התחדשתי ב Sound Bar - רשמים ותמונות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
sigamore פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #1 

רקע
רכשתי לאחרונה מסך פלזמה חדש (V20) והיות שמערכת הסאונד הישנה שבקה חיים הייתי בדילמה אמיתית... האם להשקיע (מכל הלב) במערכת ק"ב רצינית או לחשוב קצת out of the box וללכת לכיוון אחר.
חשוב לציין שככל הנראה נעבור דירה בטווח של שנה שנתיים כך שבכל מקרה אעדיף להשקיע במקום החדש ...
עוד אוסיף שמוזיקה אני לא שומע דרך מערכת כבר כמה שנים :מבולבל: אלא דרך נגנים ניידים - מעדיף כרגע להשקיע באוזניות טובות וכד'. מה עוד שאני רחוק מהגדרת אודיופיל.
בקיצור השימוש במערכת הוא בעיקר לצפייה בסרטים.
הפתרון
תמיד אהבתי את הקונספט של ה Sounds Bars ומקרני הקול למינהם בעיקר בגלל הרעיון של החסכון במקום, כבילה ועוד אבל גם בגלל שבסה"כ הקופסאות האלו מוציאות סאונד לא רע בכלל.
כשראיתי (ושמעתי) בחו"ל את אחד הפתרונות החדשים של YAMAHA די התלהבתי והחלטתי ללכת בכיוון הזה.
הדגם נקרא YHT-S400 וחשוב לציין שזה אינו מקרן קול אלא שילוב של רסיבר (הרסיבר כולל SW) ו Bar פסיבי.
הטכנולוגיה נקראת Air Surround Xtreme והרעיון הוא כמובן הדמייה של סאונד הקפי.
עד כאן אין שום בשורה ובטח יהיו שגידו "כן, אבל זה קיים גם במערכות פשוטות של $200 בדיוטי פרי" ... אז זהו שלא ... YAMAHA כמו YAMAHA בניגוד להרבה אחרים עושים את זה ממש טוב (Y)
רכישה
המערכת זמינה לרכישה בארץ כולל שירות ואחריות של היבואן הרשמי. מחיר מחירון בסביבות 4K.
אציין שבתהליך הקנייה עזר לי טל (טלHD) מהפורום וזו ההזדמנות לומר שוב תודה רבה (f)
פרטים טכניים
כאמור המערכת מורכבת משני חלקים. Sound Bar פסיבי ורסיבר שכולל SW מובנה.
ההספק הוא 3X50W לרמקולים ו 100W ל SW.
ה Bar דקיק ואלגנטי - 80 ס' רוחב, 5 ס' גובה, 6 ס' עומק, 1.5 ק"ג משקל. אפשרויות ההצבה הן על רגליות (כלולות) להצבה על מזנון, שידה וכד' או תלייה פשוטה על הקיר באמצעות שני ברגים. בגלל המשקל הזניח התלייה היא הליך של 5 דקות (מתוכן ארבע דקות לקח לי למצוא את הפלס :D )
הרסיבר מגיע בגודל סטנדרטי - 43X35X15. גימור שחור (מט) אלגנטי ופשוט.
כניסות - 3 שקעי HDMI 1.3, כניסה אופטית, כניסה אנלוגית, אנטנת FM, כניסות לחיבורים ייעודיים ל iPod, ו BT (אופציונליים)
יציאות -שקע HDMI וחיבורי רמקולים (LEFT, RIGHT, CENTER)
אביזרים כלולים - כבל חיבור לרמקולים (צמה אחת מסומנת בצבעים שונים), כבל אנטנה, רגליות פלסטיק, שלט רחוק, חוברות הפעלה וCD (עם הוראות הפעלה).
חיבור המערכת
חיבור ה Sound Bar לרסיבר באמצעות הכבל המצורף.
חיבור מקורות דרך כניסות ה HDMI
חיבור המסך ליציאת ה HDMI
חיבור כבל החשמל
וזהו ... סה"כ 5 דקות עבודה !
המערכת בעבודה ...
קודם כל אני חייב לציין את נושא המיתוג שעובד נפלא ! המערכת מוגדרת רשמית כתומכת ב Viera Link של פנסוניק כך שאחרי כמה שניות של "דיבור" בין המכשירים נוצרת הרמוניה מלאה בין המכשירים (כיבוי, הדלקה, עוצמת קול וכו').
למעשה הרמקולים של המסך מנוטרלים לחלוטין ואפילו את ה Bar הרגיל של ה Volume על המסך החליפה כתובית חדשה של Home Cinema.
נושא ה SETUP של המערכת מטופל ישירות על צג הרסיבר (אין שידור למסך) באמצעות השלט. הפרמטרים אותם ניתן לשנות הם : SW, מצבי סראונד, רמות סנטר, באס, טרבל, מיתוג HDMI, סינכון קול-תמונה ועוד. פשוט ויעיל !
עוד קיים רדיו FM (עם RDS) שלא ניסיתי אפילו אך אני מניח שהוא עובד כהלכה.
בעבודה מול תכנים "רגילים" כמו חדשות, תוכניות אירוח וכו' המערכת עושה עבודה טובה. ה CENTER מוציא צליל חזק וצלול שבהחלט מאפיל על הרמקולים המובנים במסך.
תכנים קצת יותר מעניינים (~) כבר מעבירים את העסק להילוך גבוה (Y) .
מכירים את הפרצופים הנבוכים של אורחים מזדמנים שלא מבינים מאיפוא באים כל קולות הפיצוצים, הרכבות, המטוסים ושאר ירקות ? תוסיפו לזה עוצמות באמת ברוטליות אך נטולות עיוותים שהעסק הזה יודע להוציא (נדיר שאני מעלה מעל 30% עוצמה) ותבינו שלא מדובר בצעצוע. המכשיר באמת עובד ובקלילות יעטוף כל סלון ממוצע בחווית ק"ב אמיתית.
כשמדובר בסאונד נטו (AUDIO CD, MP3) המערכת בסדר אבל לא יותר מזה !
השלט המצורף קטן פשוט ויעיל . אחרי SETUP ראשוני מן הסתם ישאר רוב הזמן במגירת השלטים.
סיכום
בסה"כ מדובר במערכת מעניינת שנותנת לטעמי פיתרון מבריק למי שמעוניין להוסיף נפח סאונד לחווית ק"ב במחיר סביר (למותג מסדר גודל כזה) במקביל לחיסכון במקום ופשטות בהתקנה.
המערכת לא תתאים לאודיופילים מושבעים, לחובבי "שלי גדול יותר" ולמשוכנעים שדרך שתי נקודות עובר רק קו ישר אחד...

