בונה בית חדש
שלום,
אני לפני התחלת בנייה של בית חדש. יש פה הרבה פורומים ואני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה שלי.
אני לא רוצה בית חכם, אבל אני כן רוצה לעשות תכנון של קולנוע ביתי, תקשורת ומדיה בבית.
האמת שמעיון בפורום שמתי לב לכל מיני דברים שלא חשבתי עליהם והייתי רוצה לעשות כמו שמכל חדר יהיה אפשר לצפות בטלויזיה בסרטים משרת אחסון, בטוח שיש עוד כל מיני דברים שאני לא חשבתי עליהם.
אני רוצה לדעת איך לעשות הכנות בבית על מנת שיהיה לי בית "מודרני", מרושת היטב מבחינת מדיה ביתית.
אין לי שום הבנה בעבודות כאלה, לכן אני צריך לדעת בדיוק איזה צינורות החשמלאי צריך להעביר מאיפה לאן ובאיזה קוטר.... , כך שהכל יהיה בתוכנית החשמל.
אתם חושבים שאני יכול להוציא את המידע מהפורום או שאני צריך ללכת ליעוץ מקצועי (לאן במקרה זה?)?
אני גר בחיפה, ושוב אני לא רוצה מערכות בית חכם.
אני לפני התחלת בנייה של בית חדש. יש פה הרבה פורומים ואני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה שלי.
אני לא רוצה בית חכם, אבל אני כן רוצה לעשות תכנון של קולנוע ביתי, תקשורת ומדיה בבית.
האמת שמעיון בפורום שמתי לב לכל מיני דברים שלא חשבתי עליהם והייתי רוצה לעשות כמו שמכל חדר יהיה אפשר לצפות בטלויזיה בסרטים משרת אחסון, בטוח שיש עוד כל מיני דברים שאני לא חשבתי עליהם.
אני רוצה לדעת איך לעשות הכנות בבית על מנת שיהיה לי בית "מודרני", מרושת היטב מבחינת מדיה ביתית.
אין לי שום הבנה בעבודות כאלה, לכן אני צריך לדעת בדיוק איזה צינורות החשמלאי צריך להעביר מאיפה לאן ובאיזה קוטר.... , כך שהכל יהיה בתוכנית החשמל.
אתם חושבים שאני יכול להוציא את המידע מהפורום או שאני צריך ללכת ליעוץ מקצועי (לאן במקרה זה?)?
אני גר בחיפה, ושוב אני לא רוצה מערכות בית חכם.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ככה, כיום יש כבר תקן שאומר שבכל חדר יהיה נקודת רשת
פשוט תשים את הנקודת רשת באיזור המסך.
בכל מקום שאתה רוצה מסך, צריך:
לפי מיקום המסך למקם שקע חשמל אחד, ותעלה רחבה ככל הניתן למיקום הציוד (מזרימדיה/ממיר וכד'). יש אפשרות גם לשים חלק מהציוד מאחורי המסך - במידה והזרועה מתרחקת או אם אתה משתמש בזווית כי המסך גבוה (נניח בחדר שינה).
בסלון - תתכונן לשים כמה שיותר נקודות:
רסיבר, קונסולה, מזרימדיה ומסך, אהה ואולי גם יס מקס HD - הגענו ל-5 נקודות - אפשר גם לשים SWITCH בנקודה בסלון אבל להבנתי עדיף SWITCH אחד אליו יחוברו כל הנקודות.
כל נקודות הרשת - צריכות להגיע לריכוז כלשהו, שם תצטרך שהטלפון יגיע, שיהיה שם חשמל - בשביל המודם והSWITCH/ראוטר וכמובן שרת או מאגרשת.
באילו חדרים אתה רוצה לשים רמקולים? האם בכל חדר כזה תרצה רסיבר? או...?
בסלון, איזה סוג רמקולים תרצה - כי לכל אחד צריך הכנה בגובה שונה.
יש סיכוי שיום יבוא ותרצה מקרן? כי צריך לעשות הכנה גם בשבילו (ברמת החשמל בתקרה והעברת כבל HDMI.
