עזרה בהחלטה על רכישת מסך 46 " - למרחק צפיה שנראה קטן בשבילו

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
eliyau_isr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכל המלומדים,
מרחק מקיר לקיר בסלון שלי 3.65 והמרחק בין העין למסך 3.3 מטר (בקו ישר) כרגע יש לי 37" ונראה לי קטן
חשבתי להחליף לפיליפס 5405H 42" אבל בכל החנויות שראיתי בה טלויזיה רגילה לא ראו טוב בכלל.
או לטלויזיה LED 700 של SHARP אבל בגודל מסך 46.
אני ממש חושש שזה גדול מידי בעיקר לנוכח העובדה שאנו רואים 99% טלויזיה רגילה ולא HD.
(ממיר מגיק של הוט - לא רוצה HD).

קראתי בפורומים ולמדתי את הנוסחה ש- 42" מתאים ל 3.2 מטר ו-46" מתאים ל- 3.5 מטר
אבל אצלי 3.3 מטר ואני חושש שאחרי הוצאה כל כך גבוהה לא נהנה מהטלויזיה ונתחרט שלא קנינו 42.

מה דעתכם?
תודה :מבולבל:

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

eliyau_isr כתב:שלום לכל המלומדים,
מרחק מקיר לקיר בסלון שלי 3.65 והמרחק בין העין למסך 3.3 מטר (בקו ישר) כרגע יש לי 37" ונראה לי קטן
חשבתי להחליף לפיליפס 5405H 42" אבל בכל החנויות שראיתי בה טלויזיה רגילה לא ראו טוב בכלל.
או לטלויזיה LED 700 של SHARP אבל בגודל מסך 46.
אני ממש חושש שזה גדול מידי בעיקר לנוכח העובדה שאנו רואים 99% טלויזיה רגילה ולא HD.
(ממיר מגיק של הוט - לא רוצה HD).

קראתי בפורומים ולמדתי את הנוסחה ש- 42" מתאים ל 3.2 מטר ו-46" מתאים ל- 3.5 מטר
אבל אצלי 3.3 מטר ואני חושש שאחרי הוצאה כל כך גבוהה לא נהנה מהטלויזיה ונתחרט שלא קנינו 42.

מה דעתכם?
תודה :מבולבל:
...
eliyau_isr

המלצתי היא מסך פלזמה גודל 50 אינצ' . מתאים למרחק הצפייה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

eliyau_isr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

פלזמה אינה באה בחשבון בנושא שלי.
למרות כל היתרונות והאיכות והעדיפות בצפיה בטלויזיה רגילה - איני מעוניין בפלזמה.

m3csl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 901
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #4 

מותר לשאול למה פלזמה לא באה בחשבון ??
בפלזמה תקבל את התמונה הטובה ביותר בשידורי SD (שידורי טלווזייה רגילים)
לגבי המרחק - אכן תצטרך מסך מ 46 אינץ' ומעלה ..
It's Five O'Clock Somewhere

ronyhr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

9000es כתב: המלצתי היא מסך פלזמה גודל 50 אינצ' . מתאים למרחק הצפייה .
...
מסכים בהחלט :!: :!:
פלאזמה איכותית "50 תהיה מתאימה למרחק הצפייה שציינתה - ומובטחת לך הנאה צרופה (מנסיון אישי, לאותו מרחק בסלון) :D :D
צהוב עולה :D

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #6 

אני לא יודע מי זה אותו גאון שהמציא את "הנוסחאות" לפיהן מחשבים את גודל הטלוויזיה ביחס למרחק הצפייה.
זה גם נורא "מפתיע" שהנוסחה משתנה עם הזמן, והגודל המתקבל גדל לאותו מרחק בהתאם להפתחות והוזלת הטלוויזיות הגדולות.
לדעתי זה הכל קשקוש אחד גדול.

בסלון אני מקרין על מסך בגודל 92" ממרחק של כ-4.5 מטרים. זה נראה מצויין.
מול המחשב אני יושב מרחק של 60 ס"מ ממסך בגודל 27". גם נהדר.
עבור חדר השינה רכשתי עכשיו פלזמה 42" (עוד לא הגיעה), ולדעתי היא תהיה קטנה עבור מרחק צפייה של כ-2.5 עד 2.7 מטרים. הסיבה לגודל נובעת ממגבלת תקציב.

