שיפור מערכת שמע
שלום,
המחשב שלי מחובר למערכת ההגברה בעיקר לצורך שמיעת מוזיקה קלסית (מתחנות Radio Internet ומ-CD). המחשב מחובר למגבר המרוחק כ-6 מטר ממנו. החיבור הוא באמצעות כבל מסוכך היוצא מיציאת RCA ומתפצל לכניסות RIGHT ו- LEFT במגבר.
המגבר הוא מגבר טוב וישן משנות ה-70 תוצרת Panasonic. אין בכוונתי בשלב זה להחליף את המגבר.
המחשב הוא יחסית חדש עם יציאת S/PDIF ואופטי Onboard.
ישנם 4 רמקולים In walls תוצרת חברת Polk Audio.
איכות הסאונד הוא סביר אולם אודה אם תוכלו לייעץ איך ניתן לשפר את המערכת ולקבל איכות יותר טובה.
תודה.
המחשב שלי מחובר למערכת ההגברה בעיקר לצורך שמיעת מוזיקה קלסית (מתחנות Radio Internet ומ-CD). המחשב מחובר למגבר המרוחק כ-6 מטר ממנו. החיבור הוא באמצעות כבל מסוכך היוצא מיציאת RCA ומתפצל לכניסות RIGHT ו- LEFT במגבר.
המגבר הוא מגבר טוב וישן משנות ה-70 תוצרת Panasonic. אין בכוונתי בשלב זה להחליף את המגבר.
המחשב הוא יחסית חדש עם יציאת S/PDIF ואופטי Onboard.
ישנם 4 רמקולים In walls תוצרת חברת Polk Audio.
איכות הסאונד הוא סביר אולם אודה אם תוכלו לייעץ איך ניתן לשפר את המערכת ולקבל איכות יותר טובה.
תודה.
תודה על ההמלצה.
שתי שאלות:
1. מאחר והמגבר מרוחק כ-7 מטר מהמחשב האם הייתה ממקם את ה-DAC ליד המחשב ו"רץ" עם שני כבלים למגבר. או לחליופין ממקם את ה-DAC ליד המגבר ו"רץ" עם כבל USB?
2. קראתי את הסקירה המצויינת באתר זה על +Music Streamer מתוצרת High Resolution Technologies.
מבין כי ל-DAC הנ"ל אין סוכן ותמיכה בארץ.
האם יש לך המלצה על DAC חיצוני אחר ?
תודה.
שתי שאלות:
1. מאחר והמגבר מרוחק כ-7 מטר מהמחשב האם הייתה ממקם את ה-DAC ליד המחשב ו"רץ" עם שני כבלים למגבר. או לחליופין ממקם את ה-DAC ליד המגבר ו"רץ" עם כבל USB?
2. קראתי את הסקירה המצויינת באתר זה על +Music Streamer מתוצרת High Resolution Technologies.
מבין כי ל-DAC הנ"ל אין סוכן ותמיכה בארץ.
האם יש לך המלצה על DAC חיצוני אחר ?
תודה.
1.לדעתי יהיה יתרון בהרצת כבל USB(דיגיטאלי) ארוך יותר, וכבל RCA(אנלוגי) קצר יותר, (בנוסף לשיפור במקור עצמו).
***כבל RCA של 6 מטר בין המקור להגברה זה המון, במרחקים כאלה צריך לעבוד עם XLR.
2.בקשר לDAC, תלויי בתקציבך, ובשידרוג עתידי של שאר הרכיבים במערכת.
תבדוק את זה, http://www.nuforce.com/hp/products/iconudac/
אייל פור מייבא אותו לארץ.
אני אישית לא שמעתי אותו, אך יש המון ביקורות טובות ברשת. והמלצתי עליו בעקבות זאת ומחירו המאד אטרקטיבי בעיניי.
שיהיה בהצלחה
***כבל RCA של 6 מטר בין המקור להגברה זה המון, במרחקים כאלה צריך לעבוד עם XLR.
2.בקשר לDAC, תלויי בתקציבך, ובשידרוג עתידי של שאר הרכיבים במערכת.
תבדוק את זה, http://www.nuforce.com/hp/products/iconudac/
אייל פור מייבא אותו לארץ.
אני אישית לא שמעתי אותו, אך יש המון ביקורות טובות ברשת. והמלצתי עליו בעקבות זאת ומחירו המאד אטרקטיבי בעיניי.
שיהיה בהצלחה