אני ממליץ לך ללכת ולהחזיק ביד כבל HDMI, כדי שתבין איזה גודל שרשורית (ויותר טוב תעלה רחבה) צריך בשביל להעביר כבל כזה.
זה ככה על קצה המזלג כמו שאומרים.
פשוט תשים את הנקודת רשת באיזור המסך.
בכל מקום שאתה רוצה מסך, צריך:
לפי מיקום המסך למקם שקע חשמל אחד, ותעלה רחבה ככל הניתן למיקום הציוד (מזרימדיה/ממיר וכד'). יש אפשרות גם לשים חלק מהציוד מאחורי המסך - במידה והזרועה מתרחקת או אם אתה משתמש בזווית כי המסך גבוה (נניח בחדר שינה).
בסלון - תתכונן לשים כמה שיותר נקודות:
רסיבר, קונסולה, מזרימדיה ומסך, אהה ואולי גם יס מקס HD - הגענו ל-5 נקודות - אפשר גם לשים SWITCH בנקודה בסלון אבל להבנתי עדיף SWITCH אחד אליו יחוברו כל הנקודות.
כל נקודות הרשת - צריכות להגיע לריכוז כלשהו, שם תצטרך שהטלפון יגיע, שיהיה שם חשמל - בשביל המודם והSWITCH/ראוטר וכמובן שרת או מאגרשת.
באילו חדרים אתה רוצה לשים רמקולים? האם בכל חדר כזה תרצה רסיבר? או...?
בסלון, איזה סוג רמקולים תרצה - כי לכל אחד צריך הכנה בגובה שונה.
יש סיכוי שיום יבוא ותרצה מקרן? כי צריך לעשות הכנה גם בשבילו (ברמת החשמל בתקרה והעברת כבל HDMI.
אני ממליץ לך ללכת ולהחזיק ביד כבל HDMI, כדי שתבין איזה גודל שרשורית (ויותר טוב תעלה רחבה) צריך בשביל להעביר כבל כזה.
זה ככה על קצה המזלג כמו שאומרים.
תודה , צריך עוד הבסרים
אני שם נקודת רשת בשביל המחשב ליד השולחן עבודה, אתה אומר לשים עוד נקודה ליד המסך טלויזיה גם?ככה, כיום יש כבר תקן שאומר שבכל חדר יהיה נקודת רשת
פשוט תשים את הנקודת רשת באיזור המסך...
הנקודה צריכה להיות בגובה של המסך או בגובה של השולחן עבודה?
הבנתי,בכל מקום שאתה רוצה מסך, צריך:
לפי מיקום המסך למקם שקע חשמל אחד, ותעלה רחבה ככל הניתן למיקום הציוד (מזרימדיה/ממיר וכד'). יש אפשרות גם לשים חלק מהציוד מאחורי המסך - במידה והזרועה מתרחקת או אם אתה משתמש בזווית כי המסך גבוה (נניח בחדר שינה)....
אתה מדבר על נקודות חשמל? מה זה switch ? מפצל? ,לא הבנתי מה עדיף, 5 נקודות או switch?בסלון - תתכונן לשים כמה שיותר נקודות:
רסיבר, קונסולה, מזרימדיה ומסך, אהה ואולי גם יס מקס HD - הגענו ל-5 נקודות - אפשר גם לשים SWITCH בנקודה בסלון אבל להבנתי עדיף SWITCH אחד אליו יחוברו כל הנקודות....
כל הנקודות מכל הבית צריכות להגיע לאותו ארון תקשורת?כל נקודות הרשת - צריכות להגיע לריכוז כלשהו, שם תצטרך שהטלפון יגיע, שיהיה שם חשמל - בשביל המודם והSWITCH/ראוטר וכמובן שרת או מאגרשת....
יש לי 3 מפלסים ובכל מפלס מתוכנן להיות ארון חשמל/תקשורת.
יבאילו חדרים אתה רוצה לשים רמקולים? האם בכל חדר כזה תרצה רסיבר? או...?
בסלון, איזה סוג רמקולים תרצה - כי לכל אחד צריך הכנה בגובה שונה....
אני רוצה רמקולים בסלון ובגינה, אני לא יודע עדיין איזה רמקולים אני רוצה בסלון, אני צריך ללמוד את הנושא.
