עזרה בקשר למיקום שקעים בקופסה של גוויס.
חבר'ה אבקש את עזרתכם בדחיפות, ולעניין למעשה שאלתי היא האם אפשר למקם שקע חשמל ושקעי תקשורת כדוגמת כבלים אינטרנט טלפון וכ'ו באותה קופסת גוויס.. כלומר שהשקע חשמל והתקשורת יהיו זה לצד זה..
אני שואל זאת משום שאני יודע שחשמל משבש תקשורת אך רק אם באותם הצינורות ואילו במצב הנ"ל הם יהיו בצינורות נפרדים.
ונ.ב עוד שאלה קטנה האם שקע כבל CAT5E עם כבל CAT 6 כן יעביר ג'יגה?
והאם בכלל CAT5E מעביר ג'יגה בעצמו?
תודה רבה לעונים ושבת שלום (:
אני שואל זאת משום שאני יודע שחשמל משבש תקשורת אך רק אם באותם הצינורות ואילו במצב הנ"ל הם יהיו בצינורות נפרדים.
ונ.ב עוד שאלה קטנה האם שקע כבל CAT5E עם כבל CAT 6 כן יעביר ג'יגה?
והאם בכלל CAT5E מעביר ג'יגה בעצמו?
תודה רבה לעונים ושבת שלום (:
נערך לאחרונה על ידי Ben_p ב 29/08/2010 11:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למה בפורום הזה?
בכל אופן, אפשרי למקם כל עוד הגידים לא מסתלסלים ביחד לכל אורך הכבל.
אתה יכול לשים גוויס 4 ולמקם שקע חשמל, מסתם, שקע רשת.
כבל CAT5 יכול להעביר ג'יגה וחובה לחבר את כל הפינים.
בCAT6 משתמשים למרחקים גדולים יותר ולמהירויות גבוהות יותר בג'יגה אך בארצינו זה עוד מוקדם לרשת את הבית בCAT6.
אם יש לך ציוד מתאים הסיפור פשוט מאוד. דוגמה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 59#1015059
בכל אופן, אפשרי למקם כל עוד הגידים לא מסתלסלים ביחד לכל אורך הכבל.
אתה יכול לשים גוויס 4 ולמקם שקע חשמל, מסתם, שקע רשת.
כבל CAT5 יכול להעביר ג'יגה וחובה לחבר את כל הפינים.
בCAT6 משתמשים למרחקים גדולים יותר ולמהירויות גבוהות יותר בג'יגה אך בארצינו זה עוד מוקדם לרשת את הבית בCAT6.
אם יש לך ציוד מתאים הסיפור פשוט מאוד. דוגמה: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 59#1015059
קודם כל מצטער על זה שמיקמתי את זה כאן,לא חשבתי שיש מקום טוב יותר..
ולמעשה פתרת לי הרבה בעיות כעת..אני מבין שבעצם אני יכול למקם בקופסא של 6 גם שקע גם אינטרנט גם טלפון וגם כבלים?
וגם השימוש בCAT5E מפתיע אותי וטוב בשבילי.
ולמעשה פתרת לי הרבה בעיות כעת..אני מבין שבעצם אני יכול למקם בקופסא של 6 גם שקע גם אינטרנט גם טלפון וגם כבלים?
וגם השימוש בCAT5E מפתיע אותי וטוב בשבילי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
CAT5E אכן מעביר גיגה.
אם עדיין לא הכינו את הקופסאות אז למה לא להפריד?
אם אין אפשרות להפריד וזה עובר בצינורות נפרדים עד הקופסא אז אני גם חושב שלא תיהיה בעיה כל זה שתיהיה הפרדה טובה של הגידים של הרשת.
לגבי הכבלים - מציע להשתמש בכבל RG-6 עם שלושה סיכוכים.
אם עדיין לא הכינו את הקופסאות אז למה לא להפריד?
אם אין אפשרות להפריד וזה עובר בצינורות נפרדים עד הקופסא אז אני גם חושב שלא תיהיה בעיה כל זה שתיהיה הפרדה טובה של הגידים של הרשת.
