שכחתי לדווח - הניתוח הצליח

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #1 

אני לא יודע כמה כאן יודעים את זה, אבל לאחרונה מת לי הPS3 מהסיבה הנפוצה ביותר - YLOD. קניתי חדש אבל לא נגעתי בו כי קיוויתי להצליח לתקן את הישן בשביל להעביר ממנו את הנתונים, והעברת הנתונים בין קונסולות כוללת בין היתר גם את פירמוט הקונסולה שמקבלת את הנתונים.
בהתחלה ניסיתי לעשות כמו חבר, שביצע את תיקון ה YLOD עם פן. חיממתי את המעבדים במשך כמה דקות, הרכבתי את הקונסולה - זה לא עבד. אחר כך החבר סיפר לי שהוא חימם את המעבדים אצלו במשך הרבה זמן, עד שהפן נשרף. מכיוון שהפן שייך לאמא שלי, החלטתי לא לשרוף אותו.
הלכתי לחבר שעוסק באלקטרוניקה עם לוח האם של הפלייסטיישן. הוא הסתכל על הלוח ואמר שיכול להיות שהבעיות נגרמות בכלל בגלל כמויות האבק העצומות שכיסו את השוליים שלו, במקום שברוב המעגלים נמצאים מייצבי המתח. ניסינו לנקות, הרכבתי מחדש את הקונסולה - זה לא עבד.
חזרתי לחבר, הוא לקח את הלוח לעבודה ונתן למלחימה שתעיף מבט. היא אמרה שההלחמות של הזכרונות גמורות וחידשה אותן. היא גם הציצה כמה שיכלה מתחת למעבדים ואמרה שהמצב שם נראה בסדר. קיבלתי את הלוח בחזרה, הרכבתי את הקונסולה - זה לא עבד.
החזרתי את הלוח לחבר, הפעם עם הוראות מפורשות לבצע את תיקון ה YLOD (חימום המעבדים עם אקדח חום מכוון ל350 מעלות). הוא היה סקפטי וטען שזה בערך כמו שיהיה לי סוס צולע אז אני אירה בו בלי לבדוק קודם אם אין לו אבן בפרסה. עדיין הכרחתי אותו לעשות את זה. הוא עשה מה שאמרתי, ואז שכח את לוח האם בעבודה.
קבענו להיפגש למחרת, אלא שבאותו יום הייתי בבריתה ההזויה ביותר שבה הייתי אי פעם (האמת? לא כזאת הזויה, פשוט מסיבה של האבא שבמקרה גם הבת נכחה בה, אבל הסתירו אותה היטב) והגעתי הביתה מאוחר.
למחרת (יום שלישי), סוף סוף חזרנו שנינו מוקדם מהעבודה. לקחתי את הלוח, חידשתי את המשחה הטרמית, הרכבתי את הקונסולה כמו שצריך הפעם, עם כל הברגים. הפעלתי אותה - האור הירוק נשאר יציב. זה עבד!

נשאר רק עוד קטע משעשע אחד (שעלול היה להיות עצוב, אבל הוא הסתיים בסדר) - אחרי שהדלקתי את הקונסולה רציתי לכבות את המשתמשים, ובשביל לעשות את זה צריך להתחבר לרשת, אז התחלתי בביצוע שדרוג למערכת ההפעלה. פתאום הופיעה הודעה מתפרצת (אלה שקופצות בצד ימין למעלה) שאמרה "המערכת חמה מדי, כבה אותה". כיביתי, ואז נזכרתי בפרט "קטן" ששכחתי כשהרכבתי את הקונסולה - לא חיברתי את המאוורר לספק הכח. מה שהכי כיף בזה, אגב, הוא שהמאוורר נמצא בתחתית של התחתית של הלמטה של הקצה התחתון של המארז. הייתי צריך לפתוח את כל ברגי המארז, לפרק את ספק הכח ואת כונן הבלוריי, לשלוף את לוח האם (גם אותו מחזיקים לא מעט ברגים), להפוך אותו, לחבר את החשמל ולהרכיב מחדש.

אחר כך כבר הצלחתי לבצע את השדרוג. הייתי צריך לבצע שדרוג גם בקונסולה החדשה, כי הפיצ'ר של העתקת תוכן בין קונסולות מצריך ששתיהן יהיו באותה גרסה. זה איפשר לי לראות כמה מועיל הפיצ'ר החדש של הורדת רק החלקים הרלוונטיים מהעדכון ולא העדכון המלא - בקונסולה הישנה שהייתה עדכנית למדי העדכון נמשך מספר שניות. בסלים שהייתה עם גרסה די ישנה לקח לעדכון הרבה זמן לרדת.

ההעתקה בין הקונסולות נמשכה קצת פחות משעה (אגב, גם איתה הייתה לי בעיה. הקונסולות לא זיהו אחת את השניה, אבל זה נפתר כשהפכתי את כבל הרשת). זהו. עכשיו יש לי קונסולה חדשה עם כל הנתונים והשמירות. כמעט ואיבדתי דמות בדרגה 20 בבורדרלנדס ושמירה במשימה הלפני אחרונה ב BFBC2 בין היתר.