אני לא רוצה מקרןש סיכוי שיום יבוא ותרצה מקרן? כי צריך לעשות הכנה גם בשבילו (ברמת החשמל בתקרה והעברת כבל HDMI.
אני ממליץ לך ללכת ולהחזיק ביד כבל HDMI, כדי שתבין איזה גודל שרשורית (ויותר טוב תעלה רחבה) צריך בשביל להעביר כבל כזה....
תודה, יש עוד המשך?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

כל מסך היום יכול להתחבר לרשת. ובעתיד קרוב לוודאי כל המסכים יהיו כך. מצד שני יהיה HDMI 1.4, מה שאומר שהוא יעביר רשת. אבל עוד חזון למועד.
ברמת העיקרון, צריך רשת למסך, רשת למזרימדיה.
בחדרים של הילדים וכד' - אפשר לשים רשת בגובה שבו יהיה המזרימדיה/HTPC.
בחדרים היותר חשובים, לשים גם מאחורי המסך, אבל גם המון נקודות במקומות אחרים.
SWITCH (תריץ גם גוגל) בעיקרון זה מפצל לרשת, שזה כל מה שהוא - במידה והוא פשוט, ועוד דברים ביותר מתוחכמים (אבל נראה לי שלבית - לא קונים משהו מעבר לזה). אפשר גם לשים בכל קומה SWITCH ולחבר בינהם. אבל בגדול אני לא יודע כמה זה מומלץ. בדיוק בגלל שהם פשוטים.
השאלה היא גם איזה תוכן אתה הולך להשתמש. אני משער שמעבר לסלון לא תראה עוד הרבה בלוריי (שהוא התוכן הכי כבד כיום).
אני הייתי מעדיף לשים 5 נקודות. הרעיון הוא, אם תחשוב על זה כמו כבישים, אם יש הרבה גורמים שמושכים מידע, במקביל, בניגוד נניח למקום שבו 5 נתיבים מתאחדים לאחד... ייווצר שם פקק.
שוב, נקודות צריך לשים בכל מקום שיש מכשיר שצריך רשת.
ברמת העיקרון, צריך רשת למסך, רשת למזרימדיה.
בחדרים של הילדים וכד' - אפשר לשים רשת בגובה שבו יהיה המזרימדיה/HTPC.
בחדרים היותר חשובים, לשים גם מאחורי המסך, אבל גם המון נקודות במקומות אחרים.
SWITCH (תריץ גם גוגל) בעיקרון זה מפצל לרשת, שזה כל מה שהוא - במידה והוא פשוט, ועוד דברים ביותר מתוחכמים (אבל נראה לי שלבית - לא קונים משהו מעבר לזה). אפשר גם לשים בכל קומה SWITCH ולחבר בינהם. אבל בגדול אני לא יודע כמה זה מומלץ. בדיוק בגלל שהם פשוטים.
השאלה היא גם איזה תוכן אתה הולך להשתמש. אני משער שמעבר לסלון לא תראה עוד הרבה בלוריי (שהוא התוכן הכי כבד כיום).
אני הייתי מעדיף לשים 5 נקודות. הרעיון הוא, אם תחשוב על זה כמו כבישים, אם יש הרבה גורמים שמושכים מידע, במקביל, בניגוד נניח למקום שבו 5 נתיבים מתאחדים לאחד... ייווצר שם פקק.
שוב, נקודות צריך לשים בכל מקום שיש מכשיר שצריך רשת.
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
איתי,
אני בדיוק מנסה לעזור לחבר שבונה בית חדש מה להחליט לגבי הרשת.
נגיד שהוא העביר 5 כבלי רשת שונים רק לנקודות מאחורי הארונית בסלון ( יודע מה 6 שיהיה אחד ספייר)
ובכל חדר לפחות כבל רשת אחד (לפי ההצעה שלך לסלון נראה לי שעדיף לפחות 2)
אנחנו כבר מגיעים בדירת 4 חדרים ל 12 נקודות ( רק לרשת)
בבית עם 6-7 חדרי שינה בנוסף לסלון (או חדר קולנוע) הגענו כבר ל 20 נקודות.