לינק לדף המוצר ->
http://www.yamaha.com/yec/products/prod ... =ATTRIBUTE
אריזת המוצר
 אריזת המוצר
רסיבר - מבט חזיתי
 רסיבר - מבט חזיתי
רסיבר - מבט אחורי
 רסיבר - מבט אחורי
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ותהנה (Y)

sigamore פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

תמונות נוספות

שליחה #3 

תמונות נוספות
Sound Bar
 Sound Bar
Sound Bar - הצבה על רגליות
 Sound Bar - הצבה על רגליות
Sound Bar - תלייה על הקיר
 Sound Bar - תלייה על הקיר

sigamore פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

תמונות אחרונות

שליחה #4 

:D
שלט רחוק
 שלט רחוק
Current layout
 Current layout

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #5 

דווקא חביב (Y)
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #6 

תתחדש ותהנה נראה מצויין ........... לדעתי רעיון מצויין לכל אלו שלא מתאים להם מערכת קולנוע בייתית שלמה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

hunter22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 729
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #7 

נראה יפה ופתרון מאוד אלגנטי!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

יפה מאוד, תתחדש על כל החבילה!

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #9 

תתחדש
נראה מגניב
אכן פיתרון מענין

הוא עובד עם פורמטים חדשים?
העם דורש..... כל מיני דברים

sigamore פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

sam22 כתב:תתחדש
נראה מגניב
אכן פיתרון מענין

הוא עובד עם פורמטים חדשים?
...
מפענח DOLBY ו DTS.
לא מפענח Dolby TrueHD ו DTS HD ... (אבל זה יכול היום כמעט כל נגן להוציא לו דרך HDMI)
בקיצור זו בהחלט לא אחת החוזקות אבל גם לא נקודת תורפה רצינית - לא מבחינתי על כל פנים :wink:

שבת שלום (f)

avrla
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 102
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

שמע. מבחינה אסטטית אין על זה. אין כבלים אין רמקולים גדולים. אין שדה מגנטי שמפריע לקלוט אינטרנט אלחוטי, I LIKE IT

ויש אפקט סראונד אמיתי. אין על ימהה. גם polk audio טובים בזה.

