סוני מתחילה להלחם בשוק המשחקים המשומשים ?
-
jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
שלום לכולם,
זכור לי שהיה כאן דיון בעבר על כך שחברות פיתוח משחקים מסויימות רוצות להגביל את משחק הרשת במשחק שנקנה רק ללקוח המקורי שקנה אותו. הלקוח מקבל קוד מסויים לרשת עם המשחק החדש ובחיבור הראשוני לרשת נעשה שיוך בין המשחק עצמו למכשיר הראשון שהפעיל אותו.
כלומר, כל מי שייקנה את המשחק כמשומש לא יוכל להשתמש בו ברשת..
אז ככה, עושה רשום שסוני אוהבים את הגישה ההזויה הזו שכנראה החליטו לאמץ אותה :
(מוזכר בדקה 1:11)
הידיעה המקורית :
http://www.gamesindustry.biz/articles/2 ... rty-titles
מראיון עם THQ :
http://www.gamesindustry.biz/articles/2 ... -consumers
דיעה אישית -
אני אמנם לא גיימר רשת כבד אבל עצם הרעיון ממש מרתיח אותי.
אם וכאשר ייצא לפועל, זה הולך לעצבן המון לקוחות.
זכור לי שהיה כאן דיון בעבר על כך שחברות פיתוח משחקים מסויימות רוצות להגביל את משחק הרשת במשחק שנקנה רק ללקוח המקורי שקנה אותו. הלקוח מקבל קוד מסויים לרשת עם המשחק החדש ובחיבור הראשוני לרשת נעשה שיוך בין המשחק עצמו למכשיר הראשון שהפעיל אותו.
הידיעה המקורית :
מראיון עם THQ :
דיעה אישית -
אם וכאשר ייצא לפועל, זה הולך לעצבן המון לקוחות.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
רק בגלל הגישה הזאת של סוני אני שמח שפרצו להם את הקונסולה.jacko-il כתב:שלום לכולם,
הידיעה המקורית :
מראיון עם THQ :
דיעה אישית -
אם וכאשר ייצא לפועל, זה הולך לעצבן המון לקוחות....
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
יגאל - מעבר לזה שאתה שמח שפרצו את הקונסולה, מה בדיוק הקשר לידיעה הזאת? איך תשלום על משחק ברשת עם עותק משומש יגרום לאנשים לפרוץ את הקונסולה ולוותר על משחק רשת בכלל?
כי ברגע שיתאפשר לשחק ברשת עם משחק מגובה בעקבות הפריצה וימצא פיתרון גם לדבר הנל בעקבות הפריצה אנשיםMalcontent כתב:יגאל - מעבר לזה שאתה שמח שפרצו את הקונסולה, מה בדיוק הקשר לידיעה הזאת? איך תשלום על משחק ברשת עם עותק משומש יגרום לאנשים לפרוץ את הקונסולה ולוותר על משחק רשת בכלל?...
ירצו לפרוץ את המכשיר.
או עם לא מעט אנשים שדיברתי שיש להם את הקונסולה אמרו שיעברו לאקס בוקס.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

