ניקוי עינית דיוידי, איך?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
ommadawn פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי פיוניר 470, בן שנה וחצי, בזמן האחרון התחיל לגמגם, מסרב לקרוא דיסקים מסויימים, שנקראים בדיוידי אחר ובמחשב.
לאחר שהדיוידי מודיע loading במשך זמן רב, יוצאת הודעה cd, וזהו אין שום דבר. כאמור אותו הדיסק נקרא ב 470 אחר בן אותו הגיל, כך שברור שהבעיה בדיוידי ולא בדיסקים.
ראיתי שמדברים כאן על ניקוי עינית באמצעות קיסם אוזניים. איך מגיעים לעינית? מישהו יכול להסביר בבקשה. האם צריך לפרק את הדיוידי פיזית?

דבר נוסף, מה עם הדיסקים שנמכרים בחנויות כדיסק ניקוי לעינית, שווה משהו?

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

דובר כבר באתר על הנושא הזה
כנס לשירשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... pic&t=9891
-golan-

ommadawn פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

מאוד יפה מצידך להפנות אותי לשרשור שאותו קראתי ובדיוק לגביו אני שואל משום שאף אחד שם לא מתייחס לחלק הפיזי של הניקוי, איך זה מתבצע?, יש לי הרגשה שאני הולך במעגלים.
כדאי לקרוא את השאלה לפעמים לפני שעונים.
שאלותיי היו שתיים:
1. האם כדי לבצע את הניקוי המדובר עם מנקה אוזניים יש צורך בפירוק פיזי של הדיוידי?
2. האם דיסקים שנמכרים כדיסק ניקוי שווים משהו?
תודה למי שיקרא ויענה לעניין

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #4 

1) כן - אתה חייב לפרק פיזית את המכסה של הDVD משום שלא ניתן למצוא ולנקות בצורה יעילה את העינית 'על עיוור'
למרות שידוע שמיקום העינית הוא באמצע מיקום המקש כשהוא סגור. אתה לא יכול לדעת אם אתה מנקה את העינית ואים השארת סיבים ולכלוכים אחרים אם אתה לא רואה אותה - בקיצור, פתח נקה וסגור.

2) דיסקים לניקוי הם דיסקים שנועדו יותר לניקוי אבק - אם זה המקרה אצלך אז הדיסק הזה יעזור, הניקוי באמצעות האלכוהול הוא
למקרה של לכלוך בעייתי יותר כמו אדים שהתיבשו על העינית והשאירו את הלכלוך שהיה בהם - במקרה כזה הדיסק לא יועיל,
שווה לך לנסות קודם כול עם הדיסק ואם לא יעזור אז תעבור לאמצעים לא קונבנציונאלים.

ommadawn פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה על התשובה המפורטת!

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”