יש צורך לקנות גיגה סוויצ של 24 כניסות
סוויטצ כזה - לא מנוהל(פשוט להגדרתך)של DLINK עולה כ 1100 שקל
עלות הסוויטצ היא שולית, יותר מפריעה לי המחשבה שמאחורי הארונית בסלון מסתתרות "רק" 6 נקודות רשת, נקודת ריכוז רמקולים שקעי חשמל וכו'.
אני דווקא הייתי הולך יותר לכיוון של כבל אחד לסלון וסוויטצ של 8 מאחורי הארונית ואני אסביר גם למה לא נראה לי שיווצר פקק.
לדעתי, בדרך כלל ברגע נתון בסלון רק מכשיר אחד (קונסולה, סטרימר, מקס HD, הטלוויזיה עצמה, רסיבר) ישתמש באופן פעיל בחיבור הרשת, דרך אותו סוויטצ.
למעט מקרים חריגים שבהם:
הVOD במקס מוריד איזה סרט ואתה באותו רגע משחק אונליין בקונסולה או רואה סרט דרך הסטרימר באמצעות הרשת
במידה ויש HTPC בסלון שמנהל גם הורדות 24/7 יכולה אולי להיווצר בעיה, אבל אחרת אני לא ממש רואה שימוש ל6 נקודות נפרדות.
מה דעתך?
אני בדיוק מנסה לעזור לחבר שבונה בית חדש מה להחליט לגבי הרשת.
נגיד שהוא העביר 5 כבלי רשת שונים רק לנקודות מאחורי הארונית בסלון ( יודע מה 6 שיהיה אחד ספייר)
ובכל חדר לפחות כבל רשת אחד (לפי ההצעה שלך לסלון נראה לי שעדיף לפחות 2)
אנחנו כבר מגיעים בדירת 4 חדרים ל 12 נקודות ( רק לרשת)
בבית עם 6-7 חדרי שינה בנוסף לסלון (או חדר קולנוע) הגענו כבר ל 20 נקודות.
יש צורך לקנות גיגה סוויצ של 24 כניסות
סוויטצ כזה - לא מנוהל(פשוט להגדרתך)של DLINK עולה כ 1100 שקל
עלות הסוויטצ היא שולית, יותר מפריעה לי המחשבה שמאחורי הארונית בסלון מסתתרות "רק" 6 נקודות רשת, נקודת ריכוז רמקולים שקעי חשמל וכו'.
אני דווקא הייתי הולך יותר לכיוון של כבל אחד לסלון וסוויטצ של 8 מאחורי הארונית ואני אסביר גם למה לא נראה לי שיווצר פקק.
לדעתי, בדרך כלל ברגע נתון בסלון רק מכשיר אחד (קונסולה, סטרימר, מקס HD, הטלוויזיה עצמה, רסיבר) ישתמש באופן פעיל בחיבור הרשת, דרך אותו סוויטצ.
למעט מקרים חריגים שבהם:
הVOD במקס מוריד איזה סרט ואתה באותו רגע משחק אונליין בקונסולה או רואה סרט דרך הסטרימר באמצעות הרשת
במידה ויש HTPC בסלון שמנהל גם הורדות 24/7 יכולה אולי להיווצר בעיה, אבל אחרת אני לא ממש רואה שימוש ל6 נקודות נפרדות.
מה דעתך?
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מסכים ובדיוק בגלל זה גם לא מסכים.
אני חושב על זה שאם בן אדם כבר בונה משהו - עדיף שהיום הוא יעביר לפחות את התשתית כדי שתהיה לו מוכנות עתידית לכל מצב.
הרי בתכלס - בשביל לחסוך - בהחלט אפשריי לשים סוויץ' אחד בסלון ועוד אחד בארונית, ופשוט לא להשמיש את כל 6 הנקודות בשלב הראשון. אז, רק אם זה לא עובד כמו שצריך לקנות את המגה SWITCH.
אני פשוט חושב שגם עדיף ככה מבחינת החוטים והחשמל שרצים לך מאחורה.
מי שרוצה באמת להסתבך עם עצמו, אפשר לעשות חושבים אילו מכשירים יש לך שצריכים את הנפח ואילו לא. את אלו שכן צריכים נפח (מזרימדיה/HTPC) נדאג שיחוברו ישירות לSWITCH ג'יגה האחורי (עם שמונה מבואות נניח) ואת השאר נחבר לסוויץ' שיהיה בסלון.
