שלום חברים יקרים
אני מעוניין לרכוש מסך פלזמה וההתלבטול שלי היא בין panasonic pwd8 ולבין Sony FWD42PV1
מיועדת בעיקר לשידורי YES וכמו כן צפיה בסרטים דרך חיבור למחשב. (כמעט ולא רואה סרטים ב DVD)
אני מחפש מסך אמין ואחריות ליותר משנה
סכום ההשקעה הוא עד 12000 ש"ח
אשמח לשמוע את הצעותיכם.
תודה מראש לעונים.
עופר,
האם אתה ממליץ לשידורי מחשב את ה- PWD8 למרות הרזולציה הנמוכה?
דרך אגב החיבור המומלץ בין המחשב לפלסמה הוא רק S-Video או האם יש אופציה טובה יותר בצד הפלזמה?
אני גם התלבטי ואין ספק שהדגם של LG PX4 הינו דגם מעולה מכל הבחינות.
סלון חללית מציעה אותו במחיר מצחיק של 11790 ש"ח לכבוד החג.
יש לדגם הזה שתי פונקציות מעולות שמבדילות אותו מכל מסך אחר.
שווה לך גם לחשוב עליו ולא להינעל רק על הדגמים שציינת.
כפי שרבים פה מציינים..אין כמו מראה עיניים..לך ותראה בעצמך מה עיניך מעדיפות.
אני גם חושב כי לפנסוניק יש יתרונות מסוימים על הסוני בעיקר נושא מתיחת התמונה על פני מסך מלא.(פחות עיוות)
כדאי גם לבדוק את הסמסונג ה42 D5H שלמעשה הפנל הזה הוא אותו הפנל שסוני משתמשת בו (הפנל תוצרת סמסונג).
איכות תמונה טובה וגם נושא מתיחת התמונה טובה מאוד (חשוב כרגע לשידורי טלויזיה) הבנתי גם שכרגע האחריות שלה היא ל3 שנים !!
כמו כן לדעתי גם ל LG PX3\4 יש תמונה ממש טובה והפרדה מצויינת (והמחיר סביר),אך פורמט SPECTECALS שלה שאמור למתוח את התמונה- לא מספיק טוב ועדיין הדמויות נראות רחבות.
לי למעשה עניין התאמת פורמט הצפייה חשוב-אך בהתחשב באיכות התמונה שלה ומחירה הLG גם כן אופציה טובה מאוד.
ראיתי בחנות את שתי הפלאזמות האלה זה לצד זה ובשניהם היתה איכות תמונה טובה (ממיר YES בחיבור הכי פשוט - הצהוב). אבל עדין היה הבדל בין שתי התמונות:
LG PX4 - התמונה היתה בהירה יותר, הלבן היה יותר לבן, התמונה היתה יותר דומה ל-LCD
PWD8 - התמונה היתה יותר שחורה, פחות CONTRAST מה-LG (תמונה מצויינת בערוצי הסרטים)
האם מה שראיתי זה רק עניין של כיול המסך? או שזה אופי התמונה בדגמים האלה?
דבר נוסף - בפאנסוניק ראיתי כאשר היה רקע כהה יותר מאין פסים\רעשים ממלאים את המסך. האם זה נבע מחיבור לא טוב בחנות?
yugaz7 מה שראית בדיוק תואם לדגמים האלה ה LG יותר בהירה ומי שאוהב תמונה בהירה יעדיף אותה הפנאסוניק הרבה יותר חשוכה בתמונה אבל הרבה רואים בזה יתרון כי אז השחורים יותר טובים בגלל יחס הניגודיות של המסך.
בLG יחס הניגודיות מאוד גבוה 1:10000 בגלל זה הבהירות של המסך.
הפעם הייתי במקום מקצועי יותר עם מסכים טובים (נק, פאיוניר) וכמובן הפאנסוניק. לא ראיתי את הרעש\הפרעה באף אחד מהמסכים. החיבור היה דרך הוט בחיבור COMPONENT והתמונה היתה מדהימה HD וגם בטלויזיה היה אחלה.
ה-NEC HD הרשימה אותי מאד (18500שח) אבל כנראה אסתפק בפאנסוניק שהרשימה לא פחות (והיא רק EDTV)
אני חייב לציין שההשוואה בין המסכים באותה חנות עזרה לי מאד לראות את ההבדלים, אין כמו ההמלצות והעזרה של האתר הנפלא הזה אך עדיין הביקור בחנות הוא MUST
לא, התכוונתי ש 80% מהשימוש של המסך יהיה לצורך צפיה בסרטים דרך המחשב, ההתלבטות שלי היא בין PWD8 לבין PHD8
האם האיכות בין צפיה של סרטי DIVX באיכות סבירה תהיה משמעותית בין שניהם? האם זו סיבה מספיק טובה להשקיע במסך יקר כמעט פי שנים?
אבל אם עניין הכניסות חשוב לך (תקנים שונים\נוספים), אז אני יכול להמליץ לך שתבדוק גם את הnec vr5.
אתה יכול ללכת (אם אתה באזור) לרשת bigbox לנסות להשוות בין הפאנסוניק לנק'
או שכבר הפסיקו לייבא אותו בגלל שנק הפסיקו לייצר מסכי EDTV