תהיות לגבי כיול מערכת
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אהלן חברים
כבר הרבה זמן שאני שואל את עצמי מה הטעם בכיול מדוקדק של המערכת ואני אסביר:
מרביתנו נוהגים לבצע כיול של המערכת במגבלות:
התקציב
החדר
והאקוסטיקה.
אנו ממקמים את הרמקולים במקום מסויים, במרחק מסויים מהקיר.
מבצעים כיוון של הקרוס ברסיבר
מבצעים מדידות עם מד SPL
נותנים למערכות ה RC לבצע תיקונים אקוסטיים שונים ומשונים
וכו... וכו...
הכל אחלה רק מה הבעיה שנתקלתי בה ?( ואני מאמין שכולנו באותה הסירה)
ישנם תכנים שנשמעים פשוט מדהים ואז אנו אומרים וואלה איזה כיול דפקתי חבל"ז.
לעומת זאת ישנם תכנים שנשמעים על הפנים ואז פתאום אנו נדרשים לבצע שינויים כמו לסגור איזה פורט ברמקול , לשנות תדרך חיתוך, לשנות עוצמת ה GAIN בסאב וכו.. וראק אז מקבלים תוצאה מכובדת.
אז אני שואל רבאק בשביל מה כל ההתקשקשות של הכיוונים המדוקדקים הללו , כל עוד שישנם תכנים שיש לכוון עבורם שוב ושוב?
מקווה שהנקודה ברורה
תודה
כבר הרבה זמן שאני שואל את עצמי מה הטעם בכיול מדוקדק של המערכת ואני אסביר:
מרביתנו נוהגים לבצע כיול של המערכת במגבלות:
התקציב
החדר
והאקוסטיקה.
אנו ממקמים את הרמקולים במקום מסויים, במרחק מסויים מהקיר.
מבצעים כיוון של הקרוס ברסיבר
מבצעים מדידות עם מד SPL
נותנים למערכות ה RC לבצע תיקונים אקוסטיים שונים ומשונים
וכו... וכו...
הכל אחלה רק מה הבעיה שנתקלתי בה ?( ואני מאמין שכולנו באותה הסירה)
ישנם תכנים שנשמעים פשוט מדהים ואז אנו אומרים וואלה איזה כיול דפקתי חבל"ז.
לעומת זאת ישנם תכנים שנשמעים על הפנים ואז פתאום אנו נדרשים לבצע שינויים כמו לסגור איזה פורט ברמקול , לשנות תדרך חיתוך, לשנות עוצמת ה GAIN בסאב וכו.. וראק אז מקבלים תוצאה מכובדת.
אז אני שואל רבאק בשביל מה כל ההתקשקשות של הכיוונים המדוקדקים הללו , כל עוד שישנם תכנים שיש לכוון עבורם שוב ושוב?
מקווה שהנקודה ברורה
תודה
מסכים איתך
אני למדתי שאין מנוס מטיפול אקוסטי, או לכל הפחות זוג קידמיים דוגמת ORION+
לפי דעתי RC נותן מענה מצויין לק"ב, שגם ככה אין פקטור של נאמנות למקור, הרוב אפקטים ושאר ירקות....
בסטריאו המצב שונה, וכמעט תמיד עדיף ללא RC, כמובן מניסיוני ולדעתי בלבד.
נקודה נוספת, שבעיני היא אחת הבעיתיות, היא העובדה שRC "מתקן" את הסיגנל לSWEET SPOT מאוד מצומצם, (גם כאשר יש כמה נקודות כיול).
אני למדתי שאין מנוס מטיפול אקוסטי, או לכל הפחות זוג קידמיים דוגמת ORION+
לפי דעתי RC נותן מענה מצויין לק"ב, שגם ככה אין פקטור של נאמנות למקור, הרוב אפקטים ושאר ירקות....
בסטריאו המצב שונה, וכמעט תמיד עדיף ללא RC, כמובן מניסיוני ולדעתי בלבד.
נקודה נוספת, שבעיני היא אחת הבעיתיות, היא העובדה שRC "מתקן" את הסיגנל לSWEET SPOT מאוד מצומצם, (גם כאשר יש כמה נקודות כיול).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. בעתיד כנראה יהיו מערכות כיול שיעבדו כל הזמן.
ב. מה לעשות, הכל תלוי במיקס ובאיכות הקובץ...
ג. זה כמו שקונים מכונית ספורט, מדגמים אותה והכל, עכשיו כשאתה נוסע בסופ"ש/כביש 6, נס הרים וכד' - אתה מבסוט מהחיים.
