חדש בעולם האנלוגי - צריך קצת עזרה והדרכה
שלום לכולם,
לא מזמן מצאתי בעליית הגג אצל אחותי את הפטיפון הבא:
Sonab 85 S
היא מעולם לא השתמשה בו, והעבירה אותו אליי.
יש לי מגבר Sansui 6060 וחיברתי אליו את הפטיפון לכניסת Tape (למרות שאני יודע ש-Phono היא הכניסה הנכונה) מאחר והחיבור שלו הוא כבל עם 5 פינים בחצי עיגול ובחצי עיגול השני יש שקע קטן - וכזה חיבור יש לי במגבר.
הצלחתי לתפעל את העניין ושמעתי איזה תקליט או שניים, אבל בווליום מאוד נמוך עם המון רעשי רקע.
ופה השאלות שלי מתחילות:
1. למה הווליום היה כזה חלש? נאלצתי להזיז את הפוטנציומטר של הווליום כמעט עד הסוף!
2. הרעשים נובעים מהכניסה הלא נכונה במגבר או מחט/משהו אחר בפטיפון שאולי כבר תקול?
3. מה דעתכם את הפטיפון הזה? אני מכיר את Sonab בתור חברה שוודית (נדמה לי) ממוצעת משנות ה-70/80 בערך, האם גם הפטיפון הוא בהתאם?
4. איפה אני יכול לקרוא קצת חומר וללמוד על העולם הזה? מה זה מחט, איך זה עובד, ממה מיוצר התקליט וכו'? אני אשמח לאיזה לינק איכותי!
תודה רבה,
מתן
לא מזמן מצאתי בעליית הגג אצל אחותי את הפטיפון הבא:
Sonab 85 S
היא מעולם לא השתמשה בו, והעבירה אותו אליי.
יש לי מגבר Sansui 6060 וחיברתי אליו את הפטיפון לכניסת Tape (למרות שאני יודע ש-Phono היא הכניסה הנכונה) מאחר והחיבור שלו הוא כבל עם 5 פינים בחצי עיגול ובחצי עיגול השני יש שקע קטן - וכזה חיבור יש לי במגבר.
הצלחתי לתפעל את העניין ושמעתי איזה תקליט או שניים, אבל בווליום מאוד נמוך עם המון רעשי רקע.
ופה השאלות שלי מתחילות:
1. למה הווליום היה כזה חלש? נאלצתי להזיז את הפוטנציומטר של הווליום כמעט עד הסוף!
2. הרעשים נובעים מהכניסה הלא נכונה במגבר או מחט/משהו אחר בפטיפון שאולי כבר תקול?
3. מה דעתכם את הפטיפון הזה? אני מכיר את Sonab בתור חברה שוודית (נדמה לי) ממוצעת משנות ה-70/80 בערך, האם גם הפטיפון הוא בהתאם?
4. איפה אני יכול לקרוא קצת חומר וללמוד על העולם הזה? מה זה מחט, איך זה עובד, ממה מיוצר התקליט וכו'? אני אשמח לאיזה לינק איכותי!
תודה רבה,
מתן
אז עשיתי חיפוש קטן בפורום ומצאתי את הסיבה שהווליום חלש - בגלל שהוא לא מחובר לכניסת Phono אלא לכניסת Tape. אבל כמו שהסברתי מקודם - הכבל שיוצא מהפטיפון הוא הכבל שמתאים לכניסת Tape במגבר ולא RCA רגיל.aeropeek כתב: ופה השאלות שלי מתחילות:
4. איפה אני יכול לקרוא קצת חומר וללמוד על העולם הזה? מה זה מחט, איך זה עובד, ממה מיוצר התקליט וכו'? אני אשמח לאיזה לינק איכותי!...
מה אפשר לעשות במצב כזה? לקנות פונו סטייג'? לא נראה לי סביר כי המגבר בעל כניסה מתאימה...
בקשר לרעש - ניסיתי כמה תקליטים אחרים שהיו במצב יותר שמור ונראה לי שיש פחות רעש - קצת קשה לי לשמוע בגלל הווליום הנמוך מאוד.
