native rate עושב בעיות בממיר yesHD
שלום,
ברשותי 2 ממירים שונים של יס המחוברים לאותה טלוויזיה (פנסוניק פלסמה HD READY), ממיר yes max וממיר yesHD.
כאשר אני מגדיר בטלוויזיה את התמונה על native rate, כאשר צופים בממיר ה-HD התוצאה בערוצי ה-SD היא של פס שחור מימין לתמונה (מלמעלה למטה). בערוצי ה-HD התופעה לא קיימת, והיא לא קיימת גם באף אחד מהערוצים הנקלטים מממיר ה-YESMAX.
התופעה ידועה? יש פתרונות?
תודה.
ברשותי 2 ממירים שונים של יס המחוברים לאותה טלוויזיה (פנסוניק פלסמה HD READY), ממיר yes max וממיר yesHD.
כאשר אני מגדיר בטלוויזיה את התמונה על native rate, כאשר צופים בממיר ה-HD התוצאה בערוצי ה-SD היא של פס שחור מימין לתמונה (מלמעלה למטה). בערוצי ה-HD התופעה לא קיימת, והיא לא קיימת גם באף אחד מהערוצים הנקלטים מממיר ה-YESMAX.
התופעה ידועה? יש פתרונות?
תודה.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
כן, התופעה ידועה.
ב- native rate, המסך מציג את התמונה מבלי לאפשר לממיר לבצע עיבוד על התמונה המשודרת. ערוצי ה- SD במרביתם משודרים ברזולוציה נמוכה מהתקן (כלומר פחות מ- 720x576) ולכן אתה מקבל תופעה שנקראת underscan - שבה מופיעים פסים שחורים בהפרש שבין הרזולוציה הנמוכה מהתקן לרזולוציה התקנית.
בממיר ה- Max, מכיוון שהטלוויזיה לא מוגדרת על native rate, הממיר מבצע overscan לתמונה ומעלים את הפס השחור.
ב- native rate, המסך מציג את התמונה מבלי לאפשר לממיר לבצע עיבוד על התמונה המשודרת. ערוצי ה- SD במרביתם משודרים ברזולוציה נמוכה מהתקן (כלומר פחות מ- 720x576) ולכן אתה מקבל תופעה שנקראת underscan - שבה מופיעים פסים שחורים בהפרש שבין הרזולוציה הנמוכה מהתקן לרזולוציה התקנית.
בממיר ה- Max, מכיוון שהטלוויזיה לא מוגדרת על native rate, הממיר מבצע overscan לתמונה ומעלים את הפס השחור.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
ממיר ה- Max פשוט מוגדר, כמו כל שאר ממירי ה- SD של yes, לעשות overscan לערוצים (בגלל העובדה שחלק מערוצי ה- SD משודרים ברזולוציה הלא תקנית). אפשר לראות זאת גם בערוץ 144 ב- test patterns של יחסי התמונה. תראה איך ה- test pattern של 16:9 נראה כשהטלוויזיה על native rate וממיר ה- HD נמצא פעם על רזולוציית Auto ופעם על 720p או 1080i. לדעתי אתה תראה שב- Auto חלק מהפסים בצדדים נחתכים (עדות ל- overscan) בהשוואה ל- 720p או 1080i. תבדוק את אותו הדבר עם ה- Max. לפי דעתי תקבל את אותה התוצאה כמו רזולוציית Auto בממיר HD.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
אני נתקלתי במצב בו רק בauto התמונה לא נחתכת ,ואילו כאשר המקס טוטאל מוגדר
על רזולוציה 1080i התמונה נחתכת מעט בצדדים והנורית האדומה של הההקלטה כמעט נעלמת.
בממירים אחרים זה לא קיים- רק בטוטאל .
בממירים אחרים זה לא קיים- רק בטוטאל .
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
בAUTO הממיר שולח את אות השידור למסך שיעבד אותו ולכן אין את המצב הזה.זורו44 כתב:אני נתקלתי במצב בו רק בauto התמונה לא נחתכת ,ואילו כאשר המקס טוטאל מוגדר
בממירים אחרים זה לא קיים- רק בטוטאל ....
בכלליות NATIVE RATE מסיר את הOVERSCAN מהממיר, אם תשים את פס המידע למשל אתה תראה מתחתיו חלל ריק ותראה פיספוסים בצדדים, לכן מצב WIDE שמוסיף 5% OVERSCAN הוא המומלץ לממירי yesMaxHD.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
UserName כתב:בAUTO הממיר שולח את אות השידור למסך שיעבד אותו ולכן אין את המצב הזה.זורו44 כתב:אני נתקלתי במצב בו רק בauto התמונה לא נחתכת ,ואילו כאשר המקס טוטאל מוגדר
בכלליות NATIVE RATE מסיר את הOVERSCAN מהממיר, אם תשים את פס המידע למשל אתה תראה מתחתיו חלל ריק ותראה פיספוסים בצדדים, לכן מצב WIDE שמוסיף 5% OVERSCAN הוא המומלץ לממירי yesMaxHD.[/quote
הדבר קורה במסכי פלזמה שהרזולוציה:1024*768.
במסכים שהרזולוציה החלמ768*1376 זה לא קורה....
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
זורו44 כתב:יש לי מסך 1080 וזה קורה, הסיבה הברורה היא שזה 576 שורות אנכיות, כלומר שיהיה פיספוס, דבר שמאד לא נעים לראות במיוחד במסכי פלזמה, לכן מצב שבו כל השידור נמתח על המסך מוסיף 5% OVERSCAN.UserName כתב:בAUTO הממיר שולח את אות השידור למסך שיעבד אותו ולכן אין את המצב הזה.זורו44 כתב:אני נתקלתי במצב בו רק בauto התמונה לא נחתכת ,ואילו כאשר המקס טוטאל מוגדר
בכלליות NATIVE RATE מסיר את הOVERSCAN מהממיר, אם תשים את פס המידע למשל אתה תראה מתחתיו חלל ריק ותראה פיספוסים בצדדים, לכן מצב WIDE שמוסיף 5% OVERSCAN הוא המומלץ לממירי yesMaxHD.[/quote
הדבר קורה במסכי פלזמה שהרזולוציה:1024*768.
במסכים שהרזולוציה החלמ768*1376 זה לא קורה.......