שימוש ב dvd כתחליף ל cd
ברשותי נגן cd yamahh cx396 שהתקלקל .יש לציין כי אינני מרוצה מאיכותו ,נראה לי כי הסאונד רדוד ,חסר עומק ומתכתי . משום שאינני רוצה להוציא סכום גבוהה לרכישת מכשיר חדש , האם מכשיר dvd pioneer 610 יתן לי את אותה איכות שמע לפחות כמו המכשיר המקולקל כך שאוכל לקבל גם וידאו וגם אודיו מאותו מכשיר ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
התשובה חיובית גם ללא הוספת DAC חיצוני.ilanstar כתב:ברשותי נגן cd yamahh cx396 שהתקלקל .יש לציין כי אינני מרוצה מאיכותו ,נראה לי כי הסאונד רדוד ,חסר עומק ומתכתי . משום שאינני רוצה להוציא סכום גבוהה לרכישת מכשיר חדש , האם מכשיר dvd pioneer 610 יתן לי את אותה איכות שמע לפחות כמו המכשיר המקולקל כך שאוכל לקבל גם וידאו וגם אודיו מאותו מכשיר ?...
אני משתמש ב DVD פיוניר פשוט עם דאקמג'יק של קיימברידג' אודיו. רציתי לראות איך ניתן לשפר את התוצאה וניסיתי אותו מול מגוון של CDP שעולים פי 3 או 4 - רוטל (משודרג), נאיים (משודרג גם הוא), שינדק, אודיו אנאלוג, AVI - אם היו הבדלים הם היו מינימלים ולאו דווקא לרעת ה DVD + ממיר. אז ה DVD שלי מאד פשוט , אז אני מניח שעם DVD שמכיל טרנספורט איכותי התוצאה תהיה אפילו טובה יותר.
עכשיו - הDVD שעליו מדובר (610) קורא גם SACD - אפילו אם יש לך הקלטות מועטות בתחום זה עדיין שווה - אני הייתי מת לנסות את DARK SIDE של הפינקפלויד ב SACD - פלוס הרבה הקלטות קלאסיות - ובשילוב הזה נדמה לי שזאת קנייה מנצחת.
עכשיו - הDVD שעליו מדובר (610) קורא גם SACD - אפילו אם יש לך הקלטות מועטות בתחום זה עדיין שווה - אני הייתי מת לנסות את DARK SIDE של הפינקפלויד ב SACD - פלוס הרבה הקלטות קלאסיות - ובשילוב הזה נדמה לי שזאת קנייה מנצחת.
תתפלא אבל אם תחבר DVD ל-DAC איכותי,התוצאה תהיה טובה ממרבית ה-CD הטובים שאתה מכירilanstar כתב:ברשותי נגן cd yamahh cx396 שהתקלקל .יש לציין כי אינני מרוצה מאיכותו ,נראה לי כי הסאונד רדוד ,חסר עומק ומתכתי . משום שאינני רוצה להוציא סכום גבוהה לרכישת מכשיר חדש , האם מכשיר dvd pioneer 610 יתן לי את אותה איכות שמע לפחות כמו המכשיר המקולקל כך שאוכל לקבל גם וידאו וגם אודיו מאותו מכשיר ?...
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
Re: תודה עבור התשובות .אבל מה זה dac ?
ברווז באנגלית, חיה שחיה במים ועושה "קוואק" "קוואק"ilanstar כתב:מה זה dac ?...
DAC - Digital to Analog Converter
נגן CD כולל בתוכו שני חלקים - הטרנספורט שקורא את המידע הדיגיטלי מהמדיה וה-DAC שמענח את הקוד הדיגיטלי לאנאלוג אותו אתה מסוגל לשמוע. ניתן לרכוש את החבילה הנ"ל גם בשתי יחידות נפרדות.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- danlior
- חבר מכור קשה

מה אתה אומר. לא ידעתי.MartinHSabag כתב:דווקא לא.ברווז באנגלית, חיה שחיה במים ועושה "קוואק" "קוואק"...
