סוג עץ לתיבה
בעברית זה "לביד בירץ'" או "לביד ליבנה" או "סנדוויץ' ליבנה".
Birch plywood חזק בהרבה יותר מ MDF שמתעוות כמו גומי בתדרים מסויימים. למה בונים מ MDF ? כי הוא זול וקל לעיבוד ובעל משקל גבוהה מה שתורם ל"יוקרה" של רמקולים מסחריים בגלל מה שכבד יותר כנראה איכותי יותר ( כמובן זה גם תורם לסאונד ) .
כן הבירץ' קל יותר אבל חזק יותר , אם ניתן עדיף לבנות רמקולים ממנו.
כן הבירץ' קל יותר אבל חזק יותר , אם ניתן עדיף לבנות רמקולים ממנו.
Diforce כתב:Birch plywood חזק בהרבה יותר מ MDF שמתעוות כמו גומי בתדרים מסויימים. למה בונים מ MDF ? כי הוא זול וקל לעיבוד ובעל משקל גבוהה מה שתורם ל"יוקרה" של רמקולים מסחריים בגלל מה שכבד יותר כנראה איכותי יותר ( כמובן זה גם תורם לסאונד ) .
כן הבירץ' קל יותר אבל חזק יותר , אם ניתן עדיף לבנות רמקולים ממנו....
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
לאיזה תכונה חשובה מבחינת מבנה התיבה ה"חזק" מתייחס ?Diforce כתב:Birch plywood חזק בהרבה יותר מ MDF שמתעוות כמו גומי בתדרים מסויימים...
...כן הבירץ' קל יותר אבל חזק יותר.......
אם מדברים על שיכוך רעידות, חול אינו "חזק" , אבל הוא משכך מצויין.
" MDF שמתעוות כמו גומי בתדרים מסויימים" באיזה תדרים ? יש נתונים מספריים ?
אם תוכל להפנות למקור אודה לך מאוד.
ישנם יותר מדיי מקורות
קשה לי להפנות אותך.
בירץ' הוא לא עץ טבעי , הוא מורכב מהרבה שכבות דקות ( כמו בתמונה מעל ) והוא נורא חזק.
עוד לא ניתקלתי באדם שמעדיף MDF על פני BIRCH , כמובן שקשה יותר לעבוד איתו והוא יקר יותר.
MDF "מצלצל" בתדרים מסויימים בלי קשר לעובי.
בירץ' הוא לא עץ טבעי , הוא מורכב מהרבה שכבות דקות ( כמו בתמונה מעל ) והוא נורא חזק.
עוד לא ניתקלתי באדם שמעדיף MDF על פני BIRCH , כמובן שקשה יותר לעבוד איתו והוא יקר יותר.
MDF "מצלצל" בתדרים מסויימים בלי קשר לעובי.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מה שנקרא: "מרב עצים לא רואים את היער"Diforce כתב:ישנם יותר מדיי מקורותקשה לי להפנות אותך.
MDF "מצלצל" בתדרים מסויימים בלי קשר לעובי....
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
לשום חומר אין תדר "צילצול" מסויים ובוודאי שיש קשר לצורת הגוף. התהודה נקבעת חזק על ידי הגיאומטריה של הגוף (כמו אורך ועובי מיתר בכלי נגינה למשל). שלשה פרמטרים מכניים קובעים את תדר התהודה: מסה, קפיציות, ושיכוך (מקבילה חשמלית היא קיבול, השראות, והתנגדות ). לגוף מורכב כמו תיבת רמקול עשויים להיות מספר תדרי תהודה. בתיבת רמקול מנסים לצמצם תהודה על ידי שימוש בחמרים קשיחים דחוסים, עובי דפנות גדול, וחבקים פנימיים.Diforce כתב:
MDF "מצלצל" בתדרים מסויימים בלי קשר לעובי....
יש אינספור דיונים ומאמרים המתייחסים להבדלים בין MDF ל BIRCH, אין אמת אבסלוטית מה עדיף, לכל חומר יש את היתרונות והחסרונות שלו.
לעומת זאת, יש הבנה כוללת כי חיזוקים (BRACING), חשובים הרבה יותר.
***לרוב תיבות MDF נשמעות יותר "מתות", בגלל היכולת DAMPING היחסית גבוה.
ואם באידיאל עסקינן, אז הכי טוב שתי שכבות של PLYWOOD, עם מרווח ביניהם, שיאפשר מילויי בחול
לעומת זאת, יש הבנה כוללת כי חיזוקים (BRACING), חשובים הרבה יותר.
***לרוב תיבות MDF נשמעות יותר "מתות", בגלל היכולת DAMPING היחסית גבוה.
ואם באידיאל עסקינן, אז הכי טוב שתי שכבות של PLYWOOD, עם מרווח ביניהם, שיאפשר מילויי בחול
לבנות תיבה בתוך תיבה זה מסובך ואין לי כוח להתחיל לחשב את זה
.
התיבה אמורה להיות 20 ליטר פלוס מינוס עם עץ 25 מ"מ וברייסינג מאסיבי בפנים. ( הרמקול הוא SEAS IDUNN )
אני עוד לא ראיתי מישהו שמעדיף MDF על BIRCH , אולי בגלל העלות. ה PLY יותר "מת" כי הוא קשיח יותר.
אבל ראיתי מספיק מטורפים שפשוט מדביקים שכבה של 18 מ"מ MDF + 18 מ"מ BIRCH ושוב MDF וזה לטעמי יותר מדיי.
