בעיות בחיבור פלזמה עם PS3

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
nutzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
יש לי בעייה עם חיבור PS3 למסך הפלזמה- הקונסולה PAL 250GB והמסך LG 50PK550R.

הקונסולה מחוברת לרסיבר YAMAHA RXV-661 (כניסת HDMI ברסיבר) והמסך לרסיבר (יציאת HDMI ברסיבר).
כשאני מפעיל את כל הרכיבים אז הכל טוב ויפה, סאונד ותמונה תקינים. לאחר מספר דקות (חצי שעת בערך) המסך פשוט נכבה (ממש נכבה - לא מצב של NO SIGNAL) ולאחר מספר שניות חוזר למצב תקין. זה קורה פעמיים שלוש ברצף עד שכבר לא מתקבלת תמונה (גם לא שומעים סאונד). ניסיתי כבל HDMI אחר וזה לא עזר למרות שבחיבור המחשב הנייד לאותה כניסת HDMI ברסיבר עם אותו כבל אני לא נתקל בבעיה זו.
ניסיתי חיבור אחר - חיברתי את הקונסולה ישירות למסך בחיבור HDMI ונראה שזה עובד ללא הבעייה הנ"ל אבל יש בעיית סאונד. בכל המשחקים שניסיתי שומעים את מוסיקת הרקע ואת האפקטים אבל לא שומעים את הדיבור בכלל.

אני מנסה לבודד את הבעייה ולא כל כך בטוח שאני מצליח. מישהו יכול לעזור?

תודה מראש!

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #2 

אני לא מבין בזה, אבל זה נשמע כמו משהו שקשור ב CEC - שליטה ברכיבים דרך כבל HDMI. יכול להיות שהרכיבים מדברים אחד עם השני בטעות וגם בכיוונים הלא נכונים. אבל כמו שאמרתי, אני לא מבין בזה.

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #3 

nutzy כתב:שלום לכולם,
יש לי בעייה עם חיבור PS3 למסך הפלזמה- הקונסולה PAL 250GB והמסך LG 50PK550R.

הקונסולה מחוברת לרסיבר YAMAHA RXV-661 (כניסת HDMI ברסיבר) והמסך לרסיבר (יציאת HDMI ברסיבר).
כשאני מפעיל את כל הרכיבים אז הכל טוב ויפה, סאונד ותמונה תקינים. לאחר מספר דקות (חצי שעת בערך) המסך פשוט נכבה (ממש נכבה - לא מצב של NO SIGNAL) ולאחר מספר שניות חוזר למצב תקין. זה קורה פעמיים שלוש ברצף עד שכבר לא מתקבלת תמונה (גם לא שומעים סאונד). ניסיתי כבל HDMI אחר וזה לא עזר למרות שבחיבור המחשב הנייד לאותה כניסת HDMI ברסיבר עם אותו כבל אני לא נתקל בבעיה זו.
ניסיתי חיבור אחר - חיברתי את הקונסולה ישירות למסך בחיבור HDMI ונראה שזה עובד ללא הבעייה הנ"ל אבל יש בעיית סאונד. בכל המשחקים שניסיתי שומעים את מוסיקת הרקע ואת האפקטים אבל לא שומעים את הדיבור בכלל.

אני מנסה לבודד את הבעייה ולא כל כך בטוח שאני מצליח. מישהו יכול לעזור?

תודה מראש!
...
לגבי החיבור השני (חיבור ישיר לא דרך הרסיבר) - אני מעריך שזה עניין של הגדרות ב-PS3. כי כאשר אתה מחבר את ה-PS3 ישירות למסך אז אין לך במסך מערכת סראונד ולכן אתה צריך לשנות ב-PS3 שהנתונים יוצאים בסטריאו. זה כמובן לא השיטה האופטימלית - כי רוצים סראונד... ולכן אתה עדיין צריך להבין למה החיבור הראשון לא עובד !!!!

השאלה היא - האם אתה חייב שה-HDMI יעבור דרך הרסיבר? כי אם לא אז תחבר את ה-PS3 למסך ישירות עם HDMI ובעזרת כבל אופטי תחבר את ה-PS3 אל הרסיבר בשביל הסאונד !!!!

nutzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

Malcontent כתב:אני לא מבין בזה, אבל זה נשמע כמו משהו שקשור ב CEC - שליטה ברכיבים דרך כבל HDMI. יכול להיות שהרכיבים מדברים אחד עם השני בטעות וגם בכיוונים הלא נכונים. אבל כמו שאמרתי, אני לא מבין בזה.
...
כן נראה לי שאתה צודק.. אני בספק שיש תקלה באחד המכשירים או הכבלים, זה נראה יותר עניין של חיבור ותקשורת בין הרכיבים.

מישהו?

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אולי דילגת על התגובה שלי....(אני משער שהבעייה היא בהעברת נתונים דרך הרסיבר)
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

nutzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

yossigab כתב: השאלה היא - האם אתה חייב שה-HDMI יעבור דרך הרסיבר? כי אם לא אז תחבר את ה-PS3 למסך ישירות עם HDMI ובעזרת כבל אופטי תחבר את ה-PS3 אל הרסיבר בשביל הסאונד !!!!
...
לא חייב, סתם מנסה לפשט את החיבור.. אני אנסה חיבור HDMI בין המסך ל PS וחיבור אופטי מה PS לרסיבר. זה דורש עדכון הגדרות ב PS או שזה מתכוונן אוטומטית?

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #7 

היי,

יש לי בעיה דומה מאוד, רק שאצלי זה קורה כל פעם שאני מדליק בפעם הראשונה את ה-PS3.

הוא מחובר ב-HDMI ישירות לטלוויזיה והרבה פעמים שמדליקים אותו מחדש, התצוגה מהבהבת ואחרי כמה הבהובים המסך נהיה שחור... רק שאני משחק עם הטלוויזיה - מכבה, מדליק, מעביר למקורות אחרים וחוזר, זה בד"כ מסתדר... למישהו יש רעיון?

נשמע מאוד דומה למה שתואר פה.

yossigab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

לנוטזי - עדיף לכוון ידנית ולא לסמוך על ההחלטות של המכשיר (ראה להלן)

נראה שה-PS3 נמצא במצב גילוי אוטומטי של החיבור למסך. בחיבור HDMI המכשירים "מדברים" זה עם זה בשביל להחליט על הרזולוציה.
תראה אם זה קורה גם כשאתה מקנפג ידנית - אולי זה יפתור לך את הבעייה.
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab

nutzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אני הסתדרתי תודה
חיברתי את ה PS ישירות למסך בחיבור HDMI ולרסיבר בחיבור OPTICAL ושיחקתי UNCHARTED2 כשעתיים אתמול ללא בעיות והגעתי למסקנה ש UNCHARTED2 זה סתם קאקא.
אגב, סאונד ותמונה שמתקבלים בחיבור כזה הם ברמה גבוה מאוד!

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #10 

שווה לבדוק מול SG אם יש איזה עדכון FW לרסיבר ו/או הבעייה מוכרת.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #11 

איך אפשר להגיד על אחד המשחקים הטובים ביותר שיצאו ל PS3 משחק קאקא.. 8O
וואו .. על טעם וריח.. כל פעם המשפט הזה קופץ ומזכיר לי איזה הבדלים יש בין אנשים בעולם..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”