ההגיון שלי אומר - בוא לא נסבך או נגרום לתסכול למי שכבר מכין תשתית. למה זה לא עובד...
אני חושב על זה שאם בן אדם כבר בונה משהו - עדיף שהיום הוא יעביר לפחות את התשתית כדי שתהיה לו מוכנות עתידית לכל מצב.
הרי בתכלס - בשביל לחסוך - בהחלט אפשריי לשים סוויץ' אחד בסלון ועוד אחד בארונית, ופשוט לא להשמיש את כל 6 הנקודות בשלב הראשון. אז, רק אם זה לא עובד כמו שצריך לקנות את המגה SWITCH.
אני פשוט חושב שגם עדיף ככה מבחינת החוטים והחשמל שרצים לך מאחורה.
מי שרוצה באמת להסתבך עם עצמו, אפשר לעשות חושבים אילו מכשירים יש לך שצריכים את הנפח ואילו לא. את אלו שכן צריכים נפח (מזרימדיה/HTPC) נדאג שיחוברו ישירות לSWITCH ג'יגה האחורי (עם שמונה מבואות נניח) ואת השאר נחבר לסוויץ' שיהיה בסלון.
ההגיון שלי אומר - בוא לא נסבך או נגרום לתסכול למי שכבר מכין תשתית. למה זה לא עובד...
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
מכיוון שאתה בונה בית בן 3 קומות אני הייתי מציע לך לעבוד באופן הזה:
ראשית לחשוב טוב ולהחליט היכן יישב הארון תקשורת והמחשב הראשי (מנהל הורדות ושרת אחסון).
מהנקודה הזו להוציא כבל רשת לכל קומה. אפשר שניים או שרשורי ריק להשחלה עתידית.
בכל קומה ליצור מיני ארון תקשורת וממנו לנתב לחדרים השונים באמצעות ראוטר, כך גם לא יהיו לך בעיות קליטה בשימוש ברשת אלחוטית.
כמובן, שבקומה שיש בה רק חדר אחד או שניים אין טעם כל כך להתקין סוויץ' ואפשר לצאת ישירות מהארון תקשורת הראשי.
באופן הזה, אם תרצה להוסיף אי פעם משהו באחת הקומות תצטרך להעביר רק מהארון של הקומה אל הנקודה עצמה, או מהארון הראשי לארון הקומתי.
אני הייתי שם בסלון 2 נקודות רשת עם סוויץ'. ריבוי של נקודות רשת בסלון יחייב אותך בסוויץ' רציני לכל הבית...
אני גר עכשיו בבית של 4 קומות, כולל מרתף ועליית גג ומשתמש בראוטר N של לינקסיס. הראוטר נמצא בקומה שנייה (שלישית כולל מרתף) ואין לי קליטה טובה בכל הקומות - מרתף בכלל לא, סלון טובה ועליית גג טובה. עכשיו אני מוציא את הראוטר החוצה מאחד מחדרי השינה לקומת הסלון ומשרשר ממנו לשני ראוטרים נוספים, שאחד מהם יהיה במקלט, ומריץ חלק גדול מאוד מהרשת, כפי שיתאפשר (בית בנוי), על רשת קווית CAT6.
אגב, הייתי ממליץ לך להשתמש בכבל CAT6. אמנם CAT5E גם יכול להעביר 1Gb, אבל הCAT6 מיועד לכך ובטוח ייתן לך מענה עתידי טוב יותר במקרה של שדרוגים. גם הבדל העלות בין הכבלים הוא זניח.
ראשית לחשוב טוב ולהחליט היכן יישב הארון תקשורת והמחשב הראשי (מנהל הורדות ושרת אחסון).
בכל קומה ליצור מיני ארון תקשורת וממנו לנתב לחדרים השונים באמצעות ראוטר, כך גם לא יהיו לך בעיות קליטה בשימוש ברשת אלחוטית.
כמובן, שבקומה שיש בה רק חדר אחד או שניים אין טעם כל כך להתקין סוויץ' ואפשר לצאת ישירות מהארון תקשורת הראשי.