בקשר ליתר השאלות - אני עדיין אשמח לתגובות ועצות
תודה
טוב, אז עשיתי את ההלחמות ועכשיו הווליום הרבה יותר טוב! עדיין הקומפקט מוציא לי ווליום טוב יותר אבל יש שיפור משמעותי בפטיפון
עכשיו אני נתקל במשהו אחר שלא ברור לי - כשאני שומע מהפטיפוון והמגבר על מונו אני שומע בשני הרמקולים, וכשהמגבר על סטריאו אני שומע רק ברמקול אחד.
מה זה אומר?
ואני עדיין אשמח לקבל לינקים/מאמרים או אתרים בנושא כמו שביקשתי בפוסט הראשון שלו, בטוח יש למישהו משהו!
תודה!
עכשיו אני נתקל במשהו אחר שלא ברור לי - כשאני שומע מהפטיפוון והמגבר על מונו אני שומע בשני הרמקולים, וכשהמגבר על סטריאו אני שומע רק ברמקול אחד.
מה זה אומר?
ואני עדיין אשמח לקבל לינקים/מאמרים או אתרים בנושא כמו שביקשתי בפוסט הראשון שלו, בטוח יש למישהו משהו!
תודה!
אני אנצל את הדיון הזה לטובת שאלה אחרת:
יש לי 2 פטיפונים:
1. אחד כמו שציינתי הוא Sonab 85S
2. השני הוא Taya CP-330
שניהם לא במצב מי הכי יודע מה, ורציתי לדעת מה הרמה של המכשירים האלה, האם הם נחשבים למכשירים טובים שכדאי להשקיע בהם (או באחד מהם לפחות) או ששווה לי לשקול טרייד אין של שניהם תמורת משהו איכותי יותר?
במידה ומומלץ לשקול טרייד אין כזה או אחר, מה הערך של המכשירים?
תודה רבה!
יש לי 2 פטיפונים:
1. אחד כמו שציינתי הוא Sonab 85S
2. השני הוא Taya CP-330
שניהם לא במצב מי הכי יודע מה, ורציתי לדעת מה הרמה של המכשירים האלה, האם הם נחשבים למכשירים טובים שכדאי להשקיע בהם (או באחד מהם לפחות) או ששווה לי לשקול טרייד אין של שניהם תמורת משהו איכותי יותר?
במידה ומומלץ לשקול טרייד אין כזה או אחר, מה הערך של המכשירים?
תודה רבה!
שבדי ויפני
סונאב חברה שבדית במקור,
נחשבה בזמנו (שנות ה-70)לחברה טובה ,לאחר מכן העבירה את הייצור לגורמים לא ממש מקצועים.
חלק ממוצריה יוצרו בארץ.
TAYA פטיפון יפני פשוט.
כאן:
http://www.vinylengine.com/
תמצא חומר לטיפול ושיפור הפטיפון שברשותך.
נחשבה בזמנו (שנות ה-70)לחברה טובה ,לאחר מכן העבירה את הייצור לגורמים לא ממש מקצועים.
חלק ממוצריה יוצרו בארץ.
TAYA פטיפון יפני פשוט.
כאן:
http://www.vinylengine.com/
תמצא חומר לטיפול ושיפור הפטיפון שברשותך.
תודה, לפי מה שאתה אומר אז אני מבין שאין לי כאן איזו מציאה שאני יכול להשיג בעבורה משהו טוב....
במידה ואני ארצה למצוא משהו חדש, יש המלצה לפטיפון נפוץ שקל להשיג ונחשב לאיכותי?
כמו שאמרתי בהתחלה - זה הולך להתחבר לSansui 6060 עם רמקולים של Acoustic Energy Aegis One.
תודה!
במידה ואני ארצה למצוא משהו חדש, יש המלצה לפטיפון נפוץ שקל להשיג ונחשב לאיכותי?
כמו שאמרתי בהתחלה - זה הולך להתחבר לSansui 6060 עם רמקולים של Acoustic Energy Aegis One.
תודה!
במחשבה תחילה לפי הצורך
מה כמות התקליטים שברשותך?
מהי איכותם?
האם אתה מוכן להכנס לתחום לא ידוע,להשקיע זמן וכסף ולא להתאכזב?
מדובר בטרחה והשקעה לא קטנים.
