שעון שבת למכונה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כמה מכם משתמשים בשעון שבת כדי להדליק את המכונה?
כמה פעמים ביום?
לאחרונה חיברתי שוב את שעון השבת, והמכונה מכוונת להתעורר ב-05:30. כשאני קם באיזור 06:00 היא כבר חמה, ועד 06:15 אני כבר חולט כוס ראשונה.
זה נחמד, אבל יש שלוש בעיות עיקריות עם שעון השבת האנלוגי שלי:
1. הוא לא מוגן כנגד הפסקות חשמל
2. אי אפשר לכוון אותו לכיוונים אקזוטיים, למשל, בסופ"ש אני רוצה שהמכונה תדלק עד 12:00 בבוקר
3. אם אני רוצה להדליק את המכונה באופן ידני, צריך להזיז איזה זיז קטן על השעון (להעביר ממצב אוטומטי למצב ידני) וזה מאוד לא נוח
חשבתי לקנות שעון שבת דיגיטלי, משהו כזה:
http://www.amperel.co.il/products/80574
הוא פותר, למעשה, את כל הבעיות שהצגתי למעלה.
החסרון של השעון הספציפי הזה - אין לו כפתור להפעלה ידנית, אלא צריך להעביר אותו למצב ידני ע"י מס' לחיצות. מעצבן.
ראיתי שוויסבורד מתחילים להביא שעונים כאלה, ולהם יש כפתור MANUAL:
http://www.waisbord.co.il/uploads/9232.jpg
נראה מבטיח, לא?
דיברתי עם נציג של החברה. אין את השעונים האלה במלאי, הוא חושב שיגיעו שעונים לאחר ראש השנה.
מה דעתכם? יש פתרון שלא חשבתי עליו?
מעניין מישהו, לקנות שעון כזה?
כמה פעמים ביום?
לאחרונה חיברתי שוב את שעון השבת, והמכונה מכוונת להתעורר ב-05:30. כשאני קם באיזור 06:00 היא כבר חמה, ועד 06:15 אני כבר חולט כוס ראשונה.
זה נחמד, אבל יש שלוש בעיות עיקריות עם שעון השבת האנלוגי שלי:
1. הוא לא מוגן כנגד הפסקות חשמל
2. אי אפשר לכוון אותו לכיוונים אקזוטיים, למשל, בסופ"ש אני רוצה שהמכונה תדלק עד 12:00 בבוקר
3. אם אני רוצה להדליק את המכונה באופן ידני, צריך להזיז איזה זיז קטן על השעון (להעביר ממצב אוטומטי למצב ידני) וזה מאוד לא נוח
חשבתי לקנות שעון שבת דיגיטלי, משהו כזה:
http://www.amperel.co.il/products/80574
הוא פותר, למעשה, את כל הבעיות שהצגתי למעלה.
החסרון של השעון הספציפי הזה - אין לו כפתור להפעלה ידנית, אלא צריך להעביר אותו למצב ידני ע"י מס' לחיצות. מעצבן.
ראיתי שוויסבורד מתחילים להביא שעונים כאלה, ולהם יש כפתור MANUAL:
http://www.waisbord.co.il/uploads/9232.jpg
נראה מבטיח, לא?
דיברתי עם נציג של החברה. אין את השעונים האלה במלאי, הוא חושב שיגיעו שעונים לאחר ראש השנה.
מה דעתכם? יש פתרון שלא חשבתי עליו?
מעניין מישהו, לקנות שעון כזה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- YaAr
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אני רכשתי את הראשון (זה מ"אמפרל")
לאניטה ועושה עבודה מצויינת.
רכשתי אותו ברשת "ארכה" בסניף רחובות.
לגבי מצב ידני, פשוט לחיצה אחת עוברת מאוטומט לידני וזהו.
כשרוצים לחזור מידני לאוטומט צריך שתי לחיצות (אחת מגיעה ל-OFF והשניה שוב לאוטומט).
אצלי השעון מכווון להפעלה אוטומטית כל בוקר, בערב כשמגיע הבייתה מעביר לידני ולפני השינה מחזיר לאוטומט.
לא טירחה יותר מידי גדולה.
יש מגוון אפשרויות לתיכנות שבועי ומצאתי שבשבילי הוא ממש נוח.
בנוסף יש את עניין סוללת הגיבוי להפסקת חשמל שמאפשר תיכנות השעון גם אם אינו בשקע החשמל.
