חיבור מספר קבצי וידאו לקובץ אחד
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
שלום לכולם,
יש לי מצלמת וידאו Sony HDR-XR500E.
למצלמה HDD פנימי, וכל קטע מצולם נשמר עליה כקובץ m2ts (קידוד AVCHD).
במידה ואני רוצה לצפות בכל החומר המצולם (ללא עריכה) אני נתקל בבעיה, כי גם אם אני יוצר "רשימת השמעה" של הקבצים, יש המתנה בין קובץ לקובץ וזה מאד מציק.
אני רוצה ליצור קובץ אחד גדול מהרבה קבצים קטנים, אבל ללא איבוד איכות ובלי שיקח שעות (ללא קידוד מחדש). אני מצלם באיכות הגבוהה ביותר (1080i 16Mbps) ולא רוצה לוותר על איכות. איך אני מחבר את כל הקבצים לקובץ אחד?
אגב, לא מצאתי שום דרך לעשות את זה כבר בזמן הייבוא למחשב מהמצלמה. לא משנה באיזו תוכנה משתמשים, תמיד נשמרים על המחשב המון קבצים קטנים (תחשבו על שעה של וידאו, שמורכבת מצילומים של כמה שניות בכל פעם).
תודה מראש.
יש לי מצלמת וידאו Sony HDR-XR500E.
למצלמה HDD פנימי, וכל קטע מצולם נשמר עליה כקובץ m2ts (קידוד AVCHD).
במידה ואני רוצה לצפות בכל החומר המצולם (ללא עריכה) אני נתקל בבעיה, כי גם אם אני יוצר "רשימת השמעה" של הקבצים, יש המתנה בין קובץ לקובץ וזה מאד מציק.
אני רוצה ליצור קובץ אחד גדול מהרבה קבצים קטנים, אבל ללא איבוד איכות ובלי שיקח שעות (ללא קידוד מחדש). אני מצלם באיכות הגבוהה ביותר (1080i 16Mbps) ולא רוצה לוותר על איכות. איך אני מחבר את כל הקבצים לקובץ אחד?
אגב, לא מצאתי שום דרך לעשות את זה כבר בזמן הייבוא למחשב מהמצלמה. לא משנה באיזו תוכנה משתמשים, תמיד נשמרים על המחשב המון קבצים קטנים (תחשבו על שעה של וידאו, שמורכבת מצילומים של כמה שניות בכל פעם).
תודה מראש.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
עם HANDBRAKE תוכל לאחד לMKV.
היא תעשה ENCODING ללא איבוד איכות תמונה .אבל מצד שני ככה תוכל לנגן אותם בכל מקום.
http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR
זאת תוכל לאחד לך אבל לי לא יצא לעשות את זה.

היא תעשה ENCODING ללא איבוד איכות תמונה .אבל מצד שני ככה תוכל לנגן אותם בכל מקום.
http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR
זאת תוכל לאחד לך אבל לי לא יצא לעשות את זה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על התגובה.
אני רוצה להיות בטוח שהבנתי - האם tsmuker תאחד קבצים בלי קידוד מחדש? האם תהליך זה הינו מהיר?
אם כן, אז פתרת לי את הבעיה.
אם לא, ומדובר בקידוד מחדש, ואפילו הוא אמור להיות בלי איבוד איכות, אז אני עדיין מוטרד:
קודם כל תהליך של קידוד מחדש של אלפי קבצי וידאו בני כמה שניות כל אחד לקובץ אחד, יקח בוודאי המון זמן גם במחשב חזק, וזה נראה לי מטורף (במיוחד כשאני רוצה לעשות את זה באופן שוטף עם כל החומר המצולם).
שנית, אני חושש שכל תהליך של קידוד מחדש, אפילו אם הוא אמור לשמור על האיכות, יכלול בכל זאת איבוד איכות. אם אח"כ ארצה לערוך את הוידאו, אחשוש לערוך מתוך הקובץ המאוחד.
אני חיפשתי משהו כמו פקודת CONCAT מימי DOS. פקודה שפשוט "מדביקה" את ה- Data Stream אחד אחרי השני, וזהו. משהו פשוט ויעיל ובטוח ללא איבוד איכות.
אני רוצה להיות בטוח שהבנתי - האם tsmuker תאחד קבצים בלי קידוד מחדש? האם תהליך זה הינו מהיר?
אם כן, אז פתרת לי את הבעיה.
אם לא, ומדובר בקידוד מחדש, ואפילו הוא אמור להיות בלי איבוד איכות, אז אני עדיין מוטרד:
קודם כל תהליך של קידוד מחדש של אלפי קבצי וידאו בני כמה שניות כל אחד לקובץ אחד, יקח בוודאי המון זמן גם במחשב חזק, וזה נראה לי מטורף (במיוחד כשאני רוצה לעשות את זה באופן שוטף עם כל החומר המצולם).
שנית, אני חושש שכל תהליך של קידוד מחדש, אפילו אם הוא אמור לשמור על האיכות, יכלול בכל זאת איבוד איכות. אם אח"כ ארצה לערוך את הוידאו, אחשוש לערוך מתוך הקובץ המאוחד.
אני חיפשתי משהו כמו פקודת CONCAT מימי DOS. פקודה שפשוט "מדביקה" את ה- Data Stream אחד אחרי השני, וזהו. משהו פשוט ויעיל ובטוח ללא איבוד איכות.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