מה לעשות כשנתקעים בפקק - אתה באותו ברוך כמו זה עם המשפחתומטית לידך?
ב. מה לעשות, הכל תלוי במיקס ובאיכות הקובץ...
ג. זה כמו שקונים מכונית ספורט, מדגמים אותה והכל, עכשיו כשאתה נוסע בסופ"ש/כביש 6, נס הרים וכד' - אתה מבסוט מהחיים.
מה לעשות כשנתקעים בפקק - אתה באותו ברוך כמו זה עם המשפחתומטית לידך?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
מנגנון הכיול האוטומטי של הרסיברים החדשים לא מדוייק בכלל . ואוי לזה שנקרא לו כיול מדוייק .
לדעתי והמלצתי .................... הכיול הטוב ביותר הוא הכיול הידני . לעבור שלב אחר שלב ולהגיע לאיזון הכי נכון של המערכת .
לדעתי והמלצתי .................... הכיול הטוב ביותר הוא הכיול הידני . לעבור שלב אחר שלב ולהגיע לאיזון הכי נכון של המערכת .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אתה שוכח דבר פעוט - לא כולם יודעים מה הם בכלל צריכים לכייל ואיך.
בנוסף, יש למשל את עניין תיאום הזמנים, לפחות בLX70 זה עובד מדוייק בטירוף.
בנוסף, יש למשל את עניין תיאום הזמנים, לפחות בLX70 זה עובד מדוייק בטירוף.
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מה שווה איזון, כזה או אחר, שיכול להיות מצב שאחרי שיצרת איזון מושלם פתאום מגיע איזה כותר, שנשמע על הפנים, בגלל שהטכנאי סאונד לקח את תחום התדרים התחתון והגביר/החליש אותו משמעותית? אתה פתאום מוצא את עצמך מגביר את עוצמת הוולים של הסאב או להפך אז מה שווה בדיוק הכיול שעשית?9000es כתב:מנגנון הכיול האוטומטי של הרסיברים החדשים לא מדוייק בכלל . ואוי לזה שנקרא לו כיול מדוייק .
לדעתי והמלצתי .................... הכיול הטוב ביותר הוא הכיול הידני . לעבור שלב אחר שלב ולהגיע לאיזון הכי נכון של המערכת ....
מסכים בהחלט עם איציק9000es כתב:מנגנון הכיול האוטומטי של הרסיברים החדשים לא מדוייק בכלל . ואוי לזה שנקרא לו כיול מדוייק .
לדעתי והמלצתי .................... הכיול הטוב ביותר הוא הכיול הידני . לעבור שלב אחר שלב ולהגיע לאיזון הכי נכון של המערכת ....
כיול אוטומטי הוא אחד הטעיות הכי גדולות שיש...פשוט סירוס קיצוני של הכל, דינאמיקה, עושר, במה...
הכיול הידני והדקדקני והפרטני הוא מה שנותן למערכת את החיים לה היא זקוקה בחללים בעיתיים.
וכמו שנאמר על עניין ה-SWEET SPOT, כאשר אני מכייל את המערכת, אני בוחר לא אחד אלא מינימום 5 מקומות ישיבה (אותם אני מזין ל-memories השונים), ועל זה אני עושה ממוצעים, של כל אחד...וזו רק ההתחלה, אני מכוון ידנית בכל SPOT שאני נמצא עד שאני מגיע לאותו הגוון (או לפחות ל-80%) לאותם התנודות והגלים העומדים...לאותו אפקט סראוונד שמגיע מלפני, מצדי או מאחורי...כמעט בכל נק בה אני יושב...
לקח לי לפחות שבועיים טובים לכייל את המגבר, ולעצב את הצליל כפי רצוני, אבל התוצאות בהחלט משתלמות...למרות שעדיין מסרט לסרט כפי שפותח ההודעה כבר אמר ישנם פקטורים שמשתנים ועל זה עוד אני מצריך איזון "נכון" יותר לטעמי... והתוצאה שמתקבלת היא בהחלט קולנוע all over...
אבל לא כולם פסיכים כמוני כמובן...אבל כשזה הופך למקצוע שולי ומקור פרנסה נוסף זה כבר משהו אחר שניראה שזה עובד בהחלט...
אצלי ברסיבר (פיוניר LX60) יש 6 סטאפים לכיול שנועדו במקור ל 6 "סוויט ספוטים" שונים.
