- פחות SDE (דא"ג, התיאוריה שלי אומרת ש SDTV נראה טוב יותר על פלזמה בגלל ה SDE המוגזם)
...
נכון מאוד, מסכי LCD הרזולוציה גבוהה יותר ומה שיותר חשוב - ה-FILL RATIO גבוה יותר מה שגורם ל-SDE מופחת.
- פחות היבהובים (אני אישית מאוד רגיש לנושא ומשום מה כל הפלזמות שיצא לי לראות מהבהבות לי בעיניים כמו ניאון ששבק חיים)
...
תלוי במסך, אכן יש DITHERING במסכי פלאזמה, אבל יש מודלים שהתופעה הזו מוגברת (NEC 42XR4) ויש כאלה עם פחות (פיוניר).
- בהירות גבוהה יותר
...
מסכי NEC ופיוניר מגיעים היום לבערך 1500 cd/m2. מסכי LCD בהירים מאוד יכולים להגיע בערך ל-1000 (מרביתם נתקעים ב-500 ניטים). כך שזה ממש לא נכון.
- מסך פלסטי ולא זכוכית, כך שלא מחזיר אור סביבתי
...
נכון, אבל זה מתאים יותר לסביבות מסחריות או מוארות במיוחד (תערוכות, שדה תעופה, חנויות ק"ב). בכל מקרה, יש פילטר כזה כיום גם לפלאזמות של סמסונג, צפה פגיעה בעוד פחות משנה...
- פנל שחור יותר (עוזר לשחורים בחדר מואר)
...
הפאנל לא שחור יותר (בדוק, יש לי מכשירי מדידה ותוצאות להוכיח את זה), הוא פשוט מחזיר פחות אור מכיוון שהוא DEFUSSED. אגב, זה גם גורם לטשטוש קל בתמונה בגלל האופי של פיזור האור בפאנל.
- אין דעיכה לינארית של עוצמת התאורה (הצד השני של המטבע של הצריבה)
...
לא מדוייק, לתאורה האחורית של מסכי LCD (בד"כ תאורה אלקטרוסטטית, או מבוססת XENON) יש בהחלט דעיכה ואפילו דומה למדי לזו של פלאזמות... חצי החיים הוא בערך 50,000 שעות, שזה בערך דומה לפלאזמה. מה שכן, ה-UNIFORMITY של המסך נשמר
כביכול בגלל שכל התאורה האחורית דועכת.
למה כביכול? מכיוון שלמסכי LCD יש UNIFORMITY מעט פחות טוב מזו של פלאזמה מלכתכילה, ולכן העובדה שזה נשמר לאורך זמן אינו משמעותי אם מראש ה-UNIFORMITY לא היה מושלם...
בנוסף, יש בעיה של אחידות בגלל התאורה האחורית אשר מאוד קשה לגרום לה להיות אחידה לאורך זמן. בד"כ לאלמנטים הרפלקטיבים (זה לא התאורה פר-סה) יש נטיה, במיוחד אם המסך חוטף מכה או אפילו נגיעה, לפתח אזורים בעלי תאורה מוגברת (מין סוג של HOTSPOTS). שמעתי על לא מעט מקרים של מסכים שהיה להם את זה עוד מהאריזה המקורית (כנראה חטפו מכה במשלוח).
- פחות dithering (שוב, משום מה הרבה מסכי פלזמה שראיתי מבצעים dithering בולט במצבים מסויימים, תופעה שלא ראיתי באף מסך LCD.)
...
בצפיה מקרוב לכל הפלאזמות יהיה DITHERING. מסך LCD מתאים יותר לצפיה מקרוב.
- למסכי ה LCD החדשים אין בעיות מריחה
...
אני הייתי אחד הראשונים שהודיעו על כך (בערך לפני שנה וחצי) דיווחתי על CLEAR LCD/APTURA של פיליפס לפני זמן רב. גם ראיתי את המימוש של זה. רעיון יפה, אבל קח בחשבון שהוא מגביר את ההבהוב על חשבון המריחה.
- במסכים ה LCD החדשים היקרים יותר יש שליטה אוטומטית בתאורה האחורית, מה שמעלה את הקונטרסט לרמה דומה לפלזמה (אם כי זה לא קונטרסט קבוע אלא FULL ON/OFF).
...
עקרונית נכון, אבל 5000:1 ON/OFF עם 200:1 ANSI לא תמיד יראה טוב כמו 4000:1 ON/OFF עם 600:1 ANSI.
לטעמי הקטע שהכי מפריע ב-LCD (חוץ מהמריחה שכאמור פתירה כיום), הוא דיוק הצבעים. הטכנולוגיה של התאורה האחורית כיום היא מאוד בסיסית ולא נותנת COLOR GAMUT רחב במיוחד. הבעיה היא בעיקר באדומים (בניגוד לפלאזמה, שם דווקא הכחולים זה החוליה החלשה).
כבני אדם אנחנו מתעניינים בעיקר בבני אדם אחרים. לכן כל כך הרבה חברות מתעסקות עם טווח הצבעים של עור הגוף (ע"ע FAROUDA שבנו אלגוריתם שלם לשיפור טווח צבעים זה). ב-LCD עור האדם נראה הרבה יותר PASTEY, כלומר לא טבעי ופלאסטי. כמה שלא ניסיתי לכיל מסכים בכדי להוריד את התופעה, זה נמשך. כאשר אתה שם את אותה תמונה על פלאזמה מכויילת רואים את ההבדל בבירור - עור האדם נראה יותר מדוייק (ונמדד גם יותר מדוייק) על גבי פלאזמה.
מדברים על שיפור טווח הצבעים של התאורה האחורית ואכן היו שיפורים משמעותיים בשנים האחרונות, אולם זה עדיין לא ממש שם.
בעיה נוספת היא עיבוד תמונה. הרזולוציה הגבוהה של LCD דורשת עיבוד מתאים וזה בד"כ לא מתממש בגלל נושא העלויות.