התיבה אמורה להיות 20 ליטר פלוס מינוס עם עץ 25 מ"מ וברייסינג מאסיבי בפנים. ( הרמקול הוא SEAS IDUNN )
אני עוד לא ראיתי מישהו שמעדיף MDF על BIRCH , אולי בגלל העלות. ה PLY יותר "מת" כי הוא קשיח יותר.
אבל ראיתי מספיק מטורפים שפשוט מדביקים שכבה של 18 מ"מ MDF + 18 מ"מ BIRCH ושוב MDF וזה לטעמי יותר מדיי.
בעיקרון הוא מבוסס על שיפור של ה ZAPH AUDIO SR71 המהולל ( רב מכר של MADISOUND ) שרבים וטובים נשבעים לו אמונים.
יחידת הבאס של SEAS הספציפית הזאת ב SR71 היא מאוד טובה ע"פ כל המקורות והביקורות ואחת הטובות ביותר של SEAS.
עם ה IDUNN אנחנו מדברים על שיפור של המידבאס ב SR71 לדגם גבוהה יותר שמשתמש בעקרונות של הישן ומשפר אותם , הרמקול יחסית חדש ואין הרבה ניסיון איתו אבל מדידות שבוצעו ע"י מספר אנשים בעלי שם בתחום רמזו שהוא נמדד כמעט כמו הישן רק כנראה טוב יותר.
כמו כן הטוויטר הנ"ל הוא מאוד איכותי ומבוסס על טכנולוגיית DXT החדשה של SEAS שכבר עשתה לעצמה שם בתחום.
ביחד זה כמו שאומרים NO BRAINER
, אני לא רואה כיצד הרמקול ישמע פחות טוב מה SR71 , כנראה שהוא לא.
כמו כן ( וזה חשוב
) הדגם המחודש נראה קרבי בהרבה יותר מהדגם הישן שנראה יחסית עלוב 
יחידת הבאס של SEAS הספציפית הזאת ב SR71 היא מאוד טובה ע"פ כל המקורות והביקורות ואחת הטובות ביותר של SEAS.
עם ה IDUNN אנחנו מדברים על שיפור של המידבאס ב SR71 לדגם גבוהה יותר שמשתמש בעקרונות של הישן ומשפר אותם , הרמקול יחסית חדש ואין הרבה ניסיון איתו אבל מדידות שבוצעו ע"י מספר אנשים בעלי שם בתחום רמזו שהוא נמדד כמעט כמו הישן רק כנראה טוב יותר.
כמו כן הטוויטר הנ"ל הוא מאוד איכותי ומבוסס על טכנולוגיית DXT החדשה של SEAS שכבר עשתה לעצמה שם בתחום.
ביחד זה כמו שאומרים NO BRAINER
כמו כן ( וזה חשוב
התיבה תיבנה כנראה סטייל MAGICO MINI , בשיטת ה "TRANS-LAM" שנראית כמו קיר לבנים ...
יש לכם תמונה פה :
http://img821.imageshack.us/img821/6656 ... lbrace.png
כמו שאפשר לראות זוג כאלה ידרשו כ 192 "לוחות" קטנים של סנדוויץ' ליבנה בגודל של 300mm x 30mm x 18mm שיודבקו אחד לשני בשיטת קיר לבנים , כמו כן כל 4 שורות בערך יהיה מורכב חתיכה אחת של BRACE כמו שאפשר לראות בתמונה ( התמונה לא מעודכנת בסופו של דבר יהיו 4 כאלה לא 2 ).
זאת שיטת בנייה מאוד לא מקובלת
אבל אחרי דיון ארוך ומעמיק ב DIYAUDIO עם מיטב המוחות הגדולים
החלטתי ככה ...
עריכה : אין טעם להשתמש ב MDF אלה אם כן בשביל לחסוך עלויות , אני לא בונה רמקול כזה כל חודש לכן אני מעדיף להשקיע עוד קצת בשביל לקבל איכות וקשיחות מוכחים יותר במקום לבזבז את כספי על חיווט באלפי שקלים או וודוו אודיופילי כזה או אחר
בסופו של דבר אני חושב שמיטב האנשים לא מבינים את חשיבות התיבה וכיצד היא תורמת לסאונד , זה הרבה יותר מדע מעבר לפשוט כמה שיותר כבד ועבה ככה יותר "מת" וטוב...
יש לכם תמונה פה :
http://img821.imageshack.us/img821/6656 ... lbrace.png
כמו שאפשר לראות זוג כאלה ידרשו כ 192 "לוחות" קטנים של סנדוויץ' ליבנה בגודל של 300mm x 30mm x 18mm שיודבקו אחד לשני בשיטת קיר לבנים , כמו כן כל 4 שורות בערך יהיה מורכב חתיכה אחת של BRACE כמו שאפשר לראות בתמונה ( התמונה לא מעודכנת בסופו של דבר יהיו 4 כאלה לא 2 ).
זאת שיטת בנייה מאוד לא מקובלת
עריכה : אין טעם להשתמש ב MDF אלה אם כן בשביל לחסוך עלויות , אני לא בונה רמקול כזה כל חודש לכן אני מעדיף להשקיע עוד קצת בשביל לקבל איכות וקשיחות מוכחים יותר במקום לבזבז את כספי על חיווט באלפי שקלים או וודוו אודיופילי כזה או אחר
בסופו של דבר אני חושב שמיטב האנשים לא מבינים את חשיבות התיבה וכיצד היא תורמת לסאונד , זה הרבה יותר מדע מעבר לפשוט כמה שיותר כבד ועבה ככה יותר "מת" וטוב...