אני עשיתי לי סטאפים בהתאם לסוג התוכן שאני שומע:
לצפיה בסרטים יש סטאפ של כיול אוטומטי מלא.
למוזיקה מה - CD יש סטאפ ידני (בעיקר כיוון ידני של האיקווליזר)
וככה גם לצפיה בהופעות מוזיקה בסראונד מה -דיוידי.
נכון שזה קצת מסורבל בגלל שאי אפשר להקצות סטאפ לכניסה
כך שעם כל שינוי מקור אני צריך לשנות לסטאפ המתאים ידנית.
כך שעם כל שינוי מקור אני צריך לשנות לסטאפ המתאים ידנית.
בגדול אתה צודק...שכל תוכן צריך לקבל את הכבוד שלו....AmRo כתב:אצלי ברסיבר (פיוניר LX60) יש 6 סטאפים לכיול שנועדו במקור ל 6 "סוויט ספוטים" שונים.
כך שעם כל שינוי מקור אני צריך לשנות לסטאפ המתאים ידנית....
אם זה מוזיקה דו-ערוצית או מוזיקה רב ערוצית
אם זה הופעה אקוסטית או הופעה ב-scale גדול כמו איצטדיון
אם זה סרט קולנוע
אם זה כבלים
מה שאני עושה...לאחר שאני מסיים לכייל (ידנית) אני משכפל את הכיול נניח מ-memory 1 ל-memory 2...ומשתמש בבסיס שקיים ומשנה בהתאם (ידנית) לתוכן שאותו אני מייעד לאותו זיכרון ספציפי...
ואז ניתן רק לשייט בין מצבי השמירה הקבועים, כאשר מאזינים מתוכן כזה לאחר...
"מסורבל" ??- דווקה אני מוצא בזה נוחות מצויינת ופרקטית ובמיוחד שלא מאבדים שום דבר והאיכות נשמרת לכל אורך הדרך...
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא ממש מבין את הגישה שלךitay123 כתב:בגדול אתה צודק...שכל תוכן צריך לקבל את הכבוד שלו....AmRo כתב:אצלי ברסיבר (פיוניר LX60) יש 6 סטאפים לכיול שנועדו במקור ל 6 "סוויט ספוטים" שונים.
אם זה סרט קולנוע
אם זה כבלים
מה שאני עושה...לאחר שאני מסיים לכייל (ידנית) אני משכפל את הכיול נניח מ-memory 1 ל-memory 2...ומשתמש בבסיס שקיים ומשנה בהתאם (ידנית) לתוכן שאותו אני מייעד לאותו זיכרון ספציפי...
"מסורבל" ??- דווקה אני מוצא בזה נוחות מצויינת ופרקטית ובמיוחד שלא מאבדים שום דבר והאיכות נשמרת לכל אורך הדרך......
מה הכוונה כל תוכן צריך לקבל את הכיוון שלו? מה כל התכנים שווים ? את כל התכנים הקליטו באותו אולפן עם אותם השגעונות של טכנאי ההקלטות?
התשובות לשאלות אלו היא אחת - לא
עכשיו תסביר לי מה שווה כיוון מושקע כל כך, כמו שלך ,כל עוד אני יכול להביא לך כותר שישמע על הקרשים ויאלץ אותך לשנות את הכיול?
בקיצור יש לי הרושם, שעל מנת למקסם את ההנאה, כל כותר צריך לקבל את הכיול שלו לפני האזנה ורק אז אתה בטוח שאתה מקבל את המקסימום שאתה יכול מהשילוב של כותר,ציוד ואקוסטיקה אצלך.
יש משהו לא הגיוני בגישה שלי?
טוב בוא ואנסח לך מחדש....istarmini כתב:לא ממש מבין את הגישה שלךitay123 כתב:בגדול אתה צודק...שכל תוכן צריך לקבל את הכבוד שלו....AmRo כתב:אצלי ברסיבר (פיוניר LX60) יש 6 סטאפים לכיול שנועדו במקור ל 6 "סוויט ספוטים" שונים.
אם זה סרט קולנוע
אם זה כבלים
"מסורבל" ??- דווקה אני מוצא בזה נוחות מצויינת ופרקטית ובמיוחד שלא מאבדים שום דבר והאיכות נשמרת לכל אורך הדרך......
מה הכוונה כל תוכן צריך לקבל את הכיוון שלו? מה כל התכנים שווים ? את כל התכנים הקליטו באותו אולפן עם אותם השגעונות של טכנאי ההקלטות?
