לקבל באופן פאסיבי הוא מטורף ) אז החלפת הרמקולים היא היא הבחירה כדי להעלות ברמה ..
תגדיר תקציב ואז אולי אוכל להתחיל לכוון אותך לרמקולים ברמות גבוהות יותר ..
מאיר תן גם מידות חדר ותיאור העמדה בחדר פחות או יותר ...
אני יודע גם שאתה מתעסק עם סראונד ...בכל אופן נסה לתת לי תיאור כללי ...
שאלה : מה קורה עם ה RC שרכשת בזמנו ? האם הצלחת להזיז משהו בנושא ? או שהוא עדיין למכירה ?
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
סאונד
גודל החדר שלי 5.5*4, יש שטיחים מקיר לקיר, מדפי דיסקים ו DVD לאורך קיר שמאל, וכן ארונית. בקיר ימין רבע מהקיר כונניות ספרים וביתר קיר חשוף ותמונות.
ראשית אני מבין ממך כמעט חד משמעית שההבדל בצליל לא יהיה מהותי עם שינוי הגברה.
גנאדי אמר לי בזמנו שהרמקולים שלי, אותם הוא מכיר, מעט סגורים. יתכן שלזו כוונתי.
שקלתי אף להחליף למדפיים, אך ייעצו לי שלא לעשות כן לאור גודל החדר שלי.
אילו רמקולים היית מגדיר "מפורטים, פתוחים, משהו בסגנון הרמקולים המדפיים שהיו בתערוכה (לא זכור לי התוצרת, אך אלו היו של מישהו ישראלי שבנה אותם ועולים כ 35000 ש"ח...) היה להם צבע בורדו(?) מצופה לקה.
ראשית אני מבין ממך כמעט חד משמעית שההבדל בצליל לא יהיה מהותי עם שינוי הגברה.
גנאדי אמר לי בזמנו שהרמקולים שלי, אותם הוא מכיר, מעט סגורים. יתכן שלזו כוונתי.
שקלתי אף להחליף למדפיים, אך ייעצו לי שלא לעשות כן לאור גודל החדר שלי.
אילו רמקולים היית מגדיר "מפורטים, פתוחים, משהו בסגנון הרמקולים המדפיים שהיו בתערוכה (לא זכור לי התוצרת, אך אלו היו של מישהו ישראלי שבנה אותם ועולים כ 35000 ש"ח...) היה להם צבע בורדו(?) מצופה לקה.
אין שום בעיה עם החדר שלך ועם מדפיים ..
יש לי חדר גדול גם כן 20 מ"ר ...ואני מאזין עם מדפיים .
לדעתי מדפיים נותנים תמורה טובה יותר בהרבה בתקציבים סבירים ורמקול רצפתי (גדול) קשה מאד להשיג מתחת למחירים של נגיד 15K ...
לדעתי כמעט כל מדפי בתחום המחירים הללו יהיה עדיף מוסיקאלית על רצפתי ..
שוב לכל דבר יש יוצא מן הכלל וכל רמול אמור להבדק לאורכו ולרוחבו ..
בחדר שלך רצפתי יהיה "נכון" אך לדאבוני הרצפתיים שלך אימתניים מידי ולא מאוזנים מספיק כדי לתת לך את הפתיחות שלה אתה מייחל .
אני מדיף בסדרה שלך את ה 40 הרבה יותר מהאספקטים שציינתי .
אולי עם קצת יכולת תוכל למכור את שלך לאסוף קצת מתחתית הבאר ולרכוש את ה S40 שהם מצוינים !!!
יש כמובן עוד המון המון המון המון דגמים וחברות לא פחות טובות ..
דרך אגב גם אני כמוך הייתי צמא לפתיחות פירוט גבוהה יותר ואספקטים אודיופילים טובים ומומקדים יותר כגון אימג' במה עומד רוחב גובהה וכדומה ...והשדרוג האחרון שלי הביא לי את אותם אספקטים ...וויתרתי קצת על נפח אבל אני נהנה עכשיו הרבה יותר .!
בכל אופן ממה שתיארת נראה שהחדר שלך "עמוס" באופן חיובי ולא נראה לי שיש בעיות מיוחדות אך איני יכול לייעץ על פי תאור על גבי הרשת ..
האם הרמקולים ממוקמים לאורך קיר ה 5וחצי או ה 4 ?
