LCD OR PLASMA

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
AVP פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

DEAR FRIEND
FOR YOUR INFORMATION - PLAZMA YOK
יצור מסכי הפלזמה בעולם הסתיים וזה לא בצחוק
עלות היצור הטכנולוגייה המורכבת והיקרה
בעיית צריבה במסך, צריכת חשמל גבוהה, קרינת חום מהמסך,
לפיכך הוחלט להפסיק את יצור המסכים הללו בעולם
סך הכל בכל העולם ישנם לא יותר מ 10 מפעלים המיצרים מבכי פלזמה
ורובם כבר שידרגו את פס היצור מפלזמה למלך החדש LCD
אז לכל המטלבטים ................ חבל על הכסף
מניסיון של בעל 3 פלזמות ב 5 שנים האחרונות
(תקלה קטנה ואפשר להגיד שלום למסך)
החלטתי לקנות לפני חודשיים מסך LCD "42
מיום זה אני המאושר באדם
בטכנולוגייה הולכים קדימה - לא אחורה
לכל מי שקונה מסכי פלזמה בעתיד כדי שיתווכח על המחיר (אם כבר החלטת פלזמה)
כיום בכל העולם מנסים להיפתר מה STOCK של הפלזמות
בעוד שנה ואולי כבר פחות אף יצרן בעולם לא ייצר את המסכים הללו
:!: לכל בעלי הפלזמות ומבלי לפגוע כל עוד הפלזמה עובדת תהנו לכם
כשיתחילו התקלות - אל תחשבו פעמיים LCD הוא המסך הבא

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

AVP, ברוך הבא לאתר.
1. אני לא יודע מאיפה אתה ניזון או יותר נכון, ניזונת, כי המידע שיש בידך שגוי, מוטעה, מלא באמונות טפלות ויותר גרוע - מטעה.
2. LCD זו טכנולוגיה ותיקה יותר מפלזמה, כך שאם מדברים על טכנולוגיה צעירה יותר, אז הפלזמה היא הצעירה מבין השניים.
3. מה הקשר ל"תקלה קטנה וזהו" ?
מה אפשר לתקן ב-LCD שאי אפשר לתקן בפלזמה (מקווה שלא תגיד שבורח גז או משהו כזה....).
יש לך סטטיסטיקות של MTBF של שתי הטכנולוגיות?
4. תיקון קטן, יש הרבה פחות מ-10 מפעלים לייצור פלזמות....SO?
5. מאיפה המידע שייצור פלזמות הסתיים? האמת היא שהיפך הוא הנכון. הייצור רק גדל בינתיים. יש לך סימוכין למה שאתה אומר, או ששמעת את זה מאיש מכירות ?
6. צריכת חשמל - אם תבדוק צריכת חשמל PER אינץ' מרובע, תראה דווקא שפלזמות מהדורות האחרונים דווקא חסכוניים יותר מ-LCD....
7. אין קשר בין ייצור LCD לייצור פלזמות, כלומר, אלו לא אותם מפעלים ואין קשר ל"שידרוג".

אני שמח שאתה מאושר בקנייה שלך, אבל אני חושב שאתה צריך לבדוק את המקורות שלך שוב....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

ציטוט של שרגי:

"
לפנסוניק חמישה מפעלים לייצור פלזמות רק ביפן (ועוד אחד בסין המייצר בלעדית לשוק המקומי שם) המייצרים יחד 2,200,000 מסכי פלזמה בחודש , מפעל שישי ייחנך ביפן ביוני ויוסיף עוד כרבע מיליון מסכים מדי חודש (כולל ה-103 אינץ' המפלצתי) ... אז האם נראה לך שהם יורדים מהרעיון ?! "

אממ... :roll:

AVP פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה #4 

לאחר ביקור ביפן קריאת חומר טכני ומגאזינים היוצאים לאור ב י פ ן ומ י פ ן בתחום הוידאו אודיו
אלו המסקנות רבותי
מה לעשות אין חכם כבעל ניסיון - כמהנדס בתחום וראיתי כבר "כמה" תקלות במסכי הפלאזמה כולל כאלה שלא
היה שווה לתקן המסקנות ברורות -
אין לי שום דבר כנגד הפלאזמה אבל.............
אם צריך להחליט היום בין LCD לPLAZMA אז אני חושב שצריך לתת לקוראים שלכם את כל האינפורמציה
והם ורק הם שיחליטו - זה הכסף שלהם
חוץ מזה שאני מקושר ביום יום עם טובי מהנדסי הוידאו בעולם - ב י פ ן
יום טוב וחג שמח