אם מדובר בהתלהבות רגעית,עדיין אל תקנה פטיפון טוב יותר,בתור התחלה תחליף ראש ומחט,מהסיבה הפשוטה שהפטיפון היה לא שימוש זמן רב,סלילי הנחושת בראש לבטח התחמצנו ואינם טובים מבעבר.
אמנם שחיברת נכון הרגשת שיפור בסאונד,זה לא מחייב ששאר החלקים מושלמים.
כמו כן לבטח המחט שחוקה,ולכן לא ממש תשמע את איכות התקליט במידה ומדובר בתקליטים שמורים.
לאחר שתקרא ותתאמן על הפטיפון הקיים,תחליט אם תרצה לשדרג או שאתה נהנה ממה שיש.
מהי איכותם?
האם אתה מוכן להכנס לתחום לא ידוע,להשקיע זמן וכסף ולא להתאכזב?
מדובר בטרחה והשקעה לא קטנים.
אם מדובר בהתלהבות רגעית,עדיין אל תקנה פטיפון טוב יותר,בתור התחלה תחליף ראש ומחט,מהסיבה הפשוטה שהפטיפון היה לא שימוש זמן רב,סלילי הנחושת בראש לבטח התחמצנו ואינם טובים מבעבר.
אמנם שחיברת נכון הרגשת שיפור בסאונד,זה לא מחייב ששאר החלקים מושלמים.
כמו כן לבטח המחט שחוקה,ולכן לא ממש תשמע את איכות התקליט במידה ומדובר בתקליטים שמורים.
לאחר שתקרא ותתאמן על הפטיפון הקיים,תחליט אם תרצה לשדרג או שאתה נהנה ממה שיש.
כמות התקליטים שברשותי היא באזור ה-30, ואולי עוד איזה 50 בבוידעם או משהו כזה..
אני לא יודע מה האיכות שלהם (מבחינה טנכית) כי לא ניסיתי לנגן את כולם, אבל בסה"כ הם נראים לי במצב טוב.
מבחינה מוזיקלית, האיכות שלהם מעולה לטעמי
היום בבוקר הייתי ברדיו כוכב, מקום מדהים שממש אהבתי (המון וינטאג'!!) והבחור שם היה מספיק הגון בשביל להגיד לי שאין מה למהר בהחלפת הפטיפון והוא ינסה לטפל בו (החגורה לא מתפקדת טוב). אני מקווה לשמוע ממנו דברים דברים כי הוא לא נשמע אופטימי במיוחד - החגורה של Sonab היא יוצאת דופן בגודל שלה.
וכמו שאמרת - הוא בדק את ההלחמות ואת החיבורי RCA וראה שהימני לא מתפקד. אחרי שיוף קל למגעים במחט פתאום הערוץ הימני חזר לעבוד.
אני לוקח את ההמלצה שלך - אני אתאמן באמת עם זה ובעתיד נראה מה יהיה.
אעדכן כשהמכשיר יחזור (בתקווה פעיל)
תודה!
אני לא יודע מה האיכות שלהם (מבחינה טנכית) כי לא ניסיתי לנגן את כולם, אבל בסה"כ הם נראים לי במצב טוב.
מבחינה מוזיקלית, האיכות שלהם מעולה לטעמי
היום בבוקר הייתי ברדיו כוכב, מקום מדהים שממש אהבתי (המון וינטאג'!!) והבחור שם היה מספיק הגון בשביל להגיד לי שאין מה למהר בהחלפת הפטיפון והוא ינסה לטפל בו (החגורה לא מתפקדת טוב). אני מקווה לשמוע ממנו דברים דברים כי הוא לא נשמע אופטימי במיוחד - החגורה של Sonab היא יוצאת דופן בגודל שלה.
וכמו שאמרת - הוא בדק את ההלחמות ואת החיבורי RCA וראה שהימני לא מתפקד. אחרי שיוף קל למגעים במחט פתאום הערוץ הימני חזר לעבוד.
אני לוקח את ההמלצה שלך - אני אתאמן באמת עם זה ובעתיד נראה מה יהיה.
אעדכן כשהמכשיר יחזור (בתקווה פעיל)
תודה!