אתם ופייסבוקכם

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

O shit
תיראו מה oferlaorעשה לאתר . עכשיו כולם פה יתחברו לכולם בפייסבוק - ולכולם יהיו המון חברים :arrow: והכל יהיה לייק . ופייסבוק השתלט על ht ועל הפרסומנות בטלוויזה ועל אנשים בעבודה וברחוב (ובמספרה!!!) ..
בשבת ראיתי TV- כל פרסומות עם משהו פייסבוק ..
עכשיו נכנסת לht רואה פתאום איך ניראה במציאות עוד מעריץ של פרושנטה .. pavelz ניראה מאיים.. אבל שגו'ן יגיע - הולכים ביחגד להופעה!
ועוד בסקקרנות בחיפוש קצר אחר אינפורמציה עליכם -לא כי זה מעניין אלא כי אינפורמציה היא כוח . וכוח לא צריך לתת לכל אחד . גם תמונה של הילד שלך בעריכה קלה של פוטושופ היא כח נגדך לחולי נפש . טוב .. אולי לקחתי את זה רחוק?! אולי לא ?
אם FB השתלט על HT אז גם אם אתם בוגרים מספיק - שימו לב לכל ה'חברים' שלכם שלהם אתם נותנים גישה לחשבון.
אני מאוד like את ht אבל בהום תיאטר נקודה קום. מן הסתם חכם יהיה לסמן את הכל בחשבון הפייס כך שרק חברים מאושרים (דאבל-מינינג) יוכלו לראות פרטים עליכם . חוצ מאנשים שבאיזו שהיא דרך מתפרנסים מזה .
- זה צעד נכון לאתר וזה אחלה :pizza: (b) (Y) פשוט .. אפילו זה שהוליד את דיי כבר עם הפייסבוקק הזה כבר שם הוא הרג את השרשור היפה ההוא במו ידיו!! . אני למשל לא חברה של אחי בפייס - לשניינו יש את הסיסמאות אחד של השני - אבל החברים שלו הם שלו - ושלי הם שלי . הצליח לגנוב רק אחת - והביא את כל החברות שלה :מבולבל: כל הדודות והבני ספתות שלנו חברים\רות שלו גם :roll:
פייסבוק אוסר על שימוש מגיל 18 אז למה אתם פותחים לילדים שלכם בגיל 8 - 9 ? אל תגידו לי "אנחנו מדריכים אך לא מונעים" אתם עוברים על החוק בגלוי מול ילדכם . (במידה ואתם עזרתם לפתוח חשבון)
יושבים עם חברים מידי יום ועדיין מתקשרים גם בפייסבוק :מבולבל:
אל תפסיקו עם הפייסבוק הזה .. רק תרגיעו קצת . לחלק גדול מהאוכלוסיה לא יזיק להרגיע לגמרי .

איך התפ]זרתי בשירשור הזה לכל הכיוונים . לא ברורה לי השורה התחתונה .. כי פרטיות אין לנו גם בלי פייסבוק ---אהה אולי הנקודה היא - אתם - הזמן שלכם והקיק שלכם . ודור וירטואלי מציאותי .
ס'אמק הפייסבוק הזה .
GO VEGAN

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

הכל בסדר ידידי?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

Eff,

סורי, לא הבנתי כלום...

תתמסרי כבר לפייסבוק. ניסינו להתחמק מזה אבל...

you will be assimilated
resistance is futile

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #4 

זה עוד גל
כבר חווינו כמה כאלו.
יירגע לבד
העם דורש..... כל מיני דברים

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #5 

לי זה לא אכפת אם הפוסט שלי מעוות
פייסבווק נשמע לי כמו שם של מחלה
אם זה עושה לכם דיי בסדר
אז זה מה שקובע
GO VEGAN

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #6 

אפשר להשאר בחיים גם בלי הפייסבוק....
ההתמכרות הזאת עושה לי רע.

ארז

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

הצעירים האל עם בפייסבוק והאייפון שלהם... מה הלאה? דפדפנים? טלויזיות hd?

איי גוואעלד.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #8 

oferlaor כתב:הצעירים האל עם בפייסבוק והאייפון שלהם... מה הלאה? דפדפנים? טלויזיות hd?

איי גוואעלד.
...
עפר,
יש הבדל בין שימוש מושכל ובמינון נכון לבין התמכרות.
כאשר אני רואה סביבי את כולם מתקשרים רק דרך אמצעים אלקטרוניים וכל גאדג'ט מטריף את האנשים (כולם "חייבים" שיהיה להם אחד כזה...) אז לטעמי אנחנו נותנים לטכנולוגיה להשתלט לנו על סדר היום.
שלא לדבר שהחברה הצעירים פחות מיומנים בתקשורת פנים מול פנים ומעדיפים להפגש דרך הרשת במקום בילוי חברתי אמיתי.

