אז הנה סירטון חדש המציג preview על Google TV, שמי יודע, ייתכן ויום אחד לכולנו יהיה אחד כזה בסלון (כזה או אחד דומה של חברת אפל
הצצה ראשונה ל-GOOGLE TV
הנה סירטון חדש שהייתי בהתלבטות לגבי האם כדאי לפתוח שרשור יעודי בשבילו או לא.......בסוף ירדתי מהעניין, למרות שה Google TV הולך להיות אחד הדברים המסקרנים ביותר שיגיעו אלינו בחודשים הקרובים, יכולת שתניסה לפתוח נישה חדשה (כנגד אפל כנראה) בתחום צריכת התכנים מהענן....(ובסוף הוחלט בכל זאת לפתוח לו שרשור יעודי
)
אז הנה סירטון חדש המציג preview על Google TV, שמי יודע, ייתכן ויום אחד לכולנו יהיה אחד כזה בסלון (כזה או אחד דומה של חברת אפל
)
אני כותב את זה למרות שאני יודע מה תהיה התגובה אריה.
זה נראה כאילו גוגל מפספסת פה בצורה אדירה ומחרידה כאחד. עכשיו אני מבין, היא חברת תוכנה. וזהו.
מיקרוסופט הצליחו להעתיק מאפל ועשו קופה אדירה תקופה ארוכה, אבל הם נשארו שם. עכשיו זה התור של גוגל. הייתי מציע להם לחכות עד שאפל יצאו עם ה iTV שלהם ואז להוציא את הגוגל טי וי בעצמם, כי בדיוק כמו שג'ובס אמר על הסטיילס בטלפון (אפשר להתווכח, אבל יש פוינט) ככה בדיוק זה עם מקלדת ועכבר בטלוויזיה. אם אתה צריך לתת למשתמש הממוצע מקלדת ועכבר בשביל לתפעל את הטלוויזיה - איבדת אותו. או אותי.
הממשק בהדגמה גרוע וחוויות המשתמש היא כילאיים מפלצתי בין מחשב לסמאטפון.
בדיוק כמו שאני מאמין שהאנדרויד לא היה איפה שהוא היום אילולא האייפון (היה נשאר ברמת ה G1 המקורי). כך אני ממליץ שוב לגוגל לחכות ליציאה של אפל ואז להעתיק. ככה תהיה לנו אפשרות בחירה אמיתית.
זה הכל מאהבה לגוגל.
זה נראה כאילו גוגל מפספסת פה בצורה אדירה ומחרידה כאחד. עכשיו אני מבין, היא חברת תוכנה. וזהו.
מיקרוסופט הצליחו להעתיק מאפל ועשו קופה אדירה תקופה ארוכה, אבל הם נשארו שם. עכשיו זה התור של גוגל. הייתי מציע להם לחכות עד שאפל יצאו עם ה iTV שלהם ואז להוציא את הגוגל טי וי בעצמם, כי בדיוק כמו שג'ובס אמר על הסטיילס בטלפון (אפשר להתווכח, אבל יש פוינט) ככה בדיוק זה עם מקלדת ועכבר בטלוויזיה. אם אתה צריך לתת למשתמש הממוצע מקלדת ועכבר בשביל לתפעל את הטלוויזיה - איבדת אותו. או אותי.
הממשק בהדגמה גרוע וחוויות המשתמש היא כילאיים מפלצתי בין מחשב לסמאטפון.
בדיוק כמו שאני מאמין שהאנדרויד לא היה איפה שהוא היום אילולא האייפון (היה נשאר ברמת ה G1 המקורי). כך אני ממליץ שוב לגוגל לחכות ליציאה של אפל ואז להעתיק. ככה תהיה לנו אפשרות בחירה אמיתית.
זה הכל מאהבה לגוגל.
