שידור החדשות בערוץ 1 במסך רחב ב DTT ובלווין עמוס
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
שאלה : הם שידרו את זה ב- SD תחת 4:3 ככה שהכל פחוס / ארוך / מוארך ?
או שהאות היה SD WIDE "אמיתי" ?
או שהאות היה SD WIDE "אמיתי" ?
-
arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
אסף זה לא ממש מדוייק בשידורי מסך רחב ב SD ב DVD ובשידורי טלויזיה הרזולוצייה בשידורי PAL היא בד"כasaf23 כתב:זה לא נקרא שידור רחב אם התמונה פחוסה
ערוץ 1 כ"כ מיושן שזה מדהים....
720X576, כאשר המקור מיועד למסך רחב אז דוחסים תמונה של 16:9 לרזולוצייה הנ"ל וביחס מסך של 4:3
אבל גם משדרים בשידור סיגנל(WSS) שמורה לממיר או ל DVD לבצע מתיחה של התמונה על פני כל המסך
במקרה הזה רשות השידור שידרה כתבה שצולמה ב 16:9 בשידורי ה SD ששודרה ללא חיתוך.
הסבר על הנושא:
http://en.wikipedia.org/wiki/Widescreen_signaling
-
arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
היא גם לעולם לא תזהה ה WSS עובד רק ב אנלוגי בקומפוזיט וב SCARTasaf23 כתב:נכון (למרות שאני לא בטוח ששידור SD 16:9 הוא שידור דחוס ל-4:3, על הסיגנל אני יודע) אך מה שמשנה זה במה שקורה בפועל ובמצב הזה של ערוץ 1 למיטב הבנתי הטלוויזיה לא מזהה את השידור כשידור רחב...
מה שכן הרשות השנייה יכולה לשנות הגדרה שהשידור בערוץ הראשון הוא במסך רחב ואז ממירי ה DVB-T
ישדרו את ה SIGNAL כמסך רחב, לשם כך רשות השידור צריכה לעבור לשידורי מסך רחב באופן מלא כפי שהם כבר עשו בשידורי ה HD, כלומר אותו הפיד של שידורי HD יומר לשידור HD במסך רחב.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
או יותר נכון, הם משדרים 16:9 אבל לא שולחים את הסיגנל בשביל שהממיר ימתח את השידור כראוי - וזה מה שיצא.asaf23 כתב:נכון (למרות שאני לא בטוח ששידור SD 16:9 הוא שידור דחוס ל-4:3, על הסיגנל אני יודע) אך מה שמשנה זה במה שקורה בפועל ובמצב הזה של ערוץ 1 למיטב הבנתי הטלוויזיה לא מזהה את השידור כשידור רחב...
-
arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
נכון אבל במקרה זה מי שאמור לשלוח את הסיגנל לממיר היא הרשות השנייה.UserName כתב:או יותר נכון, הם משדרים 16:9 אבל לא שולחים את הסיגנל בשביל שהממיר ימתח את השידור כראוי - וזה מה שיצא.asaf23 כתב:נכון (למרות שאני לא בטוח ששידור SD 16:9 הוא שידור דחוס ל-4:3, על הסיגנל אני יודע) אך מה שמשנה זה במה שקורה בפועל ובמצב הזה של ערוץ 1 למיטב הבנתי הטלוויזיה לא מזהה את השידור כשידור רחב......
-
arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
לא אין שום מנגנון שאני מכיר שמאפשר לשלוח לטלויזיה ב HDMI שינו ASPECTasaf23 כתב:arotman
לא הבנתי משהו. כתבת שהטלוויזיה לעולם לא תזהה את השידור הרחב, גם אם יישלח הסיגנל של שידור רחב.
אבל כאשר משודר שידור רחב תקין (עם סיגנל) טלוויזיה תציג אותו כראוי. כך זה עובד באירופה, לא?...
ה WSS עובד רק באנלוגי, הדבר היחיד שניתן לשלוח לטלויזיה הוא סיגנל ברזולוצייה לדוגמא 1920X1080
יחס של 1.77 או 16:9הוא שידור במסך רחב אבל אם השידור במקור הוא 576i היחס הוא בקרוב
1.25 שהוא קרוב ל 4:3.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
הרשות השנייה אם אני לא טועה מפקחת על 2 ו-10 בעוד רשות השידור (הרשות הראשונה) מפקחת על ערוץ 1, במקרה הזה וכרגע אף אחת מהן לא מעבירות סיגנל של 16:9, וחבל.arotman כתב:נכון אבל במקרה זה מי שאמור לשלוח את הסיגנל לממיר היא הרשות השנייה.UserName כתב:או יותר נכון, הם משדרים 16:9 אבל לא שולחים את הסיגנל בשביל שהממיר ימתח את השידור כראוי - וזה מה שיצא.asaf23 כתב:נכון (למרות שאני לא בטוח ששידור SD 16:9 הוא שידור דחוס ל-4:3, על הסיגנל אני יודע) אך מה שמשנה זה במה שקורה בפועל ובמצב הזה של ערוץ 1 למיטב הבנתי הטלוויזיה לא מזהה את השידור כשידור רחב.........
-
arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
כל עוד שהשידור הנקלט הוא אנלוגי אתה צודקasaf23 כתב:arotman
התכוונתי לקליטה דרך הטיונר הפנימי...
בזמנו שהייתי מחובר לכבלים האנלוגיים אז כל פעם שעברתי לערוץ 10 הטלויזה קפצה ליחס מסך של 4:3