שמעתי את זה בסלון רגיל ונדהמתי מהאפקט של קולנע ביתי אמיתי. כאלו יש לך רמקולים משמאלך ומימנך אבל בעצם אין. פשוט מדהים.

אני מניח של- 99 אחוז מהדירות בארץ זה מתאים. פה רוב הדירות זה קופסאות קטנות קטנות ומרובעות. לכן זה מתאים. גודל דירה בממוצע בארץ הוא אזור ה- 100 מטר. סלון בד"כ פחות מ- 30 מ"ר. בנתונים האלה מה שקנית עדיף על ויתור ספייס בבית לטובת עמודי רמקולים ורמקולים גדולים. שלא לדבר על השדה המגנטי שהם יוצרים בדירה רגילה.

מי שיש לו בית פרטי/קוטג'/וילה, סלון גדול , ספייס של בית קרקע עם סלון גדול. הפתרון שלך כבר לא מתאים. לא תקבל אפקט סראונד אמיתי. אקוסטיקה בבית לא מתאימה לזה.

אבל לכל הדירות בארץ (טוב חוץ מהדירה הענקית של אהוד ברק באקירוב) זה בהחלט נותן את תמורה מצוינת+ חסכון אדיר במקום

sigamore פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

avrla - תודה (f) אכן סיכמת יפה את הרעיון.
הענין שלי בהעלאת השרשור לא הייתה כמובן לצורך הסטת הפוקוס מפתרונות איך לומר ... מסורתיים יותר. למעשה שקלתי רבות את הנושא וגם כיתתתי רגלים בחנויות מתמחות מכובדות.
אפילו לא היו כאן אילוצי מקום (סלון 45 מ' בקירוב) או תקציב (כיוונתי לאיזור ה 15K - אני מניח שזה לא היה שולח אותי אל מנהל הבנק :wink: )
השורה התחתונה אחרי שיקול אובייקיבי של הצרכים נכון להיום הייתה שמערכת ק"ב "אמיתית" לא תתן באמת הרבה יותר, תעלה פי 4 (האמת ששילמתי הרבה פחות ממחיר המחירון של 4K) , תצריך כבילה וכד' וכמובן תפתח חזית (נוספת) מול ההנהלה :משתחווה:

לצערי פתרונות מהסוג הזה לא כ"כ מקובלים, לא כ"כ מוכרים ואפילו מצד החנויות המתמחות זוכות ל"כתף קרה" ולא ממש ברור לי למה.
היתה לי שיחה מעניינת עם בעל עסק מכובד בתחום שתחילה לא ידע על מה אני מדבר ... אח"כ ניסה להניא אותי בתואנה שמדובר במוצר ישן שאבד עליו הכלח ולבסוף כשהאצתי בו פשוט להביט בקטלוג / מחירון סוחרים של אס. ג'י הבין שזה לא סתם צעצוע משולב סטייל דיוטי-פרי.
הצעתי לו לחשוב על הצעת מכשיר כזה כבנדל לרוכשי מסכי חדשים היות ואין לי ספק שלהמון אנשים פיתרון כזה יפתור הרבה בעיות באחת.
נראה מה יהיה - אולי עוד נקבל קומיסיון יום אחד :lol:

שבת שלום (f)

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #13 

תתחדש (Y) נראה יפה מאוד.

רק אל תפתח שוב שרשור 'סיבוכים עם ההנהלה' :lol:

sigamore פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

שי-כ כתב:תתחדש (Y) נראה יפה מאוד.

