אלקטרה סמיאוטומטיקה מול מכונת E-61
שלום לכולם ואיחולים לימים קרירים יותר,
האם למישהו יש נסיון ויכול לחוות דיעה לגבי הבדלים באיכות/טעם הקפה שמופק במכונת E-61 (אניטה וכו') לעומת זה המתקבל מהאלקטרה סמיאוטומטיקה. לפי מבחנים בקופיגיק ו/או הוםברסיטה עולה יתרון לאלקטרה והשאלה היא אם מישהו מביניכם התנסה בכך בפועל. במילים אחרות, האם ההפרש במחיר משתלם עד כדי כך מבחינת איכות האספרסו, ללא קשר להבדלי עיצוב/ גודל/ נפח מגש הטיפטוף וכו'...
לילה טוב
האם למישהו יש נסיון ויכול לחוות דיעה לגבי הבדלים באיכות/טעם הקפה שמופק במכונת E-61 (אניטה וכו') לעומת זה המתקבל מהאלקטרה סמיאוטומטיקה. לפי מבחנים בקופיגיק ו/או הוםברסיטה עולה יתרון לאלקטרה והשאלה היא אם מישהו מביניכם התנסה בכך בפועל. במילים אחרות, האם ההפרש במחיר משתלם עד כדי כך מבחינת איכות האספרסו, ללא קשר להבדלי עיצוב/ גודל/ נפח מגש הטיפטוף וכו'...
לילה טוב
ממליץ לך פשוט לקפוץ לנורדיה לאולם של אינטרפרק ולקבל הדגמה - עדיף עם קפה שאתה מכיר. במפגש באינטרפרק אנשים מאוד התלהבו ממה שהיא הפיקה (גם אתה ניסית לא? תן לי לנחש האשה נבהלה מהמחיר...טבעת או שתיים יסגרו את הפינה
)
מבחינה פרקטית, קח בחשבון שעל E61 אתה תמצא אינסוף מידע ברשת ויהיה לך משמעותית קל יותר לתקן ולמצוא חלקי חילוף.
חוצמזה יש עוד מכונות באזור המחירים הנל שהן אינן E61 כמו בזרה, לה צימבלי, ולאחרונה נתקלתי גם ב CARIMALI . רובן עשויות לעלות בביצועיהן על מכונות E61 מהסיבה הפשוטה שהן מודרניות יותר.
מבחינה פרקטית, קח בחשבון שעל E61 אתה תמצא אינסוף מידע ברשת ויהיה לך משמעותית קל יותר לתקן ולמצוא חלקי חילוף.
חוצמזה יש עוד מכונות באזור המחירים הנל שהן אינן E61 כמו בזרה, לה צימבלי, ולאחרונה נתקלתי גם ב CARIMALI . רובן עשויות לעלות בביצועיהן על מכונות E61 מהסיבה הפשוטה שהן מודרניות יותר.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
(אני מסייג את דעתי על האלקטרה בכך שטעמתי אותה רק פעם אחת, באותו הערב. מקווה לבדוק אותה יותר לעומק, ממש בקרוב.)
לטעמי האלקטרה הזו לוקחת בהליכה כל מכונת E61 שיצא לי לטעום, וגם את הצ'ימבלי שעמדה לידה באינטרפרק.
מדובר באפסרסו ברמה אחרת לגמרי. אפילו ה-GS3 לא הרשימה אותי בכלל, בהשוואה מול האלקטרה הזו.
לדעתי החסרון שלה מול E61 למיניהן הוא בנוחות השימוש ובהרגשה שלה ביד - היא נראית לי כמו מכונה עדינה מאוד שכנראה לא מסוגלת לעמוד בעומסים בינוניים. אבל אולי זה סתם מראה עיניים.
יום אחד תהיה לי belle epoque בבית
לטעמי האלקטרה הזו לוקחת בהליכה כל מכונת E61 שיצא לי לטעום, וגם את הצ'ימבלי שעמדה לידה באינטרפרק.
מדובר באפסרסו ברמה אחרת לגמרי. אפילו ה-GS3 לא הרשימה אותי בכלל, בהשוואה מול האלקטרה הזו.
לדעתי החסרון שלה מול E61 למיניהן הוא בנוחות השימוש ובהרגשה שלה ביד - היא נראית לי כמו מכונה עדינה מאוד שכנראה לא מסוגלת לעמוד בעומסים בינוניים. אבל אולי זה סתם מראה עיניים.
יום אחד תהיה לי belle epoque בבית
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
טעמנו את האלקטרה גם מול ויביאמה, אני חושב שכל מי שטעם ישים לב שהתוצר שלה שונה ועם טעמים שמכונות משאבה לא יודעות להוציא. הגוף חסר מעט לעומת התוצר של E61 ומי שמחפש אספרסו כפול לפי הספר (מבחינת כמות המשקה) - האלקטרה הזו לא בשבילו.
