רכשתי לאחרונה מסך פלזמה חדש (V20) והיות שמערכת הסאונד הישנה שבקה חיים הייתי בדילמה אמיתית... האם להשקיע (מכל הלב) במערכת ק"ב רצינית או לחשוב קצת out of the box וללכת לכיוון אחר.
חשוב לציין שככל הנראה נעבור דירה בטווח של שנה שנתיים כך שבכל מקרה אעדיף להשקיע במקום החדש ...
עוד אוסיף שמוזיקה אני לא שומע דרך מערכת כבר כמה שנים
בקיצור השימוש במערכת הוא בעיקר לצפייה בסרטים.
הפתרון
תמיד אהבתי את הקונספט של ה Sounds Bars ומקרני הקול למינהם בעיקר בגלל הרעיון של החסכון במקום, כבילה ועוד אבל גם בגלל שבסה"כ הקופסאות האלו מוציאות סאונד לא רע בכלל.
כשראיתי (ושמעתי) בחו"ל את אחד הפתרונות החדשים של YAMAHA די התלהבתי והחלטתי ללכת בכיוון הזה.
הדגם נקרא YHT-S400 וחשוב לציין שזה אינו מקרן קול אלא שילוב של רסיבר (הרסיבר כולל SW) ו Bar פסיבי.
הטכנולוגיה נקראת Air Surround Xtreme והרעיון הוא כמובן הדמייה של סאונד הקפי.
עד כאן אין שום בשורה ובטח יהיו שגידו "כן, אבל זה קיים גם במערכות פשוטות של $200 בדיוטי פרי" ... אז זהו שלא ... YAMAHA כמו YAMAHA בניגוד להרבה אחרים עושים את זה ממש טוב
רכישה
המערכת זמינה לרכישה בארץ כולל שירות ואחריות של היבואן הרשמי. מחיר מחירון בסביבות 4K.
אציין שבתהליך הקנייה עזר לי טל (טלHD) מהפורום וזו ההזדמנות לומר שוב תודה רבה
פרטים טכניים
כאמור המערכת מורכבת משני חלקים. Sound Bar פסיבי ורסיבר שכולל SW מובנה.
ההספק הוא 3X50W לרמקולים ו 100W ל SW.
ה Bar דקיק ואלגנטי - 80 ס' רוחב, 5 ס' גובה, 6 ס' עומק, 1.5 ק"ג משקל. אפשרויות ההצבה הן על רגליות (כלולות) להצבה על מזנון, שידה וכד' או תלייה פשוטה על הקיר באמצעות שני ברגים. בגלל המשקל הזניח התלייה היא הליך של 5 דקות (מתוכן ארבע דקות לקח לי למצוא את הפלס
הרסיבר מגיע בגודל סטנדרטי - 43X35X15. גימור שחור (מט) אלגנטי ופשוט.
כניסות - 3 שקעי HDMI 1.3, כניסה אופטית, כניסה אנלוגית, אנטנת FM, כניסות לחיבורים ייעודיים ל iPod, ו BT (אופציונליים)
יציאות -שקע HDMI וחיבורי רמקולים (LEFT, RIGHT, CENTER)
אביזרים כלולים - כבל חיבור לרמקולים (צמה אחת מסומנת בצבעים שונים), כבל אנטנה, רגליות פלסטיק, שלט רחוק, חוברות הפעלה וCD (עם הוראות הפעלה).
חיבור המערכת
חיבור ה Sound Bar לרסיבר באמצעות הכבל המצורף.
חיבור מקורות דרך כניסות ה HDMI
חיבור המסך ליציאת ה HDMI
חיבור כבל החשמל
וזהו ... סה"כ 5 דקות עבודה !
המערכת בעבודה ...
קודם כל אני חייב לציין את נושא המיתוג שעובד נפלא ! המערכת מוגדרת רשמית כתומכת ב Viera Link של פנסוניק כך שאחרי כמה שניות של "דיבור" בין המכשירים נוצרת הרמוניה מלאה בין המכשירים (כיבוי, הדלקה, עוצמת קול וכו').
למעשה הרמקולים של המסך מנוטרלים לחלוטין ואפילו את ה Bar הרגיל של ה Volume על המסך החליפה כתובית חדשה של Home Cinema.
נושא ה SETUP של המערכת מטופל ישירות על צג הרסיבר (אין שידור למסך) באמצעות השלט. הפרמטרים אותם ניתן לשנות הם : SW, מצבי סראונד, רמות סנטר, באס, טרבל, מיתוג HDMI, סינכון קול-תמונה ועוד. פשוט ויעיל !
עוד קיים רדיו FM (עם RDS) שלא ניסיתי אפילו אך אני מניח שהוא עובד כהלכה.
בעבודה מול תכנים "רגילים" כמו חדשות, תוכניות אירוח וכו' המערכת עושה עבודה טובה. ה CENTER מוציא צליל חזק וצלול שבהחלט מאפיל על הרמקולים המובנים במסך.
תכנים קצת יותר מעניינים
מכירים את הפרצופים הנבוכים של אורחים מזדמנים שלא מבינים מאיפוא באים כל קולות הפיצוצים, הרכבות, המטוסים ושאר ירקות ? תוסיפו לזה עוצמות באמת ברוטליות אך נטולות עיוותים שהעסק הזה יודע להוציא (נדיר שאני מעלה מעל 30% עוצמה) ותבינו שלא מדובר בצעצוע. המכשיר באמת עובד ובקלילות יעטוף כל סלון ממוצע בחווית ק"ב אמיתית.
כשמדובר בסאונד נטו (AUDIO CD, MP3) המערכת בסדר אבל לא יותר מזה !
השלט המצורף קטן פשוט ויעיל . אחרי SETUP ראשוני מן הסתם ישאר רוב הזמן במגירת השלטים.
סיכום
בסה"כ מדובר במערכת מעניינת שנותנת לטעמי פיתרון מבריק למי שמעוניין להוסיף נפח סאונד לחווית ק"ב במחיר סביר (למותג מסדר גודל כזה) במקביל לחיסכון במקום ופשטות בהתקנה.
המערכת לא תתאים לאודיופילים מושבעים, לחובבי "שלי גדול יותר" ולמשוכנעים שדרך שתי נקודות עובר רק קו ישר אחד...
לינק לדף המוצר ->
http://www.yamaha.com/yec/products/prod ... =ATTRIBUTE