מקינטה בריקה - אשמח עזרה
שלום,
בעקבות המאמר המצולם בנושא המקינטות החלטתי לנסות את הבריקה.
עד עכשיו השתמשתי במקינטות מוקה 3 ו 6 כוסות ועכשיו התווספה הבריקה 4 כוסות.
יש לי בעיה קטנה בתפעול:
אני ממלא מים קרים (לא בטמפ' חדר) עד הקו, ממלא את הסלסלה בקפה מבלי לדחוס, מבריג ושם על אש קטנה.
ברגע שהקפה פורץ החוצה, סוגר את האש ומוזג.
אני מקבל תוצאות לא אחידות עם אותו קפה טחון שקניתי (טחינה מעט דקה יותר מלמקינטות האחרות).
בחלק מהפעמים, הקנקן של המקינטה מתמלא ממש עד למשקולת, הקפה יוצא עם קרמה יפה והכל נראה מעולה.
בחלק מהפעמים אני מקבל בערך 70% מהכמות הזו ואין כמעט קרמה בכלל .
אני לא עושה שום דבר שונה מפעם לפעם..
בחלק מהנסיונות ניסיתי למלא מים רותחים (ולא קרים) מהתמי 4 לקיצור התהליך (כמו שעשיתי עד היום במקינטות האחרות) . כיוון שהמקינטות עובדות על לחץ אני לא רואה סיבה למה הקפה אמור לצאת פחות טוב - תקנו אותי אם אני טועה.
אשמח לכל עזרה.
אופיר
בעקבות המאמר המצולם בנושא המקינטות החלטתי לנסות את הבריקה.
עד עכשיו השתמשתי במקינטות מוקה 3 ו 6 כוסות ועכשיו התווספה הבריקה 4 כוסות.
יש לי בעיה קטנה בתפעול:
אני ממלא מים קרים (לא בטמפ' חדר) עד הקו, ממלא את הסלסלה בקפה מבלי לדחוס, מבריג ושם על אש קטנה.
ברגע שהקפה פורץ החוצה, סוגר את האש ומוזג.
אני מקבל תוצאות לא אחידות עם אותו קפה טחון שקניתי (טחינה מעט דקה יותר מלמקינטות האחרות).
בחלק מהפעמים, הקנקן של המקינטה מתמלא ממש עד למשקולת, הקפה יוצא עם קרמה יפה והכל נראה מעולה.
בחלק מהפעמים אני מקבל בערך 70% מהכמות הזו ואין כמעט קרמה בכלל .
אני לא עושה שום דבר שונה מפעם לפעם..
בחלק מהנסיונות ניסיתי למלא מים רותחים (ולא קרים) מהתמי 4 לקיצור התהליך (כמו שעשיתי עד היום במקינטות האחרות) . כיוון שהמקינטות עובדות על לחץ אני לא רואה סיבה למה הקפה אמור לצאת פחות טוב - תקנו אותי אם אני טועה.
אשמח לכל עזרה.
אופיר
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
1. אתה מנקה את הגומיות כמו שצריך מפירורי קפה לפני הנחת בסלסלה במקום (גם בגומייה הצדדית וגם בחלק העליון של הסלסלה, הנוגע בגומייה העליונה)?
2. אתה מקפיד שלא לשטוף את החלק העליון של הבריקה עם סבון (שומני הקפה הישן משמעותיים במידה מפתיעה)?
3. אתה מפעיל את הבריקה על להבת גז קטנה ומוודא כיסוי של התחיתית במינימום חימום מהצד?
2. אתה מקפיד שלא לשטוף את החלק העליון של הבריקה עם סבון (שומני הקפה הישן משמעותיים במידה מפתיעה)?
3. אתה מפעיל את הבריקה על להבת גז קטנה ומוודא כיסוי של התחיתית במינימום חימום מהצד?
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
מים קרים או חמים עושים הבדל בטמפרטורת החליטה: מים קרים מתחממים ויוצרים בתא האטום מעליהם לחץ שנבנה בטמפרטורה נמוכה יותר מאשר מים חמים. התוצאה: קפה שרוף אם התחלת במים חמים, וקפה שנחלט ב90 מעלות אם התחלת במים קרים. הטעם, בוודאי שונה.