יאיר במילרע. לא מילעיל
iDVDi,
למה אתה חושב שאני אחשוב אחרת? אני ממש לא חובב גדול של גוגל......פשוט ביחס למלחמה מול אפל אני מעדיף את המפלצת הגוגלית על פני זאת של אפל ובגלל שגוגל פגעו בול עם האנדרואיד הפתוח שלהם, כרגע אני בצד שלהם (מי יודע, אולי המכשיר הבא שלי יריץ בכלל את ה Phone 7)
בקשר לגוגל TV, אז לדעתי זה יקום ויפול על ההסכמים שגוגל יצליחו לעשות עם ספקיות התוכן הגדולות בארה"ב. רק עכשיו פורסם ב Wall Street Journal שמספר רשתות טלויזיה גדולות, מתלבטות בקשר למודל העיסקי שלהם אל מול הספקת תכנים לגוגל (במילים אחרות הם פשוט מפחדות מהכיוון הזה). החברות שכרגע מדובר עליהן הן: ABC, CBS, Fox ו NBC. אגב, צריך לשים לב להבדלים בין המודל של גוגל TV לבין זה של אפל TV. גוגל מעונינים להזרים את כל התכנים דרך הרשת, דרך האתרים (הענן) וזה מפחיד מאוד את הרשתות שהתכנים האלה יכולים להיגנב, בנוסף לכך הן מפחדות שהמודל הזה יחליש את הכוח שלהן עצמן. המודל של אפל נעשה ע"י הזמנת תכנים דרך ה iTunes, כלומר אתה תרכוש סרט או סידרה ותקבל אותה דרך ה iTunes בדומה לרכישת התכנים היום. זה לא ייעשה דרך הענן.....המודל של גוגל מנסה לעשות משהו מאוד מהפכני ובלי הרשתות גדולות זה פשוט לא יתפוס ובלעדיהן הפתרון יהפך לעוד נישה נחמדה שמזרימה תכנים מ YouTube ואולי מעוד מקור אחד או שניים ולא יותר
אגב, שלא כמו באנדרואיד של עולם הסמרטפונים והטבלטים, במלחמה הזאת לא הטכנולוגיה תנצח בסוף....
למה אתה חושב שאני אחשוב אחרת? אני ממש לא חובב גדול של גוגל......פשוט ביחס למלחמה מול אפל אני מעדיף את המפלצת הגוגלית על פני זאת של אפל ובגלל שגוגל פגעו בול עם האנדרואיד הפתוח שלהם, כרגע אני בצד שלהם (מי יודע, אולי המכשיר הבא שלי יריץ בכלל את ה Phone 7)
בקשר לגוגל TV, אז לדעתי זה יקום ויפול על ההסכמים שגוגל יצליחו לעשות עם ספקיות התוכן הגדולות בארה"ב. רק עכשיו פורסם ב Wall Street Journal שמספר רשתות טלויזיה גדולות, מתלבטות בקשר למודל העיסקי שלהם אל מול הספקת תכנים לגוגל (במילים אחרות הם פשוט מפחדות מהכיוון הזה). החברות שכרגע מדובר עליהן הן: ABC, CBS, Fox ו NBC. אגב, צריך לשים לב להבדלים בין המודל של גוגל TV לבין זה של אפל TV. גוגל מעונינים להזרים את כל התכנים דרך הרשת, דרך האתרים (הענן) וזה מפחיד מאוד את הרשתות שהתכנים האלה יכולים להיגנב, בנוסף לכך הן מפחדות שהמודל הזה יחליש את הכוח שלהן עצמן. המודל של אפל נעשה ע"י הזמנת תכנים דרך ה iTunes, כלומר אתה תרכוש סרט או סידרה ותקבל אותה דרך ה iTunes בדומה לרכישת התכנים היום. זה לא ייעשה דרך הענן.....המודל של גוגל מנסה לעשות משהו מאוד מהפכני ובלי הרשתות גדולות זה פשוט לא יתפוס ובלעדיהן הפתרון יהפך לעוד נישה נחמדה שמזרימה תכנים מ YouTube ואולי מעוד מקור אחד או שניים ולא יותר
אגב, שלא כמו באנדרואיד של עולם הסמרטפונים והטבלטים, במלחמה הזאת לא הטכנולוגיה תנצח בסוף....
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 24/08/2010 23:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
לפי השמועות, ולפי חוות השרתים המפלצתית שאפל בונים שם, כבר הרבה זמן מדברים על זה שאפל תעבור להזרמת תוכן מהענן. אלו השמועות. ובעוד שלאפל יש את התשתית, לגוגל אין. אבל זה לא משנה לעניות דעתי.