לדעתי יש לקנות את המסך הגדול ביותר שמאפשר התקציב, כשהמגבלה היא שלא תדרש תזוזה של הראש כדי לראות את כל המסך, או כ-95% ממנו.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #7 

Nemesis

אתה מוכן להראות לי את אותן "נוסחאות" בבקשה . כמובן של אותו גאון .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

eliyau_isr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

שלום לכולם,
תודה רבה על ההתייחסות.
למה לא פלזמה?
אתמול ראיתי בבית של קרוב משפחה 50" פנסוניק - מרחק 3.8 מטר ונראה מ ד ה י ם !!!
אין ספק אפילו לא קטן שצפייה במסכים 42 ומעלה הפלזמה עדיפה ובטח ובטח כשזה בטלויזיה.
אז למה לא?
1. פשוט איני נהנה מההשתקפויות שיש על המסכים שראיתי (וראיתי לא מעט מסכים איכותיים בבתים של מקורביי).
2. לא רוצה גדול מידי - 42 קטן לטעמי ו- 50 גדול לטעמי - ו- 46 אין בכלל מבחר של פלזמות לשקול ממנו מה מתאים.

הנוסחאות בפורומים דיברו על :
גודל מסך באינצ' כפול 2.54 כפול 3 חלקי 100 מינימום מרחק צפיה, כפול 4 ממוצע מרחק צפיה, כפול 5 מקסימום מרחק צפיה.
למשל ל- 37 אינץ המרחק צפיה הינו:

מינימום 2.82
ממוצע 3.76
מקסימום 4.70

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #9 

על סמך מה בכלל הנוסחא הזאת?
זאת נשמעת לי נוסחא ש"מנורמלת" למחירים של מסכים לפני כמה שנים, לא נוסחא שמבוססת על נתונים פיזיים וביולוגיים.
לי יש בבית פלזמה 58 אינץ' ממרחק צפייה של כ 3.5 מטר והייתי שמח לו זה היה אפילו יותר גדול.

אם אחרי הקניה אתה תתחרט שהמסך גדול לך מדי, אתה תהיה הראשון ששמעתי שדבר כזה קורה לו.
לגודל מתרגלים מאוד מהר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #10 

Nemesis כתב:אני לא יודע מי זה אותו גאון שהמציא את "הנוסחאות" לפיהן מחשבים את גודל הטלוויזיה ביחס למרחק הצפייה.
זה גם נורא "מפתיע" שהנוסחה משתנה עם הזמן, והגודל המתקבל גדל לאותו מרחק בהתאם להפתחות והוזלת הטלוויזיות הגדולות.
לדעתי זה הכל קשקוש אחד גדול.

בסלון אני מקרין על מסך בגודל 92" ממרחק של כ-4.5 מטרים. זה נראה מצויין.
מול המחשב אני יושב מרחק של 60 ס"מ ממסך בגודל 27". גם נהדר.
עבור חדר השינה רכשתי עכשיו פלזמה 42" (עוד לא הגיעה), ולדעתי היא תהיה קטנה עבור מרחק צפייה של כ-2.5 עד 2.7 מטרים. הסיבה לגודל נובעת ממגבלת תקציב.

לדעתי יש לקנות את המסך הגדול ביותר שמאפשר התקציב, כשהמגבלה היא שלא תדרש תזוזה של הראש כדי לראות את כל המסך, או כ-95% ממנו.
...
למקרנים לא אתייחס, אין לי נסיון בצפיה בהם. לגבי מסכים (פלזמה, LCD), גם אני לא מבין את כל הנוסחאות האלה. לדעתי מי שהמציא אותם פשוט רצה לפצות על משהו :wink:
יוצא לי לצפות בכל מני סיטואציות בכל סוגי המסכים: LCD, LED, פלזמה. יש אמת אחת שנשארת נכונה, בכל האמור לגבי שידורי SD. הם משודרים בארץ ב 480 קווים, או 576 קווים (NTSC). המסכים הם 1300X700 (לא זוכר בדיוק) או 1920X1080 (שוב, לא זוכר אם אני מדייק). זה אומר, ואי אפשר לחלוק על זה, שהמסכים האומללים האלה נאלצים להשלים המון המון פיקסלים, משהו כמו 24-30 פעמים בשניה. בכל פעם שמתקרבים למסך, פחות משני מטר, וזה אמור לגבי מסך 37 ומעלה - רואים ב SD תמונה מחרידה, מגורענת, מפוקסלת, מטושטשת. כל מסך CRT איכותי מנצח את המסכים האלה במרחקים האלה.
ועדיין, אנשים ממליצים על מסכים בגודל 9000 אינ'ץ לכל מי שרואה במרחק של יותר משני מטר. זה לא מגוחך בעיני, זה לא מטופש בעיני, זה עצוב בעיני. אחר כך אני מגיע לבתים של אנשים ורואה איך הם בכל הכוח מנסים לסחוט ממך התפעלות מהמסך שלהם, וזה כשהם רואים מונדיאל בערוץ 1 (SD!) וכמובם שה גם מותחים את התמונה, וזה משניים וחצי מטר

תהרגו אותי, לא מבין את זה. בעיני הטעות של רוב האנשים היא קניית מסך *גדול* מדי.
ההמלצה שלך - לקנות מסך הכי גדול שרק אפשר, כל עוד לא צריך להזיז את הראש, שגוייה יסודית בעיני.