הפריצה לא תאפשר לעקוף הגנה כזאת, כי מדובר בהגנה בצד השרת ולא בצד הקונסולה. תוכל להשיג את המשחק בחינם ולקנות לו רק רישיון משחק ברשת, אבל לשחק ברשת עם משחק פרוץ בחינם - לא תוכל (כשמדובר במשחק שמשתמש בהגנה כזאת. כמובן שתוכל לשחק ברשת עם משחק פרוץ שלא מגביל את המשחק ברשת, בהנחה שהפריצה בכלל תאפשר לשחק ברשת, מה שכרגע נראה לא סביר מהסיבה הפשוטה שבשביל לשחק ברשת צריך את גרסת מערכת ההפעלה העדכנית ביותר).yigal33 כתב:כי ברגע שיתאפשר לשחק ברשת עם משחק מגובה בעקבות הפריצה וימצא פיתרון גם לדבר הנל בעקבות הפריצה אנשיםMalcontent כתב:יגאל - מעבר לזה שאתה שמח שפרצו את הקונסולה, מה בדיוק הקשר לידיעה הזאת? איך תשלום על משחק ברשת עם עותק משומש יגרום לאנשים לפרוץ את הקונסולה ולוותר על משחק רשת בכלל?...
ירצו לפרוץ את המכשיר....
ימים יגידו אולי אתה צודק אולי לאMalcontent כתב:הפריצה לא תאפשר לעקוף הגנה כזאת, כי מדובר בהגנה בצד השרת ולא בצד הקונסולה. תוכל להשיג את המשחק בחינם ולקנות לו רק רישיון משחק ברשת, אבל לשחק ברשת עם משחק פרוץ בחינם - לא תוכל (כשמדובר במשחק שמשתמש בהגנה כזאת. כמובן שתוכל לשחק ברשת עם משחק פרוץ שלא מגביל את המשחק ברשת, בהנחה שהפריצה בכלל תאפשר לשחק ברשת, מה שכרגע נראה לא סביר מהסיבה הפשוטה שבשביל לשחק ברשת צריך את גרסת מערכת ההפעלה העדכנית ביותר).yigal33 כתב:כי ברגע שיתאפשר לשחק ברשת עם משחק מגובה בעקבות הפריצה וימצא פיתרון גם לדבר הנל בעקבות הפריצה אנשיםMalcontent כתב:יגאל - מעבר לזה שאתה שמח שפרצו את הקונסולה, מה בדיוק הקשר לידיעה הזאת? איך תשלום על משחק ברשת עם עותק משומש יגרום לאנשים לפרוץ את הקונסולה ולוותר על משחק רשת בכלל?...
ירצו לפרוץ את המכשיר.......
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

ימים כבר אמרו - קיימים משחקים עם הגנות כאלה, גם ל PS3 וגם לאקסבוקס. באקסבוקס אי אפשר לשחק בהם ברשת, אבל אפשר לקנות את המפתח שמאפשר לשחק אונליין - עם העותק הפרוץ.
הבחורה הזאת בסרטון, מה היא אמרה?

חברות צריכות ללמוד את הגבולות, צעדים כאלה מקוממים, מרגיזים ורק יגרמו להן נזק.
אם דבר כזה יצא אל הפועל ברור שהן יפסידו, אנשים לא ימהרו לקנות משחקים סמוך להשקה שלהם במחיר הגבוה ביותרכי הם ידעו שיהיה להם יותר קשה למכור אותם וימתינו שהמשחקים יהיו זולים יותר.
חברות צריכות ללמוד את הגבולות, צעדים כאלה מקוממים, מרגיזים ורק יגרמו להן נזק.
אם דבר כזה יצא אל הפועל ברור שהן יפסידו, אנשים לא ימהרו לקנות משחקים סמוך להשקה שלהם במחיר הגבוה ביותרכי הם ידעו שיהיה להם יותר קשה למכור אותם וימתינו שהמשחקים יהיו זולים יותר.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

כבר יש משחקים כאלה, ואנשים קונים אותם.
עדיין, אני חושב שהגישה הנכונה היא של EA. במקום למכור משחק נכה שמצריך קוד חד פעמי בשביל לתקן אותו, הם מוכרים משחק שלם שמגיע עם קוד חד פעמי שנותן בונוסים. ב BFBC2 אלה היו מפות נוספות, ב Dead Space 2 וב Medal of Honor יהיו חידושים ל HD ועם טרופיז של משחקים ישנים.
עדיין, אני חושב שהגישה הנכונה היא של EA. במקום למכור משחק נכה שמצריך קוד חד פעמי בשביל לתקן אותו, הם מוכרים משחק שלם שמגיע עם קוד חד פעמי שנותן בונוסים. ב BFBC2 אלה היו מפות נוספות, ב Dead Space 2 וב Medal of Honor יהיו חידושים ל HD ועם טרופיז של משחקים ישנים.
-
jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

