נהנתי לקרוא
ללא ספק המכשירים של אפל נראים טוב....
באמת מוזר הקטע בחוסר תמיכה בביצוע bit streaming ...מה שמעלה לי את השאלה לכך שהאם נראה לך שהמחשב הזה יועד ויכול לשמש כ HTPC אמיתי וטובעני? בעיקר העניין של הטמפ' הפנימית הגבוה שלו כבר אחרי מספר דקות ניגון (מעל 70 מעלות נשמע לי גבוה מאוד למחשב חדש וזה עוד לפני שהאבק פגש את הרכיבים הפנימיים שלו והמאווררים שלו)
ביקורת טובה ומעניינת, חבל רק שאין התייחסות למחשבים המתחרים של Acer ו-Asus. השאלה שמעניינת אותי היא האם עבור שימוש כ-HTPC המעבד המהיר יותר של המק מיני מצדיק תוספת של כ-1500 ש"ח בהשוואה למחשבים המתחרים שמשתמשים במעבדי ATOM (עם כרטיסי מסך שכוללים האצת ווידאו בחומרה)? הבדלים באיכויות הגימור ובמערכת ההפעלה פחות משמעותיים בעיני.
לדעתי המתחרה העיקרי שלו בתחום המדיה יהיה ה-BOXEE BOX, כמובן.
לגבי בלוריי ו-BIT STREAM, אני מניח שזה קשור לזה שאפל בכלל וסטיב ג'ובס בפרט פשוט לא אוהבים בלוריי ומעדיפים לעבור לרשת בכדי לרכוש תכנים (בעיקר itunes עם QUICKTIME) כך שאפשר להבין מדוע הם לא השקיעו כלל בנושא ה-BITSTREAM.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 22/08/2010 11:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
כמה שאני שונא את אפל, העיצוב מדליק מאוד והשקיעו זמן בעיצוב.
כל הכבוד על הסקירה. המחיר נראה קצת יקר לטעמי ואני לא איש של אפל. מצד שני הקלות תפעול היא פשוט מטמטמת (באופן חיובי). כמו שעופר ציין - הם לא בונים על אנשים שיורידו סרטים או על ניגון בלו ריי.
אני משער שבארה"ב זה ילך טוב יותר.
נמתין לסקירה של הBoxeeBox כדי לראות האם יש משהו מעניין.
pixies כתב:כתבתי בסיכום של הביקורת על המחשב הזה לעומת מחשבי מיני מבוססי ATOM, מעבד שהוא חלש פי כמה מהמעבד במק מיני. לכן, אין טעם להשוות אותו לכאלה.
...
כן, ראיתי את זה, אבל לא ברור לי מדוע לא ניתן להשוות מחשבים מבוססי ATOM אם הם מסוגלים לנגן תכני HD בצורה חלקה (אפילו בלי האצת חומרה ברוב המקרים). האם המעבד החזק יותר של המק מיני הכרחי למי שמחפש HTPC? אם כן, אז באמת אין מה להשוות בין השניים, אבל אשמח לשמוע מדוע מעבד כזה הכרחי לדעתך. אני בטוח שהרבה מקוראי הביקורת שמחפשים HTPC היו מעדיפים לחסוך 1500 ש"ח אם מדובר בתכונה שאינה הכרחית.
מחשבים מבוססי ATOM ו-ION אכן מסוגלים לנגן תכני HD בלי שום בעייה, אולם יש תוכנות מדיה סנטר שהן די כבדות על המחשבים אלה, למשל: מדיה פורטל והמדיה סנטר של מיקרוסופט. לעומת זאת, GBPVR, בוקסי ו-XBMC רצות מאוד יפה על מחשבים מבוססי ATOM.
אם תזוזה קצת איטית בתפריטים לפני ניגון הסרט עצמו לא מפריעה לך, בהחלט אפשר ללכת על מחשב מבוסס ATOM ו-ION שעולה פחות מחצי מק מיני.
זה הכל שאלה של תקציב. גם בעולם המזרימדיות יש מוצרים העולים פי 2 ו-3 מהמוצרים הזולים ביותר.
מאמר מצוין
אני לא אקנה כאלה מחשבים מהסיבות הבאות-
1. יכולת שדרוג אפסית
2. אם הלך חלק במחשב, אתה לא יכול להחליף רק אותו, זה כבר את כל המחשב.
3. תמורה לכסף, ב3.5K אפשר לקנות מחשב שהרבה(הרבה) יותר חזק מהמחשב הזה