צריך עזרה בבחירת רמקולים
שלום לכולם,
כיום יש לי 2 רמקולים מדפיים של KODA - j665 ששומעים בהם די טוב אפילו טוב מאוד.
המטרה היא לשדרג את המערכת ל5.1 על מנת שאוכל לשמוע סרטים כמו שצריך.
אפשרות ראשונה היא להוסיף שני רמקולים וסאב ואולי גם סנטר אבל אני חושש שתהיה אי התאמה בין הרמקולים הנוכחיים לחדשים.
אפשרות שנייה היא לקנות מערכת סאטליטיים (מטעמי מיקום ועיצוב) וכאן אני זקוק להמלצותיכם. התקציב הוא מקסימום 2700 ש"ח ואני חשבתי על:
.jamo a102
harman kardon hkts11
בהחלה נטיתי לרכוש את הJAMO שהיו זולים יותר אך המחיר עלה לאחרונה.
כיום יש לי 2 רמקולים מדפיים של KODA - j665 ששומעים בהם די טוב אפילו טוב מאוד.
המטרה היא לשדרג את המערכת ל5.1 על מנת שאוכל לשמוע סרטים כמו שצריך.
אפשרות ראשונה היא להוסיף שני רמקולים וסאב ואולי גם סנטר אבל אני חושש שתהיה אי התאמה בין הרמקולים הנוכחיים לחדשים.
אפשרות שנייה היא לקנות מערכת סאטליטיים (מטעמי מיקום ועיצוב) וכאן אני זקוק להמלצותיכם. התקציב הוא מקסימום 2700 ש"ח ואני חשבתי על:
.jamo a102
harman kardon hkts11
בהחלה נטיתי לרכוש את הJAMO שהיו זולים יותר אך המחיר עלה לאחרונה.
שלום,
מה שאר חלקי המערכת שלך - מקור, הגברה?
אני מבין שהשימוש הוא לק"ב ולא למוזיקה, נכון?
בעקרון, הסנטר צריך להיות מאותה החברה ומאותה הסדרה של הקדמיים על מנת לשמור על תאימות בגוון הסאונד.
אבל במקרה שלך, היות ומדובר על רמקולים בסיסים למדי, אני לא בטוח שזה כדאי. האם יש בכלל סנטרים של קודה?
אני לא מתווכח עם הטעם שלך. אם לטעמך הם נשמעים טוב ומספקים אותך אז לא משנה מה שאני או אחרים אומרים.
הרמקולים האחוריים יכולים להיות מכל חברה שתרצה. אם הייעוד הוא לק"ב בלבד, נסה למצוא בי-פולריים ביד 2 . הם יהיו עדיפים על פני רמקולים אחוריים חדשים ופשוטים.
ארז
מה שאר חלקי המערכת שלך - מקור, הגברה?
אני מבין שהשימוש הוא לק"ב ולא למוזיקה, נכון?
בעקרון, הסנטר צריך להיות מאותה החברה ומאותה הסדרה של הקדמיים על מנת לשמור על תאימות בגוון הסאונד.
אבל במקרה שלך, היות ומדובר על רמקולים בסיסים למדי, אני לא בטוח שזה כדאי. האם יש בכלל סנטרים של קודה?
אני לא מתווכח עם הטעם שלך. אם לטעמך הם נשמעים טוב ומספקים אותך אז לא משנה מה שאני או אחרים אומרים.
הרמקולים האחוריים יכולים להיות מכל חברה שתרצה. אם הייעוד הוא לק"ב בלבד, נסה למצוא בי-פולריים ביד 2 . הם יהיו עדיפים על פני רמקולים אחוריים חדשים ופשוטים.
ארז
אם אתה מתכוון לשמוע גם מוזיקה אז כדאי שתתמקד ברמקולים מדפיים ולא בסטליטים.
אם תרצה להנות ממוזיקה בסטליטים, תצטרך לרכוש סטליטים ברמה גבוהה שהם לא זולים.
בתקציב שלך תוכל למצוא משהו נורמלי רק ביד 2 .
חפש בסבלנות ותשאל כשאתה מוצא משהו שמתאים לתקציב שלך.