באופן הזה, אם תרצה להוסיף אי פעם משהו באחת הקומות תצטרך להעביר רק מהארון של הקומה אל הנקודה עצמה, או מהארון הראשי לארון הקומתי.
אני הייתי שם בסלון 2 נקודות רשת עם סוויץ'. ריבוי של נקודות רשת בסלון יחייב אותך בסוויץ' רציני לכל הבית...
אני גר עכשיו בבית של 4 קומות, כולל מרתף ועליית גג ומשתמש בראוטר N של לינקסיס. הראוטר נמצא בקומה שנייה (שלישית כולל מרתף) ואין לי קליטה טובה בכל הקומות - מרתף בכלל לא, סלון טובה ועליית גג טובה. עכשיו אני מוציא את הראוטר החוצה מאחד מחדרי השינה לקומת הסלון ומשרשר ממנו לשני ראוטרים נוספים, שאחד מהם יהיה במקלט, ומריץ חלק גדול מאוד מהרשת, כפי שיתאפשר (בית בנוי), על רשת קווית CAT6.
אגב, הייתי ממליץ לך להשתמש בכבל CAT6. אמנם CAT5E גם יכול להעביר 1Gb, אבל הCAT6 מיועד לכך ובטוח ייתן לך מענה עתידי טוב יותר במקרה של שדרוגים. גם הבדל העלות בין הכבלים הוא זניח.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
1+ CAT6.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 516 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
אני מציע שתקח ייעוץ מקצועי. מישהו שיכול לשבת על התוכניות של הבית ולהביא בחשבון את כל הדברים הקטנים / גדולים שקצת קשה להעביר בצורה ויזואלית כאן. אני מניח שמול הוצאה בסדר גודל של בית, שעה שעתיים של ייעוץ בהחלט בטלה בשישים.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- tvholic
-
- חבר ותיק

+1sigamore כתב:אני מציע שתקח ייעוץ מקצועי. מישהו שיכול לשבת על התוכניות של הבית ולהביא בחשבון את כל הדברים הקטנים / גדולים שקצת קשה להעביר בצורה ויזואלית כאן. אני מניח שמול הוצאה בסדר גודל של בית, שעה שעתיים של ייעוץ בהחלט בטלה בשישים....
אני מסכים וחושב שייעוץ מקצועי יכול לתת לך פתרונות שלא חשבנו עליהם וביצוע יעיל יותר עפ"י התוכניות הקיימות.
הי,
תודה לכולם, אני מוכן ללכת ליעוץ בנושא הזה, זה גם מה שכתבתי בשרשור הראשון שלי.
אני גר בחיפה, לאן אני יכול לפנות ליעוץ כזה ? ראיתי שאתם ממליצים על המרכז לבית חכם בגעש, זה מתאים בשבילי ? אני לא רוצה מערכת בית חכם.
אני מבין שבשלב ההכנות אני רק מעביר צינורות, ושאני נכנס לבית אני מעביר את הכבלים עצמם?
תודה לכולם, אני מוכן ללכת ליעוץ בנושא הזה, זה גם מה שכתבתי בשרשור הראשון שלי.
אני גר בחיפה, לאן אני יכול לפנות ליעוץ כזה ? ראיתי שאתם ממליצים על המרכז לבית חכם בגעש, זה מתאים בשבילי ? אני לא רוצה מערכת בית חכם.
אני מבין שבשלב ההכנות אני רק מעביר צינורות, ושאני נכנס לבית אני מעביר את הכבלים עצמם?
מצטער על ההשהיות בתגובות שלי, אני לומד את הנושא. יש כאן בפורומים הרבה מידע, נסחפתי פה קצת (הגיע למצב שכמעט הזמנתי את הרובוט roomba ).tvholic כתב:מכיוון שאתה בונה בית בן 3 קומות אני הייתי מציע לך לעבוד באופן הזה:
אגב, הייתי ממליץ לך להשתמש בכבל CAT6. אמנם CAT5E גם יכול להעביר 1Gb, אבל הCAT6 מיועד לכך ובטוח ייתן לך מענה עתידי טוב יותר במקרה של שדרוגים. גם הבדל העלות בין הכבלים הוא זניח....