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

חרטה
HiFiMusic IL

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #6 

AVP אני חושב ש MartinHSabag שהוא מנהל מוערך באתר כבר ענה לך תשובה מפורטת אין בעיה שתציג את דעתך הפרטית אבל אל תבלבל חברים שנכנסים לאתר וניזונים ממנו לפני קניה של מסך כלשהוא אם היית נותן נתונים נכונים אף אחד לא היה מתווכח איתך אבל אתה נותן נתונים שגויים שלא עוזרים פה לאף אחד.
שיהיה יום טוב.
נערך לאחרונה על ידי orenhazan ב 15/04/2006 23:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78827
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5384 פעמים

שליחה #7 

AVP,

אוסף של אמונות תפלות וקשקושים שמגיעים ממחלקת הפרומואים של חברות ה-LCD:
...
אשמח אם תוכל לתת לנו סימוכין על כך.
...
מאיפה הבאת את השטות הזו?!
...
האם תוכל לתת לכך סימוכין?

לא יודע איזה מסכי פלאזמה השוואת לאילו מסכי LCD, אבל אני יכול רק להעיד על עצמי שבחנתי את המותגים המובילים משני הסוגים.

זה שהיה לך 3 מסכים ב-5 שנים זה מעניין, אבל אני בעל 4 מסכי פלאזמה בחמש שנים ומעטים המסכים שלא בחנתי באופן מקצועי (ברשותי מערכת ספקטרופוטומטר של גרטגמקבת', SPYDER2 ו-COLORFACTS 6). בדקתי מסכים לא מעטים בטכנולוגיות שונות. אני מגיע לתערוכות בינ"ל באופן קבוע ומכיר אינטימית את מרבית המסכים והפאנלים בשוק.

נראה לי שנשבית בספין של חברות ה-LCD אשר מנסות להסביר בדיוק בטיעונים זהים לשלך מדוע פלאזמה היא טכנולוגיה מתה.

כמה חבל שהיא חיה ובועטת...

אם מסך LCD מוצא חן בעיניך, אז יופי. אני אישית חושב שיש פרמטרים שבהם LCD טוב מ-פלאזמה (רזולוציה, חוסר נטיה לצריבה ובעצם זהו זה) ויש שההיפך (יחס ניגודיות, אין בעיה של מריחות/זמן תגובה, עיבוד טוב יותר, יותר סלחני למקורות מכווצים, COLOR GAMUT רחב יותר ועוד).

בכל מקרה, אין טעם בדיון שהוא לטעמי יותר דתי מאשר הגיוני. נוצרי ומוסלמי לא יסכימו בינהם מהי הדת הטובה יותר כי כל אחד חושב שהדת השניה טפשית. אתה מעדיף LCD, אני מעדיף פלאזמה (ת'אמת אני מעדיף SED, אבל עד שטכנולוגיה זו תבשיל אני עם פלאזמה בינתיים).

בכל מקרה, אשמח להתבדות ולראות מסך LCD שיעורר בי חשק לרכוש אותו. בינתיים זה לא קרה, למרות שבבדיקות עבור האתר עברו בביתי מספר מודלים כבר (משני הסוגים).
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 16/04/2006 21:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #8 

אני דווקא חושב שבכל קנה מידה פלזמות נראות כרגע יותר טוב ובשידורי טלוויזיה הדבר הניכר , אני טוען שאם נעמיד 10 אנשים כאשר יהיה מולם מסך LCD ומסך פלזמה 9 מתוך 10 יטענו שהפלזמה נראית יותר טוב ( והאחד שיאמר LCD זה סתם בכוונה ) אני חושב שבווידאו התחום יותר צר ואין את העניין של העדפות אישיות כמו באודיו .