כמה רחוק אתה יושב מהרמקולים ?
האם הטת אותם לכיוונך ?
אביעד
יש לי חדר גדול גם כן 20 מ"ר ...ואני מאזין עם מדפיים .
לדעתי מדפיים נותנים תמורה טובה יותר בהרבה בתקציבים סבירים ורמקול רצפתי (גדול) קשה מאד להשיג מתחת למחירים של נגיד 15K ...
לדעתי כמעט כל מדפי בתחום המחירים הללו יהיה עדיף מוסיקאלית על רצפתי ..
שוב לכל דבר יש יוצא מן הכלל וכל רמול אמור להבדק לאורכו ולרוחבו ..
בחדר שלך רצפתי יהיה "נכון" אך לדאבוני הרצפתיים שלך אימתניים מידי ולא מאוזנים מספיק כדי לתת לך את הפתיחות שלה אתה מייחל .
אני מדיף בסדרה שלך את ה 40 הרבה יותר מהאספקטים שציינתי .
אולי עם קצת יכולת תוכל למכור את שלך לאסוף קצת מתחתית הבאר ולרכוש את ה S40 שהם מצוינים !!!
יש כמובן עוד המון המון המון המון דגמים וחברות לא פחות טובות ..
דרך אגב גם אני כמוך הייתי צמא לפתיחות פירוט גבוהה יותר ואספקטים אודיופילים טובים ומומקדים יותר כגון אימג' במה עומד רוחב גובהה וכדומה ...והשדרוג האחרון שלי הביא לי את אותם אספקטים ...וויתרתי קצת על נפח אבל אני נהנה עכשיו הרבה יותר .!
בכל אופן ממה שתיארת נראה שהחדר שלך "עמוס" באופן חיובי ולא נראה לי שיש בעיות מיוחדות אך איני יכול לייעץ על פי תאור על גבי הרשת ..
האם הרמקולים ממוקמים לאורך קיר ה 5וחצי או ה 4 ?
כמה רחוק אתה יושב מהרמקולים ?
האם הטת אותם לכיוונך ?
אביעד
מאיר הרמקולים המדפיים "הורודים " הם של
יאיר תממ מאודיו דיזיין ברשפון.
הם היו יותר סגולים מורודים לדעתי.
באמת רמקולים מדהימים.
הם היו יותר סגולים מורודים לדעתי.
באמת רמקולים מדהימים.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
Re: נכון, השם יאיר תמם מזכיר לי
מאירקה כתב:אז יש משהו עם סאונד דומה? במחיר סביר?...
אם תמצא? גם אני קונה ...
עופר.
===============================
כן מאיר ה RC שברשותך יכול להביא לך "פתיחות" בגבוהים בעזרת משחק עם פרמטרים שיש בו ..
אפילו "תמונת" סטיראו רחבה יותר הוא יוכל לבצע ...
עכשיו השאלה היא : האם זה ישמע לך נורמאלי, לא מלאכותי ומשביע רצון .. ?!
לסיכום צריך לבדוק האם הוא "משפר" מבחינתך או "הורס" ..
סך הכל למכשיר הזה כוחות מטורפים להביא כמעט כל סאונד שתחפוץ לבית ...השאלה האם תוכל לחיות עם קולורציה שכזאת .
לגבי להשיג רמקול שמבחינת סאונד יהיה דומה לרמקול של יאיר ..אני מניח שזה אפשרי ...
צריך פשוט ללכת ולהקשיב להמון רמקולים עד שמשהו יתפוס אותך ..
אפילו "תמונת" סטיראו רחבה יותר הוא יוכל לבצע ...
עכשיו השאלה היא : האם זה ישמע לך נורמאלי, לא מלאכותי ומשביע רצון .. ?!
לסיכום צריך לבדוק האם הוא "משפר" מבחינתך או "הורס" ..
סך הכל למכשיר הזה כוחות מטורפים להביא כמעט כל סאונד שתחפוץ לבית ...השאלה האם תוכל לחיות עם קולורציה שכזאת .
לגבי להשיג רמקול שמבחינת סאונד יהיה דומה לרמקול של יאיר ..אני מניח שזה אפשרי ...
צריך פשוט ללכת ולהקשיב להמון רמקולים עד שמשהו יתפוס אותך ..