לאחר שבוע וחצי אני יכול להגיד שאני ממש מרוצה מהתפקוד שלו.
בקרוב אמצא פתרון לחברו למגן ברקים לתקופת החורף.
יאיר.
רכשתי אותו ברשת "ארכה" בסניף רחובות.
לגבי מצב ידני, פשוט לחיצה אחת עוברת מאוטומט לידני וזהו.
כשרוצים לחזור מידני לאוטומט צריך שתי לחיצות (אחת מגיעה ל-OFF והשניה שוב לאוטומט).
אצלי השעון מכווון להפעלה אוטומטית כל בוקר, בערב כשמגיע הבייתה מעביר לידני ולפני השינה מחזיר לאוטומט.
לא טירחה יותר מידי גדולה.
יש מגוון אפשרויות לתיכנות שבועי ומצאתי שבשבילי הוא ממש נוח.
בנוסף יש את עניין סוללת הגיבוי להפסקת חשמל שמאפשר תיכנות השעון גם אם אינו בשקע החשמל.
לאחר שבוע וחצי אני יכול להגיד שאני ממש מרוצה מהתפקוד שלו.
בקרוב אמצא פתרון לחברו למגן ברקים לתקופת החורף.
יאיר.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מוטי - אני איתך בקנייה, אם אתה הולך על השני. אני מחפש כבר כמה זמן כזה דבר, משתי סיבות:
1) תזמון שונה לסופ"ש משאר השבוע.
2) הזמזום המכני המעצבן שהשעון הנוכחי משמיע.
לגבי הפסקות חשמל - נדירות מספיק ואני יכול לחיות איתן.
האם המחיר יהיה דומה לשעון הראשון (סביב 100 ש"ח)? אם כן - ממש סבבה, ותיידע אותי כשאתה קונה (אולי אבקש שתקנה לי אחד).
1) תזמון שונה לסופ"ש משאר השבוע.
2) הזמזום המכני המעצבן שהשעון הנוכחי משמיע.
לגבי הפסקות חשמל - נדירות מספיק ואני יכול לחיות איתן.
האם המחיר יהיה דומה לשעון הראשון (סביב 100 ש"ח)? אם כן - ממש סבבה, ותיידע אותי כשאתה קונה (אולי אבקש שתקנה לי אחד).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הם לא ידעו לתת לי מחיר. נראה אחרי החג.
חשבתי גם על אופציה קצת יותר משוגעת:
http://www.amperel.co.il/products/126835
ואז להרכיב אותו בעצמי, לצד המכונה (בתוך מבנה מעץ, למשל). היתרון שהוא יהיה ליד המכונה, ולא צריך להושיט כל פעם יד אל הקיר.
חשבתי גם על אופציה קצת יותר משוגעת:
http://www.amperel.co.il/products/126835
ואז להרכיב אותו בעצמי, לצד המכונה (בתוך מבנה מעץ, למשל). היתרון שהוא יהיה ליד המכונה, ולא צריך להושיט כל פעם יד אל הקיר.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
האם בסילביה מומלץ לחבר שעון כזה?
אולי בשבילכם זה טריוויאלי, אבל אצלי זה דבר חדש כל הטכנולוגיה הזאת
(כן, אני יודע שחייתי במערה 30 שנה). גם במוסיקה לקח לי זמן (הרבה יותר מדי
) להבין שבלי אולפן ביתי
האפשרויות די מוגבלות.
אולי בשבילכם זה טריוויאלי, אבל אצלי זה דבר חדש כל הטכנולוגיה הזאת
(כן, אני יודע שחייתי במערה 30 שנה). גם במוסיקה לקח לי זמן (הרבה יותר מדי
האפשרויות די מוגבלות.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

קרמריקה - גם אני חשבתי על זה. לדעתי הכי קל (אבל יקר) יהיה לחפש פתרון בית-חכם. משהו שניתן לתכנות ושליטה ע"י מחשב.
אבל זה אומר שאתה צריך להשאיר מחשב דולק כל הזמן, כדי שתוכל לגשת אליו ודרכו להשפיע על המכונה.
פתרון נוסף - לבנות לבד משהו מבוסס Arduino (מכיר?). אבל זה הרבה עבודה, וגם יהיה יקר יחסית.
דורון - לדעתי לסילביה אין שובר וואקום, ככה שאי אפשר לשים אותה על טיימר. אבל אני לא בטוח ב-100%.