Mash
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 627
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

AVP כתב:לאחר ביקור ביפן קריאת חומר טכני ומגאזינים היוצאים לאור ב י פ ן ומ י פ ן בתחום הוידאו אודיו
אלו המסקנות רבותי
מה לעשות אין חכם כבעל ניסיון - כמהנדס בתחום וראיתי כבר "כמה" תקלות במסכי הפלאזמה כולל כאלה שלא
היה שווה לתקן המסקנות ברורות -
אין לי שום דבר כנגד הפלאזמה אבל.............
אם צריך להחליט היום בין LCD לPLAZMA אז אני חושב שצריך לתת לקוראים שלכם את כל האינפורמציה
והם ורק הם שיחליטו - זה הכסף שלהם
חוץ מזה שאני מקושר ביום יום עם טובי מהנדסי הוידאו בעולם - ב י פ ן
יום טוב וחג שמח
...
אם תחזור על דבריך בשלישית אני עוד עלול להאמין לך! :roll: :lol: :lol: :lol:

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #10 

oferlaor כתב:AVP,

אוסף של אמונות תפלות וקשקושים שמגיעים ממחלקת הפרומואים של חברות ה-LCD:
...
אשמח אם תוכל לתת לנו סימוכין על כך.
...
מאיפה הבאת את השטות הזו?!
...
האם תוכל לתת לכך סימוכין?

...

בכל מקרה, אשמח להתבדות ולראות מסך LCD שיעורר בי חשק לרכוש אותו. בינתיים זה לא קרה, למרות שבבדיקות עבור האתר עברו בביתי מספר מודלים כבר (משני הסוגים).
...
התכוונת "לראות מסך LCD שיעורר בי חשק"...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

אכן.

תוקן, תודה.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #12 

oferlaor כתב:אם מסך LCD מוצא חן בעיניך, אז יופי. אני אישית חושב שיש פרמטרים שבהם LCD טוב מ-פלאזמה (רזולוציה, חוסר נטיה לצריבה ובעצם זהו זה) ויש שההיפך (יחס ניגודיות, אין בעיה של מריחות/זמן תגובה, עיבוד טוב יותר, יותר סלחני למקורות מכווצים, COLOR GAMUT רחב יותר ועוד).
...
הי, עופר, הנה עוד כמה יתרונות אובייקטיביים ל LCD שבטח שכחת לציין:
- פחות SDE (דא"ג, התיאוריה שלי אומרת ש SDTV נראה טוב יותר על פלזמה בגלל ה SDE המוגזם)
- פחות היבהובים (אני אישית מאוד רגיש לנושא ומשום מה כל הפלזמות שיצא לי לראות מהבהבות לי בעיניים כמו ניאון ששבק חיים)
- בהירות גבוהה יותר
- מסך פלסטי ולא זכוכית, כך שלא מחזיר אור סביבתי
- פנל שחור יותר (עוזר לשחורים בחדר מואר)
- אין דעיכה לינארית של עוצמת התאורה (הצד השני של המטבע של הצריבה)
- פחות dithering (שוב, משום מה הרבה מסכי פלזמה שראיתי מבצעים dithering בולט במצבים מסויימים, תופעה שלא ראיתי באף מסך LCD.)

וחוץ מזה,
- למסכי ה LCD החדשים אין בעיות מריחה
- במסכים ה LCD החדשים היקרים יותר יש שליטה אוטומטית בתאורה האחורית, מה שמעלה את הקונטרסט לרמה דומה לפלזמה (אם כי זה לא קונטרסט קבוע אלא FULL ON/OFF).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

- פחות SDE (דא"ג, התיאוריה שלי אומרת ש SDTV נראה טוב יותר על פלזמה בגלל ה SDE המוגזם)
...
נכון מאוד, מסכי LCD הרזולוציה גבוהה יותר ומה שיותר חשוב - ה-FILL RATIO גבוה יותר מה שגורם ל-SDE מופחת.
- פחות היבהובים (אני אישית מאוד רגיש לנושא ומשום מה כל הפלזמות שיצא לי לראות מהבהבות לי בעיניים כמו ניאון ששבק חיים)
...
תלוי במסך, אכן יש DITHERING במסכי פלאזמה, אבל יש מודלים שהתופעה הזו מוגברת (NEC 42XR4) ויש כאלה עם פחות (פיוניר).
- בהירות גבוהה יותר
...