בדיוק כמו ש HTPC לא יתפוס בקרב המון העם, אם גוגל לא יעשו למוצר הזה מייקאובר רציני עם קצת יצירתיות, הוא כנראה לא יתפוס כל כך בקרב ההמון. לכן המלצתי את מה שהמלצתי.
בדיוק כמו ש HTPC לא יתפוס בקרב המון העם, אם גוגל לא יעשו למוצר הזה מייקאובר רציני עם קצת יצירתיות, הוא כנראה לא יתפוס כל כך בקרב ההמון. לכן המלצתי את מה שהמלצתי.
יאיר במילרע. לא מילעיל
דווקא לגוגל אין את התשתית?! גוגל ,שהיא החווה הגדולה בעולם.....החברה שכבר היום מחזיקה את Youtube ואת התשתיות שלה וכבר היום מסוגלת לספק לך תכנים על פי דרישה, גם ב HD (ואפילו בזמן אמת כמו שמידי הם מציגים לנו שם איזה הופעה חייה או משהו דומה)...תשתית לא תהיה הבעייה של גוגלiDVDi כתב:לפי השמועות, ולפי חוות השרתים המפלצתית שאפל בונים שם, כבר הרבה זמן מדברים על זה שאפל תעבור להזרמת תוכן מהענן. אלו השמועות. ובעוד שלאפל יש את התשתית, לגוגל אין. אבל זה לא משנה לעניות דעתי.
בדיוק כמו ש HTPC לא יתפוס בקרב המון העם, אם גוגל לא יעשו למוצר הזה מייקאובר רציני עם קצת יצירתיות, הוא כנראה לא יתפוס כל כך בקרב ההמון. לכן המלצתי את מה שהמלצתי....
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
iDVDi כתב:יוטיוב עד היום לא רווחיות. לאפל יש את אייטיונס....
אני פשוט לא יודע איך להגיב לכאילו דברים
בדיוק כמו שאי אפשר להגיב על התשובה של אריה. התשובה היא ממין השאלה.yaronshani כתב:iDVDi כתב:יוטיוב עד היום לא רווחיות. לאפל יש את אייטיונס....![]()
![]()
![]()
אני פשוט לא יודע איך להגיב לכאילו דברים...
לאינטל יש חוות שרתים בכל העולם וגם לאייביאם. אז מה? המידע שאפל בונה חוות שרתים מצביעה על העובדה שהם בדרך לספק תכנים מהענן ככל הנראה. אמרתי תפוחים וענית תפוזים.osherov כתב:דווקא לגוגל אין את התשתית?! גוגל ,שהיא החווה הגדולה בעולם.....החברה שכבר היום מחזיקה את Youtube ואת התשתיות שלה וכבר היום מסוגלת לספק לך תכנים על פי דרישה, גם ב HD (ואפילו בזמן אמת כמו שמידי הם מציגים לנו שם איזה הופעה חייה או משהו דומה)...תשתית לא תהיה הבעייה של גוגל...
ומה יוטיוב מוסיף למשוואה? אתרי שיתוף וידאו קיימים בהמונים, אבל הם לא בנויים לספק תוכן פרימיום בצורה נוחה למשתמש הקצה. בדיוק כמו שעד היום יוטיוב עדיין לא רווחית לגוגל (ככה אומרים), וההכנסה שלהם מפרסומות ולא מתוכן פרימיום שקיים באתר לצפייה תמורת תשלום. לאפל יש את התשתית המתאימה והמוכחה להפצת תוכן.
אם כבר ההשוואה אז זה לנטפליקס. אבל נטפילקס כבר מוטמע ברב הטלוויזיות החדשות.
יאיר במילרע. לא מילעיל
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
זה כמו שתגיד
"טוב לאפל יש גם מנוע חיפוש"
אפל אולי טובים בסמארטפונים, אבל באמת.. חוות שרתים? גוגל מהגדולות בתחום..
ותשתית? יש מקומות שגוגל מספקת אינטרנט מאה מגה ישר.. אני בטוח שהם בכמה רמות מעל אפל.
"טוב לאפל יש גם מנוע חיפוש"
אפל אולי טובים בסמארטפונים, אבל באמת.. חוות שרתים? גוגל מהגדולות בתחום..