לגבי הכבלים - מציע להשתמש בכבל RG-6 עם שלושה סיכוכים.
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אסור להכניס לאותה קופסה תקשורת וחשמל. אלא אם כן זו קופסאת הרכבים שיש בה מחיצות מפרידות ואפשרות להוריד את האביזרים בניפרד מבלי לפרק את כל המסגרת כמו במסגרות של גוויס 3 , 4 ו 6 מקומות.
לדוגמא.
יש סדרות אביזרים שונות אבל כך זה נראה כעקרון.
יואב.
לדוגמא.
יואב.
קבל...
מנסיון שלי, אין שיבושים ברשתDj-Ben-P כתב:אפשר לקבל תשובה נחרצת וחד משמעית? - צינורות נפרדים אך אותה הקופסא - משבש או לא משבש....
ראה את האביזרים בלינק שצירפתי, אותו הקונספט, קופסה אחת עם צינורות נפרדים
בהצלחה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מאיפה המצאת את זה? אפילו בחוקי בנייה של חשמל ביתי לא מצאתי את זה, רק חשמל תעשייה.yoavidor כתב:אסור להכניס לאותה קופסה תקשורת וחשמל. אלא אם כן זו קופסאת הרכבים שיש בה מחיצות מפרידות ואפשרות להוריד את האביזרים בניפרד מבלי לפרק את כל המסגרת כמו במסגרות של גוויס 3 , 4 ו 6 מקומות.
לדוגמא.
יואב....
לא משבש, תשים צינור נפרד לכל כבל (כוונה צינור נפרד לחשמל וצינור נפרד לרשת), תפרוס CAT5 ותסגור את הכל בקופסה הזו: http://www.hometheater.co.il/vt115995Dj-Ben-P כתב:אפשר לקבל תשובה נחרצת וחד משמעית? - צינורות נפרדים אך אותה הקופסא - משבש או לא משבש....
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
כפי שאתה רואה, בכל הקשור לכבלים והפרעות הדעות חלוקות. וכנראה תמיד יהיו.
אצל אחד הייתה השפעה ואחד לא.
אני, במהלך שיפוץ ענק שעשיתי במהלך החודשים האחרונים, הפרדתי את כל הקופסאות הקשורות לתקשורת מהקופסאות של החשמל ולו בגלל הסיכוי הפעוט ביותר להפרעות שאח"כ יהיה לי הרבה יותר באלגן לטפל בהן.
כמו כן, קח בחשבון שלקנות אביזרים לגוויס 6 מקום לא יהיה יותר זול משמעותית (אם בכלל) מפעמיים 3 מקום (אני מתכוון למתאם ומסגרת).
מבחינת חוקיות אני לא יודע מה מחייב, אבל כפי שניתן להבין מהתגובות עדיף להפריד. ובינינו אם זה לא היה מפריע כלל לא היית חושב לפרסם את השאלה הזו בכלל...
אגב, אם אני לא טועה רק בזק מחייבים הפרדה בין חשמל לטלפוניה בקופסאות (בחיווט זה ברור)
אצל אחד הייתה השפעה ואחד לא.
אני, במהלך שיפוץ ענק שעשיתי במהלך החודשים האחרונים, הפרדתי את כל הקופסאות הקשורות לתקשורת מהקופסאות של החשמל ולו בגלל הסיכוי הפעוט ביותר להפרעות שאח"כ יהיה לי הרבה יותר באלגן לטפל בהן.
כמו כן, קח בחשבון שלקנות אביזרים לגוויס 6 מקום לא יהיה יותר זול משמעותית (אם בכלל) מפעמיים 3 מקום (אני מתכוון למתאם ומסגרת).
מבחינת חוקיות אני לא יודע מה מחייב, אבל כפי שניתן להבין מהתגובות עדיף להפריד. ובינינו אם זה לא היה מפריע כלל לא היית חושב לפרסם את השאלה הזו בכלל...
אגב, אם אני לא טועה רק בזק מחייבים הפרדה בין חשמל לטלפוניה בקופסאות (בחיווט זה ברור)
של כל דבר עם 4 גלגלים!