חוץ מהקטע של לחטוף התקף לב כשהקונסולה התקלקלה ולהוציא מלא כסף על חדשה, זה דווקא היה כיף.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #2 

OT.

יש BORDERLANDS לPS3 ?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

סחתיין
כל הכבוד
די מרגיז העניין שהרבה מעבדות מתייחסות למצבכזה כאל "מכשיר אבוד"
העם דורש..... כל מיני דברים

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

סם - המכשיר אכן אבוד. יש לי מספר חברים שביצעו תיקון כזה (ויש גם את TheAman פה באתר שגם ביצע כזה) ולכולם הקונסולה לא שרדה יותר מחודש, לרוב פחות. החבר שמבין באלקטרוניקה קרא בשבילי קצת על תהליך התיקון (זה נקרא BGA Reflowing, כש BGA הוא שבב שהרגליים שלו נעוצות לתוך הלוח ולא מתפרסות מסביב, ו Reflowing זה ביצוע מחדש של ההלחמה) וראה שלוח שתוקן כך אמור להזיק מעמד לכל היותר שנה.

עדיין, הייתה חנות אחת שאליה הגעתי ואמרו לי לזרוק את הקונסולה לפח כי אין מה לעשות. זה קצת מעצבן, כי אפילו שהקונסולה אבודה בטווח הארוך, אם הייתי מקשיב להם לא הייתי יכול להציל את הנתונים כמו שעשיתי.

עוד משהו מעצבן הוא המחירים שגובים על התיקון הזה. אני כבר שולט בפירוק והרכבה של PS3 אחרי הסיפור הזה, אבל גם הפירוק הראשון לקח לי בקושי חצי שעה. אקדח חום שמגיע ל350 מעלות עולה בסביבות ה200 ש"ח. אז למה תיקון כזה עולה 500-600 ש"ח? בחיי, אני חושב לקנות אקדח חום ולבצע את התיקון ב150-200 ש"ח - תוך שני תיקונים מוצלחים אני מכסה את ההוצאות שלי. נכון שאני לא אתן אחריות על התיקון, אבל מהחנויות שאיתן דיברתי אני יודע שגם הן לא יתנו אחריות.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #5 

מאותה סיבה שחנות לוקחת 150 ש"ח על פריצת אייפון, מזה לוקח בדיוק 5 דקות.
הם לוקחים כי אנשים משלמים

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

לפחות במקרה הזה יש הצדקה לדרישת תשלום כלשהו, כי התיקון מצריך כלים שלא לכל אחד יש בבית (הייתי אומר שהוא מצריך גם ידע שלא לכל אחד יש, אבל אני למדתי לפרק את ה PS3 מיוטיוב וזה היה מאוד פשוט. סתם מפחידים אנשים כשאומרים שצריך חוש טכני וידיים טובות - הקונסולה בנויה בצורה מאוד יפה ומסודרת מבפנים).

UltraMagnus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 388
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

MAL,
אז אין מצב לשחק עם קונסולה כזאת?
כלומר היא תמות אחרי שעתיים שלוש של משחק?

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

UltraMagnus כתב:MAL,
אז אין מצב לשחק עם קונסולה כזאת?
כלומר היא תמות אחרי שעתיים שלוש של משחק?
...
אי אפשר לדעת מה יקרה.
יש לי חבר שביצע את התיקון והספיק רק לעשות דיאקטיבציה למשתמשים לפני שהיא מתה לו שוב. יש לי חבר ששיחק בקונסולה חודש אחרי התיקון. החבר שביצע את התיקון בשבילי אומר שמעגלים כאלה אמורים לחיות עד שנה אחרי תיקון כזה, אבל עוד לא שמעתי על מישהו שהקונסולה החזיקה לו כל כך הרבה זמן.

מה שכן, מי שמפיץ את המדריכים באינטרנט מספר שבפעם השניה שעושים תיקון כזה כדי לשים גם פלאקס (חומר לניקוי הלחמות), מה שיאריך את חיי התיקון משמעותית. הוא גם ממליץ לכופף את הקלאמפים שלוחצים את גוף הקירור למעבדים כדי להגדיל את הלחץ - מה שאכן עשיתי.

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #9 

Malcontent כתב:אחרי שהדלקתי את הקונסולה רציתי לכבות את המשתמשים
...
את הקטע הזה לא הבנתי, תוכל להסביר למה צריך לכבות את המשתמשים בקונסולה הישנה?
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

א. מזל טוב.
ב. אולי בכל זאת שווה לבעלי קונסולות ישנות יותר לחבר איזה מאווררים לקונסולה?
ג. כשפתחת אותה - היה שם המון אבק? אולי מומלץ לעשות ניקיון פעם בX זמן - לפתוח את הקונסולה ולעבור עם אוויר בלחץ?