לגבי אולפן ביתי: קניתי לפני שבועיים כרטיס קול חצי-מקצועי חדש (Native Instruments Audio Kontrol 1), התקנתי מחדש את כל תוכנות המוסיקה שלי, וחזרתי לעשות מוסיקה עם המחשב, לאחר 10 שנים של הפסקה. מתכנן לרכוש בקרוב מיקרופון חדש (SM58). תענוג! קדימה, לך על זה
אבל זה אומר שאתה צריך להשאיר מחשב דולק כל הזמן, כדי שתוכל לגשת אליו ודרכו להשפיע על המכונה.
פתרון נוסף - לבנות לבד משהו מבוסס Arduino (מכיר?). אבל זה הרבה עבודה, וגם יהיה יקר יחסית.
דורון - לדעתי לסילביה אין שובר וואקום, ככה שאי אפשר לשים אותה על טיימר. אבל אני לא בטוח ב-100%.
לגבי אולפן ביתי: קניתי לפני שבועיים כרטיס קול חצי-מקצועי חדש (Native Instruments Audio Kontrol 1), התקנתי מחדש את כל תוכנות המוסיקה שלי, וחזרתי לעשות מוסיקה עם המחשב, לאחר 10 שנים של הפסקה. מתכנן לרכוש בקרוב מיקרופון חדש (SM58). תענוג! קדימה, לך על זה
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

מזל טוב!!
אל תשכח שאתה חייב להשמיע לי קטעים שלך
אל תשכח שאתה חייב להשמיע לי קטעים שלך
- joncafe
- גורו קפה

אתה צודק וטועה. לסילביה אין שובר וואקום כי אין צורך. גוף החימום בסילביה מבוקר תרמוסטאט ולא פרשוסטאט, ולכן אין בעיית false pressure בדוד שמצריך שובר וואקום כדי להגיע לטמפרטורה נכונה.moti_r כתב:לדעתי לסילביה אין שובר וואקום, ככה שאי אפשר לשים אותה על טיימר. אבל אני לא בטוח ב-100%....
גם אני מתכוון לקנות SM58 - ויש לי שאלת offtopic: אפשר לחבר אותו ישירות למחשב, או שחייבים pre-amp? שווה לקנות את ה-X2u ש-Sure מוכרים (המרה ל-USB)?moti_r כתב:מתכנן לרכוש בקרוב מיקרופון חדש (SM58)....
הנה לינק: http://www.shure.com/americas/products/ ... tal-bundle
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין שום בעיה לחבר לסילביה שעון ולחמם חצי שעה לפני הדלקה. הדוד מלא תמיד עד הסוף אז אין בעייה של קיטור שמתעבה ולכן גם לא צריך שובר וואקום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

תודה, נראה לי ששעון שבת זה שידרוג טכנולוגי מבורך עבורי
joncafe - אני לא מכיר את החיבור המיוחד שדיברת עליו אלה רק מיקרופון רגיל. לא חייבים פריאמפ כדי לחבר מיקרופון, אבל זה מגניב אם יש לך. קח בחשבון שאם אין לך כרטיס קול (או מגבר) איכותי האיכות של הSM58 לא כ"כ תורגש (משהו כמו מכונה טובה בלי מטחנה..)
joncafe - אני לא מכיר את החיבור המיוחד שדיברת עליו אלה רק מיקרופון רגיל. לא חייבים פריאמפ כדי לחבר מיקרופון, אבל זה מגניב אם יש לך. קח בחשבון שאם אין לך כרטיס קול (או מגבר) איכותי האיכות של הSM58 לא כ"כ תורגש (משהו כמו מכונה טובה בלי מטחנה..)
נערך לאחרונה על ידי doron_boogie ב 28/08/2010 23:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
הסיפור של המחשב לא בעייתי, תמיד יש לפחות מחשב אחד דלוק אצלי. ניסיתי למצוא פיתרון בדמות שקע בודד שמתחבר למחשב בWIFI. זה אמור להיות הרבה יותר פשוט וזול, אבל לא מצאתי כזה.... מצאתי שקעים שיש להם שלט בRF או IR, אבל זה רחוק מהפיתרון שאני מחפש.moti_r כתב:קרמריקה - גם אני חשבתי על זה. לדעתי הכי קל (אבל יקר) יהיה לחפש פתרון בית-חכם. משהו שניתן לתכנות ושליטה ע"י מחשב.
פתרון נוסף - לבנות לבד משהו מבוסס Arduino (מכיר?). אבל זה הרבה עבודה, וגם יהיה יקר יחסית....