מסכי NEC ופיוניר מגיעים היום לבערך 1500 cd/m2. מסכי LCD בהירים מאוד יכולים להגיע בערך ל-1000 (מרביתם נתקעים ב-500 ניטים). כך שזה ממש לא נכון.
- מסך פלסטי ולא זכוכית, כך שלא מחזיר אור סביבתי
...
נכון, אבל זה מתאים יותר לסביבות מסחריות או מוארות במיוחד (תערוכות, שדה תעופה, חנויות ק"ב). בכל מקרה, יש פילטר כזה כיום גם לפלאזמות של סמסונג, צפה פגיעה בעוד פחות משנה...
- פנל שחור יותר (עוזר לשחורים בחדר מואר)
...
הפאנל לא שחור יותר (בדוק, יש לי מכשירי מדידה ותוצאות להוכיח את זה), הוא פשוט מחזיר פחות אור מכיוון שהוא DEFUSSED. אגב, זה גם גורם לטשטוש קל בתמונה בגלל האופי של פיזור האור בפאנל.
- אין דעיכה לינארית של עוצמת התאורה (הצד השני של המטבע של הצריבה)
...
לא מדוייק, לתאורה האחורית של מסכי LCD (בד"כ תאורה אלקטרוסטטית, או מבוססת XENON) יש בהחלט דעיכה ואפילו דומה למדי לזו של פלאזמות... חצי החיים הוא בערך 50,000 שעות, שזה בערך דומה לפלאזמה. מה שכן, ה-UNIFORMITY של המסך נשמר כביכול בגלל שכל התאורה האחורית דועכת.

למה כביכול? מכיוון שלמסכי LCD יש UNIFORMITY מעט פחות טוב מזו של פלאזמה מלכתכילה, ולכן העובדה שזה נשמר לאורך זמן אינו משמעותי אם מראש ה-UNIFORMITY לא היה מושלם...

בנוסף, יש בעיה של אחידות בגלל התאורה האחורית אשר מאוד קשה לגרום לה להיות אחידה לאורך זמן. בד"כ לאלמנטים הרפלקטיבים (זה לא התאורה פר-סה) יש נטיה, במיוחד אם המסך חוטף מכה או אפילו נגיעה, לפתח אזורים בעלי תאורה מוגברת (מין סוג של HOTSPOTS). שמעתי על לא מעט מקרים של מסכים שהיה להם את זה עוד מהאריזה המקורית (כנראה חטפו מכה במשלוח).
- פחות dithering (שוב, משום מה הרבה מסכי פלזמה שראיתי מבצעים dithering בולט במצבים מסויימים, תופעה שלא ראיתי באף מסך LCD.)
...
בצפיה מקרוב לכל הפלאזמות יהיה DITHERING. מסך LCD מתאים יותר לצפיה מקרוב.
- למסכי ה LCD החדשים אין בעיות מריחה
...
אני הייתי אחד הראשונים שהודיעו על כך (בערך לפני שנה וחצי) דיווחתי על CLEAR LCD/APTURA של פיליפס לפני זמן רב. גם ראיתי את המימוש של זה. רעיון יפה, אבל קח בחשבון שהוא מגביר את ההבהוב על חשבון המריחה.
- במסכים ה LCD החדשים היקרים יותר יש שליטה אוטומטית בתאורה האחורית, מה שמעלה את הקונטרסט לרמה דומה לפלזמה (אם כי זה לא קונטרסט קבוע אלא FULL ON/OFF).
...
עקרונית נכון, אבל 5000:1 ON/OFF עם 200:1 ANSI לא תמיד יראה טוב כמו 4000:1 ON/OFF עם 600:1 ANSI.

לטעמי הקטע שהכי מפריע ב-LCD (חוץ מהמריחה שכאמור פתירה כיום), הוא דיוק הצבעים. הטכנולוגיה של התאורה האחורית כיום היא מאוד בסיסית ולא נותנת COLOR GAMUT רחב במיוחד. הבעיה היא בעיקר באדומים (בניגוד לפלאזמה, שם דווקא הכחולים זה החוליה החלשה).

