קורס צלילה - קצת הבהרות
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73359
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום.
אני עומד לטוס לתאילנד יום חמישי. קראתי שניתן לעשות שם קורס צלילה כוכב אחד ב 9800 באט (כ 1170 שח בגסות). השאלה האם הקורסים הללו בנלאומיים ותקפים גם בארץ? האם כוכב אחד מספיק? מה ההבדל בין כוכב אחד לשניים/שלוש? ומישהו יודע מה המחירים בארץ?
אני עומד לטוס לתאילנד יום חמישי. קראתי שניתן לעשות שם קורס צלילה כוכב אחד ב 9800 באט (כ 1170 שח בגסות). השאלה האם הקורסים הללו בנלאומיים ותקפים גם בארץ? האם כוכב אחד מספיק? מה ההבדל בין כוכב אחד לשניים/שלוש? ומישהו יודע מה המחירים בארץ?
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
המחירים בארץ כבר דומים, אבל האתרים בתאילנד מדהימים הרבה יותר!
את הקורס אני עשיתי בקוטאו, נדמה לי שעלה לי 1200 לשני כוכבים, לא כולל לינה ובננה לוטי אחרי כל צלילה.
לדעתי מומלץ מאוד לעשות 2 כוכבים, למרות שאני קיבלתי דלקת אוזניים והפסקתי באמצע הקורס השני (וקיבלתי את כל הכסף של הכוכב השני בחזרה). כשאתה עושה 2 כוכבים אתה יכול לצלול בזוג בלי מדריך צמוד, בכוכב אחד חייבים מדריך צמוד.
המועדונים הם מועדונים רציניים מאוד, התעודה שאני עשיתי היא של padi.
את הקורס אני עשיתי בקוטאו, נדמה לי שעלה לי 1200 לשני כוכבים, לא כולל לינה ובננה לוטי אחרי כל צלילה.
לדעתי מומלץ מאוד לעשות 2 כוכבים, למרות שאני קיבלתי דלקת אוזניים והפסקתי באמצע הקורס השני (וקיבלתי את כל הכסף של הכוכב השני בחזרה). כשאתה עושה 2 כוכבים אתה יכול לצלול בזוג בלי מדריך צמוד, בכוכב אחד חייבים מדריך צמוד.
המועדונים הם מועדונים רציניים מאוד, התעודה שאני עשיתי היא של padi.
-
Huber
- חבר במועדון HT

sagyle - אפא ממוקם קוטאו?
1200 באט לשני כוכבים? אתה בטוח? לפני כמה זמן? והאם זה תקף בכל העולם - ז"א זו תעודה בינלאומית שתהיה תקפה גם בארץ?
כמה כוכבים יש? 3? 4?
1200 באט לשני כוכבים? אתה בטוח? לפני כמה זמן? והאם זה תקף בכל העולם - ז"א זו תעודה בינלאומית שתהיה תקפה גם בארץ?
כמה כוכבים יש? 3? 4?
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
קצת הבהרות:
כוכב אחד= מותר לצלול עד 20 מטר בליווי צולל בכיר ממנו (2 כוכבים ומעלה)
כוכב שני= מותר לצלול עד 30 מטר
בשני המקרים בארץ דורשים שלאחר ההסמכה לשני כוכבים יהיו עדיין20 צלילות חתומות שהיו בליווי מדריך (כולל אלו שבקורס)
לגבי תאילנד: צלילות יפות, אבל לא ממליץ על קורס בקוטאו! שם זה נחשב לאתר צלילה שרואה אלפי צוללים בשבוע- רואים במים יותר צוללים מדגים.
אם בכל זאת עושים שם קורס יש להתעקש שההסמכה תהיה של התאחדות מוכרת, כגון: PADI, NAUI, SSI וכד' אחרת עלולים לא לכבד בארץ.
מאוד מאוד מאוד ממליץ לעשות קורס 1+2 כוכבים בארץ (בערך שבוע). אין טעם לעשות רק כוכב אחד!
בשני המקרים בארץ דורשים שלאחר ההסמכה לשני כוכבים יהיו עדיין20 צלילות חתומות שהיו בליווי מדריך (כולל אלו שבקורס)
לגבי תאילנד: צלילות יפות, אבל לא ממליץ על קורס בקוטאו! שם זה נחשב לאתר צלילה שרואה אלפי צוללים בשבוע- רואים במים יותר צוללים מדגים.
אם בכל זאת עושים שם קורס יש להתעקש שההסמכה תהיה של התאחדות מוכרת, כגון: PADI, NAUI, SSI וכד' אחרת עלולים לא לכבד בארץ.
מאוד מאוד מאוד ממליץ לעשות קורס 1+2 כוכבים בארץ (בערך שבוע). אין טעם לעשות רק כוכב אחד!
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