הם סתם קטנוניים. אף גישה אינה נכונה - לפחות אינה הוגנת.
הם פשוט לא מבינים או לא רוצים להבין ששוק משחקים משומשים חשוב מאד גם לחברות עצמן.
ברגע שלקוח יודע שהוא יכול לקנות משחק ללא חשש להתקע איתו הוא חושב פחות. אין לו מה להפסיד כל כך..
כשמוכרים משחק זה בדרך כלל תירוץ לנקות קצת את המדפים ולתת עידוד עצמי לרכישת משחקים חדשים שירעננו את האוסף.
ככה זה לפחות אצלי - לפעמים קניתי משחקים והסתבר לי שהם לא מתאימים לסגנון שלי או שסתם פשוט סיימתי אותם
ואין לי יותר עניין בלשחק בהם שוב - אז מכרתי אותם לכאלה שכן יכולים להפיק מהם הנאה ורכשתי לי משחקים אחרים.
ככה זה אגב לגבי הרבה מוצרים אחרים. ככה זה הוגן וככה זה אמור להתנהל.
משגע אותי שבחברות (חלקן כמובן) גדולות מסונוורים ממספרים וכל מה שהם רואים זה רק כסף וכסף
עד שלפעמים הם שוכחים מה פועלם ומי קהל הלקוחות שלהם.
במקום להתבכיין ולחשוב כל היום מאיפה הם יכולים לגרד עוד $ על שירות שקר כזה או אחר תתחילו לייצר
משחקים ששווים קניה. תאמינו לי שאם הם יהיו טובים הציבור ייקנה. ככה זה עובד.
הם פשוט לא מבינים או לא רוצים להבין ששוק משחקים משומשים חשוב מאד גם לחברות עצמן.
ברגע שלקוח יודע שהוא יכול לקנות משחק ללא חשש להתקע איתו הוא חושב פחות. אין לו מה להפסיד כל כך..
כשמוכרים משחק זה בדרך כלל תירוץ לנקות קצת את המדפים ולתת עידוד עצמי לרכישת משחקים חדשים שירעננו את האוסף.
ככה זה לפחות אצלי - לפעמים קניתי משחקים והסתבר לי שהם לא מתאימים לסגנון שלי או שסתם פשוט סיימתי אותם
ואין לי יותר עניין בלשחק בהם שוב - אז מכרתי אותם לכאלה שכן יכולים להפיק מהם הנאה ורכשתי לי משחקים אחרים.
ככה זה אגב לגבי הרבה מוצרים אחרים. ככה זה הוגן וככה זה אמור להתנהל.
משגע אותי שבחברות (חלקן כמובן) גדולות מסונוורים ממספרים וכל מה שהם רואים זה רק כסף וכסף
עד שלפעמים הם שוכחים מה פועלם ומי קהל הלקוחות שלהם.
במקום להתבכיין ולחשוב כל היום מאיפה הם יכולים לגרד עוד $ על שירות שקר כזה או אחר תתחילו לייצר
משחקים ששווים קניה. תאמינו לי שאם הם יהיו טובים הציבור ייקנה. ככה זה עובד.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

זאת הסיבה שאני אוהב את מה שעשו EA (לא בתחום הספורט, שם הם כן פישלו, אבל מדובר בחטיבה אחרת לחלוטין) - לא רוצה לקנות משומש? לא צריך, אבל אם תקנה חדש תקבל בונוסים. שווה לך (במקרה של MOH ו DS2 זה באמת נשמע לי שווה, כי מדובר בשני משחקים במחיר של אחד).
-
jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, כנראה שגישה של מפתחים ומפיקים זה דבר אחד וגישה של המפיצים בפועל זה דבר הפוך לחלוטין :
http://ps3.ign.com/articles/111/1116199p1.html
או בקצרה :
http://ps3.ign.com/articles/111/1116199p1.html
או בקצרה :
[left]Best Buy says in-store credit can be used to purchase anything at the store, and stores will soon begin selling pre-owned titles as well.[/left]...