בעיה בסראונד באקסטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

התקנתי גרסה 2.4 הכי חדשה ולאחר ההתקנה המגבר לא מזה יותר אות סראונד. יש לי מגבר יאמאהא שמקודם נתן סראונד מושלם בחיבור של האקסטרימר. ניסיתי להחליף כבל, וגם חיברתי את די וי די עם אותו חיבור וזה כן עובד. הבעיה היא רק כשמחברים את האקסטרימר- דולבי דיגיטל או DTS לא עובד יותר. יש למישהו עצה עבורי? תודה מראש !

talush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

גם לי היתה אותה בעייה ומצאתי פתרון לבעייה ( בפורום של xtreamer)

זה קורה בתצורה הבאה : חיבור HDMI לטלויזיה וחיבור כבל אופטי ישר לרסיבר. --> ואז מסתבר שההגדרות נקבעות ע"פ ההתקן המחובר ל HDMI , כלומר אם הטלויזיה תומכת רק ב 2 ערוצי קול , זה גם מה שישלח לרסיבר. ( אצלי זה קורה עם סמסונג b550)

פתרון : בהגדרות לבטל את הקול דרך HDMI ( מצב off) , לבחור ב digital output באופציה הראשונה 5.1 , לכבות את האקסטרימר , להוציא מהחשמל ( 10 שניות ) , להדליק חזרה --> וזה עובד.

החסרון --- אי אפשר לשמוע דרך הטלויזיה , רק דרך הרסיבר ( אלה אם כן תחבר אודיו בנפרד)

gil900 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1151
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #3 

לא משנה
פתרתי את הבעיה לבד ב"הגדרות" יש לסמן תחת הגדרות AV את 1080P 24HZ ככבוי

talush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מה שעשית לא קשור בשום צורה....

אבל , העיקר שעובד.

edenzenati
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

talush כתב:גם לי היתה אותה בעייה ומצאתי פתרון לבעייה ( בפורום של xtreamer)

זה קורה בתצורה הבאה : חיבור HDMI לטלויזיה וחיבור כבל אופטי ישר לרסיבר. --> ואז מסתבר שההגדרות נקבעות ע"פ ההתקן המחובר ל HDMI , כלומר אם הטלויזיה תומכת רק ב 2 ערוצי קול , זה גם מה שישלח לרסיבר. ( אצלי זה קורה עם סמסונג b550)

פתרון : בהגדרות לבטל את הקול דרך HDMI ( מצב off) , לבחור ב digital output באופציה הראשונה 5.1 , לכבות את האקסטרימר , להוציא מהחשמל ( 10 שניות ) , להדליק חזרה --> וזה עובד.

החסרון --- אי אפשר לשמוע דרך הטלויזיה , רק דרך הרסיבר ( אלה אם כן תחבר אודיו בנפרד)
...
יש לי אותה בעיה אבל איך אני מבטל את הקול דרך hdmi?

talush
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

בתפריט A\V ב settings יש אפשרות כזו.

jjwz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 413
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #7 

talush כתב:גם לי היתה אותה בעייה ומצאתי פתרון לבעייה ( בפורום של xtreamer)

...
talush
הפיתרון שלך עבד אצלי.לא יאומן. (Y)
לא רק זה ,לאחר מכן העברתי שוב קול דרך HDMI וזה עבד.
לאחר מכן בטלתי שוב את העברת הקול דרך HDMI והרסיבר זיהה את ששת הערוצים ב-dolby
בקיצור ,עבד בכל הכיוונים.
תודה לחברים.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”