ההתקדמות בדרגות הן:Huber כתב:sagyle
כמה כוכבים יש? 3? 4?...
ספורטיבי-
כוכב 1 (עד 20 מטר)
כוכב 2 (עד 30 מטר)
כוכב שלישי (עד 42 מטר)
הסמכות למיניהן (מערות, חילוץ, הצלה וכד') והסמכה ל DIVEMASTER
קורסים נוספים אפשריים: נייטרוקס, טרימיקס, מערכות סגורות וכו'
מקצועי-
עוזר מדריך
מדריך
מדריך בכיר
-
Huber
- חבר במועדון HT

2 כוכבים מאפשר לצלול לבד לחלוטין או רק בלי מדריך אבל חובה צולל שני עם כוכב/שני כוכבים?yoav4x4 כתב:קצת הבהרות:
מאוד מאוד מאוד ממליץ לעשות קורס 1+2 כוכבים בארץ (בערך שבוע). אין טעם לעשות רק כוכב אחד!...
אם לא בקוטאו - היכן? יש המלצה? יהיה ממש נוח לי לעשות את זה שם במסגרת החופשה - הזדמנות פז מבחינתי (אני חולם לעשות את זה שנים בארץ וזה לא יוצא לפועל).
כמה עולה קורס 2 כוכבים בארץ?
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

חוק מס' 1 בצלילה: לא צוללים לבד! זוג ומעלה.
לאחר שאמרנו זאת עכשיו אמור להיות יותר ברור: צולל 2 כוכבים רשאי לצלול אם בן זוג בכל דרגה.
בארץ עד שאין לך 20 צלילות בליווי מדריך(חתומות בלוג בוק) אתה לא רשאי לצלול
(8 צלילות מודרכות יש בקורס כוכב אחד + 4 בקורס שני כוכבים, צריך עוד בליווי מדריך גם אחרי ההסמכה...)
לאחר שאמרנו זאת עכשיו אמור להיות יותר ברור: צולל 2 כוכבים רשאי לצלול אם בן זוג בכל דרגה.
בארץ עד שאין לך 20 צלילות בליווי מדריך(חתומות בלוג בוק) אתה לא רשאי לצלול
(8 צלילות מודרכות יש בקורס כוכב אחד + 4 בקורס שני כוכבים, צריך עוד בליווי מדריך גם אחרי ההסמכה...)
-
Huber
- חבר במועדון HT

רב תודות. אני אוודא שהיכן שיועבר הקורס יהיה מוסמך מאחד מהגופים שצינת ואברר על 2 כוכבים. יש המלצה למקום מסויים בתאילנד?
לגבי מחיר, פה אני רואה 1090 שח ל 2 כוכבים (אם הבנתי נכון וצולל מתמחה זה אכן 2 כוכבים):
http://www.coralsea.co.il/Index.asp?Art ... 144&Page=1
לגבי מחיר, פה אני רואה 1090 שח ל 2 כוכבים (אם הבנתי נכון וצולל מתמחה זה אכן 2 כוכבים):
http://www.coralsea.co.il/Index.asp?Art ... 144&Page=1
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לפי מה שאני מבין זה חבילה א' + חבילה ב' או ג'.
חבילה א' היא קורס הצלילה לכוכב ראשון (כולל ערכת הלימוד ורישוי).
חבילה ב' היא הסמכת כוכב שני רגילה ואילו חבילה ג' היא הסמכת כוכב שני + הסמכת Rescue Diver.
חבילה א' היא קורס הצלילה לכוכב ראשון (כולל ערכת הלימוד ורישוי).
חבילה ב' היא הסמכת כוכב שני רגילה ואילו חבילה ג' היא הסמכת כוכב שני + הסמכת Rescue Diver.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

יכול להיות שאתה צודק.
פשוט ההגדרה לצולל כוכב שני שלנו באנגלית זה: Advanced Open Water Diver
וזה מופיע כחבילה ד'
http://www.coralsea.co.il/Index.asp?CategoryID=269
פשוט ההגדרה לצולל כוכב שני שלנו באנגלית זה: Advanced Open Water Diver
וזה מופיע כחבילה ד'
http://www.coralsea.co.il/Index.asp?CategoryID=269
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כן, ראיתי את זה.
ההגדרות שלהם מאוד מוזרות, אבל לגבי חבילה ד׳, שים לב שהיא יומיים בלבד ולפי מס׳ הצלילות שהם מציינים היא מניחה שיש לך כבר 6 צלילות רשומות.
כל הנושא הזה של ״צולל מתמחה״ בכלל לא מוכר לי מ PADI...
ההגדרות שלהם מאוד מוזרות, אבל לגבי חבילה ד׳, שים לב שהיא יומיים בלבד ולפי מס׳ הצלילות שהם מציינים היא מניחה שיש לך כבר 6 צלילות רשומות.
כל הנושא הזה של ״צולל מתמחה״ בכלל לא מוכר לי מ PADI...