אדי
אדי
Re: למה מים קרים?
לא הבנתי את החשביות שלה האמת.. אני ממלא עד לקו בתוך המקינטה. אם אני ממלא לפני הכוס מדידה זה קצת מתחת לקו.תמיר8 כתב:האם אתה משתמש בכוס המדידה למילוי מים?בבריקה הכמות מאד חשובה....
אני מנקה את הפירורים, והכל נקי לפני ההברגהuriler כתב:1. אתה מנקה את הגומיות כמו שצריך מפירורי קפה לפני הנחת בסלסלה במקום (גם בגומייה הצדדית וגם בחלק העליון של הסלסלה, הנוגע בגומייה העליונה)?
3. אתה מפעיל את הבריקה על להבת גז קטנה ומוודא כיסוי של התחיתית במינימום חימום מהצד?...
לא מנקה עם סבון
להבה קטנה שלא חורגת מגבולות התחתית
הכל בדיוק כמו בסרטון
Re: למה מים קרים?
תודה על ההסבר.ozeltzex כתב:לא הבנתי את החשביות שלה האמת.. אני ממלא עד לקו בתוך המקינטה. אם אני ממלא לפני הכוס מדידה זה קצת מתחת לקו.תמיר8 כתב:האם אתה משתמש בכוס המדידה למילוי מים?בבריקה הכמות מאד חשובה.......
בכל מקרה, בלי קשר לטעם, התופעה קוראת גם במים קרים מהתמי 4
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
היי,
אין לי בריקה ויכול מאד להיות שההצעה שלי לא רלוונטית.
אבל..
ניסית מים חמים וניסית מים קרים. רוב המשתמשים שמים מים בטמפרטורת החדר.
לא יזיק לנסות..
אין לי בריקה ויכול מאד להיות שההצעה שלי לא רלוונטית.
אבל..
ניסית מים חמים וניסית מים קרים. רוב המשתמשים שמים מים בטמפרטורת החדר.
לא יזיק לנסות..
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
נראה לי שההסבר של אדי ממצה וברור.
אתה משתמש במים קרים, ולכן מקבל לחץ נמוך מדי.
לי בבריקה היה קורה, אחת ל-20-30 חליטות, בדיוק מה שאתה מתאר. לא היה לי הסבר למה הלחץ היה נמוך מדי ולא כל המים פרקו דרך הקפה.
אבל זה היה נדיר יחסית.
לי בבריקה היה קורה, אחת ל-20-30 חליטות, בדיוק מה שאתה מתאר. לא היה לי הסבר למה הלחץ היה נמוך מדי ולא כל המים פרקו דרך הקפה.
אבל זה היה נדיר יחסית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני אנסה עם מים פושרים, למרות שהאמת אני לא כל כך מבין מה ההבדל.. המשקולת אמורה לפרוץ כשנאגר לחץ מסויים במיכל. בשימוש עם מים קרים זה יקח יותר זמן.. בכל מקרה אני אנסה. תודה על התגובות.moti_r כתב:נראה לי שההסבר של אדי ממצה וברור.
אבל זה היה נדיר יחסית....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יפה מאוד 
שאלה טובה, לגבי הקרמה.
לדעתי, אם תטחן מעט גס יותר, המים יעברו בקלות יותר, ולכן תקבל קצת יותר קרמה.
אם תטחן דק יותר, תקבל מיצוי טוב יותר, אבל הקרמה תהיה יותר דקה.
אבל זה ממש ניחוש. הכי טוב זה לנסות ולראות.
שאלה טובה, לגבי הקרמה.
לדעתי, אם תטחן מעט גס יותר, המים יעברו בקלות יותר, ולכן תקבל קצת יותר קרמה.
אם תטחן דק יותר, תקבל מיצוי טוב יותר, אבל הקרמה תהיה יותר דקה.
אבל זה ממש ניחוש. הכי טוב זה לנסות ולראות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
הבריקה לא סלחנית לכמות המיים
בזמנו רציתי להכין שתי מנות אספרסו בבריקה של 2 כוסות ומילאתי קצת יותר מהמסומן בכוס המדידה.התוצאה קפה עם קרמה עלובה.מומלץ להשתמש בכוס המדידה כדי לקבל תוצאות עקביות.