למה אני צריך להחליט איפה ישב מנהל ההורדות / שרת אחסון ?
מה זה משנה אם הוא ישב בממ"ד או בסלון ? לפי הבנתי הוא יתחבר ל switch הראשי ,ולכולם תהיה גישה אליו, לא?
שאלה נוספת, בארון תקשורתשאני שם בו את המודם ראוטר, switch , בשביל החיבור לאינטרנט אני צריך גם לשים נק' טלפון ונקודת כבלים בשביל hot/ yes ?
תודה על התגובות!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בד"כ הרעיון הוא שבאותו ארון תקשורת, בדיוק כמו ברשת ה-Ethernet אותה אתה רוצה להקים, יהיו גם נקודות הטלוויזיה והטלפון הראשיות המגיעות מחדר המדרגות, ומהן יתבצע הפיצול לשאר הנקודות ברחבי הבית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- tvholic
-
- חבר ותיק

מצטרף לדבריו של PIXIES.
אתה יכול לשים את המחשב הראשי איפה שנוח לך, לכולם תהיה גישה אליו דרך הרשת.
נקודות טלפון וYES אתה צריך לשים בארון התקשורת בשביל המודם (בזק או הוט), אבל נהוג לרכז שם את כל התקשורת.
אני ריכזתי אצלי את כל התקשורת באותו ארון: רשת, טלפוניה, כבלים
אתה יכול לשים את המחשב הראשי איפה שנוח לך, לכולם תהיה גישה אליו דרך הרשת.
נקודות טלפון וYES אתה צריך לשים בארון התקשורת בשביל המודם (בזק או הוט), אבל נהוג לרכז שם את כל התקשורת.
אני ריכזתי אצלי את כל התקשורת באותו ארון: רשת, טלפוניה, כבלים
של כל דבר עם 4 גלגלים!
נניח שאני לא עושה תשתית לבית חכם / חשמל חכם. בבית שלי יש סלון +ממד במפלס אחד, 3 חדרי שינה במפלס שני ויחידת הורים במפלס שלישי.
אני רוצה בסלון ובכל חדר 2 נק" תקשורת. לאור זאת:
1.ארון תקשורת ראשי שמרכז את הרשת, טלפוניה וכבלים, יכול להיות צמוד לארון חשמל? צריך לציין במפורש בתוכניות שיש ארון תקשורת וארון חשמל בנפרד?
2.מה גודל של ארון תקשורת כזה ?
3.המיני ארונות תקשורת שבמפלסים האחרים צריכים להיות נפרדים מארון החשמל באותה קומה? מה הגודל שלהם?
תודה לעוזרים!
אני רוצה בסלון ובכל חדר 2 נק" תקשורת. לאור זאת:
1.ארון תקשורת ראשי שמרכז את הרשת, טלפוניה וכבלים, יכול להיות צמוד לארון חשמל? צריך לציין במפורש בתוכניות שיש ארון תקשורת וארון חשמל בנפרד?
2.מה גודל של ארון תקשורת כזה ?
3.המיני ארונות תקשורת שבמפלסים האחרים צריכים להיות נפרדים מארון החשמל באותה קומה? מה הגודל שלהם?
תודה לעוזרים!
- tvholic
-
- חבר ותיק

הארון הראשי שאני עשיתי הוא בגודל של ארון חשמל של 32 מאמתים (שתי קומות).
בקומות הביניים אני חושב שאתה יכול לשים ארון בגודל 12. לדעתי זה יספיק.
אם אתה מתכוון לשים בכל ארון סוויץ אז אולי תצטרך משהו יותר גדול תלוי בסוויץ
ההפרדה בין ארונות התקשורת לארונות החשמל חשובה גם בין הקומות כי החשמל עלול להשפיע
בקומות הביניים אני חושב שאתה יכול לשים ארון בגודל 12. לדעתי זה יספיק.
אם אתה מתכוון לשים בכל ארון סוויץ אז אולי תצטרך משהו יותר גדול תלוי בסוויץ
ההפרדה בין ארונות התקשורת לארונות החשמל חשובה גם בין הקומות כי החשמל עלול להשפיע
של כל דבר עם 4 גלגלים!