למי שלא מכיר, Ziploc הוא מותג מאוד ידוע בארה"ב, של שקיות אכסון לאוכל, כמעט מכל סוג שהוא. הם ידועים במיוחד בשקיות עם הריצ'רץ' למעלה, שאוטם אותן לחלוטין (ניקול התחילו למכור שקיות דומות בארץ לפני כמה חודשים).
כאמור, הזמנתי ערכת Starter שמכילה משאבה ידנית ו-3 שקיות של ליטר. השימוש פשוט מאוד: מכניסים את המזון לתוך השקית, משטחים אותה, אוטמים עם הסגר העליון ואז שואבים עם המשאבה את האויר מתוך השקית.
אלו שקיות שמתאימות להקפאה, ולכן הן איכותיות וקשיחות יחסית.
היום בבוקר קיבלתי את הערכה. הגעתי הביתה ושפכתי לתוך אחת השקיות פולים נטולים שקליתי לפני כמה ימים.
שאבתי עם המשאבה וזה נראה מעולה! השקית ממש הפכה קשה לגמרי, כלומר אי אפשר להזיז את הפולים בתוכה, מרוב שהם הדוקים אחד לשני!
אני לא יודע לכמה זמן זה יחזיק - אני מניח שמס' ימים. אפשר כמובן לחדש את הוואקום מדי כמה ימים.
* אפשר להשתמש בשקית כדי לאכסן כך קפה בפריזר, היות והיא מתאימה לכך.
* לדעתי אפשר גם להכניס לתוכה פולים מיד לאחר הקליה, ורק לשאוב את ה-CO2 לאחר יום ויומיים. אני עוד אנסה את זה לאחר הקליה הבאה, ונראה.
* השארתי את החלק הכי טוב לסוף: הערכה הזו עולה... $5
* ערכה של 12 שקיות של ליטר עולה $8 ואפשר לקנות גם שקיות של 4 ליטר (נראה לי מצוין לאכסון קפה ירוק לאורך זמן).
החסרון היחיד: השקיות שקופות, כך שחייבים להכניס אותן למיכל אטום או לארון, אחרת אור השמש יהרוס את הפולים.
כרגע זה מאוד ראשוני אז עדיין אני לא יכול לומר בוודאות שזה עובד לאורך זמן, אבל כבר כמו שזה - זה נראה מאוד מבטיח!
מצ"ב תמונה.