כללי אצבע לקניית מסך
שלום לכולם,
עברתי על המאמרים המודבקים למעלה ואלו באמת עזרו לי להבין דברים חשובים כגון: הבדלים בין פלאזמה ל LCD ומה עדיף לאלו מצבים. הבדלים בין הגדרות ה HD השונות חשיבות NATIVE RATE וכדומה. עם זאת מכיוון שאני בור בתחום אשמח לקצת כללי אצבע יותר בסיסיים:
1. מה חשיבות מהירות התגובה ומה המהירות שכדי לא לרדת ממנה?
2. חשיבות הניגודיות ואלו ערכים הם המינימום ואופטימום?
3. אלו נתונים טכניים הם ג'יבריש של אנשי מכירות ולאלו חשוב לשים לב?
בגדול זה קניה של מסך 42" (לפי חישובי המרחק במאמר) לחדר מואר (מאוד). כרגע רוב הצפייה זה SD מ YES אבל עם הזמן יכנסו תכני HD ממקורות הרגילים, ממיר ומחשב. המסך הוא להורי והם לא מחליפים כל שנה אז זה צריך להיות משהו טוב אם אפשרות "לגדול"איתו (SD ל FULLHD) ואם בית טוב-אחריות ואמינות. אני אוהב לבוא מוכן לחנויות בלי שיבלבלו אותי בנתונים. תקציב עד 6000 ש"ח.
תודה מראש לכל העונים.
עברתי על המאמרים המודבקים למעלה ואלו באמת עזרו לי להבין דברים חשובים כגון: הבדלים בין פלאזמה ל LCD ומה עדיף לאלו מצבים. הבדלים בין הגדרות ה HD השונות חשיבות NATIVE RATE וכדומה. עם זאת מכיוון שאני בור בתחום אשמח לקצת כללי אצבע יותר בסיסיים:
1. מה חשיבות מהירות התגובה ומה המהירות שכדי לא לרדת ממנה?
2. חשיבות הניגודיות ואלו ערכים הם המינימום ואופטימום?
3. אלו נתונים טכניים הם ג'יבריש של אנשי מכירות ולאלו חשוב לשים לב?
בגדול זה קניה של מסך 42" (לפי חישובי המרחק במאמר) לחדר מואר (מאוד). כרגע רוב הצפייה זה SD מ YES אבל עם הזמן יכנסו תכני HD ממקורות הרגילים, ממיר ומחשב. המסך הוא להורי והם לא מחליפים כל שנה אז זה צריך להיות משהו טוב אם אפשרות "לגדול"איתו (SD ל FULLHD) ואם בית טוב-אחריות ואמינות. אני אוהב לבוא מוכן לחנויות בלי שיבלבלו אותי בנתונים. תקציב עד 6000 ש"ח.
תודה מראש לכל העונים.
כל יום לומדים משהו חדש
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לבקש בבלוריי סרט שמכירים בעל פה על מנת להשוות.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
בתחום האודיו אני מכיר את ההמלצה הזאת טוב, לבוא עם מוזיקה מוכרת. אבל לצערי אין לי סרט שאני מכיר טוב (לא אוהב לראות סרטים יותר מפעם אחת). לא נעים להגיד בחברה מכובדת זו, אבל עוד לא יצא לי לראות סרט באיכות בלוריי....
כל יום לומדים משהו חדש
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
1. מהירות תגובה היתה חשובה פעם שהיו מסכים עם 12MS...היום כולם מתחת ל 5MS ומתחת לזה העין האנושית כבר לא מסוגלת להבחין. אז זה כבר לא ממש רלוונטי. בפלזמות של היום למשל זמן תגובה של 0.001 MS.
2. על מנת להעלות את הנתון הזה בפרוספקטים...היצרנים התחילו להתחכם עם ניגודיות דינאמית ועוד המצאות רק כדי שיוכלו לכתוב נתונים גבוהים ככל שניתן. הנתונים המפורסמים היום כבר לא ניתנים להשוואה אמיתית.
3. כלל אצבע, כמה שמסך יותר יקר הוא גם יותר טוב... ככה זה בחיים ב 99% מכל הדברים. אין מציאות ואין מתנות חינם. לכן קבע לך תקציב ובדוק מסכים מובילים בתקציב שלך.
לך כבר יש תקציב. השלב הבא ללכת לבדוק ולראות במו עיינך.
