איך אני יכול לשמוע מהמחשב פורמטים DTS ו- 5.1 ללא אופטי
שלום,
אתחיל בכך שלחצי השנה הקרובה לא יהיה לי מקום לשים את המגבר והרמקולים הרצפתיים שלי שאני כל כך אוהב.
חשבתי לקנות מערכת רמקלים 5.1 של לוג'יטק או קריאיטיב ולחבר אותם למחשב ולהסתפק בהם לזמן זה.
הבעיה שחשוב לי לשמוע בפורמט DTS וAC3 איך אני עושה זאת?
מערכת של לוג'יטק 5.1 Z5500 עם חיבור אופטי עולה יחסית הרבה כסף שאין לי עניין להוציא אותו לפרק זמן קצר כי גם ככה אני אחבר בסוף את המגבר הנורמלי והרמקולים הרצפתיים בעוד כחצי שנה.
האם יש אופציה יותר זולה?
אתחיל בכך שלחצי השנה הקרובה לא יהיה לי מקום לשים את המגבר והרמקולים הרצפתיים שלי שאני כל כך אוהב.
חשבתי לקנות מערכת רמקלים 5.1 של לוג'יטק או קריאיטיב ולחבר אותם למחשב ולהסתפק בהם לזמן זה.
הבעיה שחשוב לי לשמוע בפורמט DTS וAC3 איך אני עושה זאת?
מערכת של לוג'יטק 5.1 Z5500 עם חיבור אופטי עולה יחסית הרבה כסף שאין לי עניין להוציא אותו לפרק זמן קצר כי גם ככה אני אחבר בסוף את המגבר הנורמלי והרמקולים הרצפתיים בעוד כחצי שנה.
האם יש אופציה יותר זולה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם יש לך מקום, תחבר את המגבר ותקנה סט רמקולים סטליטים "זול"
לדעתי תהנה הרבה יותר.
לדעתי תהנה הרבה יותר.
אם לא דיגיטלי אז אנלוגי.
בדרך כלל בכרטיסי קול במחשב, כל יציאה אחראית על זוג רמקולים.
לדוגמה: יציאה כחולה - אחוריים, ירוקה - קדמיים, כתומה - סנטר, שחורה - סאב. וכן הלאה.
בדוק עם איזה חיבורים מגיעים הרמקולים ובדוק איזה חיבורים יש בכרטיס קול שלך ובאיזה אופן מחברים סט כזה באופן אנלוגי.
לא צריכה להיות בעיה מיוחדת.
לדוגמה: יציאה כחולה - אחוריים, ירוקה - קדמיים, כתומה - סנטר, שחורה - סאב. וכן הלאה.
בדוק עם איזה חיבורים מגיעים הרמקולים ובדוק איזה חיבורים יש בכרטיס קול שלך ובאיזה אופן מחברים סט כזה באופן אנלוגי.
לא צריכה להיות בעיה מיוחדת.
שאלה? בד"כ הרמקולים בסט של 5.1 מתחברים כולם לסאב וממנו יוצא כבל אחד למחשב לא?ShayGTi כתב:אם לא דיגיטלי אז אנלוגי.![]()
לא צריכה להיות בעיה מיוחדת....
דבר נוסף, באנלוגי אני אשמע גם DTS ?
זה החיבור לרמקולים, לפי מה שראיתי בדגם הזה, כל הרמקולים מחוברים לסאב, ואת החיבורים מהרמקולים למחשב, מחברים דרך הסנטר.
עכשיו, לפי התמונה. יש לך פה שלושה חיבורים אנלוגיים (כמו שאמרתי קודם, כל יציאה אחראים על זוג רמקולים)
בנוסף יש לך חיבור קואקסיאלי וחיבור אופטי, אם יש לך אחד מהחיבורים האלה בכרטיס קול זה עדיף, כך תוכל להעביר את כל הערוצים על כבל אחד.
וכן באנלוגי אתה תשמע גם DTS וגם DD.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תשומת לבך - הדגמים שעולים יותר זול - גם נשמעים ככה.
כמובן שאפשר לשרוד אבל קשה קשה.
לי לדוגמא יש את הX530 של לוג'יטק. לא מדהים.
לי לדוגמא יש את הX530 של לוג'יטק. לא מדהים.
ברור.... למען הסר ספק המערכת הנורמלית שלי מורכבת מרסיבר פיוניר ורמקולים קליפטש כך שאני בהחלט מעריך איכות אך עם זאת כפי שציינתי זה זמני לחצי שנה ולכן אין לי עניין להוציא על משהו שישב בארון עוד חצי שנהItay_Pollak כתב:תשומת לבך - הדגמים שעולים יותר זול - גם נשמעים ככה.
לי לדוגמא יש את הX530 של לוג'יטק. לא מדהים....
לסט שלך יש אופטי או כניסות שמאפשרות שמיעה ב DD DTS
ברור.... למען הסר ספק המערכת הנורמלית שלי מורכבת מרסיבר פיוניר ורמקולים קליפטש כך שאני בהחלט מעריך איכות אך עם זאת כפי שציינתי זה זמני לחצי שנה ולכן אין לי עניין להוציא על משהו שישב בארון עוד חצי שנהItay_Pollak כתב:תשומת לבך - הדגמים שעולים יותר זול - גם נשמעים ככה.
לי לדוגמא יש את הX530 של לוג'יטק. לא מדהים....
לסט שלך יש אופטי או כניסות שמאפשרות שמיעה ב DD DTS
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

תבין - אם אתה לוקח סט שמתחבר באנלוגית, ויש לך כרטיס קול עם יציאות אנלוגיות - אז המחשב עושה את הפענוח ואתה שומע בDTS או DD.
בתכל'ס - אפשר לשמוע כך גם את פורמטי האודיו החדשים.
כך או כך - זה לא ממש משנה - ברמת האיכות של הרמקולים הללו - האיכות לא תהיה גבוהה.
בתכל'ס - אפשר לשמוע כך גם את פורמטי האודיו החדשים.
כך או כך - זה לא ממש משנה - ברמת האיכות של הרמקולים הללו - האיכות לא תהיה גבוהה.