ותשתית? יש מקומות שגוגל מספקת אינטרנט מאה מגה ישר.. אני בטוח שהם בכמה רמות מעל אפל.
בהתחשב בעובדה שההודעה שלך פורסמה 3 דקות אחרי ההודעה שלי,
ובהתחשב בעובדה שלקח לך קצת יותר מדקה לגלות שעניתי,
ובהתחשב בעובדה שלקח לך קצת יותר מדקה לכתוב תשובה,
אני מגיע למסקנה שתהליך הקריאה של ההודעה שלי לקח לך בדיוק חמש שניות.
לכן עצתי לך, ואני לא ציני, לעבור שוב על ההודעה שלי, להבין אותה, לא להתפס למילים ומושגים, ולענות לעניין.
אם הינך חושב שאכן פעלת לפי המומלץ ראה התראה זאת כמבוטלת.
ובהתחשב בעובדה שלקח לך קצת יותר מדקה לגלות שעניתי,
ובהתחשב בעובדה שלקח לך קצת יותר מדקה לכתוב תשובה,
אני מגיע למסקנה שתהליך הקריאה של ההודעה שלי לקח לך בדיוק חמש שניות.
לכן עצתי לך, ואני לא ציני, לעבור שוב על ההודעה שלי, להבין אותה, לא להתפס למילים ומושגים, ולענות לעניין.
אם הינך חושב שאכן פעלת לפי המומלץ ראה התראה זאת כמבוטלת.
יאיר במילרע. לא מילעיל
iDVDi,
לא מבין מה מכעיס אותך ולמה צריך את ההתלהמות הזאת?
אני מניח שאתה יודע ש Youtube שייכת לגוגל, ואני אספר לך עוד משהו. השירות הראשון שיהיה בגוגל TV הוא ה Youtube של גוגל עצמה. אז לא הבנתי איפה פה התפוחים ואיפה התפוזים? גוגל, מסוגלת היום לספק תכני HD On Demand בכמות בלתי נתפסת כמעט (תבדוק כמה תכנים youtube אוגרת אצלה). Youtube הוא ספק התוכן האינטרנטי הגדול בעולם כיום. רק לסבר את האוזן...בחודש אחד ב Youtube יש יותר מ 100 מיליון אנשים שצופים ביותר מ 6 מליון תכנים שונים (וזה נכון ללפני שנה)....אז די ברור שלגוגל היא המובילה בתחומה בעניין הזה, לכן אני לא מצליח להבין מאיפה המסקנה שלך שלגוגל יש פה איזה שהוא מחסור? זה לא רק זה, אלא חלק מהשירותים בכלל לא יגיעו מגוגל עצמה, אלא יגיע ישירות מספקיות התוכן (נניח אם יהיה חיבור לשירות Hulu או ל נטפליקס אז די ברור שהתוכן יגיע ישירות מהם ולא מגוגל)
אני מניח ש yaronshani ניסה להגיד לך שנניח צריך עכשיו היה להמציא מעבד (CPU) חזק יותר, ואז הייתי מגיע ואומר לכם שלאינטל אין תשתית לייצר מעבד כזה, ולאפל יש (שים לב, שכל ההתיחסות שלנו לגבי הנושא הזה נובעת מכך שרשמת שלגוגל אין תשתית בכלל, דבר שהוא פשוט לא נכון)
iDVDi,
-האם אתה יכול לתת קישור לפרסומים שאפל בונים חוות שרתים לצורך ה Apple TV שלהם, אני לא שמעתי על כך ואותי זה יפתיע מאוד אם אני אשמע שאפל מעונינים לעבור לשידור דרך הענן שהם בונים
-ואני גם אשמח לדעת מאיפה הגעת למסקנה ש Youtube לא בנוי לספק תוכן פרימיום בצורה נוחה למשתמש הקצה?
לא מבין מה מכעיס אותך ולמה צריך את ההתלהמות הזאת?
