בעיות בחיבור פלזמה עם PS3
שלום לכולם,
יש לי בעייה עם חיבור PS3 למסך הפלזמה- הקונסולה PAL 250GB והמסך LG 50PK550R.
הקונסולה מחוברת לרסיבר YAMAHA RXV-661 (כניסת HDMI ברסיבר) והמסך לרסיבר (יציאת HDMI ברסיבר).
כשאני מפעיל את כל הרכיבים אז הכל טוב ויפה, סאונד ותמונה תקינים. לאחר מספר דקות (חצי שעת בערך) המסך פשוט נכבה (ממש נכבה - לא מצב של NO SIGNAL) ולאחר מספר שניות חוזר למצב תקין. זה קורה פעמיים שלוש ברצף עד שכבר לא מתקבלת תמונה (גם לא שומעים סאונד). ניסיתי כבל HDMI אחר וזה לא עזר למרות שבחיבור המחשב הנייד לאותה כניסת HDMI ברסיבר עם אותו כבל אני לא נתקל בבעיה זו.
ניסיתי חיבור אחר - חיברתי את הקונסולה ישירות למסך בחיבור HDMI ונראה שזה עובד ללא הבעייה הנ"ל אבל יש בעיית סאונד. בכל המשחקים שניסיתי שומעים את מוסיקת הרקע ואת האפקטים אבל לא שומעים את הדיבור בכלל.
אני מנסה לבודד את הבעייה ולא כל כך בטוח שאני מצליח. מישהו יכול לעזור?
תודה מראש!
הקונסולה מחוברת לרסיבר YAMAHA RXV-661 (כניסת HDMI ברסיבר) והמסך לרסיבר (יציאת HDMI ברסיבר).
כשאני מפעיל את כל הרכיבים אז הכל טוב ויפה, סאונד ותמונה תקינים. לאחר מספר דקות (חצי שעת בערך) המסך פשוט נכבה (ממש נכבה - לא מצב של NO SIGNAL) ולאחר מספר שניות חוזר למצב תקין. זה קורה פעמיים שלוש ברצף עד שכבר לא מתקבלת תמונה (גם לא שומעים סאונד). ניסיתי כבל HDMI אחר וזה לא עזר למרות שבחיבור המחשב הנייד לאותה כניסת HDMI ברסיבר עם אותו כבל אני לא נתקל בבעיה זו.
ניסיתי חיבור אחר - חיברתי את הקונסולה ישירות למסך בחיבור HDMI ונראה שזה עובד ללא הבעייה הנ"ל אבל יש בעיית סאונד. בכל המשחקים שניסיתי שומעים את מוסיקת הרקע ואת האפקטים אבל לא שומעים את הדיבור בכלל.
תודה מראש!
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אני לא מבין בזה, אבל זה נשמע כמו משהו שקשור ב CEC - שליטה ברכיבים דרך כבל HDMI. יכול להיות שהרכיבים מדברים אחד עם השני בטעות וגם בכיוונים הלא נכונים. אבל כמו שאמרתי, אני לא מבין בזה.
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
לגבי החיבור השני (חיבור ישיר לא דרך הרסיבר) - אני מעריך שזה עניין של הגדרות ב-PS3. כי כאשר אתה מחבר את ה-PS3 ישירות למסך אז אין לך במסך מערכת סראונד ולכן אתה צריך לשנות ב-PS3 שהנתונים יוצאים בסטריאו. זה כמובן לא השיטה האופטימלית - כי רוצים סראונד... ולכן אתה עדיין צריך להבין למה החיבור הראשון לא עובד !!!!nutzy כתב:שלום לכולם,
תודה מראש!...
השאלה היא - האם אתה חייב שה-HDMI יעבור דרך הרסיבר? כי אם לא אז תחבר את ה-PS3 למסך ישירות עם HDMI ובעזרת כבל אופטי תחבר את ה-PS3 אל הרסיבר בשביל הסאונד !!!!
כן נראה לי שאתה צודק.. אני בספק שיש תקלה באחד המכשירים או הכבלים, זה נראה יותר עניין של חיבור ותקשורת בין הרכיבים.Malcontent כתב:אני לא מבין בזה, אבל זה נשמע כמו משהו שקשור ב CEC - שליטה ברכיבים דרך כבל HDMI. יכול להיות שהרכיבים מדברים אחד עם השני בטעות וגם בכיוונים הלא נכונים. אבל כמו שאמרתי, אני לא מבין בזה....
מישהו?
לא חייב, סתם מנסה לפשט את החיבור.. אני אנסה חיבור HDMI בין המסך ל PS וחיבור אופטי מה PS לרסיבר. זה דורש עדכון הגדרות ב PS או שזה מתכוונן אוטומטית?yossigab כתב: השאלה היא - האם אתה חייב שה-HDMI יעבור דרך הרסיבר? כי אם לא אז תחבר את ה-PS3 למסך ישירות עם HDMI ובעזרת כבל אופטי תחבר את ה-PS3 אל הרסיבר בשביל הסאונד !!!!...
היי,
יש לי בעיה דומה מאוד, רק שאצלי זה קורה כל פעם שאני מדליק בפעם הראשונה את ה-PS3.
הוא מחובר ב-HDMI ישירות לטלוויזיה והרבה פעמים שמדליקים אותו מחדש, התצוגה מהבהבת ואחרי כמה הבהובים המסך נהיה שחור... רק שאני משחק עם הטלוויזיה - מכבה, מדליק, מעביר למקורות אחרים וחוזר, זה בד"כ מסתדר... למישהו יש רעיון?
נשמע מאוד דומה למה שתואר פה.
יש לי בעיה דומה מאוד, רק שאצלי זה קורה כל פעם שאני מדליק בפעם הראשונה את ה-PS3.
הוא מחובר ב-HDMI ישירות לטלוויזיה והרבה פעמים שמדליקים אותו מחדש, התצוגה מהבהבת ואחרי כמה הבהובים המסך נהיה שחור... רק שאני משחק עם הטלוויזיה - מכבה, מדליק, מעביר למקורות אחרים וחוזר, זה בד"כ מסתדר... למישהו יש רעיון?
נשמע מאוד דומה למה שתואר פה.
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
לנוטזי - עדיף לכוון ידנית ולא לסמוך על ההחלטות של המכשיר (ראה להלן)
נראה שה-PS3 נמצא במצב גילוי אוטומטי של החיבור למסך. בחיבור HDMI המכשירים "מדברים" זה עם זה בשביל להחליט על הרזולוציה.
תראה אם זה קורה גם כשאתה מקנפג ידנית - אולי זה יפתור לך את הבעייה.
נראה שה-PS3 נמצא במצב גילוי אוטומטי של החיבור למסך. בחיבור HDMI המכשירים "מדברים" זה עם זה בשביל להחליט על הרזולוציה.
תראה אם זה קורה גם כשאתה מקנפג ידנית - אולי זה יפתור לך את הבעייה.
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
שווה לבדוק מול SG אם יש איזה עדכון FW לרסיבר ו/או הבעייה מוכרת.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
איך אפשר להגיד על אחד המשחקים הטובים ביותר שיצאו ל PS3 משחק קאקא..
וואו .. על טעם וריח.. כל פעם המשפט הזה קופץ ומזכיר לי איזה הבדלים יש בין אנשים בעולם..
וואו .. על טעם וריח.. כל פעם המשפט הזה קופץ ומזכיר לי איזה הבדלים יש בין אנשים בעולם..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".