ארז

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #9 

פייסבוק אוסר על שימוש מגיל 18 אז למה אתם פותחים לילדים שלכם בגיל 8 - 9 ? אל תגידו לי "אנחנו מדריכים אך לא מונעים" אתם עוברים על החוק בגלוי מול ילדכם . (במידה ואתם עזרתם לפתוח חשבון)
...
??
אנשים כותבים פה טענות שהשד יודע מה מקורן, אח"כ קוראים יפיצו את זה הלאה בתור "מידע", הרי מישהו כתב באינטרנט.

קודם כל לא ידוע לי שלפייסבוק יש מדיניות למנוע מקטינים שימוש. זו הייתה יריה ברגל אם זה היה נכון. הם מבקשים את תאריך הלידה כדי, לדבריהם, שיוכלו למנוע "תוכן לא הולם" מקטינים. ברור גם שהסטטיסטיקה חשובה להם מאוד.

שנית, גם אם הייתה להם מדיניות כזו, מה לזה ולעבירה על החוק???
לא שמעתי שכנסת ישראל חוקקה חוק האוסר על קטינים להירשם לפייסבוק :roll:
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

ארז,
בכל תקופה (בכל דור ודור וגם כל חצי ורבע דור) יש איזה "משהו" חדש, שסופג ביקורות מימין ומשמאל בתור משהו שלילי. בדרך כלל לא מדובר בשליליות ברורה אלא פשוט בשונות ממה שהיה קודם.

הדוגמא שמייד עולה לי לראש זה מוזיקת רוק שהיה לה אנטי אדיר מצד הרבה מבוגרים בעולם המערבי (זוכרים שלא נתנו לחיפושיות להגיע ארצה?).
היום, הרוק של אז נחשב לקלאסיקה ומאושיות התרבות הפופולארית המערבית.
עוד דוגמא זה טלפונים , לא ניידים, טלפונים בכלל. גם להם היו מתנגדים בזמנו שאגב טענו בדיוק שאנשים יפסיקו לראות אחד את השני פנים אל פנים. הם גם צדקו במידה מסוימת בטענה הזו, אבל בסה"כ האם טלפונים היה חידוש שלילי בחוויה האנושית? האם ההיבטים החיוביים שלו, גם החברתיים, לא גימדו את השליליים?

כבר ניתחנו את פייסבוק בשרשור השני (זה שהמבקר החריף שפתח אותו בסוף נשבר והצטרף) - אפשר למצוא דברים שליליים ואפשר למצוא חיוביים. מה שאחד רואה כשלילי השני רואה כחיובי.
האם פייסבוק זה מיוחד יותר מכל שאר החידושים שהיו?
משה

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3873
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #11 

אנחנו נותנים לטכנולוגיה להשתלט לנו על סדר היום
...
נכון אבל לא בתחום האישי.
זה תלוי אך ורק בך מה\איך תבחר לעשות במיוחד במסגרת הפרטית שלך.
שהיינו ילדים לפני עידן הפלפון נהגנו לשרוק אחד לשני מלמטה כדי להיפגש ולשחק , החלקנו על סקייטבורדים בירידות של חיפה ונפצענו ונחבלנו ולא וירטואלית כמו במשחקי המחשב :P
אישית טוויטר בלוגים פייסבוק ושאר הירקות אף פעם לא עניינו אותי ...
And the meek shall inherit the earth
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

FIRE_WIRE כתב: אישית טוויטר בלוגים פייסבוק ושאר הירקות אף פעם לא עניינו אותי ...
...
לא הבנתי איך צרפת את הבלוגים לטוויור ופייסבוק.
לשני האחרונים יש מאפיינים מסוימים שמייחדים אותם,
אבל "בלוגים לא מעניינים אותי" נשמע בדיוק כמו "עיתונים לא מעניינים אותי" או "ספרים לא מעניינים אותי".
מדובר בטקסט long form . יכול להיות מעניין, יכול להיות משעמם, יכול להיות איכות ויכול להיות ***.

דווקא פורומים באינטרנט אני רואה שאתה אוהב :lol: :lol: , וזה כבר יותר דומה לפייסבוק מאשר לבלוגים.
(המאמרים באתר זה ממש כמו בלוגים).
משה

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

משה,
לא צרפתי אלא הכללתי 8)
ובלוג אישי או לא -בעיניי רחוק מלהיות שווה לעיתון שכולל מידע\עדכונים שוטף בנושאים שונים מחדשות ואקטואליה ועד ומודעות אבל לא עלינו...
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

FIRE_WIRE כתב:משה,
לא צרפתי אלא הכללתי 8)
ובלוג בעיניי רחוק מלהיות שווה לעיתון שכולל מידע\עדכונים שוטף בנושאים שונים מחדשות ואקטואליה ועד ומודעות אבל לא עלינו...
...
אני לא יודע אם אתה מודע לכך, אבל עיתונים רבים כיום, כולל עיתונים מהשורה הראשונה (ניו יורק טיימס, וושינגטון פוסט), מפרסמים גם המון בלוגים באתרי הווב שלהם ולפעמים גם במהדורה המודפסת.
משה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #15 

אוי,
עוד פעם השרשור הזה על הפייסבוק ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #16 

נו?
נרשמת?
העם דורש..... כל מיני דברים

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #17 

אני מנוע מלהצטרף לדיון

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

אני לא נרשמתי ולא מתכנן...
הצעתי לפותח השרשור להוסיף סקר בנושא (i)
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

צוקרברג גאון אמיתי. הוא מצליח בכל פעם לשנות ולהרחיב את מהות פייסבוק עד שפעם אנשים עלולים עוד לחשוב שפייסבוק זה האינטרנט, כפי שצעירים חושבים שדפדפן ה האינטרנט בעצם.