החיה הזו היא DUCK.......
מרטין, קצת חוש הומור
מניסיוני, כל מקרה לגופו של עניין.
שמעתי תקופה לא קצרה עם נגן DVD של פיוניר דגם 696 שגם הוא קורא SACD והוא חובר דיגיטלית למגבר ק"ב.
הבאתי הביתה מספר מכשירי CD ומספר מכשירי DAC עד שמצאתי נגן CD שהרגשתי שנותן לי יותר באופן משמעותי - נגן של PRIMARE .
בדרך עברו אצלי נגני CD של שינדאק, רוקסאן, אדוואנס אקוסטיק ו DAC של MF (שני דגמים) ומרידיאן.
מציע לך לבדוק את הנגן של מרנץ (CD 7300 )שנמצא אצל איל פור:
http://www.aufi.co.il/ser/index.php?second#cd
ארז
שמעתי תקופה לא קצרה עם נגן DVD של פיוניר דגם 696 שגם הוא קורא SACD והוא חובר דיגיטלית למגבר ק"ב.
הבאתי הביתה מספר מכשירי CD ומספר מכשירי DAC עד שמצאתי נגן CD שהרגשתי שנותן לי יותר באופן משמעותי - נגן של PRIMARE .
בדרך עברו אצלי נגני CD של שינדאק, רוקסאן, אדוואנס אקוסטיק ו DAC של MF (שני דגמים) ומרידיאן.
מציע לך לבדוק את הנגן של מרנץ (CD 7300 )שנמצא אצל איל פור:
http://www.aufi.co.il/ser/index.php?second#cd
ארז
דגם הכניסה של PRIMARE זול יותר משמעותית מהמספרים שנקבת.ברקצ כתב:ארז - תוכל לספר שוב קצת יותר על החוויות - ועל ההשוואה בין המכשירים השונים ? לPRIMARE יש כנראה נגנים טובים אבל אני מבין שמדובר במכשירים בין 14K ל 22K ויותר - אז ההשוואה קצת קשה עם הליגה שעליה אנחנו מדברים....
בכל אופן, מדובר בנגן מיד 2 ולכן הוא עלה זול (כ 3K ש"ח).
ההשוואה שעשיתי הייתה פשוטה למדי.
חיפשתי מכשיר שייתן לי שינוי בהשוואה לסאונד ששמעתי מה DVD של פיוניר מחובר בכבל קואקסיאלי (כבל פשוט וזול) למגבר ק"ב שלי.
ההשוואה היתה שמיעה של קטע בפיוניר מול שמיעה של אותו קטע דרך כאשר ה CD מחובר אנלוגית (אינטרקונקט לא יקר של חברת KLOTZ ) למגבר ק"ב.
הבחנתי די מהר שיש הפרשי עוצמות (לטובת הכניסה הדיגיטלית) לכן בכל מעבר מדיגיטל לאנלוג הגברתי את העוצמה ב 2DB .
ברוב המכשירים לא הבחנתי בהבדל בשמע בכלל.
בחלק מהמכשירים יש את הפונקציה של המרה ל 196KB וניסיתי גם את זה.
האכזבה הכי גדולה שלי הייתה דווקא מהמרידיאן (זה היה טרנספורט + ממיר). שמעתי אותו אצל המוכר בהשוואה ל DVD והיה הבדל ברור.
בחיבור למערכת אצלי בבית ההבדל היה מינורי ושולי ולטעמי ממש לא הצדיק את הרכישה. אני מניח שעל מנת להוציא את המיטב מהמרידיאן צריך מערכת איכותית יותר וכבלים טובים יותר ממה שהיו לי בזמנו. את זה אני אומר על סמך ההבדל ששמעת (אני וזוגתי) אצל המוכר.
בחיבור של ה PRIMARE שמעתי סאונד אחר שמצא חן בעיני ולכן רכשתי אותו. לא אכנס לתיאורים של סאונד כי מדובר בחוויה סוביקטיבית.