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אם יש לך מחשב עובד, אז למה לא ללכת על פתרון של בית-חכם מבוסס מחשב?
אני כבר לא מעודכן כ"כ, אבל משהו כמו X10 יכול להיות טוב לך.
(עם X10 היו בעיות תאימות וגם הרבה סיגנלים שהלכו לאיבוד בדרך, אבל אני בטוח שיש משהו יותר אמין שיאפשר לך לייצר סופר-שעון-שבת עם מחשב)
(עם X10 היו בעיות תאימות וגם הרבה סיגנלים שהלכו לאיבוד בדרך, אבל אני בטוח שיש משהו יותר אמין שיאפשר לך לייצר סופר-שעון-שבת עם מחשב)
הבעיה היא כמובן כספית. מהמעט שראיתי פתרונות כאלו מתחילים מ5000 ש"ח.. אני חשבתי יותר בכיוון של שקע בודד חיצוני שיעלה מקסימום 500 ש"ח ורצוי הרבה פחות מזה. לא הצלחתי למצוא משהו כזה.moti_r כתב:אם יש לך מחשב עובד, אז למה לא ללכת על פתרון של בית-חכם מבוסס מחשב?
(עם X10 היו בעיות תאימות וגם הרבה סיגנלים שהלכו לאיבוד בדרך, אבל אני בטוח שיש משהו יותר אמין שיאפשר לך לייצר סופר-שעון-שבת עם מחשב)...
- joncafe
- גורו קפה

תלוי כמה אלקטרוניקה יש לך במכונה. הוויביאמה שלי אלקטרונית, ויש לה בקרים שיכולים להפגע מספייק מתח. למרות זאת, אני לא שמתי מגן ברקים (אולי כדאי כן לשים?)פלנש כתב:סתם שאלה.. למה צריך מגן-ברקים (מתקן "אל-פסק" הכוונה?) בשביל מכונת אספרסו?
במהלך שני החורפים האחרונים היו לי לא מעט הפסקות חשמל, וה- Vivi שלי עמדה בכולן בהצלחה....
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

קרמריקה, בדוק פתרונות מבוססים X10:
http://www.x10.com/homepage.htm#aut
כפי שכתבתי מוקדם יותר, אני יודע שזה פרוטוקול קצת בעייתי (מתבסס על מערכת החשמל) וגם אני לא בטוח שיש לו גרסא של 220V.
אבל זה כיוון מעניין.
אגב, מרטין הוא מומחה לנושאי בית-חכם.
מרטין, מה דעתך? מה הפתרון הכי זול שיאפשר הפעלה של מכונת קפה דרך מחשב?
ובנוסף, מה הפתרון הכי זול שיאפשר אוטומטציה של שקע של מכונת קפה, עם שליטת מחשב רק כאופציה? (כלומר, הוא יכול לעבוד גם כ-stand alone)
http://www.x10.com/homepage.htm#aut
כפי שכתבתי מוקדם יותר, אני יודע שזה פרוטוקול קצת בעייתי (מתבסס על מערכת החשמל) וגם אני לא בטוח שיש לו גרסא של 220V.
אבל זה כיוון מעניין.
אגב, מרטין הוא מומחה לנושאי בית-חכם.
מרטין, מה דעתך? מה הפתרון הכי זול שיאפשר הפעלה של מכונת קפה דרך מחשב?
ובנוסף, מה הפתרון הכי זול שיאפשר אוטומטציה של שקע של מכונת קפה, עם שליטת מחשב רק כאופציה? (כלומר, הוא יכול לעבוד גם כ-stand alone)
- avicali
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 272
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
לדעתי כדאי לכל אחד לשים מגן כזה, במיוחד על ציוד יקר כמו ציוד הקפה, וגם על מקרר, תנור וכו'.
צריך רק לשים לב לפני שקונים שיש מגנים למוצרים אלקטרוניים כמו מחשב, טלוויזיה, מגבר וכו' ויש כאלה שמתאימים למקררים, תנורים, מכונות כביסה וכו'.
לא סגור על ההבדלים ביניהם.
צריך רק לשים לב לפני שקונים שיש מגנים למוצרים אלקטרוניים כמו מחשב, טלוויזיה, מגבר וכו' ויש כאלה שמתאימים למקררים, תנורים, מכונות כביסה וכו'.
לא סגור על ההבדלים ביניהם.