כמו שאמרתי לא ניסיתי אבל ההיגיון אומר שהיא מוציאה את האודיו והוידאו מהM2TS שהוא קונטיינר ומכינה לחדש.
אם בדרך היא עושה מאניפולציות על הקבצים תצטרך לבדוק.
עם MEDIAINFO תמיד תוכל להשוות ולראות את האיכות אז שווה לנסות...
וללא קשר מה הבעייה לשמור הרבה קצבים אם גם ככה אתה אומר שתרצה לערוך אותם,
תעשה מהם MKV ללא עיבוד תמונה בשביל לראות עכשיו ותשמור את הקבצים המקוריים,
וכשתרצה לערוך תמיד יהיה לך את המקור.
אם בדרך היא עושה מאניפולציות על הקבצים תצטרך לבדוק.
עם MEDIAINFO תמיד תוכל להשוות ולראות את האיכות אז שווה לנסות...
וללא קשר מה הבעייה לשמור הרבה קצבים אם גם ככה אתה אומר שתרצה לערוך אותם,
תעשה מהם MKV ללא עיבוד תמונה בשביל לראות עכשיו ותשמור את הקבצים המקוריים,
וכשתרצה לערוך תמיד יהיה לך את המקור.
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

בדקתי קצת את התוכנה. יש הבדלים מינוריים בין הקבצים המקוריים והתוצר, אבל בוא נניח כרגע שזו לא בעיה. חיבור הקבצים גם מאד מהיר.
הבעיה שלי כרגע היא מצחיקה קצת, אבל אמיתית. לכל קובץ נוסף שרוצים לצרף, צריך ללחוץ על כפתור JOIN ולבחור קובץ בודד מרשימת הקבצים. לא מצאתי שום דרך לבחור קבוצת קבצים (בחירה עם SHIFT או CTRL לא עובדות, וגם לא ניתן לגרור קבצים לחלון קבצי ה- INPUT, כי הם לא נכנסים לרשימה כקבצים לצרוף אם לא בוחרים בהם דרך כפתור JOIN). בחירה באלפי קבצים אחד אחד, היא הרי לא ריאלית.
יש פתרון?
ולגבי השאלה שלך בסוף, הסוכן סמית'
, זה מאד לא נוח לערוך מתוך אלפי קבצים של כמה שניות לקובץ. מאד קשה לחפש ככה משהו. שלא לדבר על זה שלשמור מאות ג'יגה באופן כפול (ואלה הנפחים), זה בזבזני.
ושוב תודה לך על ההתייחסות המהירה.
הבעיה שלי כרגע היא מצחיקה קצת, אבל אמיתית. לכל קובץ נוסף שרוצים לצרף, צריך ללחוץ על כפתור JOIN ולבחור קובץ בודד מרשימת הקבצים. לא מצאתי שום דרך לבחור קבוצת קבצים (בחירה עם SHIFT או CTRL לא עובדות, וגם לא ניתן לגרור קבצים לחלון קבצי ה- INPUT, כי הם לא נכנסים לרשימה כקבצים לצרוף אם לא בוחרים בהם דרך כפתור JOIN). בחירה באלפי קבצים אחד אחד, היא הרי לא ריאלית.
יש פתרון?
ולגבי השאלה שלך בסוף, הסוכן סמית'
ושוב תודה לך על ההתייחסות המהירה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