אדגיש ואומר: אין הכוונה בדברי לכל הפריקים של הסטרימרים וצופי ה HD למיניהם. עבורם החוקים שונים.
אבל רוב האנשים רואים "טלוויזיה" וזה אומר יס או הוט, וגם אם יש להם ממיר HD, מיעוט התכנים מכתיב צפייה ב SD רוב הזמן. מסכים דקים, ממרחק של פחות משני מטר, בגודל 37 אינץ ומעלה, בשידורי SD, מציגים תמונה איומה.

אני יודע שתכף פה כולם יקפצו ויזמינו אותי אליהם הבייתה כגי לראות איך הפנאסוניק\ קורו או כל פלזמה אחרת (וגם LED כמובן) מראה אצלם תמונה מ-ע-ו-ל-ה ב SD.
בהחלט יתכן שאני סובל מבעיית ראיה כלשהיא. מנסיוני האישי כצופה ( ולא צריך פה שום מומחיות WHAT SO EVER), עוד לא ראיתי תמונת SD *סבירה* בפרמטרים שציינתי.

יש היום במסכים כל מני צעצועים מטופשים, אפסקייל (גם במגברי KB), כל מני מעבדי תמונה היישר ממעבדות NASA.
כשקיבלתי את המסך שלי (M81 של סמסונג), דלקו בו כל מעבדי התמונה. לא הבנתי למה, אבל כל השידורים ניראו כמו סרט דוקומנטרי. זו לא המצאה שלי. תסרקו את הפורום ותיראו עוד אנשים שקיבלו את התחושה הזו. כיביתי את כל המעבדים, והתמונה חזרה לחיים.
האמת היא, שבני האדם, עבור מוצרי צריכה, לא ייצרו עדיין שום מעבד תמונה שיכול לעשות עבודה כמו שצריך. זה לא רק דורש כוח חישוב, זה דורש בינה מלאכותית - בזמן אמיתי. המעבדים האלה הם לא פוטושופ, ותחשבו כמה עבודה צריך בפוטושופ כדי לשפר פריים אחד.

מסך 42 אינץ לחדר השינה, זה נראה לי מעשה שהייתי בוכה עליו הרבה זמן. לא בגלל הכסף המבוזבז, אלה בגלל הסבל.

אני חושב שהבעיה הכי גדולה שלנו כבני אדם, היא שאחרי שקנינו מוצר, במיוחד עם הוא יקר, יהיה לנו קשה עד בלתי אפשרי להגיד שהחוויה ממנו היא חר@. תסרקו כל פורום ברשת (או את זאפ). על כל מאוכזב אחד מהמוצר שלו, יש 50 שחושבים שמה שהם קנו זה "פצצה". זו בעיה אנושית, אבל אני חושב שבישראל היא חמורה במיוחד 8O

matan147
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #11 

אכן פלזמה בא פה בחשבון פלזמות בגדול 50 מתאימות בול למרחק הצפייה שלך אין מה לעשות פלזמות שולטות בגדלים 50-70
הם נעדו לגדלים הללו...
אני אוהב טלווזיות גדולות פחות מ42 נראה לי צעצוע יכול להיות שזה בעיה שלי? :D
אני גם כן יושב בחדר עם טלווזיה LED 42
מממרחק 2.2 מטר ואני דווקא נהנה כול אחד והגודל שהוא אוהב זה לא נכון שממשקיע הרבה כסף לא יגיד שהמוצר שלו ***
לי לדוגמה בSD אני רואה ממוצע ...
לא מחריד אבל לא מעולה ווהפך בHD
"והצעצועים"איך שתמכנה תפיצרים זה מה שעושה טטלוזיות להרבה יותר משוכללות לא אמרתי טבות אלה משכללות גם לטעמי האיטרנט
במכשיר והשטיות האלו זה די טיפשי לי USB במכשיר
ולא נגעתי בו פאם אחת...
לפי דעתי טלווזיה צריכה להשתמש לראית סרטים ותוכניות בלבד..
אבל זו רק דעתי...

eliyau_isr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

nir11 נאום מרשים ומדויק זכיתי לקרוא כאן.
אבל מה עם העיקר - מרחק צפיה (ממש מהעין למסך - קו ישר) של 3.3 מטר
מתאים למסך איכותי בגודל 42 או 46 ???