אני מניח שאתה יודע ש Youtube שייכת לגוגל, ואני אספר לך עוד משהו. השירות הראשון שיהיה בגוגל TV הוא ה Youtube של גוגל עצמה. אז לא הבנתי איפה פה התפוחים ואיפה התפוזים? גוגל, מסוגלת היום לספק תכני HD On Demand בכמות בלתי נתפסת כמעט (תבדוק כמה תכנים youtube אוגרת אצלה). Youtube הוא ספק התוכן האינטרנטי הגדול בעולם כיום. רק לסבר את האוזן...בחודש אחד ב Youtube יש יותר מ 100 מיליון אנשים שצופים ביותר מ 6 מליון תכנים שונים (וזה נכון ללפני שנה)....אז די ברור שלגוגל היא המובילה בתחומה בעניין הזה, לכן אני לא מצליח להבין מאיפה המסקנה שלך שלגוגל יש פה איזה שהוא מחסור? זה לא רק זה, אלא חלק מהשירותים בכלל לא יגיעו מגוגל עצמה, אלא יגיע ישירות מספקיות התוכן (נניח אם יהיה חיבור לשירות Hulu או ל נטפליקס אז די ברור שהתוכן יגיע ישירות מהם ולא מגוגל)
אני מניח ש yaronshani ניסה להגיד לך שנניח צריך עכשיו היה להמציא מעבד (CPU) חזק יותר, ואז הייתי מגיע ואומר לכם שלאינטל אין תשתית לייצר מעבד כזה, ולאפל יש (שים לב, שכל ההתיחסות שלנו לגבי הנושא הזה נובעת מכך שרשמת שלגוגל אין תשתית בכלל, דבר שהוא פשוט לא נכון)
iDVDi,
-האם אתה יכול לתת קישור לפרסומים שאפל בונים חוות שרתים לצורך ה Apple TV שלהם, אני לא שמעתי על כך ואותי זה יפתיע מאוד אם אני אשמע שאפל מעונינים לעבור לשידור דרך הענן שהם בונים
-ואני גם אשמח לדעת מאיפה הגעת למסקנה ש Youtube לא בנוי לספק תוכן פרימיום בצורה נוחה למשתמש הקצה?
ב 29-30 לחודש ספטמבר יוצג לראשונה מכשיר ה Google TV הראשון. המכשיר יוצג בועידת Android Only (מפתחי אנדרואיד) שתערך בשטוקלוהם. המכשיר המדובר שיוצג שם יהיה מסך טלויזיה אינטרנטי של סוני שיכיל מודול של Google TV בתוכו
אתר הועידה: http://swdc-central.com/androidonly/index.html

אתר הועידה: http://swdc-central.com/androidonly/index.html

אבי,
אתה יודע מה עושים בכנס הזה למי שמגיע עם מכשיר אייפון?!?!
התמונה שלי היא כאין וכאפס לשינאה שתקבל שם
אתה יודע מה עושים בכנס הזה למי שמגיע עם מכשיר אייפון?!?!
התמונה שלי היא כאין וכאפס לשינאה שתקבל שם
Google TV vs Apple TV המלחמה ממשיכה!!
אחרי שאפל הולכת לחשוף (מחדש) השבוע את הממיר (iTV) שישמש לצורך הזרמת תכנים מהרשת או מאייטיונס לטלוויזיה שלנו (ויעלה רק 99$). אתמול התפרסם בפייננשל טיימס שגוגל במשא ומתן מתקדם מול מספר אולפני גדולים בהוליווד על מתן שירות להזרמת סרטים על פי דרישה דרך Youtube
אחרי שאפל הולכת לחשוף (מחדש) השבוע את הממיר (iTV) שישמש לצורך הזרמת תכנים מהרשת או מאייטיונס לטלוויזיה שלנו (ויעלה רק 99$). אתמול התפרסם בפייננשל טיימס שגוגל במשא ומתן מתקדם מול מספר אולפני גדולים בהוליווד על מתן שירות להזרמת סרטים על פי דרישה דרך Youtube
http://www.haaretz.co.il/captain/spages/1187109.htmlגוגל במגעים עם הוליווד על שירות הזמנת סרטים ביוטיוב. הפיינשל טיימס מדווח כי גוגל מקיימת מגעים נמרצים עם אולפנים על הצעת שירות גלובלי להזרמת סרטים על פי דרישה. יוטיוב, אתר שיתוף הוידיאו של גוגל, מנהל מגעים עם אולפנים מובילים בהוליווד במטרה להשיק שירות צפייה בתשלום בסרטים עד סוף 2010, כך מדווח ההפייננשל טיימס.