...
שקט נרשם בגיזרה :wink:

וסיפור קצר לקינוח - אתמול ישבנו זוגתי ואני לצפות בסרט (האחרון של הארי פוטר). היה מאוחר אז ממש לא הגזמתי עם הווליום. פתאום היא אומרת לי "ואו איזה יופי שומעים ... תגביר קצת"
הייתי בטוח שלא שמעתי טוב אז הורדתי את הווליום ....
"תגביר, אדיוט, תגביר ! מה אתה מוריד ? ... "
נו - מי אמר שלפעמים חלומות לא מתגשמים ? :אחלה:

שבת שלום (f)

geblig
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1727
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #15 

תתחדש (Y)
איציק

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #16 

sigamore כתב:
שי-כ כתב:תתחדש (Y) נראה יפה מאוד.

...
שקט נרשם בגיזרה :wink:

וסיפור קצר לקינוח - אתמול ישבנו זוגתי ואני לצפות בסרט (האחרון של הארי פוטר). היה מאוחר אז ממש לא הגזמתי עם הווליום. פתאום היא אומרת לי "ואו איזה יופי שומעים ... תגביר קצת"
הייתי בטוח שלא שמעתי טוב אז הורדתי את הווליום ....
"תגביר, אדיוט, תגביר ! מה אתה מוריד ? ... "
נו - מי אמר שלפעמים חלומות לא מתגשמים ? :אחלה:

שבת שלום (f)
...
גדול :lol:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #17 

זה אחלה רעיון לחדר שינה
העם דורש..... כל מיני דברים

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #18 

דבר ראשון תתחדש ותהנה (Y)
דבר שני, האם התנסת במערכת מלאה באיזור אותו התקציב?
מעניין לדעת עד כמה ההבדלים גדולים.

sigamore פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

ariel-ro כתב:דבר ראשון תתחדש ותהנה (Y)
דבר שני, האם התנסת במערכת מלאה באיזור אותו התקציב?
מעניין לדעת עד כמה ההבדלים גדולים.
...
תודה (b)

באשר לשאלתך על השוואה למערכת ק"ב באותו סדר גודל תקציבי אני מזכיר ששלמתי הרבה פחות ממחיר המחירון (4K) אבל לצורך הדיון בוא נתייחס ל 3.5K כבסיס...
שים לב שמדובר ברסיבר, בשני קדמיים, סנטר, סאב ובשני רמקולים אחוריים (וירטואליים).
אני מניח שאפשר להרכיב משהו בסיסי בסיגנון הבאנדלים של ביג-בוקס, מחסני חשמל וכד :wink:
עוד אני מזכיר שאני בכלל כיוונתי לאיזור ה 15K - שם כמובן הסיפור שונה וחד משמעית לא בר השוואה למה שבסופו של דבר רכשתי ....
אבל זו לא הנקודה... אם תגזור את מה שמערכת ק"ב רצינית יודעת לתת לאותו פס מוגדר של מה שאני מעוניין בו היום תראה שהפיתרון הזה נותן פייט יפה. מפסיד אולי בנקודות אבל ודאי שלא בנוק-אאוט !
נכון יהיו שיגידו - Okay אתה אומר שמערכת "אמיתית" טובה יותר (נו באמת ... ברור שכך). ועוד אתה אומר שכנראה שתעלה בעתיד למערכת "אמיתית" (ודאי - ה blueprints אצלי בראש כבר ...) - אז באמת מה הקטע ... ?

על זה אשיב ש :
א. צריך לשמוע כדי להאמין מה הממזרה הקטנה הזו יודעת לתת
ב. מרגע שאני מגהץ (את הויזה לא את החליפה) אני אף פעם .. אבל אף פעם לא מביט אחורה בזעם .. ! מה יש תהנו מהחיים !
ג. תמיד נמצא לה מקום חם בחדר השינה למשל ... (איך היא תסתדר עם ה LG CRT 21 שתלוייה שם על הקיר אני לא יודע :מבולבל: אבל עוד חזון למועד ...)
לסיכום - כוחות סוס ותחת סקסי א-לה RX-V567 זה אין לה אבל בחיי שהיא יודעת לתת בראש (Y)

שבוע טוב (f)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #20 

איך הוא מדמה אחוריים אם הוא לא עושה את זה כמו SOUND PROJECTOR?
זה למעשה חזית קידמית עשוייה מסטליטים שארוזים במארז אחד, לא?

תתחדש ותהנה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”