כמובן שתמיד צריך לקחת בחשבון שלמרות שאין מה להשוות לקושי התפעול בלה-פאבוני, מכונה ידנית שכזו היא לא לכולם, בכל זאת, יש מעט יותר טרחה מאשר במכונת משאבה, ולמי שמחפש קפוצ'ינו (ויתקן אותי hosq אם אני טועה), יכולת ההקצפה שלה לא בדיוק ברמה של המתחרות עם E61.
כמובן שתמיד צריך לקחת בחשבון שלמרות שאין מה להשוות לקושי התפעול בלה-פאבוני, מכונה ידנית שכזו היא לא לכולם, בכל זאת, יש מעט יותר טרחה מאשר במכונת משאבה, ולמי שמחפש קפוצ'ינו (ויתקן אותי hosq אם אני טועה), יכולת ההקצפה שלה לא בדיוק ברמה של המתחרות עם E61.
נערך לאחרונה על ידי קרמריקה ב 20/08/2010 18:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
צודק, לוקח את כל מה שאמרתי בחזרה.... לא טעמתי תוצר שלה מעולם.moti_r כתב:כפיר, אתה צודק. אבל בכל זאת...
ירון - הוא מדבר על הסמיאוטומטיקה - זו המכונה האוטומטית, לא הידנית.
טעמנו אותה במפגש אצל אינטרפרק....
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
מוטי המכונה רק מחכה שתבוא לקחת למבחן...
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
תודה על התגובות
מוטי, אשמח אם תיקח אותה לסיבוב השוואה וגם להצטרף לביקור על הדרך +טעימות. בבירה שלך מבטיח לא לגעת.
טעמתי קפה ממנה ונהנתי במיוחד. בטעימה חד פעמית של אספרסו ממנה מול הלה צימבלי הביתית וגם מול מכונת רנציליו מקצועית נכוחתי לגלות שאני מרוצה יותר מהאלקטרה. מול E-61 לא ערכתי השוואה ולכן השאלה.
טעמתי קפה ממנה ונהנתי במיוחד. בטעימה חד פעמית של אספרסו ממנה מול הלה צימבלי הביתית וגם מול מכונת רנציליו מקצועית נכוחתי לגלות שאני מרוצה יותר מהאלקטרה. מול E-61 לא ערכתי השוואה ולכן השאלה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

גלעד, אני מקווה מאוד להצליח להגיע בקרוב.
אשמח לראות אתכם גם בלי קשר למכונה.
מיץ_פטל - מוזמן בכיף, כשהמכונה תהיה אצלי כמה ימים ואדע להשתמש בה כמו שצריך.
בכל אופן, אם אתה לא רוצה להמתין (אני לא יודע מתי זה יצא לפועל, מקווה מאוד שבקרוב) אתה יכול פשוט לגשת לקופיטיים ברמת החייל. יש לו שם את האלקטרה בתצוגה, וגם E61 מחוברות.
אשמח לראות אתכם גם בלי קשר למכונה.
מיץ_פטל - מוזמן בכיף, כשהמכונה תהיה אצלי כמה ימים ואדע להשתמש בה כמו שצריך.
בכל אופן, אם אתה לא רוצה להמתין (אני לא יודע מתי זה יצא לפועל, מקווה מאוד שבקרוב) אתה יכול פשוט לגשת לקופיטיים ברמת החייל. יש לו שם את האלקטרה בתצוגה, וגם E61 מחוברות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
האלקטרה יקרה, אין לה מדי לחץ, אין מגירת ריקון, הפרסוסטאט נמצא מתחת לכל מה שמטפטף מים, לא נוח למלא מים במיכל ולא רואים כמה מים יש בו אבל כל זה סתם... היא נראית מצוין ועושה קפה מעולה - מכונות E61 מרשימות אבל נראות מצ'עמם.
תקנה גם את המטחנה של אלקטרה - סט יפה מאוד.
אבי מקופיטיים כל הזמן עובר ליד האלקטרה שם ומסתכל עליה כמו שמוטי מסתכל על האניטה שלו....
באמת יש לך הרבה סבלנות - אתה מחכה לקנייה כבר כמה שנים...
אבי מקופיטיים כל הזמן עובר ליד האלקטרה שם ומסתכל עליה כמו שמוטי מסתכל על האניטה שלו....
באמת יש לך הרבה סבלנות - אתה מחכה לקנייה כבר כמה שנים...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מיץ פטל- יש לי הרגשה שהאלקטרה מתומחרת גבוה בגלל העיצוב שלה.
מרבית מכונות ה -E61 בנויות ומורכבות מאותם רכיבים (עם הבדלים קלים ככל שאתה עולה במחיר).
במידה והעיצוב גורם לך לחלום הייתי משקיע עוד קצת ולוקח את האחות הגדולה שלה (תוספת של 1000 ש"ח ) .
במידה ואתה מסתפק בקפה איכותי האניטה ושאר חברותיה למשפחת ה - E61 יספקו את הסחורה במחיר הרבה יותר אטרקטיבי.
נ.ב.
לפי מיקום הרכיבים באלקטרה הסדר עדיפות היה לטובת העיצוב .
