בעיה עם DTT ב-Gigabyte GT-P8000
שלום,
התקנתי כרטיס Gigabyte GT-P8000 בתור מקלט DTT. התקנתי את תוכנת Presto! PVR המגיעה עם הכרטיס. סריקת ערוצים לא הניבה שום תוצאות. כמובן שהנחתי שאין אצלי קליטה של DTT אבל הסתבר לי שלכל מכרי שניסו DBT המקלטים זיהו את הערוצים והבעיה היתה בהצגת או באיכות התמונה.
לכן ביצעתי את הניסוי הבא: לקחתי מקלט DTT רגיל (Konka). חיברתי אותו לאנטנה המסופקת עם ה-GT-P8000, חיברתי את יציאת ה-Composite של ה-Konka לכניסת ה-Composite של הכרטיס והצגתי את התמונה בתוכנת Presto! PV.ו.... ראיתי טלויזיה.
המסקנות: יש קליטה ובנוסף המחשב, הכרטיס והתוכנה יודעים להציג וידאו. אז מה לא בסדר בקליטה ישירה של DTT ע"י הכרטיס? האם יש למישהו רעיון או שהאפשרות היחידה שנותרה היא שהכרטיס פגום?
תודה!
~ עפר
התקנתי כרטיס Gigabyte GT-P8000 בתור מקלט DTT. התקנתי את תוכנת Presto! PVR המגיעה עם הכרטיס. סריקת ערוצים לא הניבה שום תוצאות. כמובן שהנחתי שאין אצלי קליטה של DTT אבל הסתבר לי שלכל מכרי שניסו DBT המקלטים זיהו את הערוצים והבעיה היתה בהצגת או באיכות התמונה.
לכן ביצעתי את הניסוי הבא: לקחתי מקלט DTT רגיל (Konka). חיברתי אותו לאנטנה המסופקת עם ה-GT-P8000, חיברתי את יציאת ה-Composite של ה-Konka לכניסת ה-Composite של הכרטיס והצגתי את התמונה בתוכנת Presto! PV.ו.... ראיתי טלויזיה.
המסקנות: יש קליטה ובנוסף המחשב, הכרטיס והתוכנה יודעים להציג וידאו. אז מה לא בסדר בקליטה ישירה של DTT ע"י הכרטיס? האם יש למישהו רעיון או שהאפשרות היחידה שנותרה היא שהכרטיס פגום?
תודה!
~ עפר
נערך לאחרונה על ידי shezaf ב 30/08/2010 23:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
ברוך הבא לפורום!
תיקון קטן - לשידורים הדיגיטליים הקרקעיים קוראים DVB-T או DTT.
מה עם המדיה סנטר המובנה בתוך Windows 7 (בהנחה שזוהי מערכת ההפעלה שיש לך)? ניסית אותו?
האם חיברת אנטנה לכניסת ה-RF של הכרטיס?
תיקון קטן - לשידורים הדיגיטליים הקרקעיים קוראים DVB-T או DTT.
מה עם המדיה סנטר המובנה בתוך Windows 7 (בהנחה שזוהי מערכת ההפעלה שיש לך)? ניסית אותו?
האם חיברת אנטנה לכניסת ה-RF של הכרטיס?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על התגובה המהירה וסליחה על האיחור במענה. אוגוסט על חופשותיו אינו זמן טוב לניסיונות טכניים. וגם סליחה שערכתי את ההודעה המקורית ועכשיו אי אפשר להבין את ההערה על DBT
לגופו של עניין: ניסיתי עם ה-Media Center של Windows 7 ללא תוצאות. בכל המקרים בהם ניסיתי לקלוט DTT באמצעות הכרטיס חיברתי את האנטנה שסופקה איתו. אותה אנטנה ובאותו מיקום שעבדו עבור מקלט ה-Konka.
~ עפר
לגופו של עניין: ניסיתי עם ה-Media Center של Windows 7 ללא תוצאות. בכל המקרים בהם ניסיתי לקלוט DTT באמצעות הכרטיס חיברתי את האנטנה שסופקה איתו. אותה אנטנה ובאותו מיקום שעבדו עבור מקלט ה-Konka.
~ עפר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
ייתכן שהקליטה אצלך היא לא מאוד חזקה, ולממיר יש רגישות גבוהה יותר מאשר לכרטיס הטלוויזיה. זה בהחלט יכול לגרום להבדל של יש תמונה או אין תמונה.
האם בסריקת התדרים הכרטיס לא מוצא בכלל ערוצים, או שהוא מוצא ערוצים אבל אין תמונה?
האם בסריקת התדרים הכרטיס לא מוצא בכלל ערוצים, או שהוא מוצא ערוצים אבל אין תמונה?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
ממצאים נוספים
לאחר שניסיתי קומבינציות נוספות של אנטנות ומקלטים מצאתי שהכרטיס קולט אות אבל בעוצמה חלשה הרבה יותר מאשר המקלט של KONKA. במקלט החיצוני הצלחתי להגיע לרמת קליטה טובה ובכרטיס לא. כיון שרמת הקליטה הטובה הושגה ע"י הצבה בלתי אפשרית של האנטנה (על סולם בחצר), אני מתעתד להתקין אנטנה חיצונית על הגג ואז אחזור לבדוק את הכרטיס.
אגב, יש למישהו המלצה על אנטנה מסויימת? ועל מגבר?
אגב, יש למישהו המלצה על אנטנה מסויימת? ועל מגבר?