האין MATAN147 צודק? האם בצפיה של 99% טלויזיה רגילה (SD) יווצר מצב שבו אתחרט על קננית מסך "גדול מידי" ???
האם בכלל שווה או הגיוני להחליף מסך 37 שנראה קטן ב- 42" ??? או שזה כבר לא משנה ועדיף או לא להחליף בכלל או ל-46?

אלו ההתחבטויות שלהן אני מבקש עיצה.

מה שכן ירדתי מהלחץ (רציתי מאוד לקנות מיידית) כעת אחכה עד שאגבש דעה מוצקה - בין היתר בעזרתכם האדיבה.
תודה

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #13 

eliyau_isr כתב:nir11 נאום מרשים ומדויק זכיתי לקרוא כאן.
אבל מה עם העיקר - מרחק צפיה (ממש מהעין למסך - קו ישר) של 3.3 מטר
מתאים למסך איכותי בגודל 42 או 46 ???

האין MATAN147 צודק? האם בצפיה של 99% טלויזיה רגילה (SD) יווצר מצב שבו אתחרט על קננית מסך "גדול מידי" ???
האם בכלל שווה או הגיוני להחליף מסך 37 שנראה קטן ב- 42" ??? או שזה כבר לא משנה ועדיף או לא להחליף בכלל או ל-46?

אלו ההתחבטויות שלהן אני מבקש עיצה.

מה שכן ירדתי מהלחץ (רציתי מאוד לקנות מיידית) כעת אחכה עד שאגבש דעה מוצקה - בין היתר בעזרתכם האדיבה.
תודה
...
נראה לי שהדבר הכי חשוב שאתה יכול לעשות בשלב הזה הוא ללכת ולראות בעצמך. אף אחד לא יוכל לומר לך אם לך התמונה תראה לך רע או לא, ורצוי שתראה מקור SD איכותי, כי אפילו ערוץ 2 רואים שונה בין ממירים שונים.

Trex
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #14 

nir11
כל מילה - נכונה !
גם אני חושב כך וירדתי מ 52" ל46" ,מרחק 2.5-3.5

ronyhr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #15 

eliyau_isr כתב: אבל אצלי 3.3 מטר ואני חושש שאחרי הוצאה כל כך גבוהה לא נהנה מהטלויזיה ונתחרט שלא קנינו 42.
...
למרחק של 3.3 מטר - פלאזמה "50 תתאים מאוד :!: :!: :!: מנסיון אישי :) :) :)
צהוב עולה :D

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #16 

9000es:
אתה מוזמן להביט בכל שרשור שני בפורום. בכל מקום תמצא תגובות כמו: "למרחק 2.5 מטר מתאים מסך של 37" או "למרחק 3.3 מטר אתה צריך מסך 50".
מי קבע? ולמה? ולמה לא 70" ל-3.3 מטר?

nir11:
אתה צודק ב-100%.
הייתי צריך לסייג את תגובתי בכך שתוכן ה-SD שיצפו בו מהווה חלק זניח מהתכנים.
לא ראיתי טלוויזיה שמסוגלת למתוח תוכן SD על מסכים גדולים ממרחק קטן בצורה כזו שלא יכאיב לעיניים.
באמת שאני לא רואה שום טעם בקנייה של פנסוניק V20 בגודל 50" כדי לראות רוב הזמן מבט ומשחקי כדורגל בערוץ 1.
חבל על הכסף, התוצאה תהיה מזעזעת.

הטלוויזיה בחדר השינה (שכלל לא רציתי) היא קורבן שנאלצתי להקריב לטובת חברה שלי. אבל בתמורה לכך הבהרתי שלעולם לא תכנס לביתי "טלוויזיה" (היינו הוט, יס או צלחת לוויין עם ממיר שהיא רצתה להביא מאירופה). היא מחוברת למחשב, והסיכוי שיוצג על הטלוויזיה הזאת תוכן SD כלשהו אי פעם קטן נורא.
בהתחשב בכך, אני לא רואה בעיה גם ב-46" או 50" ממרחק כזה.
להיפך, בשולחן העבודה של המחשב, ממרחק כזה הטקסט מעט קטן ולא ניתן לקריאה בקלות על ה-42".

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”