כמה דברים לשים אליהם לב שאתה משווה:
1. תבדוק שהמקור זהה. שלא יקרינו לך בטלויזיה אחת דבר אחד ובשניה דבר אחר.
2. תבדוק הגדרות מסך. שים מצב NORMAL. אל תשווה עם מצב dynamic ודומיו. בחנות זה נראה נפלא ובבית אסון.
3. אחריות שווה כסף. פחות משלוש שנים אל תקנה. יותר? בהחלט יתרון.
4. תבדוק השתקפויות. אצלך החדר מואר מאוד. שים לב שהמסך שאתה בודק "בולע" את ההשתקפויות טוב ככל שניתן. זה מאוד משמעותי אח"כ.
אחרי שהגעת ל2 מסכים שנראים לך הכי טוב תחזור לכאן ותן את השמות. נעזור לך להחליט סופית.
אם תנהג לפי הכללים האלו, 99.9% תרכוש את המסך הכי טוב ונכון לך ולתקציבך.
בהצלחה
2. על מנת להעלות את הנתון הזה בפרוספקטים...היצרנים התחילו להתחכם עם ניגודיות דינאמית ועוד המצאות רק כדי שיוכלו לכתוב נתונים גבוהים ככל שניתן. הנתונים המפורסמים היום כבר לא ניתנים להשוואה אמיתית.
3. כלל אצבע, כמה שמסך יותר יקר הוא גם יותר טוב... ככה זה בחיים ב 99% מכל הדברים. אין מציאות ואין מתנות חינם. לכן קבע לך תקציב ובדוק מסכים מובילים בתקציב שלך.
לך כבר יש תקציב. השלב הבא ללכת לבדוק ולראות במו עיינך.
כמה דברים לשים אליהם לב שאתה משווה:
1. תבדוק שהמקור זהה. שלא יקרינו לך בטלויזיה אחת דבר אחד ובשניה דבר אחר.
2. תבדוק הגדרות מסך. שים מצב NORMAL. אל תשווה עם מצב dynamic ודומיו. בחנות זה נראה נפלא ובבית אסון.
3. אחריות שווה כסף. פחות משלוש שנים אל תקנה. יותר? בהחלט יתרון.
4. תבדוק השתקפויות. אצלך החדר מואר מאוד. שים לב שהמסך שאתה בודק "בולע" את ההשתקפויות טוב ככל שניתן. זה מאוד משמעותי אח"כ.
אחרי שהגעת ל2 מסכים שנראים לך הכי טוב תחזור לכאן ותן את השמות. נעזור לך להחליט סופית.
אם תנהג לפי הכללים האלו, 99.9% תרכוש את המסך הכי טוב ונכון לך ולתקציבך.
בהצלחה
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
הבעיה בחנויות שהן מוארות מידי-תאורת כספית ונאון שלא מתקרבת לתנאים של בית תאורת ליבון או pl
או חןשך מוחלט בו צופים .
רק בחדרי קולנוע שם ממוקמות מערכות הסאונד שם יש אפלוליות יש תנאים זהים לבית,כמו מיקום מסך
בגובה של מזנון ולא מסך שמותקן בגובה של 3 מטר.
מה שחשוב לבדוק את התמודדות המסך עם שחור מוחלט לגילוי זליגות אור ,ורמת השחור .
הבדיקה קצרה ופשוטה ונעשית בעזרת תבניות של שחור,אפור ולבן שממשודרות ביסאימפקט
או בתקליטור תבניות .
NATIVE RATE דבר חשוב אם המסך מיועד גם למחשב לבדוק פיזית עם נייד.
או חןשך מוחלט בו צופים .
רק בחדרי קולנוע שם ממוקמות מערכות הסאונד שם יש אפלוליות יש תנאים זהים לבית,כמו מיקום מסך
בגובה של מזנון ולא מסך שמותקן בגובה של 3 מטר.
מה שחשוב לבדוק את התמודדות המסך עם שחור מוחלט לגילוי זליגות אור ,ורמת השחור .
הבדיקה קצרה ופשוטה ונעשית בעזרת תבניות של שחור,אפור ולבן שממשודרות ביסאימפקט
או בתקליטור תבניות .
NATIVE RATE דבר חשוב אם המסך מיועד גם למחשב לבדוק פיזית עם נייד.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד