חדש בHTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yaronsh8 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,
שלום לכולם, שמי ירון ואני חדש בפורום ובתחום הHTPC בכלל.
המניע שלי להיכנס לתחום היה רצון להתנתק מYES ולהתחבר לעידן+ דרך ממיר DTT.
את התוכן שיחסר (סדרות/סרטים) אני רוצה להשלים בעזרת מערכת HTPC.
חשוב לי שהתצוגה בטלוויזיה תהיה טובה ככל האפשר, ומצד שני לא צריך יכולות מדהימות למשחקים כבדים.
הסתכלתי על מפרטים, ועל הקטלוג באתר של KSP, ואני קצת מבולבל ויש לי לא מעט שאלות...
* האם כרטיס מסך המובנה בתוך לוח האם יספק אותי, או שצריך כרטיס גרפי? להבנתי, כרטיס גרפי "שווה" יאלץ אותי לקנות מארז גדול ויקר. (פחות יפה ופחות משתלם). אם לא צריך כרטיס גרפי אשמח לשמוע המלצות על מארזים.
* האם צריך כרטיס טלוויזיה? מה זה נותן בדיוק? יש לי כבר ממיר דיגיטלי. האם כרטיס כזה יכול להחליף אותו?
* יש לי היום טלוויזיה יחסית ישנה, עם חיבורי RCA בלבד (בננות בצבע אדום, לבן, צהוב). האם יש אפשרות להתחבר אליה איכשהו, או שאני חייב להשקיע גם בטלוויזיה חדשה?

זהו בינתיים... תודה רבה מראש... :-)

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

אני יגיד לך ככה ,לי אישית נוח יותר שיש מארז בגודל מלא, עף פעם אי אפשר לדעת עם תרצה הלהכניס כרטיס מסך או 2 בגודל מלא,
וחוץ מזה יותר קל לעבוד איתם ולא צריך לפחד מבעיית קירור (Y) ,על עם תלך על מערכת ION קטנה ומארז ITX (הכל תלוי כמה מקום יש לך).
לגבי הטלויזיה זה אכן בעייתי ,למרות שקיימים בשוק ממירים מ DVI או VGA או HDMI ל RCA, לטעמי תמיד כדי להשקיע בחדשה ,
אני אמש נפתרתי מ 29 CRT עד שיגמרו השיפוצים ואז מתקין את ה LG פלסמה 42 שקניתי לא מזמן ,אבל זה הכל לשיכולך, הכל תלי בתקציב :wink: .
תמיד אפשר לחלק לתשלומים לא? :D (אני רגיל לעניין הזה כבר). עוד אופציה היא לקנות עולי סטרימר שלהם בדרך כלל יש חביור RCA ,אבל עם אתה צריך את המחשב גם לאינטקרנט ומשחקים אז זה רק HTPC כמוון. עצלי יש מפרט מבוסס I3 של אינטל שיצה רק 2500, אפשר להרכיב על AMD מערכות משתמות יותר ביחס לחיר כמוון, או כמו שאמרתי ללכת על ION.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא לפורום!
כרטיס טלוויזיה נועד בשביל להתחבר לממיר הוט/יס/DTT ו/או לקלוט את שידורי ה-DTT ישירות ללא ממיר.
יש את שרשור המפרטים בראש הפורום, שווה לעיין בו. מפרטים מספר 1 ו-2 יכולים בהחלט להתאים לך.
בד"כ אין צורך בכרטיס גרפי חיצוני, כיום כרטיס מסך מובנה לוח האם מספיק חזק גם לתכני HD ולמשחקים לא כבדים, אבל בשביל להתחבר לטלוויזיה ישנה תצטרך לרכוש כרטיס גרפי חיצוני שיש לו TV OUT.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

o0o0o0
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

גם אני צריך לחבר את המחשב לטלויזיה ישנה

שליחה #4 

pixies כתב:אבל בשביל להתחבר לטלוויזיה ישנה תצטרך לרכוש כרטיס גרפי חיצוני שיש לו TV OUT.
...
אני בדיוק במצב שלך מבחינת הצורך לחבר את המחשב לטלויזיה ישנה, וזה מה שהזמנתי:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... K:MEWAX:IT

מקווה שיעבוד טוב.

למיטב ידיעתי, כל הכבלים מסוג - DVI to RCA, HDMI to RCA ו-VGA to RCA פשוט לא מתאימים אלא אם יש לך יציאת tv out בכרטיס מסך או בכרטיס מסך המובנה על הלוח.
במידה ואין לך tv-out - ככל הנראה מה שכתבתי למעלה זאת האפשרות היחידה.

אחרי שהזמנתי מצאתי את הסרטון הזה:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

היו פה אחד או שניים שהזמינו את המוצר הזה והיו מאוכזבים מאיכות התמונה שהתקבלה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

o0o0o0
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה #6 

אז אתה אומר שהאופציה הטובה היותר בטוחה זה לקנות כרטיס מסף עם tv-out ולהשתמש בכבל s-video to s-video/scart/rca?
ואת זה מישהו בדק?

אם מוסיפים כרטיס מסך זה מבטל את הכרטיס שעל הלוח?
יש לי לוח של amd עם chipset 785 - כרטיס ATI HD 4200 (נראה לי).

ואיזה כרטיס מומלץ..?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #7 

זה אותו דבר... על הנייר.

אבל מניסיון כמו שאמר פיקסיז זה לא מוצר הכי ברמה, מוצר כזה טוב יעלה הרבה יותר ולא משתלם כלכלית.

כרטיס מסך נוסף יבטל לך את הקיים כן.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20185
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

והמלצה נוספת היא להוסיף מקלט DVB-T (עידן) למחשב.
במקום לקנות כרטיס טלוזיה אתה פשוט קולט את השידורים באופן ישיר למחשב. זה נותן לך את כל אפשרות הPVR בצורה אוטומטית (כמו TIMESHIFT, הקלטה של תכנים וכו') זה גם זול יותר מכרטיס טלויזיה רגיל וחוסך לך קופסא ושלט נוספים ליד הטלויזיה.

בלוח אם שלך אין יציאה אנלוגית ל SVIDEO או COMPOSITE, כך שאם אתה רוצה להשאיר את הטלוזיה שלך תצטרך לקנות כרטיס מסך מדורות קודמים (אבל בתושבת מסוג PCI-Express) עם יציאה מתאימה.
או להחליף טלויזיה אם התקציב מאפשר, לצפות למשל בסרטי HD על CRT זה לא תענוג גדול במיוחד, כמעט ואין הבדל HD לבין DVD RIP מבחינת איכות תמונה.

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #9 

רק על תלך על NVIDIA אחי, חפש רק ATI, כי עם ויסטה ו 7 כבר אכלתי אותה עם זה, מה שגרם לי לרדת מהעניין ולחסוך ל פלסמה :roll:
כי ניסיתי עם 9400 אבל בויסטה ו 7 עשו חרטה עם הדרייברים ולוח הבקרה החדש של nvidia במיוחד לגבי אופציה של tvout ועוד הרבה
תכונות שנגישות אך ורק על XP, עלה עם באמת תתקין XP
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”