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אני אענה לפי הסדר:
כיבוי המשתמשים בקונסולה - כל משתמש יכול לפעול בחמש קונסולות לכל היותר. מכיוון שיש לי כמה וכמה משתמשים שמשותפים עם חברים, הייתי צריך לכבות אותם כדי לא לבזבז משתמשים (בעיקר שחלק מהמשתמשים כבר הגיעו למקסימום ואם לא הייתי מכבה אותם פשוט לא הייתי יכול להשתמש בתכנים ששייכים להם).

ולשאלות של איתי:
א. תודה רבה :)
ב. אני לא יודע עד כמה מאוורר נוסף יעזור. אני חייב לציין שלפני שהקונסולה מתה היא לא נתנה את אזהרת ההתחממות שהיא נתנה בזמן העדכון.
ג. לא היה המון אבק, אבל בהחלט היה. שווה לפתוח ולנקות ואפילו לעבור עם אלכוהול על החלקים החשופים של לוח האם כדי להסיר מהם הצטברויות אבק. כדאי גם להגיע יחסית עמוק בקונסולה ולנקות כמו שצריך את המאוורר.

samcom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

אגב, באיזה דגם מדובר? וכמה שנים היא הייתה ברשותך עד התקלה?

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

40 גיגה, שנתיים וחצי.

UltraMagnus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 388
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #14 

מפחיד..
אני בדיוק בטווח הזה..

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אני מכיר אנשים בטווח הזה ומעבר לו שעדיין משחקים בקונסולה, כולל קונסולות 60 גיגה מההשקה.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #16 

תגיד איתי,

לא היה עובד לקחת את הדיסק הישן מהקונסולה המקולקלת ולשים אותה בקונסולה החדשה?

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

לא היה עובד. הדיסק הקשיח בפלייסטיישן מקודד באופן אישי לקונסולה. אם מעבירים דיסק בין קונסולות הקונסולה החדשה פשוט מציעה לפרמט אותו כי היא לא מסוגלת לקרוא אותו בכלל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #18 

Malcontent,
קודם כל סיפור נחמד.. (Y)
הפטנט של האקדח אוויר חם באמת לא תיקון מדעי "בלשון המעטה" , אבל איכשהו זה לפעמים יכול לעזור קצת..
התיקון המקצועי שנדרש לבעיה הזו נקרא תהליך REBALLING.
RE-BALLING - כלומר יצירת הכדוריות (כדוריות של חומר הלחם) מחדש.
אני מניח שאתה מכיר את זה או לפחות שמעת על זה, אבל בכל מקרה אפרט מעט בשביל כאלו שזה אולי מסקרן אותם..
זה בעצם הלחמה [b]מחדש[/b] של השבב ללוח ולא "חידוש" הלחמות קיימות.
יש לזה כל מיני וריאציות לאופן החימום ואם אני לא טועה המתקדמת והטובה ביותר היא באמצעות לייזר מפני שהחום הוא
מאד קרוב לנקודתי וזה מצמצם את ההשפעה על רכיבים שנמצאים בסביבה שיכולים להנזק מהחום העצום.
בוידאו הזה לדוגמא (ויש עוד לא מעט כאלה ברשת..) אפשר לראות תהליך כזה מההתחלה עד הסוף בטייק אחד (!!)
כולל ההרכבה הסופית של ה PS3 וחיבור למסך להראות שהוא עובד פיקס..
לינק לוידאו
אגב, יצא לי גם לראות בחור אחד מהפורום השכן שעשה תהליך מוצלח כזה ב X360 שלו..

והנה אחד אפילו יותר מקצועי.. מראים גם את השלב הבסיסי של הניקוי וחידוש הכדוריות עם התבנית המתאימה.
זו סדרה של 3 סרטונים. פרסמתי את הראשון, לא בעיה להגיע להמשך.
לינק לוידאו

והנה אחד אפילו יותר מקצועי.. מראים גם את השלב הבסיסי של הניקוי וחידוש הכדוריות עם התבנית המתאימה.
https://www.youtube.com/watch?v=dF0v_hWRvQc">לינק לוידאו

נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 26/08/2010 14:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Malcontent פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

אין וידאו, אבל על פניו זה נשמע פשוט מדהים - השבבים הם BGAים, מה שאומר שההלחמות שלהם בכלל לא אמורות להיות נגישות ושליפה של BGA מתוך הלוח לרוב הורסת אותו. אני אשמח אם תקשר לסרטון, כי זה באמת נשמע מאוד מעניין.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #20 

אופס. תוקן.
(Y)

*עריכה - ואם זה עדיין לא היה ברור :
המכשיר שלך (ושל רבים אחרים כמוך) לא אבוד. הוא יכול לעבוד פיקס אם תצליח
למצוא מישהו שיש לו את הידע ובעיקר הציוד המתאים (זה הקושי) לבצע את זה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”