מרבית מכונות ה -E61 בנויות ומורכבות מאותם רכיבים (עם הבדלים קלים ככל שאתה עולה במחיר).
במידה והעיצוב גורם לך לחלום הייתי משקיע עוד קצת ולוקח את האחות הגדולה שלה (תוספת של 1000 ש"ח ) .
במידה ואתה מסתפק בקפה איכותי האניטה ושאר חברותיה למשפחת ה - E61 יספקו את הסחורה במחיר הרבה יותר אטרקטיבי.
נ.ב.
לפי מיקום הרכיבים באלקטרה הסדר עדיפות היה לטובת העיצוב .
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
כנראה שהייתי מסכים איתך, אלמלא טעמתי אספרסו מהאלקטרה. היה משהו ונה (ובעיקר לטובה) בקפה שהמכונה הזו הוציאה. כנראה שאפשר היה לייצר מכונה פחות עיצובית ובמחיר הרבה יותר נמוך שתוציא קפה כזה, אם אלקטרה היו מעוניינים בכך, אבל מה לעשות - זה בא ב"עסקת חבילה" עם העיצוב המיוחד של אלקטרה.eliavbe כתב:מיץ פטל- יש לי הרגשה שהאלקטרה מתומחרת גבוה בגלל העיצוב שלה.
נ.ב.
לפי מיקום הרכיבים באלקטרה הסדר עדיפות היה לטובת העיצוב ....
בקיצור - במקרה הזה צריך להסתכל בפירוש לא רק על הקנקן.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לא התלהבתי מהקפה של אלקטרה בגלל העיצוב שלה, אלא פשוט בגלל הקפה עצמו.
אם כבר, אז יהיה מעניין להשוות את הסמיאוטומטיקה לדגמים היותר "מרובעים" של אלקטרה - למרות שנראה לי שחלק מהסיבות לקפה המדהים שלה הוא דווקא העיצוב המוזר של החלקים.
נכון ולא נכון
סבלנות יש ובעיקר איטיות...דבוטאנט כתב:האלקטרה יקרה, אין לה מדי לחץ, אין מגירת ריקון, הפרסוסטאט נמצא מתחת לכל מה שמטפטף מים, לא נוח למלא מים במיכל ולא רואים כמה מים יש בו אבל כל זה סתם... היא נראית מצוין ועושה קפה מעולה - מכונות E61 מרשימות אבל נראות מצ'עמם.
באמת יש לך הרבה סבלנות - אתה מחכה לקנייה כבר כמה שנים......
הרצון לשדרג כבר באמת ארוך זמן. העניין הוא, שלמזלי, לא הייתי סגור על עצמי וכנראה גם עכשיו לא לגמרי. השאיפות התחילו מסילביה, המשיכו לפונטה וקיו, עברו דרך אניטה והגיעו אפילו עד לאנדראה. בדרך ביקרתי בהרבה מקומות ופגשתי אנשים חביבים ובכל פעם הדרישות והשאיפות גברו. ביקורות שקראתי בקופיגיק ובהוםבריסטה תוך כדי התהליך (שידרוגיטיס וירטואלי) הובילו אותי להתעניין באלקטרה. היא מיוחדת וגם קטנה יחסית שזה יתרון, אבל השוס הגיע מבחינתי כאשר טעמתי את הקפה שמופק ממנה. מאוד התלהבתי אבל אני לא יודע אם ההפרש במחיר, האמינות (המפוקפקת - לפי דיווחי משתמששים בקופיגיק) שלה וכן המגבלות בנוחות שווים את ההפרש. יקח לי כנראה קצת זמן להחליט אבל בדרך כבר קניתי את ה- K3 מרוני שמחכה למכונה שתיצטרף אליה מתישהו בעתיד הקרוב/רחוק.
יש יתרונות לאיטיות אחרת הייתי כבר עם סילביה מחליף כל הזמן בין טמפרטיורת חליטה לטמפרטורת הקצפה.
מסכים לגמרי, וגם העיצוב, בואו נודה - לא רע. יתרון נוסף שרשמתי אותו מעלה הוא הגודל אותו היא תופסת על השיש וגם מיכל מילוי המים שנוח מאוד. עם זאת, חסרונות כאמור, לא חסרים.joncafe כתב:כנראה שהייתי מסכים איתך, אלמלא טעמתי אספרסו מהאלקטרה. היה משהו ונה (ובעיקר לטובה) בקפה שהמכונה הזו הוציאה. כנראה שאפשר היה לייצר מכונה פחות עיצובית ובמחיר הרבה יותר נמוך שתוציא קפה כזה, אם אלקטרה היו מעוניינים בכך, אבל מה לעשות - זה בא ב"עסקת חבילה" עם העיצוב המיוחד של אלקטרה.eliavbe כתב:מיץ פטל- יש לי הרגשה שהאלקטרה מתומחרת גבוה בגלל העיצוב שלה.
נ.ב.
לפי מיקום הרכיבים באלקטרה הסדר עדיפות היה לטובת העיצוב ....
בקיצור - במקרה הזה צריך להסתכל בפירוש לא רק על הקנקן....