בעיתון מציינים כי השירות החדש מציב את גוגל בתחרות ישירה עם אפל שצפויה, על פי הערכות, לצאת השבוע בהשקה המחודשת לממיר iTV, שמאפשר לצפות בתכנים מהרשת או באייטיונס דרך הטלוויזיה, ומעורר ציפיות רבות. למעשה, המגעים של גוגל עם האולפנים נכנסו להילוך גבוה לנוכח ההשקה הצפויה.
על פי הדיווח, מפי מספר גורמים הבקיאים בנושא, הציעה גוגל לאולפנים לשלב את שירות הזרמת סרטים ביוטיוב כדי לנצל את יתרונותיה. כך תנצל גוגל את הפופולריות הגדולה של יוטיוב ושל מנוע החיפוש שלה כדי להפנות את הגולשים לשירות הזרמת הסרטים החדש. השירות יאפשר לגולשים לשכור סרט חדש לצפייה במחיר של 5 דולרים. הסרט יהיה זמין במקביל לזמינות הדי-וי-די....
דווקא לא מדויק,
מדובר על זה שזה יהיה שירות worldwide. כנראה בהתחלה זה יושק רק בארה"ב אבל הרעיון כאן הוא כן לתת את השירות בסופו של דבר לכולם. אגב צריך לומר שלאולפני הסרטים יש אינטרס גדול מאוד ללכת למודל כזה עם גוגל (או עם אפל) כי זה ייתן להם חדירה אדירה לשוק הביתי (זה ממש הולך להיות תחליף להשכרות סרטי DVD ואח"כ גם תחליף להשכרות סרטי HD). זה בשונה לרשתות הטלויזיה הגדולות בארה"ב שם גוגל נתקלת בקשיים במשא ומתן איתם וזה מכיוון ששם הפחד של הרשתות הוא ששירות ה Google TV בהזרמת תכני הרשת שלהם תפגע בסופו של דבר באופן אישי בהם
מדובר על זה שזה יהיה שירות worldwide. כנראה בהתחלה זה יושק רק בארה"ב אבל הרעיון כאן הוא כן לתת את השירות בסופו של דבר לכולם. אגב צריך לומר שלאולפני הסרטים יש אינטרס גדול מאוד ללכת למודל כזה עם גוגל (או עם אפל) כי זה ייתן להם חדירה אדירה לשוק הביתי (זה ממש הולך להיות תחליף להשכרות סרטי DVD ואח"כ גם תחליף להשכרות סרטי HD). זה בשונה לרשתות הטלויזיה הגדולות בארה"ב שם גוגל נתקלת בקשיים במשא ומתן איתם וזה מכיוון ששם הפחד של הרשתות הוא ששירות ה Google TV בהזרמת תכני הרשת שלהם תפגע בסופו של דבר באופן אישי בהם
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
ברור שלאולפני סרטים יש אינטרס כזה אבל גם יש להם הסכמים היסטוריים עם גופי שידור רבים מחוץ לארה"ב שמבטיחים להם הכנסה בטוחה.
קשה לי לראות לדוגמא את HBO לוקחת את הצ'אנס ועוברת למודל אונלייני דרך יוטיוב במקום ההסכמים שיש להם כיום.
מקווה שימצאו איזה Middle Ground אבל נכון להיום זה משהו שקרה רק בארה"ב ואולי קנדה.
קשה לי לראות לדוגמא את HBO לוקחת את הצ'אנס ועוברת למודל אונלייני דרך יוטיוב במקום ההסכמים שיש להם כיום.
מקווה שימצאו איזה Middle Ground אבל נכון להיום זה משהו שקרה רק בארה"ב ואולי קנדה.
Need more cowbell
חברת לוגיטק הוציאה מספר סירטונים שבאים להציג לנו את המהפכה הקרובה שנמצא בפתח (לוגיטק הולכת להוציא ממיר Google TV שיקרא Revue)...טיזר ענק בעיני
טוויטר-עולם האנדרואיד