תקלה-tv דגם 43" itt דגמים ישנים
שלום לכולם,ערב טוב
שאלה אולי לא במקומה,אבל=יש לי במרתף טלוויזיה רגילה ישנה מססך רגיל כמו פעם.לפני שבוע הופיעו קווים על המסך,ועכשו כשאני מדליק אותה נוצר פס דק לרוחב המסך(כאילו המסך הצתמצם לפס דק.יש קול והכל עובד חוץ מה......
אולי מישהו יכול לתת עצה לתיקון,מה הבעיה ופיתרונה.כי לתקן אצל טכנאי חבל על הזמן.למרתף אני לא צריך יותר מכזו טלוויזיה.
אודה מאוד למשיבים וסליחה על ההטרדה.
איציק
שאלה אולי לא במקומה,אבל=יש לי במרתף טלוויזיה רגילה ישנה מססך רגיל כמו פעם.לפני שבוע הופיעו קווים על המסך,ועכשו כשאני מדליק אותה נוצר פס דק לרוחב המסך(כאילו המסך הצתמצם לפס דק.יש קול והכל עובד חוץ מה......
אולי מישהו יכול לתת עצה לתיקון,מה הבעיה ופיתרונה.כי לתקן אצל טכנאי חבל על הזמן.למרתף אני לא צריך יותר מכזו טלוויזיה.
אודה מאוד למשיבים וסליחה על ההטרדה.
איציק
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אם לא רוצים לקחת לטכנאי, אפשר לפתוח את המסך, להוציא את המנורה, לנקות את המגעים, להחזיר למקום ולבדוק. אמור לעזור, אם עדיין לא, יש מעגל כיווני תמונה, שלוש בוררים שמסובבים אותם עם מברג פיליפס, וזה עושה את התיקון בצבעים או בכיוון תמונה.
אצל טכנאי זה יכול להגמר ב100 ש"ח ויכול להיות אפילו יותר.
אצל טכנאי זה יכול להגמר ב100 ש"ח ויכול להיות אפילו יותר.
ברוב המקרים התקלה הספציפית נובעת מתקלה במעגל הוורטיקל. שתי התקלות הנפוצות הן מגע רופף (הלחמה קרה) ברגלי אחד הרכיבים שהתחממו, והשנייה היא קבלים מיובשים. ניתן להבחין בין התקלות בצורה הבאה; אם מכות יבשות על המכשיר מסדרות את הבעיה, זה מגע רופף. ואם לאחר שהטלוויזה דולקת זמן רב ומתחממת מקבלים תמונה, זה קבלים.
אבל כל זה לאדם מן היישוב שלא פותח טלוויזיות. טכנאים עושים דברים אחרים. אגב, זה לא נפתר ב100₪ אלא יותר קרוב ל300.
אבל כל זה לאדם מן היישוב שלא פותח טלוויזיות. טכנאים עושים דברים אחרים. אגב, זה לא נפתר ב100₪ אלא יותר קרוב ל300.
לחברי הפורום
ניסיתי מה נאמר ואפילו ראיתי קבל קצת רופף ואז הלחמתי אותו.כל הניסיונות שניכתבו ועוד שלי לא עזרו כלום.איך אפשר לדעת איזה קבל לא בסדר?ניקיתי ,פירקתי,בדקתי מגעי חוטים.מה הלאה?
אני שקל לא מתכוון לתת לטכנאי.אני רוצה לתקן לבד.אולי עוד תשובה ממישהו שמבין מיקצועית?
שוב תודה לעונים.
ניסיתי מה נאמר ואפילו ראיתי קבל קצת רופף ואז הלחמתי אותו.כל הניסיונות שניכתבו ועוד שלי לא עזרו כלום.איך אפשר לדעת איזה קבל לא בסדר?ניקיתי ,פירקתי,בדקתי מגעי חוטים.מה הלאה?
אני שקל לא מתכוון לתת לטכנאי.אני רוצה לתקן לבד.אולי עוד תשובה ממישהו שמבין מיקצועית?
שוב תודה לעונים.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
לתקן לבד... מממ... תפתח את הסכמת הרכיבים של המסך, תחבר אותו לסקופ ולמולטי מטר, תמדוד מתחים בטרנזיסטורים, תבדוק שאין דיודות פרוצות, נגדים שרופים, קבלים תקולים, סלילים לא תקינים, תמדוד מתחים ותשווה לחוברת ולמה שצריך להיות בפועל, תחליף את הרכיבים התקולים וזהו.