כבני אדם אנחנו מתעניינים בעיקר בבני אדם אחרים. לכן כל כך הרבה חברות מתעסקות עם טווח הצבעים של עור הגוף (ע"ע FAROUDA שבנו אלגוריתם שלם לשיפור טווח צבעים זה). ב-LCD עור האדם נראה הרבה יותר PASTEY, כלומר לא טבעי ופלאסטי. כמה שלא ניסיתי לכיל מסכים בכדי להוריד את התופעה, זה נמשך. כאשר אתה שם את אותה תמונה על פלאזמה מכויילת רואים את ההבדל בבירור - עור האדם נראה יותר מדוייק (ונמדד גם יותר מדוייק) על גבי פלאזמה.

מדברים על שיפור טווח הצבעים של התאורה האחורית ואכן היו שיפורים משמעותיים בשנים האחרונות, אולם זה עדיין לא ממש שם.

בעיה נוספת היא עיבוד תמונה. הרזולוציה הגבוהה של LCD דורשת עיבוד מתאים וזה בד"כ לא מתממש בגלל נושא העלויות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

אגב, הסיבה שדעיכת הפלאזמה וזו של מנורות מבוססות גלים אצילים היא דומה, זה בגלל שהטכנולוגיה זהה בשני המקרים - מדובר על גז אציל (כל פיקסל בפלאזמה הוא בעצם מיני-ניאון קטן) שזרם דרכו גורם לו להאיר אור אולטרה סגול, אשר פוגע בפוספור שהוא בעצם המקור אור שלנו. בשני המקרים מדובר על ציפוי פוספורי בהרכב כימי מאוד דומה ולכן עקומת הדעיכה דומה גם היא...

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

תשובה מפורטת היטב. ממליץ להוסיף ל STICKY.

לגבי בהירות: אני חושב שתלוי איך מודדים. קראתי איפשהו שנתוני היצרן לגבי פלזמות מתייחסים למצב שבו מודדים חלון קטן. כאשר כל המסך מואר אז הבהירות הכללית יורדת. לא בטוח עד כמה זה נכון, אבל בוודאי שב LCD אין תופעה כזו. בנוסף, הנתונים לגבי פלזמה מתייחסים לרמות בהיורת שפוגעות במסך. מן הסתם רמת הבהירות המומלצת תיהיה נמוכה משמעותית. שוב, לא כך הדבר לגבי LCD. בכל מקרה מדוע מסתמן קונצנזוס בנושא ייתרון בהירות ל- LCD בכל מקור שיצא לי לקרוא באינטרנט?

לגבי דעיכה: אכן תאורה פלואורסנטית ופלזמה עובדים על עיקרון דומה, אבל נורת הניאון הממוצעת שלך לא דועכת לינארית. זו עובדה שכל אחד יודע מתוך נסיון. גם צגי LCD למחשבים קיימים כבר מספיק זמן כדי להעיד שאין דעיכה לינארית מורגשת. לעומת זאת אני חושב שפלזמה דועכת בצורה דומה יותר ל CRT. מסך ה CRT הממוצע שלך יהיה כבר הרבה יותר עייף אחרי, נגיד, 3 שנים.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

oferlaor כתב:
"בנוסף, יש בעיה של אחידות בגלל התאורה האחורית אשר מאוד קשה לגרום לה להיות אחידה לאורך זמן. בד"כ לאלמנטים הרפלקטיבים (זה לא התאורה פר-סה) יש נטיה, במיוחד אם המסך חוטף מכה או אפילו נגיעה, לפתח אזורים בעלי תאורה מוגברת (מין סוג של HOTSPOTS). שמעתי על לא מעט מקרים של מסכים שהיה להם את זה עוד מהאריזה המקורית (כנראה חטפו מכה במשלוח)."

אני יכול להעיד שיש לי מסך LCD עם התופעה הזאת מהיום שהוא יצא מהקופסא וזו הפעם הראשונה שאני שומע איך התופעה נגרמת... (זו תופעה מעצבנת ביותר שמופיעה בבירור כאשר מוצגים גוונים כהים ואחידים גם באזורים היותר מוארים וגם באזורים הפחות מוארים של המסך ואז זה ממש מפריע!!!)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

israeli2k,

אין צורך ב-STICKY (יש גם ככה יותר מדי כאלה) פשוט מיכוון שאני לא מאמין שאנשים טורחים לקרוא שרשורים קיימים או לחפש לפני שהם שמים הודעה חדשה... אפשר אולי לסכם את זה לכדי מאמר (אם כי גם זה מועד לכישלון).