פייסבוק התחיל כדף לדירוג בחורות באוניברסיטה ואח״כ התפתח לסוג של יצרן בלוגים זריז למי שלא רצה ללמוד איך מייצרים בלוג. כשמייספייס התחיל לתפוס, הוא הכניס אפליקציות חיצוניות ובעצם הפך לפלטפורמה למשחקים ותוכנות. כשטוויטר התחיל לתפוס, הוא שינה את המהות והתמקד במיקרובלוגינג - חדשות של אנשים בנושאים שונים.

כיום יש תנועה שלו לאפשר לו גם לדרג כמעט כל דבר, מה שנותן לו להיות פלטפורמת חדשות (digg), דירוג אנשים ומקומות (foursquare) ואפילו פותח דלת ענקית לאחד ממנגנוני החיפוש המקוריים ביותר (תחרות לגוגל).

פייסבוק מאפשר לי לתקשר עם אנשים, לשים תמונות שיראו מה קורה איתי, להפיץ חדשות, לדרג ולהיות מדורג.

כפלטפורמה, היא רחבה ומשמעותית ולהתעלם ממנה כרגע זה יותר כמו להגיד שדפדפן לא מוצא חן בעיינכם... מי שלא שם פשוט לא קלט שזו לא סתם אפליקציה אלא (כמו דפדפן) פלטפורמה שהמון דברים זמינים לכם אך ורק דרך שם.

ככלי יש בזה הרבה כח וצריך, כמו בכל פלטפורמה
לקחת את הדברים הטובים ולהמנע מהרעים. רוצים שלא יפנו לילדכם? תימחקו את הגדרות האבטחה ופרחו על רשימת החברים.

אין שום חוק או דבר שאומר שצעירים לא צריכים להיות שם. זה לא יותר או פחות בטוח מכל דבר אחר ברשת (גם על בלוגים, irc צ׳אט ו- IM אמרו דברים זהים). מי שחושש מתרבות רעה לילדים שלו, שיגביל אותם ויחנך אותם. זה לא שונה מללמד אותם להתרחק אם זר מתקרב אליהם ברחוב במקום למנוע מהם לחלוטין מלראות אור יום.

לגבי תמונות, מי שמצלמים אותו עושה שטויות ומעלים לרשת, שידווח או שלא יעשה שטויות שאח״כ יתבייש מהם. יש תמונות של קלינטון עם ג׳וינט בפה וזה לא מנע ממנו להתמנות לנשיא ארה״ב פעמיים (כנראה שבוש בצעירותו עשה דברים גרועים בהרבה).

אגב, אני רואה טרנד מעניין בחלק מהמקומות. אם פורום כולל בעצם אנשים שדנים על נושא משותף (שרשור) בפייסבוק השרשורים הם בעצם לא בדיוק על נושאים משותפים אלא עם אנשים משותפים.

זה כאילו שסובבו ב 90 מעלות (pivot) פורומים - הם על אנשים ולא על נושאים...

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #20 

ארז_וחני כתב:
oferlaor כתב:הצעירים האל עם בפייסבוק והאייפון שלהם... מה הלאה? דפדפנים? טלויזיות hd?

איי גוואעלד.
...
עפר,
יש הבדל בין שימוש מושכל ובמינון נכון לבין התמכרות.
כאשר אני רואה סביבי את כולם מתקשרים רק דרך אמצעים אלקטרוניים וכל גאדג'ט מטריף את האנשים (כולם "חייבים" שיהיה להם אחד כזה...) אז לטעמי אנחנו נותנים לטכנולוגיה להשתלט לנו על סדר היום.
שלא לדבר שהחברה הצעירים פחות מיומנים בתקשורת פנים מול פנים ומעדיפים להפגש דרך הרשת במקום בילוי חברתי אמיתי.

ארז
...
כשאני הייתי צעיר יכולת התקשורת שלי היתה אפס. טוב, אולי אחוז אחד.
על איזה מיומנות שאבדה אתה מדבר?... :lol:
ועל איזה התמכרות אתם מדברים?
יש פה אנשים עם אלפי הודעות בפורום הזה לבד, שמצקצקים בשלילה על התמכרות לפייסבוק... :)
נכנסים לפורומים 15 פעמים ביום...
אני אישית הרי "מכור קשה" לפורום הזה ועוד כמה כמוהו, הרבה יותר נורא מאשר הפייסבוק הזה.
פייסבוק זה פשוט קילר-אפ שתפס כמו אש בשדה קוצים.
האמת, אחרי חודשיים שאני מחובר, זה די משעמם ודביק...
הכל בפרופורציה.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”