התשובות לשאלות אלו היא אחת - לא
עכשיו תסביר לי מה שווה כיוון מושקע כל כך, כמו שלך ,כל עוד אני יכול להביא לך כותר שישמע על הקרשים ויאלץ אותך לשנות את הכיול?
בקיצור יש לי הרושם, שעל מנת למקסם את ההנאה, כל כותר צריך לקבל את הכיול שלו לפני האזנה ורק אז אתה בטוח שאתה מקבל את המקסימום שאתה יכול מהשילוב של כותר,ציוד ואקוסטיקה אצלך.
יש משהו לא הגיוני בגישה שלי?...
מוזיקה וקולנוע הם לא בעלי אותם נתונים אקוסטיים...
למשל מוזיקה בהופעה בסדר גודל של איצטדיון ופארק בחיים לא יישמעו אותו הדבר כמו מוזיקה קלאסית שהוקלטה בחלל אקוסטי, או מופע אקוסטי אינטימי...על כן ניתן לשנות את הקליברציה של התדרים, גלים עומדים שהם קריטיים (וטוב שהרסיברים המודרניים תומכים בכיול זה), לא אותו group delay ובטח לא אותו תנודות reverbrations....
לכן אני פילגתי את זה כך...הופעות(מוזיקה) כמו קונצרט רוק מקבל כיוון כללי משלו והופעות קטנות כמו ההופעה של האיגלס למשל מקבלות כיוון כללי משלהם...
כמובן שאי אפשר ובלתי אפשרי לקלוע לכל הופעה...אבל ניתן לפלג לז'אנרים ולקבל את המקסימום מהמינימום....
גם בקולנוע ניתן לפלג לפי ז'אנר אך אני בחרתי שלא, כי אז זה באמת כאב ראש, לכן כיוונתי וכיילתי ע"פ כמה זאנרים כדי לקבל איזה אידיאל כללי...וזה נשמע מצויין
לכבלים(טלוויזיה) מכיוון שההקלטה כ"כ זולה ופשוטה, צריך להדגיש ולשנות את הגוון, להדגיש יותר ווקליות או מוזיקת רקע וכן הלאה....
במוזיקה, ניתן להגיע לרמות מאוד גבוהות...ע"י כיוון גלים עומדים שמשפיעים על הכיווניות של הצליל..או קליברציה נכונה של התדרים לכל רמקול בסביבה האקוסטית שלו(מאחורי קיר צמוד או קרוב לזכוכית וכו..)..בכדי לקבל את אותו הגוון...
כמו לכל מגבר או פרוססור או פרה או רמקול...כל דבר גורם לשינוי בצליל ואף פעם לא יהיה אפשר לקבל את הסאונד נטו...כי לא לי ולא לך יש חלל אידיאלי...(אפילו שהוא מאובזר אקוסטית)...לכן הכיול...ממחיש טוב יותר ומתקן באופן "נכון" את הצליל...בדר"כ התוצאות שאני מצליח להגיע עליהם מצליחות להרשים כל אורח אצלי...והרבה פעמים שמעתי מאנשים אצלי "לא ידעתי שפיוניר יכולים להשמע כך".., הם שוכחים שזה נשמע כך רק בעקבות כיול וכמובן הרבה דברים מעבר...דינאמיקה של מגבר הרב ערוצי שלי וכמובן האיכות של הרמקולים והחיווט....
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 24/08/2010 18:23, נערך 3 פעמים בסך הכל.
גם בווידאו ניתן לפלג לזאנרים....opv כתב:יואב,
ישנה בעיה דומה גם בוידאו. אתה יכול לכייל את המסך מקרן לתוצאה נפלאה ואז יגיע סרט עם צבעים מוזרים ובהירות לא סטנדרטית ואתה נאלץ לשנות את הכיול עבור הסרט המסוים....
לכן יש מצבי CUSTOM
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נכון ללא ספק בעיה.opv כתב:יואב,
ישנה בעיה דומה גם בוידאו. אתה יכול לכייל את המסך מקרן לתוצאה נפלאה ואז יגיע סרט עם צבעים מוזרים ובהירות לא סטנדרטית ואתה נאלץ לשנות את הכיול עבור הסרט המסוים....
גם בוידאו אני מגיע למסקנה שהמהדרין צריכים לבצע כיול נקודתי לכל כותר.
אולי זו הסיבה שבתערוכות אודיו/וידאו המציגים לא ממש אוהבים שהלקוחות מביאים איתם חומר הקרנה/האזנה מהבית כי יכול להיוצר מצב שהוא יראה/ישמע על הפנים בחדר ההדגמה