לגבי בהירות, יש רק דרך אחת למדוד בהירות - מסך עם 100IRE במצב מקסימום של הפאנל. אגב, לא כל המסכים נותנים לך לעשות את זה. בדיווח שעשיתי על ה-PHD8 (עדיין לא עלה) יש לפלאזמה הגנה שמונעת ממך מלעשות מדידה כזו בכדי למנוע מצב של צריבה, ולכן המספרים יוצאים נמוכים מכפי שהמסך באמת מסוגל לספק.

לגבי מדידת CONTRAST RATIO, כאן כבר יש שתי שיטות שונות (כמובן שיש המון תת שיטות, אבל בגדול). מדידת ANSI CONTRAST מתבצעת עם PATTERN מיוחד שמזכיר לוח שחמט. מדידת ON OFF מתבצע עם מסך מלא ולא עם IRE WINDOW. את כל המדידות אני עושה עם ספקטרופוטומטר GRETAG MCBETH, עם קולורימטר SPYDER2 ועם תוכנת COLORFACTS 6 ועם ACCUPEL DVI SIGNAL GENERATOR. הקומבינציה הזו נחשבת היום לסט המדידה המדוייק ביותר שקיים בתעשיה ומשמש למדידות עבור מרבית הפובליקציות המובילות. המספרים, כמובן, שאני מקבל, הם נמוכים באופן משמעותי מכפי שהיצרנים מצהירים, כך שדרוש סוג של "המרה" ממספרים אמיתיים למספרים הוירטואליים של היצרנים. רק במקרה אחד (NEC XR4) הצלחתי לקבל מספרים דומים לזה שהיצרן הצהיר בעיקר בגלל שאין למסך הזה מחסומים (כלומר, אפשר לשים אותו במצב כל כך בהיר שצריך לשבת בסלון עם משקפי שמש).

לגבי הקונצנזוס, לא הייתי מסתמך על הדברים הללו יותר מדי. מכונת השיווק המשומנת של חברות ה-LCD מצליחה לשכנע את כולם (ולא רק בארץ) ש-LCD יותר טוב. אין ספק שזה מדהים איך שיווק נכון יכול לשכנע אנשים לרכוש קרח באנטרטיקה או לגרום להם לחשוב שהם מבינים ב-LCD למרות שמעולם לא ראו מסך LCD או פלאזמה (פרט, אולי בשדה התעופה). אני רכשתי את הפלאזמה הראשונה שלי ב-2000, ואני זוכר גם אז עד כמה אנשים דיברו על המון מושגים ללא הבנה בסיסית. לכן, צריך להתייחס רק למספרים מדעיים ולא דעות של אנשים שאני לא יודע מאיפה (חוץ מדפי הפרסום בעיתונים) הם קרצו אותם..

לגבי דעיכה. העין אינה לינארית ולכן רק מכשיר מדידה יכול להגיד לך איך גרף דעיכה מתנהג. האישון בעין מתכווץ ומתרחב ובעצם אין לך דרך למדוד עם העין כמעט שום דבר באופן מדוייק. הדוגמא הטובה ביותר זה שני ריבועים באותו גוון שמוקפים במסגרת עבה בגוונים שונים. זה גורם לך תמיד לחשוב שלא מדובר אותו גוון.

אגב, אותה תופעה גם קוראת בגוונים - העין מתרגלת ומסתגלת ואפשר לגרום למישהו לחשוב שמשהו הוא בגוון אפור גם 500 או 600 קלווין מעבר ל 6500K. רק כאשר שמים ליד זה אפור מדוייק אז הוא ישים לב שיש לו טעות...

מבחינת גראף, אני רק יודע שהדעיכה מואצת ב-100 שעות הראשונות בפלאזמה ואח"כ היא די לינארית עד לבערך 30,000 שעות ואז יש עוד ירידה.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

התכוונתי להוסיף ל STICKY הקיים בנושא מסכים דקים. נכון להיום יש אליו כ- 1400 כניסות אז יש כמה כאלו שמסתכלים עליו...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”