ארז
אם תרצה להנות ממוזיקה בסטליטים, תצטרך לרכוש סטליטים ברמה גבוהה שהם לא זולים.
בתקציב שלך תוכל למצוא משהו נורמלי רק ביד 2 .
חפש בסבלנות ותשאל כשאתה מוצא משהו שמתאים לתקציב שלך.
ארז
על מנת לשמור על אותה "חתימת סאונד" בין הקדמיים לסנטר זקוקים לסנטר זהה לקדמיים. סנטרארז_וחני כתב:בעקרון, הסנטר צריך להיות מאותה החברה ומאותה הסדרה של הקדמיים על מנת לשמור על תאימות בגוון הסאונד....
מאותה סדרה אמנם מתאים ויזואלית אבל אותו גוון סאונד אין לו.
אם זה התקציב המקסימלי אני הייתי משאיר את המדפיים ורוכש סאב (איך הסתדרת עד עכשיו בלי זה?).
עם האחוריים הייתי מקמבן איזה מדפיים/סאטלייטס ישנים מהבוידם עד שהתקציב יאפשר שדרוג.
אם חייבים להחליף את הקדמיים אז כל רמקול רצפתי גדול "סיני" יעשה עבודה טובה יותר מסט סאטלייטס
בתקציב הזה.
- Frosti7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
הסאטליטים לא יתנו סואנד עם תחושה חייה ואמיתית כמו רמקול בגודל מלא, אני ממליץ לרכוש רמקולים איכותיים לרמקולים קדמיים, וסנטר, הקודה שלך יהיו כאחוריים, אם יהיה מספיק באס אז בהתחלה לא חובה לרכוש סאב, סנטר תואם מומלץ אבל עדיף שיהיה משהוא מכלום
ראיתי לא מעט סנטרים שמכילים את אותם האלמנטים שיש ברמקולים הקדמיים, כלומר, אותו וופר ואותו טוויטר.HazooM כתב:
על מנת לשמור על אותה "חתימת סאונד" בין הקדמיים לסנטר זקוקים לסנטר זהה לקדמיים. סנטר
מאותה סדרה אמנם מתאים ויזואלית אבל אותו גוון סאונד אין לו....
האם זה לא נקרא שיש להם "חתימת סאונד" זהה?
הרי לעולם לא ייתכן שרמקול סנטר יהיה זהה לרמקול רצפתי...
ארז
זה שהדרייברים זהים לא אומר כלום. הרמקול צריך להיות זהה במובן של אותם הדרייברים, אותה התיבה, אותוארז_וחני כתב: ראיתי לא מעט סנטרים שמכילים את אותם האלמנטים שיש ברמקולים הקדמיים, כלומר, אותו וופר ואותו טוויטר.
האם זה לא נקרא שיש להם "חתימת סאונד" זהה?
הרי לעולם לא ייתכן שרמקול סנטר יהיה זהה לרמקול רצפתי...
...
הקרוסאובר, ואותה צורת מיקום (לא על הצד כמו רוב הסנטרים). היצרנים פשוט מספקים משהו שתואם ויזואלית
ועל הדרך מנסים לשכנע אותך שאתה צריך את זה כדי שתרכוש מהם ולא חלילה מיצרן אחר.
אם הבנתי אותך אז אתה טוען שאין סנטר שתואם בחתימת הסאונד שלו לקדמיים אלא אם תקח 3 סנטרים (כאשר שניים מתפקדים כקדמיים), נכון?HazooM כתב:
זה שהדרייברים זהים לא אומר כלום. הרמקול צריך להיות זהה במובן של אותם הדרייברים, אותה התיבה, אותו
הקרוסאובר, ואותה צורת מיקום (לא על הצד כמו רוב הסנטרים). היצרנים פשוט מספקים משהו שתואם ויזואלית
ועל הדרך מנסים לשכנע אותך שאתה צריך את זה כדי שתרכוש מהם ולא חלילה מיצרן אחר....
בוא ניקח דוגמא:
איזה סנטר לדעתך מתאים למשל, לקדמיים רצפתיים של פוקאל דגם 826 או קדמיים מדפיים של פוקאל דגם 807 ?
האם לא נכון לאמר שהדבר הקרוב ביותר זה הסנטר דגם 800 ?
יש משהו עדיף?
ארז