אתה עושה בתוכנה ADD וJOIN לקבצים עד שכולם ברשימה ובוחר M2TS MUXING ולמטה STARTMUXING ?
אם הבעייה זה כי יש לך 1000 קבצים, אין מנוס מידני כיוון שהעסק עובד בצורה טורית התוכנה שאתה רואה היא רק GUI לתוכנה שמריצה את הכל כסקריפט בCOMMAND וכל פעם מוסיפה מהרשימה שטענת לה עוד קובץ.
יש כנראה גבול למה שהGUI מסוגל לעשות.
נסה לקרוא את הHELP CLI שלה ואני בטוח שתמצא דרך CMD איך עושים את זה,
להריץ את הפקודה ישירות ולחבר קבצים.
ספר אם תמצא.
אם הבעייה זה כי יש לך 1000 קבצים, אין מנוס מידני כיוון שהעסק עובד בצורה טורית התוכנה שאתה רואה היא רק GUI לתוכנה שמריצה את הכל כסקריפט בCOMMAND וכל פעם מוסיפה מהרשימה שטענת לה עוד קובץ.
יש כנראה גבול למה שהGUI מסוגל לעשות.
נסה לקרוא את הHELP CLI שלה ואני בטוח שתמצא דרך CMD איך עושים את זה,
להריץ את הפקודה ישירות ולחבר קבצים.
ספר אם תמצא.
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

מצאתי דרך ה- GUI !
פשוט גוררים את הקבצים לא לחלון ה- INPUT, אלא על כפתור ה- JOIN !
אני מתכוון לבדוק עכשיו אם התוכנה מסוגלת להתמודד חיבור מאות קבצים בבת אחת, ולראות את התוצר. מקווה שיעבוד.
בכל מקרה תודה רבה על ההפניה לתוכנה. היא כנראה מה שחיפשתי (אם כי אני עדיין לא לגמרי רגוע בעניין זהות איכות התוצר לחומר הגלם).
פשוט גוררים את הקבצים לא לחלון ה- INPUT, אלא על כפתור ה- JOIN !
אני מתכוון לבדוק עכשיו אם התוכנה מסוגלת להתמודד חיבור מאות קבצים בבת אחת, ולראות את התוצר. מקווה שיעבוד.
בכל מקרה תודה רבה על ההפניה לתוכנה. היא כנראה מה שחיפשתי (אם כי אני עדיין לא לגמרי רגוע בעניין זהות איכות התוצר לחומר הגלם).
- agent__smith
- חבר מכור קשה

אם MEDIA INFO תציג אותם נתונים על הקבצים אז הם אותה איכות.
ויפה שהצלחת
ויפה שהצלחת
-
DanDan
-
- חבר פעיל מאוד

תוצאות ביניים:
בתור נסיון חיברתי כ- 300 קבצים "בלבד", בגודל 11.3GB (כשעה וחצי של סרט).
זה לקח פחות מ- 20 ד' (זמן סביר מאד) והאיכות טובה (כנראה כמו המקור).
הבעיה היא שהאודיו יוצא מסנכרון, כאשר הפער גדל עם התקדמות הסרט.
ככל הנראה הבעיה לא בתוכנה, אלא בכך שהאודיו בכל קובץ הינו קצת יותר ארוך מהוידאו (בעשרות מילישניות), וזה מצטבר על פני מאות קבצים, לפער של כ- 5 שניות.
אם אני צודק, מה שאני צריך הוא מעין TRIM, כלומר שיתרת האודיו "תחתך" בכל קובץ לפני חיבור הקובץ הבא.
יש דרך לעשות את זה?
בתור נסיון חיברתי כ- 300 קבצים "בלבד", בגודל 11.3GB (כשעה וחצי של סרט).
זה לקח פחות מ- 20 ד' (זמן סביר מאד) והאיכות טובה (כנראה כמו המקור).
הבעיה היא שהאודיו יוצא מסנכרון, כאשר הפער גדל עם התקדמות הסרט.
ככל הנראה הבעיה לא בתוכנה, אלא בכך שהאודיו בכל קובץ הינו קצת יותר ארוך מהוידאו (בעשרות מילישניות), וזה מצטבר על פני מאות קבצים, לפער של כ- 5 שניות.
אם אני צודק, מה שאני צריך הוא מעין TRIM, כלומר שיתרת האודיו "תחתך" בכל קובץ לפני חיבור הקובץ הבא.
יש דרך לעשות את זה?