ארז
חיובי.ברקצ כתב:פרימרה ב 3K ? יאללה תביא שניים.......
האם ניסית את ה DVD לא ישירות לרסיבר אלא דרך DAC איכותי ?
זאת בעצם השאלה עתיקת היומין על חשיבות הטרנספורט מול חשיבות ה DAC....
ניסיתי שני דאקים של MF ואחד של מרידיאן.
בסטאפ שלי ולטעמי השיפור היה מזערי אם בכלל.
ה PRIMARE היה ביד 2 והוא לא היה חדש....
ארז
אני משתמש ב DVD הזה של פיוניר (610) בתור נגן דיסקים בחדר העבודה. הוא מצויין לגמרי, וההבדלים בינו לבין נגן הדיסקים היעודי שלי במערכת בסלון (של Tascam), מינימאלי. אני מאוד אוהב אותו - פשוט וטוב, ובעיקר זול לעומת נגני דיסק יעודיים.
זה הדגם הכסוף, שכבר לא מייצרים - הם הפסיקו את היצור של הסידרה הזו לטובת DVD שחורים וקטנים יותר, שנראים לי די מעאפנים. זה אומר שבקרוב יהיה די קשה למצוא את ה DVD הכסופים האלה של פיוניר אז למי שמוצא כזה באריזה, שווה לחטוף. הם אמינים ועם צליל טוב מאוד גם בלי DAC חיצוני.
אגב, ל 610 יש גם כניסה קידמית ל USB, שאין בדגמים הנמוכים יותר.
זה הדגם הכסוף, שכבר לא מייצרים - הם הפסיקו את היצור של הסידרה הזו לטובת DVD שחורים וקטנים יותר, שנראים לי די מעאפנים. זה אומר שבקרוב יהיה די קשה למצוא את ה DVD הכסופים האלה של פיוניר אז למי שמוצא כזה באריזה, שווה לחטוף. הם אמינים ועם צליל טוב מאוד גם בלי DAC חיצוני.
אגב, ל 610 יש גם כניסה קידמית ל USB, שאין בדגמים הנמוכים יותר.
- shmilo
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- שם מלא: מיכאל
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
יש ברשותי את DVD 600 של פיוניר. הוא משמש לשמיעה וצפיה בהופעות בעיקר.
רציתי לשפר את הסאונד וחיברתי אותו ל DAC מאוד נחשב פה בפורומים ונאדה גורנישט .
לא שווה אף השקעה כספית גם את הממיר של YES חיברתי אליו , דרך אגב , את שניהם בכל החיבורים האפשרייים.
כלום לא כדאי להשקיע .
לעומת זאת בחיבור של טרנספורט איכותי ל DAC כבר הייתה תוצאה יפה שניתן לדון כל אחד לטעמו אם כדאי או לא.
כדי לנצל את הDAC צריך טרנספורט איכותי , חשוב יותר מהDAC לטעמי.
לא שווה אף השקעה כספית גם את הממיר של YES חיברתי אליו , דרך אגב , את שניהם בכל החיבורים האפשרייים.
כלום לא כדאי להשקיע .
לעומת זאת בחיבור של טרנספורט איכותי ל DAC כבר הייתה תוצאה יפה שניתן לדון כל אחד לטעמו אם כדאי או לא.
כדי לנצל את הDAC צריך טרנספורט איכותי , חשוב יותר מהDAC לטעמי.
- danlior
- חבר מכור קשה

תלוי ב-DAC. יש DACים שמאוד רגישים לג'יטר גבוה ויש שלא. באודיו הכל עניין של התאמה נכונה.shmilo כתב:יש ברשותי את DVD 600 של פיוניר. הוא משמש לשמיעה וצפיה בהופעות בעיקר.
כלום לא כדאי להשקיע .
כדי לנצל את הDAC צריך טרנספורט איכותי , חשוב יותר מהDAC לטעמי....
נגן DVD, שיהיה איכותי ככל שיהיה תמיד יהיה בעל ג'יטר גבוה.